Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Nema spasa od gradonačelnika Spasovića

Bane daje, drugi potpisuju

Grad Požarevac, kao nikada do sada, postao je žrtva nesposobnog i korumpiranog gradonačelnika, Baneta Spasovića, polupismenih članova gradskog veća, veoma sposobnog i na sve spremnog načelnika za finansije i budžet Milana Dabića, pišu ogorčeni i šikanirani radnici Gradske uprave Požarevca

......

U nizu aktivnosti gradonačelnika, predstavljen kao veliki projekat, ovih dana je uz pomoć pomoćnice za urbanizam, Svetlane Milutinović, poznate po tome što za novogodišnje praznike grad ukrašava konzervama i plastičnim flašama, na lokaciji u Ljubičevu, pustio u upotrebu rekvizite za decu i njihovu razonodu.

Ništa ne bi bilo interesantno da za navedene rekvizite nije plaćeno 2.000.000 dinara i ako je njihova prava vrednost 200.000 dinara. Postavljene sprave za decu u vrednosti od 2.000.000 dinara nabavljene su bez sprovedenog postupka javne nabavke i bilo kakve konkursne dokumentacije, bez ikakvog predračuna radova od strane stručnih lica i procene vrednosti izvedenih radova. Za navedene radove nije pribavljena nikakva dozvola od strane nadležnog odeljenja za urbanizam, niti je obavljen prijem navedenih radova. Ono što je najopasnije jeste što navedene sprave nemaju odgovarajuće sertifikate koji garantuju bezbednost korisnika, u ovom slučaju dece, a što za posledicu može imati povredu dece i naravno odgovornost Grada za svaku povredu.

Gradonačelnik je takođe na jednoj od prethodnih sednica Gradskog veća tražio da se u dnevni red uvrsti odluka kojom se prihvata zahtev Aktiva direktora osnovnih škola te da se iz sredstava budžeta izdvoji novac u iznosu od 1.000.000 dinara, na ime dodatnog osiguranja zaposlenih. Takav predlog podnosi član Gradskog veća, Vesna Pejić, čiji je glavni zadatak da obilazi grad i referiše gradonačelniku da li ko od zaposlenih sedi sa ljudima koji nisu politički bliski gradonačelniku. O tome kakve posledice trpe zaposleni, možete samo zamisliti, ali one se ispoljavaju u svakodnevnim pretnjama otkazima i premeštajima na niže radno mesto.

Takav predlog gradske abronoše Vesne Pejić, kao načelnik za finansije i budžet potpisuje Milan Dabić i odobrava korišćenje sredstava iz budžetske rezerve za dodatno osiguranje zaposlenih u školama. I možete zamisliti da u vreme racionalizacije, kada je doneta odluka da blizu 100 ljudi ostane bez posla u Požarevcu, da se izdvajaju sredstva za dodatno osiguranje.

Zakonom o budžetskom sistemu izričito je navedeno za koje namene mogu da se koriste sredstva iz tekuće budžetske rezerve i ista nikako ne mogu biti opredeljena ni utrošena za dodatno osiguranje. Čemu su to prosvetni radnici u Požarevcu izloženi više i kakvim opasnostima, u odnosu na prosvetne radnike u drugim mestima i zaposlene uopšte u Srbiji, da bi im se plaćalo dodatno osiguranje?

Vrhunac bahatosti gradonačelnika kome ne sme niko da se suprotstavi, jer osim toga što preti zaposlenima, preti i državnim organima i predstavlja se kao čovek koji ima moći da upravlja i rukovodi institucijama koje nisu u njegovoj nadležnosti, jeste što zajedno sa načelnikom za budžet i finansije Milanom Dabićem izdaje ogroman poslovni prostor koji je ranije bilo „Fabrika šećera Požarevac'', firmi koju predstavlja kao tursku, i koja je u Srbiji registrovana sa osnivačkim kapitalom od l.000 dinara bez ikakve druge imovine. I ako je ugovorom određena cena davanja u zakup, Dabić po nalogu Spasovića ne fakturiše zakupninu te se postavlja pitanje od koga će se i kada naplatiti navedena zakupnina, kada se radi o preduzeću koje ne samo što nije strani investitor, nego što ima osnivački kapital od 1.000 dinara. Na taj način budžet grada je svakog meseca oštećen za iznos mesečne zakupnine.

Želja Milana Dabića da se dodovori gradonačelniku ide do te mere da ne bira sredstva da udovolji u nezakonitostima koje Spasović čini. Gradonačelnik svoje poverenje poklanja ljudima koji udovoljavaju njegovim nerazumnim političkim željama i neracionalnim investicijama. Oko sebe je okupio ljude bez škole, obrazovanja i porekla. Tako mu se među pomoćnicima nalazi jedan konobar, radnik koji je radio na razvrstavanju pošte, izvesni Kostić koga je postavio za direktora kostalačkog preduzeća Autotransport, a zatim ga razrešio i vratio da bude njegov pomoćnik.

Među članovima veća su i radnik kotlarnice iz Bambija, zatim čovek koji se lažno predstavlja kao elektroinženjer, a u stvari je zadužen da uzima novac za zapošljavanje u gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima. Tu je i učiteljica koja je poznata po tome što u svoje odeljenje bira decu dobrostojećih roditelja, bagerista koji radi u vodovodu, i još jedan radnik pošte zadužen za spletkarenje i cinkarenje.

U moru takvih kadrova našao se i izvesni Zlatan Kostić, do skora ekonom u jednoj osnovnoj školi, od pre godinu dana postavljen za pomoćnika direktora Doma zdravlja Požarevac. Takav čovek željan vlasti, potukao se sa suprugom članice gradskog veća Ane Miljanić te je ostao nokautiran na jednom gradskom parkingu. Tuča je zabeležena u policiji. U takvom mulju našao se načelnik za finansije Milan Dabić koji se predstavlja kao diplomirani ekonomista i tako potpisuje, iako je zapisnikom Upravnog inspektora od 19.07.2017. godine konstatovano da nema ekonomski fakultet već visoku vojnu školu koja se po mišljenju upravnog inspektora Miškovića ne može upodobiti sa ekonomskim fakultetom. Nakon toga dat je nalog da se sistematizacija izmeni, međutim Milan Dabić se i dalje potpisuje kao načelnik za finansije. To je bio takođe jedan od pritisaka gradonačelnika Spasovića na načelnicu Gradske uprave Suzanu Bulajić da Milan Dabić ostane načelnik odeljenja za finansije i budžet.

Tako gradonačelnik uz pomoć Dabića, suprotno nalogu revizora da nosilac svih investicija bude Grad, a ne gradska uprava, u finansijski plan Gradske uprave stavlja sve investicije, računajući da će na taj način moći da vrši pritisak na načelnicu Suzanu Bulajić, koja je odgovorna za rad Gradske uprave. Upravo to je način funkcionisanja Spasovića, perfidno, političkim uticajem 'na saradnike, ne potpisujući ništa ili potpisivanjem uz brojne parafe saradnika, sprovodi svoje aktivnosti i želje računajući da za ono što ne potpiše ne odgovara, a da za ono što potpiše ima paraf saradnika i stručne službe te da su onda oni odgovorni kao predlagači.

Šikanirani radnici gradske uprave

podeli ovaj članak:

Natrag