Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Slaviša Petković, bivši ministar za povratak i zajednice u vladi Kosova, najavljuje

Zaustavićemo Vučićev zulum na Kosovu

Likvidacija Olivera Ivanovića motivisala je mnoge Srbe s Kosova i Metohije da se ohrabre i pruže otpor nasilju koje sprovodi lokalna filijala Srpske napredne stranke. U taj posao uključio se i Slaviša Petković bivši ministar za povratak i zajednice u vladi Kosova koji očekuje pobedu nad naprednjačkim kriminalcima i polusvetom iz tzv. Srpske liste, koji u intervjuu za "Magazin Tabloid" tvrdi da će sprečiti Aleksandra Vučića da Kosmet prodaje kao da je njegova privatna imovina.

Predrag Popović

Kakva je situacija na Kosovu posle ubistva Olivera Ivanovića?

- Taj zločin je obeshrabrio Srbe, koji su i pre živeli pod konstantnim pritiscima i pretnjama od strane Srpske napredne stranke i njenih satelita iz tzv. Srpske liste. Od dolaska SNS-a na vlast, na severu Kosova i Metohije izvršeno je bezbroj napada na Srbe. Bacane su bombe na kuće, paljeni su automobili, prebijani su dekan i profesori mitrovačkog Univerziteta, prećeno je porodicama viđenijih Srba, koji nisu hteli da učestvuju u predavanju i prodavanju opština na severu KiM institucijama u Prištini.

I Ivanović je bio izložen pretnjama.

- Da, svi smo bili svedoci brutane hajke koju je SNS vodio protiv njega. Na severu Kosova i Metohije SNS je instalirao kriminalni sistem, koji ima za cilj da Srbe drži u stalnom strahu, s jasnom pretnjom šta može da im se desi ako neko samo pomisli da može da ugrozi vladavinu SNS-a. U našoj istoriji nijedna vlast nije nanela veću štetu Srbima na KiM od vlasti SNS-a. Vučićev potrčko Marko Đurić bio je najgrlatiji u optuživanju Olivera da je strani plaćenik, albanski igrač, da je glas za Olivera - glas za neprijatelje Srba i Srbije... Dan posle ubistva, Aleksandar Vučić je doneo odluku da Oliver bude sahranjen u Aleji velikana u Beogradu. Pa, zar se „izdajnici i strani plaćenici" sahranjuju u Aleji velikana. Vučić mora da odgovori na pitanje da li su on i njegova bratija svesno lagali ili je Oliver zaista bio izdajnik, kao što su pričali. Vučić i SNS se ne libe da šire najmonstruoznije laži o neistomišljenicima i nije ih briga za posledice koje će izazvati. Ali, Bogu hvala, život se neće zaustaviti kada SNS padne s vlasti, moraće da odgovaraju za svo zlo koje su napravili Srbiji i srpskom narodu. Pravda je nekad spora, ali i dostižna.

Šta očekujete, da li će se ikad otkriti nalogodavci i izvršioci atentata na Ivanovića?

- Kao čovek, moram i hoću da verujem da će brutalna likvidacija Olivera Ivanovića biti do kraja rešena. Prema izjava nadležnih službi na Kosovu i Metohiji, može se zaključiti da se dosta odmaklo u istrazi i da prikupljeni dokazi daju nadu da će se doći do izvršilaca i nalogodavaca.

Da li postoji mogućnost da je ubistvo Ivanovića motivisano nečim drugim, osim namerom da se spreči njegovo političko delovanje?

- S obzirom da nijedna služba ne poseduje nijedan podatak da se Oliver bavio bilo kojom vrstom kriminala, ostaje jedino objašnjenje da je njegovo ubistvo politički motivisano.

Pošto ste se i Vi vratili u politiku, i to kao opozicija Srpskoj listi, da li ste zabrinuti za svoju bezbednost?

- Nisam napuštao politiku, samo sam u jednom momentu pomislio da više nema smisla... Međutim, posle likvidacije Olivera Ivanovića shvatio sam da moramo da se dobro politički organizujemo i da na izborima proteramo taj naprednjački polusvet iz tzv. Srpske liste sa Kosova i Metohije.

Naći ćete se na udaru.

- Mnogi se pitaju zašto je Vučić toliko brutalan prema Srbima sa KiM. Podsećam, Vučić i Tomislav Nikolić na vlast u Srbiji nisu dovedeni zbog prosperiteta države, nego obrnuto, da završe kosovsko pitanje tako što će Kosovu omogućiti punu i potpunu nezavisnost. Pripremu za to probaće da sprovedu izbacivanjem Kosova i Metohije iz preambule Ustava, u kojoj se Pokrajina definiše kao sastavni deo Srbije, i potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma, koji će Kosovu garantovati stolicu u UN-u. Vučić već dugo pokušava da javnost u Srbiji ubedi da je Kosovo i Metohija samo mit za koji se ne vredi boriti. Zamislite, posle jedanaest vekova srpske države, na njenom čelu smo dobili čoveka koji za koren te iste države, koju brutalno siluje svaki dan, kaže da je mit ili tamo neka fikcija koju su Srbi izmislili. Hvala mu što nam je, posle 11 vekova, otvorio oči. Ni uz pomoć svih tih laži i obmana, pa ni uz brutalnu silu koju primenjuje, na KiM više neće moći da dobija glasove Srba. Znam da će me, posle ovog intervjua, častiti svim onim lažima i uvredama, kojima su častili i pokojnog Olivera, ali ih se ne plašim, ne interesuje me njihovo mišljenje o meni. Samo, niko ne treba da zaboravi da batina ima dva kraja.

I sami ste ranije ukazivali na nasilje koje pojedinci iz Srpske liste vrše nad Srbima. Kako može da se suzbije ta strahovlada?

- Više nećemo ćutati, niti ćemo trpeti teror koji je SNS sprovodila preko svojih satelita. Mnogo štete su naneli i sad je definitivno dosta. Obavestićemo međunarodnu zajednicu o svemu što se dešava i od tog momenta njene institucije snosiće svu odgovornosti za buduće događaje. Nažalost, moralo je da se desi ubistvo Olivera Ivanovića da bi Srbi sa KiM rekli da je dosta, da više neće da trpe zulum Srpske napredne stranke. Ubuduće će se jasno videti politički otpor Srba sa KiM režimu i strahovladi SNS-a.

U beogradskim medijima, kao gospodari Severnog Kosova pominju se Zvonko Veselinović, Milan Radojčić i Zoran Milojević Zelja. Da li je taj utisak tačan?

- Što se tiče Zvonka Veslinovića, koliko znam, on sa Kosmetom više nema ništa, živi negde u Srbiji. Što se tiče druge dvojice, apsolutno je tačno. Na bezbroj skupova smo videli smo ih pored Vučića. Ko su oni najbolje odgovore može da pruži policija iz Novog Pazara i Raške, pošto su im bili česti gosti. I MUP Srbije raspolaže pozamašnim dosijeima pomenutog dvojca. Pazite, Milan Radojčić rukovodi Srpskom listom, a Zoran Milojević Zelja je direktor „Telekoma" Kosova. To vam je slika režima Aleksandra Vučića i njegovih kadrova, koji u crno zavijaju sever kosova. Koliko znam i čujem, posle ubistva Olivera Ivanovića, kosovska policija i Euleks rešili su da se na severu obračunaju s kriminalom. Pitanje je dana kada će svi takvi završiti tamo gde im je mesto, odnosno u zatvoru. Osim ako im Vučić, što može da se očekuje, ne pruži utočište u centralnoj Srbiji.

Koliko štete oni, a i politički lideri Srpske liste, nanose Srbima na Kosmetu?

- Nema političkih lidera, ima samo poslušnika i izvršilaca, koji rade po Vučićevom diktatu. To je polusvet, koji ne shvata da političke odluke vuku za sobom i političku, pa i krivičnu odgovornost. Ako neko misli da ima prava da nekome preti isterivanjem s posla ili da to zaista ostvari, samo zato što neće da glasa za izdajničku opciju SNS-a, a da za to neće odgovarati, onda je on politički nepismen ili lud. Dosta smo mi, Srbi s Kosmeta, trpeli da nad nam iz Beograda vrše eksperimente. Više nećemo, neka svi budu uvereni u to. Znam da će sada polusvet iz SNS-a reći kako im pretim, ali to nije tačno. Ne pretim, samo kažem da će odsad dobijati adekvatne odgovore za ovo što rade na štetu Srba sa Kosova i Metohije.

Tvrdili ste da Srpska lista nema autoritet. Zar nije Aleksandar Vučić autoritet iz koga SL crpe snagu i uticaj?

- Aleksandar Vučić je već sebe kandidovao za najvećeg izdajnika u srpskoj istoriji, to svojim delima pokazuje i dokazuje svaki dan. Tako da i njegov autoritet u Srpskoj listi ima kraj. A, politički kraj SNS-a i njegove prikolice Srpske liste je veoma blizu, koliko na sledećim izborima na Kosovu i Metohiji, koji će, po svoj prilici, biti održani u ovoj godini.

U takvim okolnostima, kad je Srpska lista dominantna, čemu se Vi nadate? Kako ćete ohrabriti građane da Vas podrže?

- Srbima na Kosovu i Metohiji već je sve jasno u vezi Vučićeve politike i apsolutna većina nema nameru da poklekne pod pretnjama. Srbi ne moraju da podrže mene, neka podrže sebe i svoju budućnost na KiM. U tom smeru vodiću, sa svojim saradnicima, sledeće političke aktivnosti već od početka marta.

Kakav program ćete ponuditi glasačima? Osim ekonomskih pitanja, da li ćete se odrediti i prema suštinskoj dilemi - da li bi Srbi s Kosova trebalo da se okrenu Prištini?

- Program ima dve suštinske tačke, opstanak Srba i povratak Srba na KiM. Obe tačke zavise od ekonomije. Srbi su okrenuti Prištini samo onoliko koliko je neophodno. Na primer, apsurdna je situacija sa dokumentima. Vlada Srbije Srbima sa Kosmeta izdaje pasoše za koje im je potrebna viza za putovanje u Evropsku uniju. Pa, zar postoji veći i očigledniji primer diskriminacije i kršenja osnovnih prava matične države prema svojim građanima? Taj postupak se pravda objašnjenjem da Albanci s Kosova uzimaju dokumenta u Srbiji i tako putuju u EU. Ako je tako, odlično. To znači da priznaju Srbiju kao svoju državu. Samim tim, priča o statusu Kosova je završena. I, sada se, navodno zbog Albanaca, Srbima uskraćuje bezvizni pasoš. Toliko o brizi SNS-a i Vlade Srbije o svojim građanima sa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije pokrenuo je „unutrašnji dijalog", koji bi trebalo da ponudi predlog za definisanje statusa Kosova i Metohije u budućem Ustavu. Pretpostavljam da Vi niste pozvani, ali, da jeste, šta biste predložili?

- I da sam pozvan, a nisam, iako se politikom na KiM bavim već 16 godina, ne bih se odazvao jer neću da dajem legitimitet čoveku koji se sprema da preda Kosovo i Metohiju. Nejasno je čemu žurba da se sad i odmah reši status KiM. Kome je interes da preko noći, kao što su ukinute sve srpske institucije na KiM, reši status? Srbima nikako, osim ako rešenje nije ostanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Sva ostala rešenja predstavljaju gubitak KiM. Ako znamo da ovog momenta ne možemo da kroz dijalog sa Zapadom zadržimo Kosovo, zašto ga vodimo i potenciramo da se brzo završi. Kiparski problem traje od 1974, pa niko do danas nije odredio kad mora da se reši. Predlažu model dve Nemačke. Nemačka je podeljena dogovorom sila pobednika u Drugom svetskom ratu, a Kosovo je uz pomoć zapadnih sila izvršilo nasilnu i jednostranu secesiju. Znači, ne može model Nemačke. Može Vučić da deli i da poklanja svoju imovinu Albancima, Arapima i kome još, ali srpsku zemlju na Kosovu i Metohiji neće, sigurno mu to Srbi neće dozvoliti, budite uvereni u to.

Pre pet godina podržali ste potpisivanje Briselskog sporazuma. S obzirom kako je implementiran, izgleda da su Srbi loše prošli?

- Nisam podržao potpisivanje, nego početak pregovora. To je bilo u vreme kada su Vučić i Nikolić prevarili celu naciju pričom da će voditi računa o Srbima i srpskoj državi, nisu rekli da će Srbiju prodati Arapima, a Kosovo i Metohiju Albancima. Sve što je moglo da se izgubi, odnosno preda u Briselu, sve je predato. I ono malo srpske države, koja je bila na severu KiM, i to je Vučić, uz pomoć srpske žandarmerije i iz saglasnost Albanaca, ukinuo i predao u ruke Prištini. Sa ličnom kartom i vozačkom dozvolom Republike Kosovo bez smetnje ulazite u centralnu Srbiju, ali sa dokumentima koje izdaju policijske uprave sa Kosova i Metohije, izmeštene na teritoriju centralne Srbije, sa njima ne možete da uđete na teritoriju KiM. Sve to piše u sporazumu koji je Vučić prihvatio. U principu, sve što je Vučić dogovorio i potpisao u Briselu zaokružuje nezavisnu državu Kosovo. E, to smo dobili na poklon od velikog vođe Aleksandra Vučića i njegovih trabanata.

Kad ste, pre 13 godina, ušli u vladu Ramuša Haradinaja, između ostalih i Vučić Vas je etiketirao kao izdajnika. Danas je njegova filijala na Kosovu u koaliciji sa Haradinajem, ali Vas njegovi mediji opet nazivaju izdajnikom srpskih interesa. Kako to objašnjavate?

- Vučić je kroz moj primer pokazao da je doktor za manipulacije. Ja sam bio u vladi koja je u svom naslovu glasila - samoupravna institucija pod upravom UN. Kako da normalan čovek komentariše notornog lažova i manipulatora, koji se igra državom i koji smatra da je država njegova privatna prćija.

Šta očekujete od Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK? Da li će taj sud imati snage da procesuira Tačija, Haradinaja i druge bivše komandante OVK-a, koji danas vrše vlast na Kosovu?

- Ako je Zapad rešen da procesuira sve one koji su počinili zločine, pravda će biti zadovoljena. Zasad, ostaje nam da sačekamo početak rada suda, da vidimo ko će sve biti optužen.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane