Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Sprega sudija, tužilaca i mafije u Srbiji je neraskidiva

Duševna bol kuma Nikole

Svakog ko ga je pomenuo u medijima Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, bivši direktor EMS-a i potpredsednik Privredne komore Srbije, vlasnik desetine kompanija za proizvodnju i trgovinu strujom, uključenog u najteže kriminalne poslove - tuži sudu. Ovaj besprizorni mafijaš lako dobija sudske sporove. U istom je kartelu sa Zlatiborom Lončarom, ministrom zdravlja i jednim od najuticajnijih u piramidi kriminalne vlasti diktatora Aleksandra Vučića, a u tom timu su bili Aleksandar Đorđević, direktor BIA i sadašnji Bratislav Gašić, koji je njegovu bivšu ženu Maju zaposlio u Ministarstvo odbrane, zatim Veselin Milić, načelnik Policijske uprave Beograda, predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović, predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković i naravno, Andrej Vučić.Sudije su ovom mafijašu ''pod stresom'' dosudile naknadu i po tužbama protiv Magazina Tabloid i njegovih urednika.

Milan Glamočanin

Vlada Srbije je 2012. godine na predlog prvog potpredsednika Vučića imenovala njegovog kuma Nikolu Petrovića za v.d. direktora Javnog preduzeća Elektromreža Srbije. Kum je imao firme za proizvodnju i trgovinu struje, bio je u sukobu interesa, ali je na tom mestu ostao duže od četiri godine. Sve u v.d. stanju, jer nije posedovao fakultetsku diplomu. Stao je sa višom poslovnom školom.

Magazin Tabloid je dobio pet tužbi od gospodina Petrovića. Dve je rešio u njegovu korist Viši sud u Beogradu. Po ostalima se još postupa. Prvom presudom obavezani smo da platimo na ime povrede časti i ugleda i zbog duševnih bolova 150.000 dinara, plus još toliko troškova postupka, a drugom 200.000 dinara, plus troškovi postupka.

Nisu pomagali argumenti, nikakvi dokazi. Zar da se vređa kum glavnog Kuma (Vučića).

Protiv navedenih presuda, donetih još u maju, izjavili smo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu. Tu nas je dočekao drugi kumov čovek - vršilac funkcije predsednika Apelacionog suda u Beogradu. Njega je prvo za v.d. predsednika ovog suda postavio ministar pravde Nikola Selaković, potom je izabran za predsednika, a po isteku mandata ponovo je v.d. predsednika suda. Za neverovati, ali u državi kojom vlada samo jedan čovek - Aleksandar Vučić, to je moguće.

Pomenuti Duško Milenković se odmah odazvao pozivu kuma Nikole. Pomoći će, u istoj su bandi.

Predmeti se zavode u Apelacionom sudu u Beogradu pod oznaku Gž3 259/17, (17. oktobra 2017. godine) koji je zadužila sudija Vesna Karadžić Ristić, a drugi pod broj Gž3 274/17, koji je dodeleljen u rad sudiji Nevenki Romčević dana 1. novembra prošle godine.

Predsednik suda Milenković izuzima sudiju Vesnu Karadžić iz odlučivanja, jer se i ona sama saglasila, i predmet dodeljuje sudiji Vesni Mastilović, koja sudi u veću sa njegovom zamenicom Milicom Popović Đuričković, a većem predsedava sudija Gordana Komnenić, koju predsednik suda 1. decembra postavlja za predsednika građanskog odeljenja ovog suda, u kojem sudi 40 sudija, a za njenu zamenicu sudiju Branku Dražić, koja predsedava većem u kojem je izvestilac sudija Nevenka Romčević.

Kumu Nikoli se žuri, pa zahteva da se njegovi predmeti brzo reše. Tako je predmet kojim je zadužena sudija Romčević rešen 13. decembra prošle godine, a u Viši sud u Beogradu primljen , navodno, 31. decembra (nedelja). Osam dana kasnije isto veće (21. 12) reševa drugi predmet u kojem je glavni urednik Magazina Tabloid tužena stranaka, a koji je primljen u sud 16. juna prošle godine, pod oznakom Gž3 156/17, kojim je takođe zadužena sudija Nevenka Romčević!

Na pitanje urednika Magazina Tabloid ko je izdao nalog da prekoredno reši predmet Nikole Petrovića i to u danu kada veće ne zaseda, sudija Romčević nevoljno kaže da nije referisala predmet, već joj je predsednica veća Branka Dražić rekla da potpiše zapisnik o većanju, da je naredba stigla ODOZGO i da je za nju bolje da drži jezik za zubima.

I drugi predmet je rešen tako što je potvrđena presuda, ali on još nije ekspedovan Višem sudu u Beogradu.

U sledećem broju opisaćemo koliko sudija Milenković zgrće novca rasprodajom pravde, koje sudije su mu saradnici u tom mafijaškom poslu u kojem građani ostaju bez imovine, stanova, kuća, preduzeća, dece, bez posla...Pred sudom nikakvi dokazi o kriminalu kuma Nikole ne pomažu.

Ekonomski analitičar Magazina Tabloid Branko Dragaš opisao je u u tekstu koji smo objavili prošle godine, ''učinak kuma Nikole u Elektromreži Srbije.

''...Elektro Mreža Srbije - EMS. Moćna državna kompanija za prenos električne mreže po čitavoj Srbiji.. Monopolista. Na čelu te kompanije je bio Nikola Petrović, kum premijera Srbije i o njemu i njegovim aferama je ovaj list mnogo pisao. Iznenada, pred kraj godine koja je za nama, Nikola Petrović donosi odluku da napušta jednu uspešnu državnu kompaniju, tvrdeći da je spasio tu kompaniju i da je ostavlja prepunu para. Odlučio sam da to proverim.

Najbolji način je da pregledamo bilanse u poslednjih pet godina, otkako je Nikola Petrović u jesen 2012. postao direktor ove državne kompanije, da vidimo šta će nam analiza dokumenata pokazati. Svi dokumenti su javno publikovani, tako da nema razloga da, uplašeni partijski poltroni iz EMS-a, pitaju ko mi je dostavio podatke. Videćemo šta zvanični izveštaji pokazuju.

Ne ulazim u dubinske, detaljne analize svih bilansnih stavki, kako to uvek radim kada me neko profesionalno angažuje, nego pratimo osnovne tendencije u poslovanju. Pratimo i postavljamo pitanja. Neka javnost sama sudi. Prvo što sam primetio bilo je to da posle pet meseci od dolaska Nikole Petrovića na mesto generalnog direktora EMS-a, posle tri njegova zahteva da se poveća cena tarife, što je Agencija za energetiku odbijala, pretpostavljam da se trgovalo oko kadrovskih rešenja u Agenciji, data je dozvola za povećanje, dokument pod nazivom Cene pristupa sistemu za prenos električne energije/ (Službeni Glasnik 14 od 13.02.2013 sa primenom od 01.03.2013).

Da li treba da kažem da je kadrovska struktura u Agenciji ostala nepromenjena? Stavka tarife-AKTIVNA ENERGIJA - koja sačinjava 80% ukupne tarife, povećana je za: a) višednevnu tarifnu fazu za aktivnu energiju sa dotadašnjih - 0,2166 din/kwh na 0,3303 din/kwh, što je povećanje od - 52,49%, i b) niže dnevna tarifna snaga za aktivnu energiju sa dotadašnjih - 0,1083 din/kwh na - 0,1651 din/kwh, što je povećanje od -52,45%. Zašto Agencija ranije nije odobrila toliko povećanje? Zašto je povećanje toliko veliko? Nije teško biti uspešan menadžer državne monopolske firme, na koju si postavljen partijskom odlukom kuma, jer nisi imao nikakve profesionalne kvalifikacije za to mesto, kada ti je dozvoljeno da odmah povećaš tarife za 52,4%, zar ne? Kakav je rezultat tog povećanja za kompaniju bio, osim što su građani bili opterećeni novim nametima? Poslovni prihodi su porasli za svega 27%, sa 14,973 milijarde dinara u 2012 na 18,967 milijardi dinara u 2013, uprkos tako velikom povećanju tarife od 52,4%, ali su zato poslovni rashodi povećani za 37%, sa 13,171 milijarde dinara na 18,046 dinara. Veći rast poslovnih rashoda nad poslovnim prihodima doveo je do pada poslovne dobiti sa 1,801 milijarde dinara u 2012 na 920,8 miliona dinara ili pad od 49%. Dakle, u prvoj godini upravljanja Kuma premijera državnom monopolskom firmom, uprkos povećanju tarife od 52,4%, poslovna dobit je pala za 49%. Da li je ovo normalno?

Na kraju, gledano kroz neto dobitak, EMS je u 2013, uprkos toliko velikom povećanju tarifa, ostvario neto dobit koja je za svega 10% veća od dobiti u 2012. godini, povećanje sa 1,483 mld dinara na 1,626 milijarde dinara. Zašto su rashodi tako značajno porasli u 2013. godini? Koje je sve obaveze novi direktor morao da plaća?

U narednoj 2014.godini, poslovni rashodi su smanjeni čak na 16,963 milijardi dinara, dok su poslovni prihodi skočili na čitavih 20,593 milijardi dinara, ali nije ostvarena neto dobit od 3.620 milijardi dinara, jer su finansijski rashodi narasli sa 763,2 miliona dinara na 1,965,9 milijardi dinara. To je pravdano naraslim kursnim razlikama i neprenetim negativnih efekata iz ranijih godina. Koji su to nepreneti negativni efekti u državnoj firmi koja pozitivno posluje, nažalost, nisam uspeo da saznam? Ostali rashodi su u toj godini drastično porasli sa 41,9 miliona dinara na 228,7 miliona dinara, što je rast od 546%.! Zašto je toliki rast? Neto dobit u 2014. je tako bila - 2,943 milijarde dinara. Zašto je neto dobit u 2013 bila tako potcenjena?

Poslovni prihodi u 2015.godini su nastavili da rastu i dostigli su - 24,04 milijarde dinara, ali su poslovni rashodi značajno skočili sa 16,963 milijarde dinara na 21,3 milijarde dinara. Na kraju godine, dobitak pre oporezivanja je iznosio - 2,795 milijardi dinara. Plan za 2016.godinu, čekamo zvanične podatke, pokazuje da su planirani manji poslovni prihodi - 23,309 milijardi dinara,ali veći poslovni rashodi od - 22,713 milijardi dinara. Prihodi se planiraju manjim 3%, dok su rashodi u 2016 planirani veći za 7%. Zašto? Poslovna dobit pada za jednu godinu sa 2,740 milijardi dinara na svega 596,8 miliona dinara ili na 22% poslovne dobiti iz 2015.godine. Zašto tako ogroman pad poslovne dobiti odlazećeg direktora?

Finansijski prihodi se planiraju da padnu sa 594,1 milion dinara na 247,7 milona dinara ili na 42% finansijskih prihoda iz 2015.godine. Istovremeno, finansijski rashodi se planiraju da padnu samo 9%, što dovodi do toga da se planira da dobit pre oporezivanja padne sa 2,795 milijardi dinara u 2015.godini na - 376,7 miliona dinara ili svega 13% dobiti iz prethodne godine. Da li je ovaj drastičan planirani pad dobiti najava odlaska Kuma premijera?

Otkud tako nagli i nenajavljeni odlazak? Da li se nešto sprema? Šta se sprema? Možemo li nešto iz dokumenata da zaključimo? Ništa nije slučajno. To smo več davno naučili. Politički ološ pravi neke kombinacije uvek samo za sebe. Nikada ne smemo da im verujemo. Šta nam to spremaju kumovi? Pogledajmo jedan podatak iz dokumenata koji mi je bio vrlo interesantan. Možda iz tih podataka možemo nešto da zaključimo. Tiče se KAPITALA državne kompanije EMS. Naučio sam iz pljačkaške privatizacije od 2001. godine, radeći procenu kapitala preko hiljadu opljačkanih i uništenih kompanija, da se uvek uoči privatizacije namerno smanjuje kapital preduzeća i namerno smanjuje dobit. ...

Kako stoji kapital državne kompanije EMS? Vrednost upisanog kapitala EMS-a 01.07.2005 godine 516.017.000 evra, od toga novčani kapital -229.000 evra i nenovčani kapital 515.788.000 evra. Sledeći podatak o kapitalu je 30.09.2011 je da kapital kompanije iznosi - 541.297.000 evra. Kapital se, dakle, povećao, jer kompanija dobro radi i bez samohvalisavog Kuma premijera. Kompaniji ne treba Kum premijera i nije tačno da je on spasio EMS od neke propasti.

Sledeći podatak sam našao u bilansima za 2014. godinu, koje je potpisao Kum premijera 30.04.2015.godine. U objavljenom bilansu stanja u Pasivi možemo da vidimo da je Kapital kompanije u 2014.godini iznosio - 59.620 milijardi dinara ili 494.776.996 evra, što je za 46,52 miliona evra manje nego 2011, uprkos tome što kompanija konstantno pozitivno posluje. Taj kapital kompanije je sastavljen od : državni kapital - 26,892 milijarde dinara, revalorizacione rezerve - 23, 931 milijarde dinara i neraspoređena dobit od 8,796 milijardi dinara.

Planom za 2015. godinu je Kapital smanjen na -55,915 milijardi dinara, jer je neraspoređene dobit smanjena na - 5,091 milijardu dinara. Svi ostali parametri na kapitalu su ostali isti. A onda se donosi Odluka o promeni pravne forme Javnog preduzeća „ Elektromreža Srbije" i menja se pravna forma, pa ova državna kompanija postaje AKCIONARSKO DRUŠTVO" ELEKTROMREŽA SRBIJE"BEOGRAD i unosi se osnovni kapital akcionarskog društva na dan 31.12.2015.godine u iznosu od - 27.048.840.000 dinara ili 2.704.884 akcije nominalne vrednosti jedne akcije 10.000 dinara. Šta je sada ovo? Čemu ova transformacija u akcionarsko društvo?

Vidimo da je u toj papirnoj hokus-pokus transformaciji NESTAO kapital. Poslednjim planom za 2015.godinu objavljeno je da je kapital u knjigama - 55,195 milijardi dinara, ali na kraju te godine ostalo je, posle te kumovske transformacije, samo - 27,049 milijardi dinara. Gde nestade- 28, 146 milijardi dinara ili 232,2 miliona evra? Nova kompanija AD EMS Beograd vredi samo 223,2 miliona evra. Strašno!

Evo jednog poređenja. Crna Gora je više od deset puta manja od Srbije, ali njena kompanija za prenos električne energije na dan 14.04.2016 ima kapital - 155.108.283 evra. Kako je moguće da EMS tako malo vredi?

Kakve su ovo kumovske muljačine? Gde nestadoše revalorizacione rezerve i neraspoređena dobit? Slučajno su nestale? Nema slučajnosti! Smanjuje se namerno dobit kompanije. Rastu rashodi. Kapital se drastično smanjuje. Kum premijera naglo odlazi iz kompanije. Ostavlja svoje kadrove u kompaniji. Odlazi da se bavi svoji privatnim biznisom. Zašto? Zar to nije sve povezano? Zar to ne uliva sumnju organima gonjenja da preispitaju detaljno poslovanje EMS-a od dolaska Nikole Petrovića na mesto generalnog direktora? Neka se ispitaju svi nastali rashodi? Svaka faktura neka se pregleda. Neka se ispitaju povezana lica sa Nikolom Petrovićem. Kako su dobijene dozvole za minihidroelektrane? Ko je dobio? Koja firma? Koliko dozvola? Evo posla za tužilaštvo i policiju. I? Šta sad? Koji je scenario?

Šta se može dalje da dogodi? Ako znamo kako Aca Dramoser pravi svetske poslove, koji ulaze u svetsku istoriju o idiotskom poslovanju jedne države , poput slučaja AIR SERBIA, gde se dokapitalizuje kompanija starim, rentiranim avionima, gde manjinski vlasnik upravlja kompanijom, gde se Aerodrom svake godine dobrovoljno odriče da naplati 20 miliona evra, gde država stalno ubacuje novac u zajedničku kompaniju, da bi prikazali kako kompanija fantastično radi, onda, prema tome modelu, može da se privatizuje i EMS. Kako? Znamo to već napamet.'' - napisao je Dragaš.

Kongresmeni pišu - kum Nikola se bogati

Povodom Vučićeve posete Beloj kući, gde je primljen u sobi za čekanje kod potpredsednika Majkla Pensa, američka kongresmenka uputila je Pensu pismo.Napisala ga je kongresmenka Edi Bernis Džonson, a ono je imalo za posledicu da Vučić bude suočen sa neispunjenim obećanjima koja, kako Pens reče, "zabrinjavaju Stejt department".

U pismo doslovno piše:

"...Potpredsedniče Pens, pišem vam zabrinuta zbog predložene posete Aleksandra Vučića Vašingtonu 17. jula. Snažno podržavam evrointegracije Srbije i pozdravljam napore američkog ambasadora Kajla Skota u negovanju demokratskih institucija, poštovanju zakona i sprovođenju ekonomskih reformi....

Drugo, zabrinuta sam izveštajima da mala grupa, predvođena predsednikovim bratom Andrejom Vučićem i četvoricom njegovih bliskih prijatelja, Nikolom Petrovićem, Zvonkom Veselinovićem, Slavišom Kokezom i Nenadom Kovačem, nastavlja da rukovodi svim infrastrukturnim i javnim projektima...Znajući vašu posvećenost slobodnom ekonomskom tržištu i negovanju potencijala američke industrije u zemlji i inostranstvu, nadam se da ćete od predsednika Vučića dobiti odgovor povodom aktivnosti pomenute grupe..."

Američki ambasador Skot je Vučiću tri dana pred put u Vašington dao ovo pismo. Kad je video da su prozvani Andrej, Nikola Petrović, Zvonko Veselinović i Kokeza, Vučić je poludeo, prekinuo je sastanak i krenuo iz Ambasade. Kod izlaza se predomislio, vratio i žalio se Skotu da su sve to laži.

- Zašto vam smeta Andrej? Šta hoćete od mene? Da se odreknem brata? Nikad! - rekao je, a Skot ga je samo gledao, ništa ne komentarišući.

Nekoliko uticajnih i najtiražnijih medija u Sjedinjenim Državama opisuju Vučićev ''učinak'' pominjući njegovu kriminalnu grupu, u kojoj je kum Nikola na vrhu te piramide.

Tekst iz američkog "Hafington posta", čiji je autor dugogodišnji politički analitičar Robert Krimer i autor knjige "Ostati uspravno: kako progresivci mogu da pobede", u celosti preneo je Magazin Tabloid. Objavljujemo izvod koji se odnosi na Nikolu Petrovića:

''...Širom Evrope, napadnute su demokratske vrednosti...Takav je slučaj i u Republici Srbiji.

U svakom slučaju, naravno, napad na demokratske vrednosti i institucije, predstavlja ozbiljnu pretnju demokratiji demokratska društva širom sveta.

Vučićev brat i navodno multimilioner, Andrej, je njegov najbliži čovek od poverenja. Andrej je bio uključen u nekoliko desetina kontroverzi, uključujući i slučaj prebijanja od strane elitnih vojnika (Žandarmerije, primedba redakcije) koji su potom bili optuženi za prebijanje njega i njegovih telohranitelja. On je uključen u različite poslovne poduhvate, uključujući mnoge koji imaju veze sa raznim kriminalnim grupama. Nemačke vlasti veruju da Andrej Vučić kontroliše jedan od najvećih narko-kartela na Balkanu. On je takođe više puta optužen i za kontrolu 'crnog tržišta' nafte i cigareta.

U jednom posebno drskom incidentu, objavljeno je da je Andrej iskoristio svoj službeni položaj u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca za štampanje akciznih markica koje su štampane u vrednosti od milijardu evra, i prodate za 600 miliona evra albanskim krijumčarima marihuane.

Vučić i njegov brat su povezani mrežom preduzeća koja im koriste kako bi zaradili novac, a ona zauzvrat dobila zaštitu od strane Vučićeve političke moći. Njegovi najbliži saradnici imaju koristi od privatizacije, trošenja javnog novca, odnosno kontrole u medijskoj industriji. Andrej je takođe optužen da je koristio njegov odnos sa bratom kako bi iznudio i razne druge poslovne operacije.

Braća Vučić su posebno bliska sa Nikolom Petrovićem, preduzetnikom koji je poznat po tome što je uključen u većinu velikih poslova u energetskom sektoru na Balkanu. Petrović i Andrej Vučić su bili uključeni u gradnju vetroparkova u Srbiji. Dozvola je je navodno odbijena jer su vlasnici projekta vetroparka odbili da plate tu cenu..."

U oktobru 2015. godine, grupa od pet članova američkog Kongresa, Edi Bernice Jonson, Karlos Curbelo, Skot Peri Adam Kinzinger i Zoe Lofgren, napisali su pismo tadašnjem potpredsedniku Džozefu Bajdenu, uoči Vučićeve posete Sjedinjenim Državama.

Prema visoko cenjenom novinskom internet portal Balkan Insight, oni su tvrdili da je grupa koju je predvodio Andrej Vučić, Nikola Petrović i Zoran Korać, '...koncentrisala svoj uticaj i interes u oblasti energetike, telekomunikacija, infrastrukture i svih većih preduzeća u Srbiji.' Takođe stoji optužba i da su: '...Mediji stavljeni pod direktnu kontrolu predsednika Vlade, njegove porodice i njegovih bliskih poslovnih saradnika'.

I sve to dok kvalitet života običnih Srba trpi.

Kada je premijer Vučić preuzeo dužnost pre pet godina, obećao je da će podići plate običnih radnih ljudi. I nikada nije rekao da će smanjiti penzije. Obećao je poboljšanje kvaliteta i pristup obrazovnim institucijama i univerzitetima. Obećao je poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite...

"...Danas, plate su niže u Srbiji nego što su bili pre pet godina - i umesto da gradi privredu koja raste i ulaže u poslove budućnosti, on se koncentrisao na udvaranje velikim stranim korporacijama koje žele da smanje troškove i iskoriste srpske radnike sa niskim plaćenim poslovima. Smanjio je penzije. Kvalitet srpskih obrazovnih institucija nije poboljšan, a umesto dobre zdravstvene zaštite, mnogi Srbi sada moraju da plaćaju mito lekarima. Jedina grupacija koja je poboljšala sebi život tokom poslednjih pet godina je malo korumpirana, elita političke klase..." zaključuje američki analitičar.

U sledećem broju preštampaćemo tekst zbog kojeg nam preti zatvaranje novina, da se čitaoci uvere kolika je zločinačka sprega kuma Nikole i predsednika sudova.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane