Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Kako jedna priprosta žena nekažnjeno rasprodaje imovinu boraca

Ona pljačka, drugi potpisuju

Preko trideset godina Domom ratnih vojnih invalida iz Beograda hara gospođa Branka Stojić, žena koja bi, da pravna država u Srbiji postoji, već odavno odgovarala za veliku pljačku, koju je tokom svoje "vladavine" ovom institucijom napravila. Iako je penzionerka, redovno ubira tal od izdavanja hiljade kvadrata poslovnog prostora.

M. Hadžić

Da je Srbija u punom rasulu potvrđuje i slučaj Branke Stojić iz Beograda. Pomenuta gospođa je pravnik, a od 1993. godine je upravnik Doma ratnih vojnih invalida Beograda. Dom je registrovan kao udruženje građana, a šifra delatnosti je bavljenje humanitarnim radom i organizacijom sportskih aktivnosti invalida.

Koristeći se poznanstvom sa Nadom Šavijom, tada visokom funkcionerkom SUP-a Beograda, i SPS-a, i uz pomoć brata koji je bio policajac u stanici policije Savski Venac, gospođa Branka je okupirala imovinu Saveza boraca narodnooslobodilačkog rata Beograda.

Kompleks zgrada na Savskom trgu broj 9, površine 3882 kvadratna metra, gospođa Stojić je počela da izdaje kao ekskluzivni poslovni prostor. Iako pomenuti Dom, kao udruženje građana, nije ni vlasnik ni korisnik, gospođa Stojić već tri decenije ubira po nekoliko desetina hiljada evra mesečno, na ime zakupnine. Posebno je naplaćivala usluge ''obezbeđenja'' koje nije ni imala.

Vlasnik poslovnog prostora je Gradski odbor SUBNOR-a, ali je u to ratno vreme gospođa Stojić podigla hajku na učesnike oslobodilačkog rata.

Gospođa Branka Stojić je opustošila i imovinu Udruženja ratnih vojnih i mirnodopskih invalida. Letovališta, zemljište, ugostiteljske objekte, sve je to prodala i novac stavila u svoj džep. Uz to, iz gradskog budžeta dobija dosta novca, koji troši isključivo na svoju platu, koja je prevelika, i lagodan život. Pljačkala je pod ničijom zaštitom, takoreći.

Danas SUBNOR Beograda mora da plaća njene račune. Izdajući poslovni prostor ona je pare stavljala u svoj džep. Izdaje privatniku prostor za restoran, a 500 evra mesečno uzima za sebe.

Dom RVI Beograda duguje Beogradskim elektranama preko milion dinara za daljinsko grejanje. Nikome nije jasno zašto JKP Beogradske elektrane tolerišu njeno dugovanje. Ni Elektrodistribucija ne naplaćuje od nje nekoliko stotina hiljada dinara za račune za struju, koje ona, sa kamatom naplaćuje od zakupaca.

Gospođa Stojić je u penziji, ali i dalje je upravnik Doma RVI, fantomskog udruženja, na čijem čelu kao penzioner ne može da bude. Prima honorar u visini plate (preko 120.000 dinara), a zaposlenim radnicima isplaćuje minimalac, sa zakašnjenjem.

Ko štiti gospođu Stojić? Svi, i niko. Ona je shvatila da je sistem u raspadu.

Dakle, fantomsko udruženje izdaje tuđi poslovni prostor, ubira kriju, naplaćuje struju, grejanje, a ne plaća komunalne usluge. Dugove ostavlja vlasniku - Gradskom odboru SUBNOR-a.

Ko god pokrene pitanje njene pljačke, ona ga tuži. Ona trenutno vodi još pedesetak sporova. Pa neki će da upali.

Građevinskoj inspekciji SO Savski Venac 9. januara 2014. godine godine tadašnji predsednik SUBNOR-a Srbije profesor dr Miodrag Zečević podnosi prijavu, u kojoj navodi: "...Branka Stojić u ime Udruženja RMV invalida Srbije, tel. 664-3948, posredovala je u izdavanju poslovnog prostora na prvom spratu (ulaz pored biv. bioskopa Partizan)..."

Imovinu SUBNOR-a gospođa Stojić je i prodavala.

Sve krivične prijave protiv Branke Stojić odbacio je tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoje Đorđević. Obrazloženje je da ona kao upravnik ne potpisuje račune, već ih podmeće predsedniku upravnog odbora. A oni umiru, jer ona uvek postavi na to mesto one koji imaju preko 80 godina života. Pljačku je pokrio direktor Poreske uprave - Odeljenje Savski Venac.

Danas na posao dolazi nedeljno, da ubere kiriju. Namerava da na mesto upravnika Doma postavi svoju kćerku. Sasvim je izvesno da je ova priprosta žena, uvidevši da ne postoji pravna država, prodala svih 3.999 kvadrata poslovnog prostora. Samo još nije objavila. Državljanka je Bosne i Hercegovine, ima penziju, nekoliko stotina hiljada opljačkanih evra... Može da utekne kada poželi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane