Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

EKSKLUZIVNO: narodni poslanik sa Kosova i Metohije, Slaviša Ristić, opisuje razloge obraćanja ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i nasilje kome je izložen od Vučićeve mafije

Svaka ptica svome jatu leti

Narodni poslanik Skupštine Srbije Slaviša Ristić, uputio je, u ime narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina", na Vidovdan, pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koje je integralno preneo veći broj ruskih medija. Istovremeno, Vučićeva Velika propaganda laži na sva usta je optužila Ristića da poziva na ubistvo srpskog predsednika, kao i da se on zalaže za predaju Kosova. Gospodin Ristić se odazvao pozivu Magazina Tabloid da u razgovoru sa urednikom ovog dvonedeljnika opiše šta se stvarno dešavalo nakon objavljivanja pomenutog pisma i razlozima koji su ga motivisali da ga uputi predsedniku Putinu.

Razgovarao: Nikola Vlahović

Ovih dana, režimski mediji Vas pominju najgorim rečima zbog izjave koju ste dali oko Vučićeve namere da preda Kosovo i Metohiju Albancima. Kad je u vreme čitanja izbornih rezultata na Vašu kuću ispaljen rafal, Vučićevi mediji su to potpuno ignorisali kao i podmetanje požara u prostorijama „Otadžbine". Da li su poznati izvršioci i nalogodavci i ako nisu na koga Vi sumnjate?

Na Vidovdan ove godine uputio sam u ime Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina" otvoreno pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Razlog za takav način obraćanja predsedniku Vladimiru Putinu , kao i ruskoj javnosti je, kao što se može pročitati iz samog pisma, sve teža političko-bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji kao i sve teži položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

Voljom SAD - a, nekoliko Evropskih zemalja koje su „sponzori" takozvane nezavisnosti Kosova, kao i separatističkih vlasti u Prištini, preostalim Srbima na KiM-i kao jedini izbor nudi se život u „nezavisnom Kosovu" ili bolje reći u „Velikoj Albaniji".

Na našu nesreću, više je nego očigledno da im u tome pomaže Aleksandar Vučić u ulozi predsednika Republike Srbije. Voljom Aleksandra Vučića, a po slovu izdajničkog „ Briselskog sporazuma" srpska država je ubijena na Kosovu i Metohiji. Aleksandar Vučić je i poslednje preostale institucije Srbije predao separatističkim vlastima u Prištini, dok javnost svojom agresivnom propagandom priprema za poslednji čin izdaje i prihvatanje takozvanog pravno-obavezujućeg sporazuma Srbije i Kosova. Sve to radi uz navodnu saglasnost Rusije i predsednika Putina.

Naša namera je bila da rusku javnost i Vladimira Putina upoznamo sa stvarnim stanjem stvari i pogubnom politikom koju Aleksandar Vučić sprovodi kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Takođe smo upozorili da je Aleksandar Vučić najverovatnije ucenjen od strane zapadnih zemalja zbog svojih obećanja koje je dao prilikom dolaska na vlast i da se bojimo da će pod pretnjom istih prihvatiti odricanje od Kosova i Metohije. Zato smo, što nam je i bio glavni cilj, zamolili predsednika Vladimira Putina, da Ruska Federacija u Savetu bezbednosti UN-a ne menja svoj stav i ne dozvoli pristup takozvanom Kosovu u Ujedinjenim nacijama čak i ukoliko vlasti u Srbiji prihvate takozvani pravno-obavezujući sporazum.

Kao što znate to je bio razlog da istog dana, nepun sat po objavljivanju našeg pisma, po nalogu Aleksandra Vučića, njegovi poslušnici u vrhu vlasti i njegovi „mediji" započinju zaglušujuću kampanju protiv mene. Aleksandar Martinović, Maja Gojković, Marko Đurić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Miloš Vučević, Dragan J. Vučićević, Nenad Krstić i mnogi drugi utrkivali su se u optužbama da je ''Narodni poslanik Slaviša Ristić otvoreno pretio ubistvom Aleksandru Vučiću i da nadležni organi treba hitno da reaguju.''

Laži su išle toliko daleko da sam ja razvlastio UNMIK i doveo Euleks na Kosovu, kao i da sam ja uspostavio državnu granicu između Srbije i Kosova. Neće me nimalo iznenaditi da u narednim danima na njihovim medijima budem optužen da sam 19. aprila 2013. godine u Briselu potpisao izdajnički Briselski sporazum ili da se pak spremam da potpišem „pravno-obavezujući sporazum" sa Hašimom Tačijem. Postavlja se pitanje šta je to toliko uzbudilo Aleksandra Vučića? Istina! Jer naše pismo ogoljuje politiku predaje Kosova i Metohije i stvaranja „Velike Albanije".

Pitali ste me da li su pronađeni nalogodavci i izvršioci za pucanje iz automatskog oružja na kraju izbornog dana na parlamentarnim izborima 2016. godine na moju porodičnu kuću, kao i odgovorni za paljenje prostorija Narodnog pokreta „Otadžbina" u Kosovskoj Mitrovici. Naravno da nisu pronađeni počinioci, kako za ove tako i za mnogobrojne ostale slučajeve. Počinioci su u svim ovim slučajevima manje bitni. Pitanje je ko su naredbodavci? Sasvim sam siguran da se radi o ljudima iz Srpske napredne stranke, samo je pitanje da li se radi o njihovim aktivnostima na lokalu ili su pri vrhu stranačke hijerarhije. Dakle, ko su imenom i prezimenom naredbodavci, ne znam. Ali, znam jednog čoveka koji ovo ludilo terorisanja ljudi može da zaustavi, a taj čovek je Aleksandar Vučić.

Da li Vam je poznato da je povodom Vašeg pisma upućenog predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, nakon orkestrirane kampanje Vučićeve velike propagande protiv Vas, ruski ambasador Aleksandar Čepurin izrazio žaljenje zbog napada režimskih medija na Vas?

Nemam informaciju da je ruski ambasador Aleksandar Čepurin izrazio žaljenje zbog orkestrirane kampanje Vučićevih medija protiv mene. Svakako, poštujem ukoliko je to zaista učinio, iako ja nemam tu informaciju. Ono što znam jeste da su ruski mediji objavili naše pismo i to u celini (integralno) i nisu objavljivali (izvlačeći iz konteksta) pojedine rečenice iz pisma kao što su to činili Vučićevi mediji na čelu sa Javnim servisom Srbije, kako bi me predstavili kao čoveka koji preti smrću Aleksandru Vučiću.

Inače za mene lično, a verujem i za sve moje prijatelje iz Narodnog pokreta „Otadžbina" je daleko važnija podrška Ruske Federacije i njenih zvaničnika suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, od odbrane bilo kog pojedinca. Od Vučićevih laži borićemo se sami istinom. Istina na kraju uvek pobedi u to sam apsolutno siguran.

Bliži se trenutak kada će Vučić zatražiti od srpskog naroda i svih građana Srbije da ga podrže u nameri konačne predaje Kosova i Metohije. Smatrate li da je ovo još jedan njegov pokušaj skidanja sopstvene odgovornosti za sve što će se dalje sa pokrajinom događati.

Vučićeva očigledna žurba da konačno reši pitanje Kosova i Metohije i preda ga albanskim separatistima tako što će organizovati antiustavni referendum i svoju izdaju staviti na teret srpskom narodu je jedan od razloga što smo ovim otvorenim pismom dali skromni doprinos uzbunjivanju javnosti u nameri da mu otežamo na tom nečasnom putu izdaje zemlje. Važeći Ustav Srbije ne dopušta mogućnost izjašnjavanja građana o odricanju od dela teritorije, ali to neće sprečiti Aleksandra Vučića da raznim manipulacijama pokuša da prevari sosptvene građane. Što se gaženja Ustava tiče to mu ne bi bilo prvi put s obzirom da su sve dosadašnje njegove odluke po pitanju Kosova i Metohije apsolutno antiustavne.

Šta uostalom očekivati od čoveka koji je uzurpirao svu vlast u zemlji i koji na funkciji predsednika Srbije tvrdi da Srbija na Kosovu i Metohiji nema ni metar zemlje? Piše li to što tvrdiš Aleksandre Vučiću, da mi na Kosovu nemamo ništa, još negde osim na tvom spisku preuzetih obaveza prema tvojim „zapadnim prijateljima"? Piše li to u Ustavu Srbije i u Miroslavljevom jevanđelju, na kojima si položio zakletvu? Piše li to u katastarskim knjigama, koje si predao albanskim separatistima? Znači li to i da stotine hektara grobova naših predaka nisu više Srbija? Kome po Vučiću pripadaju manastirski posedi na Kosovu i Metohiji? Koji je to metar zemlje sa kojim treba da budemo zadovoljni, kako sam tvrdiš, ukoliko ga izmoliš od separatista iz Prištine? Sva ova pitanja traže odgovore, pre nego li Aleksandar Vučić stekne pravo da postavi bilo koje referendumsko pitanje građanima Srbije.

Američki pomoćnik državnog sekretara Ves Mičel razgovarao je telefonom sa Vučićem 28. juna i obavesto ga da njegova kampanja da sam potpiše predaju Kosova i Metohije nije svrsishodna i da za SAD i njegove saveznike konačno rešenje kosovskog pitanja nije prioritetno, već je potrebno ubrzano pristupiti stvaranju pravnih država na zapadnom Balkanu. Da i sve ovo znbaju i Srbi na Kosovu i Metohiji?

Nije mi poznato da je na Vidovdan 28. juna Aleksandar Vučić imao takav razgovor sa Vesom Mičelom. Režimski mediji su preneli samo šturu vest da je Vučić razgovarao telefonom sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a za Evropu i Evroaziju o situaciji u regionu, posebno o nastavku dijaloga u Briselu i ništa više od toga. Nisam siguran i da su Srbi u ostatku Srbije nešto više informisani o sadržini tog razgovora. Ono što ja mogu da primetim kada je informisanje građana Srbije u pitanju, da su oni uskraćeni za istinito informisanje i kada je vremenska prognoza u pitanju a da ne govorimo o pravu da znaju šta Aleksandar Vučić dogovara sa svojim sagovornicima. Ima neke simbolike u činjenici da na Vidovdan, najsvetiji srpski praznik, Aleksandar Vučić razgovara sa pomoćnikom državnog sekretara SAD-a dok se Srbi sa Kosova i Metohije javno obraćaju predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Ne kaže slučajno narodna izreka „Svaka ptica svome jatu leti".

Da li možete da nam opišete ko u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji odlučuje o njihovoj sudbini? Ko su ti ljudi,kakvo je njihovo obrazovanje, kakav je njihov legitimitet, odakle su došli, šta su pre toga radili, ko ih finansira i u kakvim su oni vezama sa vođama albanske zajednice i mafije? Podsetiću Vas da je Aleksandar Vučić u septembru mesecu 2013. godine, mimo svih zakonskih normi raspustio legalne i legitimne organe vlasti na Kosovu i Metohiji na način što je kao prvi potpredsednik Vlade (PPV) zatražio da Vlada Srbije raspusti skupštine opštine na severu Kosova i Metohije. Umesto legalno izabranih lokalnih skupština, koje su građani birali na izborima po zakonima Srbije, Aleksandar Vučić je doveo svoje poslušnike u takozvanim privremenim opštinskim većima, koja mimo svih zakonskih rokova i dalje egzistiraju. Iste godine, tačnije 3. oktobra, Aleksandar Vučić je, kao što se sećate, uz prećutnu saglasnost predstavnika UNMIK-a, Euleksa, i OEBS-a silom naterao jedan deo Srba da izađe na takozvane lokalne kosovske izbore koje je raspisala separatistička vlast u Prištini. Ogromna većina Kosmetskih Srba tada je bojkotovala separatističke izbore. Svi smo svedoci kada su pripadnici srpskih službi bezbednosti i žandarmerije u civilu razbijali glasačke kutije, kako bi se ponovili izbori koje su Srbi masovno bojkotovali.

Pitate me koji su to ljudi u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji koji čine vlast i koji odlučuju o sudbinama građana. To je kombinacija polusveta, lokalnih kriminalaca kao i malobrojnog dela intelektualaca koji su svoje moralne i etičke kodekse zamenili za lične interese. Svima njima je zajednička poslušnost prema Aleksandru Vučiću. Za uzvrat imaju potpunu slobodu da pljačkaju i terorišu narod. Kakve su sve njihove veze sa vođama albanske zajednice, vreme će pokazati.

Da li Srbi na Kosovu i Metohiji znaju ko su tipovi poput Zvonka Veselinovića, Milana Radoičića, Zelje iz Leposavića i drugih Vučićevih batinaša i „biznismena" koji haraju severom pokrajine?

Pomenuta imena se, ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Nišu, Kruševcu, izgovaraju u narodu šapatom, tihim glasom, a zašto je to tako, pravo je pitanje za Aleksandra Vučića.

Kakva je uloga Marka Đurića, navodnog šefa Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, a zapravo Vučićevog „konsiljera" u zamlaćivanju Srba na Kosovu i Metohiji?

Aleksandar Vučić je Marku Đuriću dodelio ulogu glavnog glumca u „predstavi zamlaćivanja naroda" i predaji Kosova i Metohije. Loš režiser je izabrao netalentovanog glumca te smo sve ovo vreme imali prilike da gledamo tragikomične predstave od pobede Srbije u Briselu od 5:0 preko oslikavanja voza do loše izrežiranog „hapšenja" Marka Đurića i maltretiranja ulicama Prištine. Jedino za šta je Marko Đurić talentovan je sposobnost da bezgranično laže, čime ozbiljno ugrožava svog vođu.

Da li Srbi sa Kosova i Metohije uopšte znaju šta sadrže odredbe takozvanog Briselskog sporazuma i o toku briselskih pregovora?

Srbi sa Kosova i Metohije su kao i ostala srpska javnost od samog potpisivanja takozvanog Briselskog sporazuma do danas bombardovani lažima o njegovoj sadržini. Svi se sećamo hvalospeva o „istorijskom" dostignuću i pobedi srpskih pregovarača u Briselu. Kako bi se prikrila njegova suština, a to je gašenje institucija Srbije (policija, pravosuđe, civilna zaštita, katastar, telekomunikacije, energetika, lokalne samouprave) takozvana Zajednica srpskih opština je predstavljena na nivo Republike Srpske. Srbi na Kosovu i Metohiji su svedoci da je sve bilo gola laž i na svojoj koži osećaju posledice te „velike pobede" a u stvarnosti najveće srpske izdaje.

Šta je sa imovinom Srba koji se nisu vratili na KiM i zbog čega se Vučićeva vlast nikada nije pozabavila pitanjem, najpre privatne, a kasnije i državne imovine u pokrajini?

Srpska imovina na Kosovu i Metohiji je uzurpirana od strane Albanaca ili je potpuno uništena. Sve se to dešavalo pred očima i uz blagonaklonost međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji. Albanci jedni drugima prodaju srpsku zemlju falsifikovanjem katasterskih knjiga,koje je srpska vlast nažalost predala separatistima. Nijedna srpska vlast od 2000. godine do danas nije učinila skoro ništa što se tiče zaštite privatne i državne imovine na Kosovu i Metohiji a čija vrednost se procenjuje čak i stotine milijarde dolara, računajući rudna bogatstva. Naše mišljenje je da je Srbija morala da kao uslov pre početka bilo kojih pregovora zatraži povratak svih proteranih Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji. Nažalost, nisu to učinili već su ušli u proces pregovora u kome su dali sve ni za šta.

Uostalom, šta očekivati od vlasti Aleksandra Vučića koji uzvikuje ratnim poklikom „Ne dam Gazivode!", a u isto vreme tvrdi da Srbija više nema ni metar zemlje na Kosovu i Metohiji.

Očekujete li da Ruska Ferderacija upodobi svoj odnos prema vlastodršcu Vučiću i razdvoji njegove od interesa Republike Srbije i svih građana?

Čuli smo nekoliko puta od predstavnika Ruske Federacije čuvenu rečenicu „Rusi ne mogu biti veći Srbi od samih Srba". U njoj je rečeno sve ali mi nažalost nismo razumeli poruku. Srpska vlast bi i dalje Evropsku uniju i evroatlanske integracije i u isto vreme da sačuvaju Kosovo i Metohiju i najviši nivo prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom. Jednostavno rečeno, to je nemoguća misija. To znaju Rusi kao što vrlo dobro zna i Vučić koji o tome nije dovoljno razmišljao kada je pravio dilove zarad preuzimanja vlasti u Srbiji. Sada su mu računi stigli na naplatu.

Što se tiče naših očekivanja od Ruske Federacije i Vladimira Putina, to je da ostanu na pozicijama prema Kosovu i Metohiji i Srbiji, na kojima su i danas. Što se vlasti Aleksandra Vučića tiče ona je prolazna koliko god se njemu činilo da je apsolutno privatizovao državu i da će vladati večno.

Da li Vas podržavaju neki poslanici Narodne Skupštine Srbije i da li komuniciraju sa Vama nakon što ste označeni kao meta Vučićeve mafije?

Da, mnogi su me kontaktirali, ne samo iz opozicije, već i neki poslanici vladajuće većine koji se zgrožavaju nad medijskim linčom koji je protiv mene pokrenut. Razume se, ja im neću javno navoditi imena, ali im se najiskrenije zahvaljujem.

Da li imate saborce među Srbima na Kosovu i Metohiji?

Narodnom pokretu Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina" prilaze svi oni Srbi koji se ne mire sa pokušajem da im se na silu nametne život u „Velikoj Albaniji". Mi u pokretu znamo da tako razmišlja preko 90% Srba. Većina njih je zastrašena, kako za svoju bezbednost tako i za bezbednost i egzistenciju svoje dece. Zato svoje nezadovoljstvo javno ne ispoljavaju u strahu od Vučićevih poslušnika. To su oni isti Srbi koji su se na Sretenje 2012. godine na Referendumu izjasnili da ne žele da prihvate institucije takozvanog Kosova za svoje. Verujem da će se osloboditi tog vrlo često iracionalnog straha i da će početi da žive kao slobodni ljudi u slobodnoj državi Srbiji sa Kosovom i Metohijom u njenom sastavu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane