Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Funkcioneri srednjeg Banata nemilosrdno „napadaju" opštinske kase

Pajtosi u kriminalu „do guše"

Zdrava logika trebala bi da vodi svakog čoveka i u srednjem Banatu ka korisnom članu zajednice, ali, ta ista logika prestaje u trenutku kada vidiš ruke do lakata vlasnika SNS-SPS vlasti, koje direktno vode u opštinsku kasu svih građana. Opštine Zrenjanin, Sečanj, Žitište, Nova Crnja i Novi Bečej, ogledna su dobra ofirane pljačke od strane makroa stranačke centrale, gde milion dinara za predsednika opštine predstavlja, „mizeriju za koju se ne vredi ni saginjati".

Zoltan Horvat

Do sada je navodno fasovao samo jedan predsednik opštine, Pera Bizon Milankov iz Nove Crnje, pravosnažno osuđen, sa pravom žalbe, na godinu i po dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja sa takođe osuđenim pajtosima u seriji „uspešnih" napada na opštinsku kasu. Umesto u samoizolaciji od sudski dokazane sramote pred svetom, porodicom, decom, komšijama i prijateljima, Bizon je svakoga dana, ili u opštinskoj predsedničkoj fotelji, ili u džipu. I dalje je, najčešće srcem, dušom i telom, dakle rukama preko lakata, u svojoj najomiljenijoj ljubavnici, opštinskoj kasi. Raspameti ga miris i ukus novca, u opštini siromašnoj, k'o crkveni miš.

Trenutno, Bizon nema problem razvaljene kase, ali, ima projekte a la Šojić, koji, za njega i još neke, uz obavezujuću mesečnu apanažu vrhu SNS centrale, i dalje mogu puniti privatne džepove. Pa se ozbiljno pozabavio projektom ulične rasvete po naseljenim mestima, koji se, nikad lakše i nekažnjeno, sprovodi preko licitacije opštinskog zemljišta?!? Naime, 160 hektara u atarima Nove Crnje i Vojvode Stepe je prošle nedelje bilo na raspolaganju potencijalnim zakupcima, gde je prvi Bizonov ortak u profitabilnom biznisu bio Dragan Raca, privatnik, vlasnik d.o. Raca. Sitni paori su, naravno, izvisili, a sve parcele zakupio je baš Raca, podigavši cenu zakupa na 60 hiljada dinara. Računica račundžija, 160 puta 60, iznosi 9,6 miliona dinara direktno u opštinsku kasu. Taj novac, uvek na raspolaganju prvom opštinskom račundžiji, (zlo)upotrebiće se i u sledećem projektu, postavljanju nove ulične rasvete, gde su, za novu „legalizovanu" pljačku, na raspolaganju provereni pajtosi, neizvođači i podizvođači radova.

Privatna firma PP Kervel, u sastavu d.o. Raca koja je „osvojila" sve parcele na licitaciji, ne prevodi zemlju na svoje pravno ime, jer bi u tom slučaju bio u obavezi da plati porez. Jeste protivzakonito, ali je danas i u srednjem Banatu,"legalan" kriminal. Na licitaciji je učestvovala i Bizonova ćerka, neophodan faktor porodično stabilnog uvećavanja udela u opštinskoj kasi. Ovakav privatan scenario, „pokvarili" su samo besni meštani Vojvode Stepe, koji su sa licitacije bukvalno najurili Racinog čoveka.

Bez proverenih pajtosa u privat-biznis projektima, Bizon ne može. Pa je tako, lakše nego jednom, dva, ko zna koliko puta, leg'o i Cvijan Milošević, nezaobilazni faktor opštinskih afera. Juče opštinski funkcioner, danas privatnik i opet funkcioner, dobio je ortački Bizon poklon od opštine, kao podizvođač radova, projekat adaptacije ruiniranih stanova i šupa pod nazivom Ciklo Motel. IPA projekat EU prekogranične saradnje Rumunija - Srbija finansira izgradnju Ciklo Motela u iznosu od 535.933,01 evra. U projekat je, preko Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat, preko visokokooperativne direktorke Irene Živković, obavezujuće uključena, i već pomenuta Bizonova ćerka.

Kada sve ovo tako lepo štima u idealnom vremenu siromaštva i bede koja „kupuje" stanovnika opštine za dve hiljade dinara iz opštinske kase, onda su i strogi uslovi izgradnje Ciklo Motela, gotovo neobavezujući za biznis-pajtose. Da li se ugrađuje stiropor od 5 santimetara, ili je dovoljan samo centimetar belog, to je sada (ne)skriveni posao za novi nerazdvojni partnershipp, Bizon-Cvijan. Građevinska inspekcija je, SNS voljom, „proterana" iz opštine Nova Crnje, jer bi se u protivnom, veoma lako mogao dokazati, ko, koliko i sa kim, uvek isti, sprovodi čist kriminal.

Povratak Cvijanovog „rukopisa" ruke do laktova u opštinskoj kasi, ide preko Bizona. Berićet je privatni, dva Cvijanova automobila ne izbijaju iz Bizonove kuće, i eto razloga da novocrnjani u dogledno vreme svečano dočekaju i gradonačelnika iz Zrenjanina na biciklu. U društvu lokalnih pajtosa pod trenutnim okriljem SNS-a, uz obavezujuću gozbu, biće veselo i u Ciklo Motelu. Danas se u srednjem Banatu neograničen pristup narodnoj kasi brani stvaranjem armije golja od naroda.

Bože, smiluj se, i pomozi pobožnima

Povodom žestoke „bure" koju je na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu doneo tekst u prošlom broju, gde se imenom i prezimenom navode aktuelni „proizvođači" propasti nauke na ovim prostorima, stranačko (SNS) rukovodstvo fakulteta sprovodi inkviziciju među zaposlenima: ko otkucava i šalje tačne, ali po ovdašnje fakultet-foteljaše, štetne podatke na „pogrešnu" adresu.

Dragica Radosav, dekan i prof. dr Vasilije Petrović se u međuvremenu bave „neophodnim i preko potrebnim" kadrovskim rešenjima. Raspisan je konkurs na godinu dana za prijem asistenta na Katedri odevnog inženjerstva, gde je šef katedre, Javno Pobožni (Petrović), već izabrao Anti Pobožnu (Anitu Milosavljević). Uslov zvanje doktoranta, nije sporan, jer o sudbini zaposlenih privatno odlučuje stranački vrh fakulteta. Javno Pobožni je, prekrstivši se prvo u svojoj „crkvi" (kabinetu), saopštio svojoj trenutnoj miljenici dekanki, da je Anita došla do njegovog zenita. Dakle, stvar je rešena, nakon petoro najurenih sa njegove katedre, samo žena iz Užica donosi Javno Pobožnom, dal' novom naučnom Đakonu, neophodno pročišćenje.

Dekanka i njen Pobožni svratili su i do podruma fakulteta da vide u kakvom stanju je super nova mašina, dopremljena nakon realizovanog prethodnog projekta vrednog blizu milion evra. Konstatovali su, zvanično, tri santimetra prašine na modernom čudu od kompjuterske tehnike, koje, po uslovima EU, ne sme čak 7 godina da bilo kome donosi novac, odnosno da mora isključivo služiti edukaciji studenata. Da li i koliko love „sa strane" donosi pomenutom dvojcu ovo čudo od mašine dobijeno od francuske firme Lectra (pominje se i supruga Pobožnog kao predstavnik ove firme u Srbiji), to Dragica i Pobožni ne smeju da pomenu. Sem naučnog urlanja u kancelariji dekanke, u sličnim akcijama se „ističe" i Pobožni, pa je na nekim mobilnim telefonima osvanuo tajni video snimak na kojem se vidi kako Vasilije „naučno" obrađuje svoje studente pretnjama i vrištanjem!?!

Po rečima ogromne većine na fakultetu, Pobožni nije izmislio ovakav patent šikaniranja studenata. Kod njega ogromna većina prolazi prelaznom ocenom, a jedino fasuju oni koji smognu snage da mu se suprotstave. Nezvanični zakon „linča" nad nepodobnim studentima i vanrednim profesorima „rađa plodove", jer prvenstveno zaposleni, iz straha od gubitka egzistencije, „podviju rep" pred iskompleksiranim kolovođama. Da stvar bude utemeljena, na stranačkim sastancima SNS saveta za školstvo, prosvetu i obrazovanje, zaposleni na fakultetu (Branko Markoski, predsednik, Sanja Stanisavljev, sekretarica, Momčilo Bjelica, Vasilije Kovačev...) konstatuju „blagostanje" i „nirvanu" na, kako neko lupi, i osta živ, zrenjaninskom Harvardu.

Da li su svojevremeno Pobožnog namerno izbacili iz jednog manastira, tek, nova „crkva" Pobožnom nudi idealne uslove za projekte A La Lectra od kojih, fakultetska elita, očekuju fantastično „ugrađivanje". Projekti tipa „Višnja za Višnju", gde članovi porodica zaposlenih sa transfer lista nesmetano prelaze na bolje pozicije, takođe su veličanstven doprinos „blagostanju i nirvani" zrenjaninskog fakulteta. Niko na fakultetu, sem dekanke, ne zna, tačnije nema i ne sme da ima pojma o dnevnom stanju žiro-računa fakulteta. Svi sudski sporovi protiv fakulteta koje su pokrenuli bivši profesori i predavači, prethodno javno osramoćeni i, vulgarnom retorikom stranačkog rukovodstva „ispedalirani", dobili su sudske sporove. Materijalna šteta fakulteta se meri desetinama miliona dinara, o čemu, dekanka, ne sme da obavesti javnost.

Ima Dragica „keca u rukavu". Vučić u Zrenjaninu, ona iz prvog reda maše stranačkom zastavicom, na fakultetskim koktelima ne odvaja se od „visokih" stranačkih gostiju iz gradske kuće. Funkcija potpredsednice gradskog odbora SNS-a, dovela ju je u stanje ekstaze. Pobožni, koji, po njenom istančanom i proverenom ukusu, baš i nije neki atraktivan muškarac, danas joj otvara nove „vidike". Dubokih privatnih džepova. Glavnica ide, kao stranački reket, direktno u kasu SNS-a.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane