Natrag

Novi napad na Stefana Cvetkovića, novinara - istraživača Magazina Tabloid

......

Dana 9. jula 2018. godine, u Vršcu je ponovo izvršen napad na Stefana Cvetkovića, novinara - istraživača Magazina Tabloid, i to tako što je pretučen metalnom šipkom, što je izazvalo težu kontuziju i obilno krvavljenje. O tome svedoče i fotografije sa mesta događaja (http://rs.n1info.com/a402743/Vesti/Pretucen-Stefan-Cvetkovic.html), gde se vidi u kakvom je stanju bio Cvetković neposredno nakon napada.

Prema svedočenju Cvetkovića, koji se zbog opravdane sumnje da mu je život ugrožen sklonio u susednu Rumuniju (odakle se i javio glavnom i odgovornom uredniku Magazina Tabloid, Milovanu Brkiću), nakon udaraca primljenih metalnom šipkom, napadač je pokušao i da ga pregazi kolima!

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu, sutradan je, nakon hapšenja napadača (navodno, lokalnog narko dilera) kome su objavili samo inicijale (S.Z.), najavilo da će protiv njega biti podneta krivična prijava "...zbog sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda...", uprkos tome što je očigledno da se radi o nasilničkom ponašanju, nanošenju teških telesnih povreda i ugrožavanju sigurnosti, te da je isto lice i ranije izvršilo napad na Cvetkovića.

Novinaru - istraživaču Magazina Tabloid, Stefanu Cvetkoviću, dva dana pre ovog napada ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je "procenjeno da nije u opasnosti". Cvetković veruje da je napadač hteo da ga ubije, a javnost je o svemu obavestio na konferenciji za novinare, na mestu gde se ovaj poslednji napad i desio.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane