Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Istina koje nema u Vučićevim medijima: kako stvarno izgledaju srpske zdravstve ustanove

Kuće bola i užasa

Stanje u srpskom zdravstvu mnogi upoređuju sa scenama iz čuvenog horor filma „Strava u ulici Brestova". Na društvenim mrežama zaposleni objavljuju svoje fotografije kako se vesele u operacionim salama dok su im ruke u pacijentovom abdomenu, dok pacijenti pokazuju snimke delova zidova koji otpadaju ili starih prozora koji ne dihtuju. Pare se ulažu samo u poslove koji donose visoke provizije ministru Zlatiboru Lončaru.

I. Milanović

Što se više para ulaže u Urgentni centar u Beogradu, to on sve gore izgleda i lošije funkcioniše. „Victoria Group" je 2013. dala donaciju od koje je navodno renovirano Odeljenje Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije. Renovirano odeljenje je otvorio tadašnji direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar koji je delom te donacije za sebe uspeo da kupi mesto ministra zdravstva na kome se i danas nalazi. Za razliku od njega, „Victoria Group" je posle ovoga sve lošije poslovala (bar po zvaničnim izveštajima) i danas je pred stečajem.

Nekoliko miliona evra je ova privatna kompanija u međuvremenu u vidu donacija dala ministru Lončaru i srpskom zdravstvu, tvrde zaposleni u Urgentnom centru. Efekti tih donacija su gotovo nevidljivi i svi veruju kako je novac u stvari opran i sklonjen na račune pojedinih vlasnika pomenute kompanije i ministra Lončara.

Renovirane operacione sale danas sve slabije rade, jer nije dovoljno renovirati ih, već je potrebno i kupovati novu opremu, lekove i drugi potrošni materijal, a to ne donosi nikakve poene u izbornim kampanjama, niti značajne provizije ministru. Sale se najčešće koriste da bi se zaposleni u njima slikali i svoje fotografije objavljivali na društvenim mrežama. Doktor Goran Kraljević se jednom slikao i sa rukama u otvorenom stomaku pacijenta koga je upravo operisao. Po objašnjenju datom uz fotografiju u toku je bila transplantacija jetre.

Tada još specijalizant ginekologije dr Sanja Stanojević Dikić ne tako davno je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju na kojoj se vidi u zagrljaju sa koleginicom, dok iza njih dve na ginekološkom stolu leži razgolićena pacijentkinja raširenih nogu. U tek otvorenom Kliničkom centru u Nišu dve medicinske sestre su se slikale pored operacionog stola na kome se jedan pacijent upravo borio za život i tu sliku objavile na Fejsbuku.

Zaposleni u zdravstvu objavljuju fotografije na kojima se vesele, dok pacijenti objavljuju fotografije na kojima se vidi užasno stanje koje vlada u srpskim bolnicama. Pacijent Gradske bolnice u Valjevu objavio je snimak svoje bolesničke sobe čije je renoviranje bilo započeto, zidovi oguljeni, a zatim se neko dosetio da postoji manjak kreveta i da i ta soba mora da se otvori za pacijente.

Fotografija iz nerenoviranog dela Druge hirurške klinike u Beogradu pokazuje pacijenta kako leži na golom dušeku, dok je prozor u hladnim zimskim danima izolovan ćebetom. Infektivna klinika u Beogradu je mesto na kome je najlakše dobiti infekciju, sudeći po njenom izgledu. Para za renoviranje nema, bar tako tvrde u nadležnom ministarstvu. Biće para, kažu upućeni, čim se nađe izvođač radova koji je spreman da Lončaru da dovoljno visoku proviziju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane