Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Da li je Jupiter iz Jelisejske palate gej i mogu li Francuzi da podnesu izgradnju još 2500 džamija

Novogodišnji pičvajz

U Francuskoj, zemlji čuda, sve je moguće pa i više od toga. Kada se slavi nova godina ambijent je svuda vatren, ima vatrometa, a u većim gradovima često je paklen, plamte automobili, skuteri, kontejneri i sve što se zatekne na ulici. Raja se veseli. Samo u Parizu i okolini planulo je više od 1.000 automobila i svi izgoreli u najluđoj noći. Rekord je oboren za sto buktinja više od prošlogodišnje auto paljevine što je logično u odnosu na inflaciju huliganizma, banditizma i terorizma koji vladaju svetom, Evropom pa i Francuskom. Ali pored ovih banalnih vesti naš dopisnik iz Pariza, Mile Urošević, prikupio i nekoliko drugih noviteta na pragu nove godine koja se nagoveštava kao godina zapleta i bolnih reformi.

Mile Urošević (dopisnik iz Pariza)

Nekoliko policajaca je povređeno a jedna policajka je pretučena i išutirana od strane huligana. Glavno je ipak ostalo pod kontrolom i nekih 200. 000 pandura, žandara i vojnika pod oružjem su obezbedili sigurnost građana koji su izašli na ulice da dočekaju "novaka" i odgledaju vatromet uz neizbežni šampanjac i krkljanac po ulicama i bulevarima.

Osim 1031. automobila (koji su plamteli od veselja), u Parizu je uhapšeno 510 huligana a u celoj Francuskoj su ove brojke bar tri puta veće mada se to ne naglašava baš nešto mnogo. Gerard Collomb, ministar policije čak tvrdi da se sve odigralo u miru i veselju. Samo je incident sa pretučenom policajkom pokvario ambijent, lakonski tvrdi ministar.

Osim samog dočeka i tužnih vesti o dramatičnom sudaru autobusa punog dece i vetra koji je obarao stabla, celokupni medijski sistem se skoncentrisao na centralnu ličnost i naj popularnijeg predsednika svih vremena, Manuela Makrona Prvog, zvanog Jupiter, (koji nije mali Bog, kao naš), već Bog Bogova sa Monparnasa.

Na samom početku nove godine Jupiteru se očigledno jako žuri da nastavi bolne reforme ne bi li na brzaka ustoličio što čvršću vlast i definitivno stavio državu pod svoje, dok mu još traje popularnost ili bolje rečeno dok se narodu ne otvore oči da uvide u kakvu ih avanturu vodi bivši bankar. Poneke ove moderne i neophodne reforme pretencioznog i arogantnog cara bez krune liče na diktatorske hirove. Pogotovo se kritikuje njegova žarka želja da ukroti medije i kontroliše internet novim zakonom i neproverenim informacijama. Po toj logici novinari bi trebalo da pišu po Vuku, u stilu: Piši kako ti se kaže!

Vlast je vlast i ne voli kad joj se neko meša sa strane, samo može da bude pozadi i da s leđa gura ideje najkulturnijeg, najobrazovanijeg čoveka, bar kako ga vide i opisuju njegovi bliski saradnici i ostali uvlakači u borbi za neko foteljče.

Budite demokrate i objavljujte samo zvanične vesti a ne šaputanja iz predsoblja palate, poručio je Jupiter novinarima u tradicionalnom novogodišnjem obraćanju, gde je kao novost uveo zabranu postavljanja bilo kakvog pitanja ili polemisanja, tačka.

Fejk njuz informacije kako je nazvao novinarske investigacije ili teško proverljive informacije će uskoro podleći novom zakonu koji de fakto ukida slobodu štampe i proganja i interneta i socijalnih mrežama koje inače podržava kada je reč od Irana do Rusije. Pitanje je; ko odlučuje o tome šta je istina a šta fejk njuz?

Makron ne može da zaboravi da je u vreme predizborne kampanje internetom širena sumnja da je Jupiter gej. Ovakve i slične informacije su po njegovom ubeđenju su made in Rusija to dej i sličnih propagandnih medija koje podržavaju Marinu Le Pen. On je čak to rekao javno i u lice svome gostu Putinu na početku mandata što je u najmanju ruku bio više politički nego diplomatski potez. Optužbe i zabrana ruskih medija u Francuskoj su mu doneli simpatije zapadne alijanse od Brisela do Vašingtona. U svojoj novogodišnjoj govoranciji na TV, najpopularniji predsednik na svetu, kako ga mnogi nazivaju, dok mu glancaju cipele, mladi, lepi, prepametni i visoko obrazovani vođa pete sile sveta je za svoju domaću publiku smislio novo ime i obratio se Francuzima sa: - Dragi evropski sugrađani. Kao da je Francuska država postala pretesna za velike ambicije Jupitera, koji bi možda vrlo rado vladao nekom malo većom celinom. Na primer Evropom ili zemaljskom kuglom bar za sada dok se ne osvoji koja druga planeta, komentarišu neki uvređeni novinari putem interneta bar dok još nije zabranjeno.

On takođe poručuje, po malo zaobilaznim putem da se informacije bivših predsednika i ministara ne komentarišu javno i da mora da postoji distanca između vlasti i medija. U prevodu da se ne mešaju babe i žabe. I luj XIV je tako vladao. Opozicija ga ismejava ali i priznaje da trenutno u svetu nema nijedan totalno popularan ili nekompromitovani lider sem Makrona i kanadskog predsednika.

I Makron to dobro zna jer je na istu foru uzeo vlast. I tada su svi njegovi konkurenti bili iskompromitovani ili ispljuvani od strane tih istih medija koje bi on sada vrlo rado stavio u džep. Iz istih razloga mu se sada žuri da progura reforme penzija i medija, školstva, migracije i prava azila kao i svega drugoga što uglavnom odgovara vlasnicima kapitala i pajtašima bankarima. On je ubeđen da je rešenje krize i nezaposlenosti u totalnoj slobodi i bezakonju, ali samo za bogataše koji će da zaposle ljude pod uslovom da mogu da ih otpuste kad hoće, bez nekih nadoknada i da ih plaćaju koliko im se svidi.

Sve bi trebalo da se privatizuje i usput da se otpusti veći broj činovnika. Nakon što je praktično uveo permanetno vanredno stanje i upisao ga u ustav kao pravilo funkcionisanja države on sada ima nameru da opet dopuni ustav i progura ostatak svojih ideja svega što je smislio ili obećao nekome u vreme kampanje. Na veliko iznenađenje sve ove reforme ne utiču na popularnost novog predsednika koji bere lovorike kao da je omađijao raju. Da čovek ne prepozna slobodarske i buntovne Francuze koji su više puta u istoriji pokazali put i civilizovali veliki deo sveta. Makron je enigma zdrave pameti !

I šta još ?

Francuzi vole okrunjeno i ako nije, neko je kriv za to. U Francuskoj je nepredviđeno zabranjeno i uvek mora da postoji krivac za sve i bilo šta. Za vetar koji jako duva i nestanak struje? Nekoga treba kazniti za pokvareno mleko? Ko to nije predvideo sneg na planini i gužvu na putevima ? Ne može kiša da pada ko luda a da niko ne snosi posledice ili što je umesto kiše pao grad i ulubio automobile. Narod koji o sebi ima predivno mišljenje ne prihvata nikakav rizik ni bilo kakve smetnje u svom životu razmaženih maza pete sile sveta koja je po lokalnim shvatanjima ipak prva u svemu.

U kulturi, tehnologiji, parfumologiji, vojnoj tehnologiji, političkoj diplomatiji, gastronomiji, seksu na francuski način, kao i po svojim sportistima ili filosofima i da ne nabrajamo dalje. Problem Francuza je što ih je svega 60 miliona dok stranaca ima sedam milijardi. I svi sanjaju da se nastane u Parizu i na Azurnoj obali.

Pored gore navedenog ima i ovo dole citirano i nabrojano da bi slika bila potpunija. Pre svega Francuskoj treba malo više profesionalnih vojnika jer je svet veliki i treba biti svuda gde ima da se brani demokratija i uzgredno resursi uranijuma, nafte i sličnog. Konkurs je raspisan za 15. 000 remaca i reklama se vrti na TV-u. Novi zakon o finansiranju predviđa poskupljenje putarina, benzinam i kazni za parkiranja. Auto je krava muzara koja u nedostatku delokalizovane industrije treba da napuni kase. Sa 17 evra za prekoračenje ili neplaćanje parkinga sledi kazna i do 60 po šoferšajbni. Ali to je sitnica u odnosu na kazne koje slede tokom vožnje jer su snimanja prekršaja poverena privatnim firmama koje u banalninm automobilima krstare i cinkare na veliko. Pogotovo što je brzina po gradovima velikim delom smanjena na 30 kilometara na sat po putevima na 80 km. na sat.

Što se tiče ekonomske situacije u zemlji koja broji šest miliona nezaposlenih, 14 miliona penzionera i bar šest miliona stranaca (procena politike prirode onako od oka), mnogi smatraju da treba pod hitno doneti novi zakon da se malo da zaustavi priliv stanovništva. Pogotovo je velika kriza u odnosu na muslimanski svet iz bivših kolonija i cele Afrike što i nije novost u zemlji koja već duže vreme kuburi sa problemima rasizma, ksenofobije i netolerantnosti.

Ne treba zaboraviti da je Francuska prva zemlja u Evropi po broju muslimana koji opet sve više iritiraju nacionaliste zahtevima za specijalne tretmane od izbacivanja svinjskog mesa sa menija školskih kantinama pa do zidanja novih džamija, kojih je sada preko 2.500 i treba da se podigne još toliko!

Nakon kafenisanja na Jelisejskim mekim dušecima sa Erdoganom i nadmudrivanja sa kineskim Kanom, Jupiter treba da reši i Iranski problem što bi bilo po drugi put da Francuzi menjaju iranski presto po svom ukusu. Vrlo dobro se sećamo one davne 1979. godine kada je Žiskar de Sten sponzorisao i ispratio ajatolaha Homenija da zameni šaha Rezu Pahlavija na babilonskoj šahovnici. Godinama se iz Pariza kovao plan i organizovao povratak čoveka koji je pokrenuo ceo muslimanski svet. Danas se naslednik Homenija, iranski predsednik žali da Pariz opet gaji opoziciju koja preko svojih ljudi gura narod u neku novu plišanu revoluciju ukrajinskog tipa, da se na mesto Kurte stavi Murta. Uz svestranu podršku Izraela i Trampa. Naravno, ima i drugih aktuelnosti koje bi se mogle dopisati u dopis ali treba ostaviti i za naredni prilog.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane