Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Kad država stane na stranu Sodome i Gomore

Sud protiv oca i sina

Drugi osnovni sud u Beogradu smatra roditelja (otac) nepodobnim da viđa jednog maloletnog sina, iako živi zajedno sa drugim maloletnim sinom. Da bi ga "državni organi" zaplašili da prestane da istražuje ko stoji iza njegove bivše nevenčane supruge i ko usmerava sudski postupak, ocu je prećeno hapšenjem. Da li se radi o mreži pedofila, ili je u pitanju obična prodaja deteta usvojiteljima u inostranstvu mogla bi da otkrije samo istraga koju ni Centar za socijalni rad, ni policija, a ni sudstvo ne traže.

I. Milanović

Razvod braka je traumatičan događaj za svako maloletno dete rođeno u tom braku, ali ono što su opštinski Centri za socijalni rad iz Beograda u saradnji sa pravosudnim organima nadmašuje i priče Markiza De Sada.

Nenad Š. i Nevena P.A. (puna imena i prezimena poznati redakciji) već duže vremena žive odvojeno, pošto su jedno vreme bili u vanbračnoj zajednici, a sada vode sudski postupak o starateljstvu nad zajedničkim sinom, maloletnim V. Š. Zbog kriminala u Gradskom centru za socijalni rad otac deteta od početka oktobra 2017. nije u mogućnosti da viđa svog sina. Pri tome, Nenad živi u istom domaćinstvu sa svojim, takođe, maloletnim sinom Đorđem, iz ranijeg braka, za koga je odličan otac, dok po mišljenju Centra i suda za drugog sina predstavlja opasnost?!

Galimatijas u ovom slučaju je nastao kada su nadležnost preuzela dva centra za socijalni rad, jedan na Čukarici, a drugi na Rakovici iz razloga što su Nenad i Nevena zajedno živeli na jednoj opštini, a ona je sada sa zajedničkim sinom na drugoj opštini. Konačno, predmet dolazi u ruke sudije Sanje Bukve iz Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Na ročištu održanom 19. oktobra 2017. sud donosi rešenje da se izvedu dokazi veštačenjem na okolnost roditeljske podobnosti oba roditelja. Iako pomenuto veštačenje nije urađeno, sud ipak 11. aprila 2018. donosi rešenje kojim privremeno Nenada Š. lišava prava na održavanje kontakta sa maloletnim sinom. Razlog za ovakvo protivpravno delovanje Drugog osnovnog suda, a što je potvrdio i Viši sud u Beogradu ukidajući 26. jula 2018. pomenuto rešenje, leži u činjenici da je Nenad sasvim slučajno došao do ljudi zbog kojih je ceo postupak postao izuzetno komplikovan i koji se, očigledno, odvija u korist jedne stranke - majke Nevene.

Na pretresu održanom 19. marta 2018. Nenad je sudskom veću pokazao fotografiju koju je snimila Nevena, a na kojoj se vidi maloletni V.Š. kako go stoji u društvu takođe nagog mladića. Nevena je objasnila kako se, navodno, radi o bivšem vereniku njene sestre, policijskom službeniku Biočaninu. Nenad je, međutim, sudu dokazao da se ne radi o pomenutom policajcu, već o nekom drugom službeniku, budući da je maloletni V.Š. izjavio da ga taj čovek maltretira tako što ga udara pištoljem po glavi, a da go leži na krevetu sa Nevenom i njenom sestrom. Sud nije dalje istraživao ovaj detalj.

Tada na videlo izlazi da se Nevena često „druži" sa policajcima, odnosno da se oni prema njoj odnose kao makroi. Ovo nikako nije jedinstven slučaj, pa je sud pohitao da aferu zataška tako što će okončati sudski spor i pre prikupljanja dokaza koje je sam zatražio.

Izveštajem psihologa Univerzitetske dečije klinike od 17. maja 2017. takođe je utvrđeno da je mali V.Š. maltretiran, ali ne od strane oca, već majke. Sud je ovo veštačenje ignorisao.

U kontekstu sumnji da pojedini policijski službenici i radnici Centra za socijalni rad imaju privatan interes da se slučaj okonča tako što će dete biti dodeljeno majci, posebno je zanimljiv događaj iz oktobra 2017. U pisanom izveštaju policije od 13. oktobra 2017. potvrđuje se kako su službenici policijske stanice Rakovica čekali Nenada da se pojavi na dogovorenom razgovoru kako bi ga uhapsili. Razlog za ovo je bila navodna pritužba Gradskog centra za socijalni rad, odeljenje na Rakovici, da otac skoro redovno pravi probleme prilikom viđanja sa deteom u prostorijama Centra.

Međutim, Nenad se nikada nije sreo sa sinom u prostorijama GCSR-a, pa samim tim nije ni mogao da pravi opisane probleme. Sačekuša je bila organizovana samo da bi se on zaplašio i naterao da prestane da istražuje ko i zašto protežira njegovu bivšu nevenčanu suprugu. Očigledno je to osoba koja ima snažan uticaj na policijske službenike.

V.Š. u predškolskom uzrastu živi u okruženju golih muškaraca koji se druže sa njegovom majkom i tetkom, a više od godinu dana nije video svog oca ni starijeg polubrata sa kojim je odrastao, jer su se i sud i nadležni Centar za socijalni rad urotili da se ocu iz nekog razloga zabrani viđanje sa sinom koji se, očigledno je, priprema da bude oduzet roditeljima i prodat nekom dobrom platiši iz inostranstva.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane