Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Naprednjaci Srednjeg Banata "oduvali" su i u 2018. stotine miliona dinara iz opštinskih kasa

Pojeli su nam još jednu godinu

Okupacija Srednjeg Banata od strane SNS-SPS „raspikuća" narodnih para, inače „herojskih vlasnika" uvlakačkog politikanstva vođama stranaka, dostigla je tačku, odakle se „leti", samo, strmoglavo nadole. U ekonomskoj krizi nad krizama, kad narod nema 'leba da jede, nazadnjačka „sladostrasna onanija" se jednostavno „davi" u narodnim parama iz opštinskih kasa. Hijerarhijski precizno, u (be)zakonje uvijeno, mariše se, i nemilosrdna pljačka.

Zoltan Horvat

Nekolicina gradskih drmatora (5 funkcionera - 18 partijskih knjižica), koje AV još uvek drži na povocu jer mu uredno pune kasu, namešta „bogate" tendere, obnavlja seriju građevinskih ispravki popravki već ošljarski popravljenog, nemilice zapošljava u javnim preduzećima opskurne likove sa SNS „značkama"...

I, to je danas „lična karta" SNS-a u Zrenjaninu. Maznuti sto miliona dinara u Srednjem Banatu godišnje...? Ma 'ajte, molim Vas, to je sića i za opštine Sečanj, Žitište, Novu Crnju i Novi Bečej, a kamo li za Zrenjanin, iz čije gradske kase se, sramota je to javno reći, otimaju na stotine miliona.

Pre nekoliko dana, zaposleni u državnim preduzećima iz redova opštinskih birokrata, „darivani" su, bespovratno, sa po 20.000 dinara, u javnim preduzećima su AV „darovi", duplirani. Gaće se ozbiljno „tresu" na Andrićevom Vencu, treba osigurati sigurne glasove među birokratijom. Kod gospođe Mijatović, ovdašnje regionalne direktorke Biroa za nezapošljavanje, bespogovorno odane gradonačelnikove prijateljice, nema darivanja. Armiji nezaposlenih, ništa, oni po zasluzi, danas su u Zrenjaninu, niko i ništa, statistički brojevi. Trenutno je na broju od 15 do 20 hiljada ništarija (kako ko iz vlasti izbroji ovce u poslušnom toru, i, naravno, slaže javnost).

Oni koji rade građane, ne i za građane, bave se isključivo, izmišljanjem tople vode, kad već decenijama nema pijaće vode. Padao sneg prethodnih dana i u Srednjem Banatu, dostigao 46 santimetara u visinu, a vozila službe za čišćenje snega, ni od korova. Centralni trg Zrenjanina, zatrpan snegom, ličio je na neprohodno minsko polje, pored, i preko kojeg je bilo, gotovo nemoguće proći, o gradskim ulicama da i ne govorimo. Zašto? Odgovora iz Javne (Gradske) Kuće, nema. Da l' ih zabole? Naravno. Zvanična objava za građane - idiote je, da je grad Zrenjanin potpisao ugovor sa privatnom firmom Eko Gradnja, gde je, prepun lažnog samopouzdanja, gradonačelnik obećao spremnu najamnu snagu (Eko Gradnju), i očišćene ulice. Po ugledu na stranačkog uzor lažova, jopet je, lako i efektno, prevario sugrađane. Od njegovih gromoglasnih obećanja, ništa, on, kao gradonačelnik, naravno, ne sme biti niko i ništa u Zrenjaninu...I, šta bi? Eko Gradnji je iz gradske kase isplaćeno čak 33.333.333,34 dinara za novo (staro) zaj...u zdrav mozak građana. Ove iz Javne Kuće nije sramota, smeju se iz svojih kancelarija i restoran-krkanluka razbijenim glavama, slomljenim nogama i rukama na gotovo neprohodnim gradskim ulicama. Lova, narodna, svih građana, i u ovom slučaju, „legla" je tamo gde treba, nakon čega je VIP „eko-ugradnja", bila najlakši, i najslađi deo posla.

Za seriju nameštaljki, sastavnog dela nazadnjačke politike u Zrenjaninu, za građane bi trebalo održati kurs pod nazivom, „Samo za idiote". Državna revizorska komisija je pre nekoliko dana uručila gradonačelniku Zrenjanina priznanje za upravljanje javnim finansijama. Kako je navedeno u obrazloženju, ovakav primer dobre prakse usledio je kao rezultat izveštaja darodavca priznanja, nakon analize procene javnih finansija na lokalnom nivou. Tabloid je u više navrata pisao o horor izveštajima Državne revizorske komisije o raspolaganju novcem svih građana Zrenjanina, o neobjašnjivom nestanku na stotine namenskih miliona, o haotičnom i nekontrolisanom zaitanju iz budžetskih rezervi...I, na kraju ove najteže „svarene" godine „divljanja" nazadnjaka po Srednjem Banatu, usledilo je ovakvo priznanje za retko viđenu pljačku koja se odavno otela kontroli, što navodi na osnovno pitanje, kako li se tek nemilosrdno pljačka po ostalim opštinama u Srbiji?!? Ta ista Državna revizorska komisija je zbog nenamenskog trošenja sredstava u iznosu od dva miliona evra (?!?), uredno podnela prijavu protiv kolovođa Zrenjanina...Građanima Srednjeg Banata, besplatan savet, samo idiotima se istovremeno mogu uvaliti dve nespojive, nelogične, i, pravno nemoguće stvari.

Lakrdija se po Zrenjaninu „valja" i preko parčeta jezera u centru grada, do Palate nepravde. Tamo je prošle nedelje opet „presuđeno" Peri Milankovu Bizonu, predsedniku opštine Nova Crnja i njegovim pajtosima po kriminalu, da izrečena kazna zatvora i prestanak funkcije važi, da ne važi. Naime, na sudsku presudu žalili su se i viši javni tužilac i branioci, sud je usvojio obe žalbe...Time je formalno preinačena kazna zatvora i zloupotreba službenog ovlašćenja u činjeničnom opisu inkriminisanih radnji, ali su izrečene kazne ostale kao i u prvostepenoj presudi. Dakle, čelnik jedne od opština Srednjeg Banata jeste kriv, a i (ni)je, jer, ako se proglasi krivim, sudije „lete" sa posla, direktno se ugrožava opstanak utemeljene nazadnjačke pljačkaške politike, neće biti ni dotoka para svih građana u centralnu stranačku kasu...Naravno da se Pera, na slobodi, vratio u fotelju predsednika opštine, naravno da se normalni krste i desnom i levom, ovde su na delu VIP Idioti protiv običnih idiota. Da je pravde u ovoj državi, spas za građane bila bi, munjevita isporuka kreatora idiota, Okružnom zatvoru.

Ni u opštini Sečanj se ne može bez kriminala. Poslednji, „težak" tek 12 miliona dinara, tiče se opštinskog najama privatnika za čišćenje snega po selima opštine. Predrag Peđa Rađenović, nadaleko čuveni predsednik opštine Sečanj je i ovoga puta angažovao proverenog prijatelja iz Lukićeva, vlasnika privatne firme „Mlamarmo". Vozila prijatelja iz Lukićeva su valjda bila zaglavljena u Moskvi, pa su na radne zadatke u opštinu Sečanj, došli desetkovani. Jedan do dva komada vozila na devet naseljenih mesta dnevno, taman da sve ulice budu prepune snega, i, gde se jednostavno nije moglo proći. Pa šta, reče Peđa, i pokaza čak dva srednja prsta na učestale prozivke i iz svoje najnovije (SNS) stranke. Opet, pa šta, ako je prošle godine za (ne)rad istoj privatnoj firmi plaćeno samo tri miliona dinara, četiri puta manje, nakon čega „sevnuše" ponovo dva srednja prsta...Zabavan neki tip ovaj Peđa, s kojim se opozicija, na čelu sa neuništvim Vukašinom Baćinom iz Jaše Tomić, do mile volje, javno sprda. Međutim, centrala SNS-a ne reaguje iz istih razloga i ne smenjuje fantastično nesposobne i nezainteresovane za muku običnog čoveka. U protivnom, kolovođe opštine Sečanj, Nova Crnja, Žitište, Novi Bečej i Zrenjanin bile bi raskrinkane, stranka bi istovremeno doživela debakl, i zauvek, otišla u istoriju. Predsednici opština Sečanj i Žitište, koji inače (lagodno) žive u Zrenjaninu, imaju čak i opravdanje, jer zbog zavejanih puteva nisu mogli da dođu do svojih kancelarija...Ako je za utehu, Srednji Banat je bio samo 96 sati neprohodan pod snegom, a za sve ostalo se brine, najveći saveznik, pogled u nebo, i vapaj za otopljenjem.

U „davljenju" para iz kase svih građana na (ne)poznate adrese, pomažu i ugovori gde se ne zna ko, kome, zašto, ali se zna, koliko. U okviru projekta Mreža inovacije Srbije u postupku javnih nabavki za opremanje Startit centra u Zrenjaninu, grad je izdvojio 9.744.759,36 dinara. Startit je deo organizacije See Ict sa sedištem u beogradskoj opštini Savski Venac, ne zna se čemu to služi, maže li se možda na hleb, ali, grad je nabavku kancelarijskog materijala i nameštaja ugovorio i uredno isplatio privatnim firmama iz Beograda, Novog Beograda, Novog Sada, Petrovaradina, Jagodine i Zrenjanina. „Izlete" novih 10 miliona iz gradske kase, navodno se i ovako trasira put ka Evropi. Uz dodatak, da su već, k'o zapete puške, spremni nezaposleni članovi SNS-a, za skorašnje trošenje kancelarijskog materijala iz birokratskih stolica.

Na kraju godine, lepa vest i za ovdašnje napaćene novinare. Gradonačelnik organizuje prijem, klopa i piće u neograničenim količinama, poklon pride. Prošle godine vaučer u Win-Winu za kupovinu diktafona i fantastičan audio zapis svih obećanja, lagarija i slično, o kojima se može napisati knjiga veličine beogradskog telefonskog imenika.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane