Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Polemika

Idiot Ismail Kadare

Krajnje je vreme da se čudovištu Ismailu Kadareu razdere maska službeno, pred celim svetom, iako on ovo, eto, čini i sâm: pošto je priznao da nije bio disident, celom svetu je priznao da nije bio ni nacionalista! Pa šta je bio i šta je sada ovaj Kadare ?! Komunista, ili Enverovac ?!

Piše: Prof. Dr Kaplan Burović, akademik

Francuski list Le Monde, Paris 26.IV.1985, povodom smrti Envera Hodže objavio je nekoliko dopisa protivnika ovog socijal-fašističkog diktatora Albanije. Književnik Ismail Kadare, kao sledbenik Envera Hodže, suprotstavio im se dopisom „U ime naroda" (Znači, ne u svoje ime, već u ime naroda, kako nas je u ime naroda i hapsio, pa i streljao !) u istom broju lista Le Monde.

Dana 14.IV.2009, znači - povodom godišnjice smrti diktatora, Selfmade Radio prenosi nam taj dopis sa svojim komentarom. Sajt Albanaca Makedonije PESHKU PA UJË, isti dan, preštampava dopis Kadarea i komentar Selfmade Radio, kao i komentare drugih.

U tom preštampavanju kaže se da je Ismail Kadare pismeno izjavio: „...Ja nisam disident. Ja nisam bio idiota da stavim život moj i moje porodice u opasnost",- reče Kadare 24. februara 2009. u Kaufleute Zürich.

Jedna osoba, pod imenom Anonymous, piše: „...Ismail Kadare je đubre. Ne pripada mu danas da se pravi herojem, jer je bio instrument komunista. Setite se istorije Janula Rapi kojoj je razorio život..."

Selfmade Radio dodaje:

„...Imamo potrebu za idiotima, za onima koji čine homo sapiens, za onima koji unapređuju misao, za onima koji neće da budu jednostavno 'The survival of the fittest', već oni koji avantaž homo sapiensa da misao ne zloupotrebljavaju stavljajući je u funkciji svog ličnog fittesta. Imamo potrebu za idealistima, za ljude od principa, za ljude koji se rukovode moralom: za ljude sa vertebralnom kolonom. Kad se ovaj model bude ocrtao kao alternativa u Albaniji, možda ćemo moći da dopustimo sebi vanitet da se odamo estetici reči i da se zaboravimo..."

Ja zahvaljujem Kadareu što, najzad, priznade da nije bio ni najmanje disident, kamoli i disident Br. 1 Albanije, Evrope i sveta, kako je to pretendirao do jučer. Istina je da nam je ovo priznao pošto je pretrpeo neuspeh da nam se nametne kao disident, pošto se borio protiv nas, stvarnih disidenata, denigrirajući mnenje Albanaca i čitavog sveta, služeći albanskoj mafiji na vlast, koja ga i katapultirala na Zapad, između ostalog, upravo i tom misijom, da povuče za sobom mase Albanaca i svetsko javno mnenje, da nama, stvarnim disidentima, ne dozvoli da nastavimo naš posao i našu borbu.

Zahvaljujem mu i za drugi deo njegove izjave: „...Ja nisam bio idiota da stavim život moj i moje porodice u opasnost".

Prema njemu, mi - koji smo izložili svoj život i život svoje porodice u opasnost, koji smo položili naše živote za stvar naroda i domovine - bili smo idioti. Idiota je prema njemu bio i Skenderbeg, i Ismail Ćemal, i Ćemal Stafa i svi narodni heroji Albanije, sav albanski narod, izuzev njega sa svima onima koji su se potčinili svakakvim okupatorima Albanije, kao i mesnim diktatorima, koji su sarađivali sa okupatorima i diktatorima, gradeći svoju sreću nad nesrećom drugih, čitavog naroda i domovine !

Pa ovaj Ismail Kadare, koji je primerom Skenderbega, Ismaila Ćemala, Ćemala Stafe i svih heroja albanskog naroda i sveta na sve strane vaspitavao albanski narod, šta li je bio ?! Zar nije bio hipokrita, jedna varalica i kloun, koji je samo igrao ulogu „inžinjera ljudskih duša", koji se izmotavao našim samoodricanjem za narod i ideale naroda, sa našim heroizmom ?! Pa kome je služio on sa ovom njegovom dvoličnošću, hipokrizijom i klounštinom ?! Zar nije služio najcrnijoj i najkriminalnijoj bandi na vlasti ?!

I ovog hipokritu, varalicu i klouna Sali Beriša (Presednik Albanije) nam je proklamovao ništa manje već za čast nacije!

Teško narodu kome jedno ovakvo čudoviŠte predstavlja čast !

Došlo je vreme da se preispita uloga koju je odigrao Ismail Kadare u bandi Envera Hodže i da se izvede pred međunarodni sud, jer ovaj kriminalac i čudovište nije napastvovao samo albanski narod, Albance, već i manjine Albanije, pa i nas - emigrante, koji smo izbegli iz kiše naših zemalja i pali pod grâd bande Ismaila Kadare, koji nam sada čini zakon i na Zapad, zahvaljujući mesnim „socijalističkim" agenturama, koje su mu u službi. Krajnje je vreme da se preispita njegova ličnost u svetlost dokumenata, koja sam pretstavio Albancima od vremena u mom delu sada od njih dobro poznato pravo lice Ismaila Kadarea, napisano i objavljeno ogromnim samopožrtvovanjem ne samo na albanskom jeziku, već i na francuskom i na drugim jezicima, a koje se krije ne samo od Enverovaca Albanije, već i od Staljinista celoga sveta.

Krajnje je vreme da se čudovištu Ismail Kadare razdere maska službeno, pred celim svetom, iako on ovo eto čini i sâm: pošto je priznao da nije bio disident, svetski je priznao da nije bio ni nacionalista. Pa šta je bio i šta je aktuelno ovaj Kadare ?! Komunista, ili Enverovac ?! Da nije komunista, ovo nam je potvrdio ne samo zločinima koje je činio protiv stvarnih komunista pod zastavom socijal-fašiste Envera Hodže, izlazeći i svedok na insceniranim sudskim procesima protiv njih, već nam je to posvedočio i potvrdio i sa stavovima i izjavama njegovim, koje je učinio protiv komunizma iz „ekzila" u Pariz. A, da je onaj koji je bio svojevremeno najbezobrazniji enverovac - nemamo potrebu da nam potvrdi, jer nam je to posvedočio i potvrdio od vremena, sa čitavim životom njegovim, kao i njegovim publicističkim i književnim delom.

Izjave nekih Albanaca o Kadareu

Kao komentatori dopisa "Pse ike nga Shqipëria dhe nuk bëre burg?" (Zašto si izbegao iz Albanije i nisi preležao zatvor), list GAZETA SHQIPTARE.al, Tirana, 20.IV.2017, rekli su za Ismaila Kadare:

TOMOR LABI, 20. april 2017 5:45 PM

Zašto Kadare nisi emigrirao kao i svi drugi plivanjem ili sa barkom, na nogama, sa opasnostima i strahom, već si se popeo na avion sa ženom i kćerkama kao da si ministar i sada kažeš da si emigrirao ?! Ti si se udaljio sa dozvolom vlade i partije, jer drukčije nisi mogao da uzmeš vizu, koju drugi nisu dobili nikada.

TIRONCI , 20. april 2017 6:17 AM

Labo, 100% ti dajem pravo, jer mi što pobegosmo kuršumom za glavom, kome od nas briga za tebe, Ismo, koji si bio štene Dule (prezrivi naziv za Envera Hodžu - KB) i hipokrita, o stvorenje bez skrupula! Sada, kada je Sali Beriša izgoreo tvoje izjave u policiji protiv drugih, slažeš se da se otvore dosijea, dok ranije si bio protiv toga! Tvom busanju u prsa za hrabrost nema mesta! Zatvor u to vreme tražio je jake guzice, o Ismo!

ME I ZI SE ENVERI (Crniji od Envera), 24.april 2017 1:14 AM

Ovaj čovek je simbol zla, nezahvalnosti, bezobrazluka...Bio je jedina individua koja je izlazila iz države bez pratioca.

Bio je jedina individua koja je potpisala finansijski ugovor u svoje ime, za film General (Po njegovom romanu,- KB), kada niko to nije mogao da učini. Bio je jedina individua koju je branio direktno Enver Hodža...Koga psuje dan-danas kao da je tobože bio protiv Njega!

Sada nema sram i izjavljuje nam „da uđeš u zatvor beše uzaludno!", ali „da pobegneš u Pariz, porodično, kao niko drugi, ni Mehmet Šehu (Ličnost Br. 2 posle Envera Hodže !- KB) nije se dozvolio da porodično izađe iz Albanije !"

Ovaj čovek, koji je nazvao Đerđa Fištu šovinistiški književnik...Ovaj koji je branio Envera i posle smrti, u LE Monde, danas ustaje da nas ubedi...ne Nas ne, već one Nobela u Švedskoj, da je tobože bio protiv Envera !

U vezi dopisa „Komunizmi u mund nga mizoria e tij" (Komunizma je savladan od njegove mizernosti), objavljen u istom listu, dana 05.novembra 2017, komentator

GENTI , 07. novembra 2017 3:38 PM , piše:

Kadare je nekada bio zec koji je lizao i jeo šargarepu čika Envera. Sada je dajredžija koji hoće da mu se čuje reč, iako govori besmislice. Albanska štampa Albanije i njene dijaspore po svetu puna je svakakvih prezrivih izraza o Ismailu Kadareu, pa i optužbi, demaskiranja. Podržavaju ga samo Enverovci, iako je pri potražnji statusa političkog emigranta u Francuskoj izjavio da je protiv njih. Kako i zašto ga oni i pored toga podržavaju, razume se.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane