Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Multinacionalni Srednji Banat „zatrovan" kriminalom i korupcijom SNS-SPS vlasti

Spremni za zatvaranje

Gde god da ih „otvoriš", vlast Srednjeg Banata je redom, za zatvaranje, za zatvor, dugogodišnji. „Harmonija" tuge galerije neopevanih likova, pedantnih rasturača svega čega se dohvate, poprima „biblijske" razmere: na tri funkcionera „nakarikaju" se samo: konobari, portiri i kanaldžije (podno automobila) sa sve tri kupljene diplome, uspešno su okončali po nekoliko razreda regularne škole (neke i uspešno ponavljali), gazdovali u „samo" 20 stranaka (po najmanje šest - svaki), izvanredno poznaju sva 3,75 padeža, poseduju „ogromnih" 97,68 procenata neznanja, nestručnosti i prostakluka, ješne su i lokadžije, dobro podgojeni i neprestano podriguju od ića i pića, a tek kako veselo i opušteno razbacuju pare iz opštinskih kasa svih građana...

Zoltan Horvat

Koju oblast života pomenuti da nije nazadnjački zatrovana, a ne izazvati gađenje kod čitalaca? Sada, kada je vrag odneo šalu zbog protesta građana koji bivaju sve organizovaniji i jači, srednjobanatske Guzonje su se, po direktivi Autora bajke o Zlatnom dobu dohvatile organizovanja, za zaposlene u državnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, jednodnevnih autobuskih transfera. Pod organizatorskom palicom sive eminencije ovdašnjeg SNS-a, gosn' Farkaša, ovdašnjeg poverenika Andreja Vučića, dvadesetak autobusa je povezlo sluđene građane na viđenje (sa dovoljno bezbedne daljine) sa Bajkovitim u društvu sa Putinom.

Sendvič, flašica voda-vode od 0,5 litara, 1.500 dinara na ruke je bila čista varaja, jer su novac dobili samo oni, koji su imali obavezu da ih (ne) podele očajnicima.

Za to vreme, političke kolovođe grada se baš „zabavljaju" na javnim mestima. Željko Malušić, šef zrenjaninskih socijalista, sem vrhunskih nekažnjenih aktivnosti poput besramne kupovine konja po apotekama za svoju ergelu, vlasnik je i privatne firme SIT i „brda kamiona i aviona", gde pedantno (da li još uvek) naplaćuje „debelu" ležarinu nekih cevi Srbijagasu merenih desetinama hiljada evra mesečno, carinska zona je „uredno parkirana" na njegovom privatnom posedu...Da li je posao pošao naopako, da li mu je Bajatović otkazao saradnju, tek, u kafeu Vremeplov u centru Zrenjanina, Željko je nedavno, vidno neurozan, pokazao i „vrhunsku veštinu" baratanja flašom. Nakon kratke i žučne rasprave, dok su u kafeu sedeli svi viđeniji ovdašnji funkcioneri na čelu sa neizbežnim Mister Ćapkom, zamenikom gradonačelnika uz aktuelne i bivše funkcionere i članove gradskog veća, Malušić je flašom precizno pogodio u glavu Željka Trajkovića, pomoćnika načelnika zrenjaninske policije i predsednika Rvačkog saveza Srbije. Pozvana je i policija, izvršen je uviđaj, prisutni u svojstvu svedoka su nemušto izjavljivali da su baš tad „pali sa Marsa", ne videvši baš ništa. K'o da se prvi put javno sramotim u Zrenjaninu, reče jedan od njih, i sasu vinjače u žedno grlo.

Istovremeno, otkazao je i moderan video nadzor u kafeu, dakle, kao da se ništa nije desilo, i kao da su šaketanje i flaše u glavu, nasilje, beščašće i ofirani kriminal, prirodna i normalna pojava u Zrenjaninu. Nakon kratkog privođenja, Malušić je pušten, a kao nagradu svom herojskom SPS predstavniku koalicione vlasti, Ivica Dačić i kompanija socijalista, na formalni predlog takođe raspalog SPS-a u Žitištu, izabrala ga u Glavni odbor stranke?!? Stani Zemljo, da siđem, reče kosmička pravda, i ode na sahranu zdravog razuma u Srednjem Banatu.

Uprkos krivičnoj prijavi za divljanje na javnom mestu protiv visokog funkcionera vlasti, Malušić nit je podneo ostavku na funkciju predsednika zrenjaninskog SPS-a, niti mu je na kraj pameti da odstupi. Naprotiv, možda bi mu trebalo aplaudirati i veličati ga kao Heroja grada rodom iz Banatskog Despotovca, ako potpisnik ovih redova podseti na podatak od pre nekoliko godina, kada je jedva izneo živu glavu iz SIT-a, isključivo zahvaljujući društvu policajca u uniformi kojeg je poveo sa sobom.

Nakon dva srednja prsta koja predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović pokazuje svim svojim kritičarima, počev od Darka Glišića, visokog funkcionera SNS-a, obesmišljen je svaki komentar o događanjima u Srednjem Banatu. Ovdašnja vrhunska politička „pornografija" vlasnika vlasti, kao na pokretnoj traci neprestanih abnormalnih dešavanja, duboko vređa prosečnu inteligenciju Zrenjaninaca.

Vest da su deca ovdašnjih Guzonja u „elitnim razredima elitnih razrednih starešina" uhvaćena u droga varijantima po kafićima, i nije neka vest, jer, ko sme da je objavi, a da nije svestan realne opasnosti da će fasovati, najmanje prebijanje?!? Strahovlada koju danas u Srednjem Banatu demonstrira SNS-SPS koalicija je potpuno izmakla kontroli, i samo zahvaljujući savršenom brisanju tragova svih učesnika u procesu rasturanja Zrenjanina, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, sve je bajno, sjajno, nema nikakvih problema, nema krivaca, a kamo li da neko od, do guše krimogenih Guzonja, odgovara za, ne daj Bože, nešto.

Najava protestnih šetnji i u Zrenjaninu je najbolje kontraceptivno sredstvo protiv besprizornih u foteljama, koji rade samo ono što najbolje znaju, j...narod u zdrav mozak. Neminovno se bliži trenutak njihovog proterivanja, jer su, baš oni, proterali iz Srednjeg Banata kulturu i preostalo. Šta reći za ovdašnju „šaku" SVM funkcionera mađarske nacionalnosti, koji, blentavo i besramno, prate direktan prenos iseljenja na stotine porodica svojih porodica u inostranstvo. Imaju ovdašnji Mađari nekolicinu svojih predstavnika u foteljama (iz kojih „rupa" ih samo povadiše) u gradskom veću, među odbornicima, ima i „ponosnih" članova SNS-a. Privilegijica tamo, druga 'vamo, platica, učešće u nekim plaćenim odborima, Mađara skoro da više i nema u Mužlji, Tordi, Tobi, Novoj Crnji...Neke tamo, navodno odgovorne, baš zabole, kako rekoše neki Stoli me Bojko i preostali ovdašnji eminentni sledbenici Pastora i preostalih, sve bogatijih mađarskih funkcionera u Vojvodini. Porodična iseljavanja pripadnika mađarske nacionalnosti iz Srednjeg Banata su tako učestala, da je danas svaka treća kuća u Mužlji, prigradskom naselju, prazna. Otišli ljudi, ode vredan narod, ogorčen na svoje javne zaštitnike. Neki fotelj-junaci među njima, bili su tako bestijalni i krimogeni, da su „zaboravljali" da plate i milionske telefonske račune u mesnoj zajednici, koji su navodno namenski izdvajani iz gradske kase. Neki za ovo kažu da se, bez obzira na nacionalnu pripadnost, prepoznaje „rukopis" prevejanih lopina.

I rumunska nacionalna manjina ne zaostaje, ima i ona svoje istinske Junake. Recimo u Ečki, gde Rumuni vode glavnu reč. U tamošnjoj osnovnoj školi, već dva-tri...mandata (do sopstvene smrti) Marinel Bugar sedi u fotelji direktora škole. Fotelja mu prirasla za srce, sopstveno prezime Bugar mu je omiljeno, jer, gde god da se okrene, eno ga, drugi Bugar, rođak, pa još jedan, svih generacija...Nisu baš svi Bugari, ima i Rumuna, pravih, poput ovog veličanstvenog čuvara fotelje u školi, gde niko od članova kolektiva ne razgovara ni sa kim. Još uvek „ne rade" pištolji i noževi, ali, situacija je, najblaže rečeno, alarmantna. Bugar, kolovođa nepotizma i rođačkog forsiranja „teško svarljivih" kadrova prosvete nalik mediokritetima, poznat je javnosti od pre nekoliko godina po optužbama za proneverene školske pare. Slučaj je zataškan, a Bugar se, u „zaštiti" svog lika i dela, potrudio da zaposli, sve živo od svojih, i da se okruži rođačkim poslušnicima na liniji, Bugar direktor - Bugar poslužitelj. Usput, nastava fizičkog vaspitanja održava se u nekoj oronuloj „šupi" od sale, gde postoji realna opasnost izginuća. Istovremeno, još pre nekoliko godina, svečano je otvorena nova fiskulturna sala, u koju se još uvek ne može, jer nema upotrebnu dozvolu. Fušeraj, lopovluk materijala, na šta je nakarikano još nekoliko svečanih otvaranja, deca u šupi, simpatična lična karta Bugara Rumuna, trenutnog lidera svojih pozapošljavanih redom, svih rođaka.

Trenutno, Bugar uz pomoć privatizovane konkursne komisije, s koca i konopca, zapošljava neku svoju novu rođakinju, učiteljicu, uprkos žestokim otporima roditelja koji su prezadovoljni učinkom Dejane Pataki, magistra, vrhunskog pedagoga na privremenom radu u trećem razredu osnovne škole u Ečki?!? Nije šala, ovo nisu samo rumunska posla, roditelji svakodnevno protestvuju protiv ovakve samovolje direktora, ne želeći da njihova deca na Bugar-časovima, imaju u rukama mobilne telefone i prepričavaju vulgarna dešavanja od prethodnog dana iz rijaliti programa. Komentar nadležnih u školskoj upravi je: znate li vi da smo mi zatrpani ovakvim i sličnim problemima, i da ih povrh svega, neki odozgo „zatrpavaju", kao da se ama baš ništa loše po školama ne događa.

Višenacionalno zatrovan Srednji Banat još uvek nije doživeo da neko od funkcionera ode preko grane. Savet budućih šetača ulicama Zrenjanina je jasan: emigrirajte, ili ćemo vas odučiti od fotelja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane