Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Opština Rača: Kurte u Murte i dalje jašu

Ko u Rači, vedri i oblači

Kriminal u opštini Rača, nalik je svim sličnim lokalnim mafijaškim mrežama u Srbiji. Razlika je jedino u nijansama. Tu su i namešteni tenderi i pljačka budžeta i "građevinska groznica". Ali, kako se može oteti veliki novac i "javnim nabavkama male vrednosti", to je specijalnost račanskih "preduzetnika" pod zaštitom režima. O tome u ovom broju piše grupa građana iz Rače koja se pismom obratila Magazinu Tabloid

......

Magazin Tabloid je u broju 403 pisao o malverzacijama koje vrši dobro organizovana grupa pljačkaša i prevaranata u opštini Rača, zaštićenih stranačkim i državnim funkcijama. Ova "ekipa" uspela je da napravi ozbiljnu kriminalnu grupu koja u dužem vremenskom periodu, kršeći zakon, odlično živi od nameštenih tendera i javnih nabavki manjih vrednosti.

U ovoj 'reprezentaciji' kriminalaca izvršene su određene izmene. "...U kriminalnu grupu koju su u starom sazivu opštine do 2016. činili Zoran Andrejić, propali muzičar, tada direktor opštinskih fondova (za gradsko građevinsko zemljište, za vodoprivredu, za nekategorisane puteve) i Dragana Antonijević, inspektor za kontrolu budžeta u SO Rača, Branko Savić, načelnik opštinske uprave, koji je zadužen za formiranje tenderskih komisija, Biljana Rašić, načelnik budžeta SO Rača i šef odeljenja za privredu, Svetlana Jozić, stalni član tenderskih komisija SO Rača (koja priprema tendersku dokumentaciju i organizuje tendere, na kojima poslove dobijaju unapred određene firme), Dušica Miljojković, pravnik i stalni predsednik tenderskih komisija SO Rača (koji poslove dodeljuje unapred određenoj firmi), Dušan Đoković, predsednik Skupštine opštine Rača, Budimir Milenković, zamenik predsednika opštine i bivši direktor fondova, Saška Milojević, direktor Centra za kulturu Radoje Domanović, Dragan Ikodinović, član opštinskog veća zadužen za infrastrukturu, te vlasnik i direktor firme Šige doo Rača, te odbornici u skupštini opštine Rača, svi u sukobu interesa..." (citiran tekst Magazin Tabloid tabloida br. 403). sada ulaze Bojan Đurić, direktor poslovnice Elektrošumadije u Rači, Jovan Marković, odbornik u SO Rača i stvarni vlasnik firme „Bičar inženjering" i drugih firmi koje se vode na druga lica, Dejan Milosavljević, direktor Doma zdravlja u Rači, poverenik za Raču, Bojan Božić, preduzetnik, vlasnik „Still Mont", firme za izvođenje elektroradova, a u timu ostaju Dragan Ikodinović, odbornik SO Rača i vlasnik firme „Šige DOO", Dušan Đoković, predsednik Skupštine opštine Rača, i Dragana Antonijević, inspektor za kontrolu budžeta u SO Rača. Srž ekipe čine Ikodinović, Marković, Đurić i Milosavljević.

Ova kriminalna grupa, učestvovala je na konkursima javnih nabavki koje je raspisala SO Rača, i to tako da Ikodinović i Marković, iako odbornici SO Rača, u direktnom sukobu interesa, definišu uslove konkursa kako bi njihove firme bile privilegovane. U uslovima konkursa se navode specifični uslovi koje ispunjava firma „Šige DOO" ili „Bičar inženjering", pronalaze se firme koje će formalno konkurisati na konkursu kako bi se zadovoljili uslovi da konkurišu bar tri firme ili vrlo često samo jedna firma, i to njihova koja dobija posao. Kao primer tome je Javna nabavke male vrednosti, radovi na izgradnji terena za tenis u srednjoj školi „Đura Jakšić" Rača, iz 2016. Uslovi za učešće u postupku javne nabavke su tako definisani da samo firme „Šige doo" ili „Bičar Inženjering" mogu i dobiti poslove, pa tako u tački 4.1.4.4 stoji da pored 10 zaposlenih radnika u stalnom radnom odnosu ima i bar jednog odgovornog izvođača radova koji je stalno zaposlen ili angažovan po osnovu Ugovora kod ponuđača i ima licencu 410 ili 412.

Posao je naravno dobila flrma „Bičar inženjering" za iznos od više miliona dinara, koja angažuje „Sige DOO" na izvođenju radova, a za elektro radove angažuje Đurić Bojana, šefa poslovnice Elektrošumadije u Rači, koji će posle naravno samom sebi potpisati prijem ovog objekta, ali sada u svojstvu odgovornog lica u Elektrošumadiji čime Đurić izvršava više krivičnih dela, radeći poslove nespojive sa poslom u javnom preduzeću. Naravno, pošto se posao dobije onda se rade i izmišljeni aneksi za dodatne radove, i tako naplati dodatni novac koja ova kriminalna grupa raspoređuje svim učesnicima u ,,poslu".

Bojan Đurić, šef poslovnice Elektro šumadije u Rači, je izvršio veliki broj krivičnih dela, pored ovih sa organizovanom kriminalnom grupom. Najpre, krivično delo Trgovina uticajem, jer je kao profesor srednje škole, na volšeban način, tokom 2015. u vreme zabrane zapošljavanja i bez konkursa ,,Prešao" iz srednje škole „Đura Jakšić" u Rači na mesto šefa poslovnice Elektrošumadija u Rači, iako je na tom mestu radio inženjer Maksimović. Ovako je izvršena službena radnja koja se ne bi smela izvršiti, dakle prijem u radni odnos u javno preduzeće za vreme trajanja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru. Osnovano se sumnja da je dolazak na ovo mesto platio i novcem ili uslugama koje sada nezakonito obavlja.

Dolaskom na mesto šefa poslovnice Đurić pored ,,biznisa" sa organizovanom kriminalnom grupom radi i veliki broj poslova nespojivih sa javnom funkcijom koju obavija kao direktor/šef u javnom preduzeću. Naime, Đurić poseduje inženjersku licencu, i shodno tome vrši projektovanje elektroinstalacija za fizička i pravna lica. Te iste projekte onda sam „prima" u svojstvu nadzornog organa kao šef poslovnice Elektrošumadije. Dakle, sam sebi...

Da ironija bude crnja, Đurić je i član više nadzornih odbora i školskog odbora u srednjoj školi!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane