Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Kako je vladajući režim opljačkao borce i invalide ratova i njihove porodice

Poslednji čin Vučićeve farse

Kad god smo pomislili da Aleksandar Vučić ne može više potonuti u lažima i glumatanju on nas neprijatno iznenadi i dokaže nam da nema kraja njegovoj glumi i varanju ovog jadnog i izvaranog naroda. Vrhunac glumatanja je govor u Nišu 24.03.2019. povodom dvadesetogodišnjice od početka NATO zločinačke agresije na nađu zemlju, o čemu piše Željko Vasiljević, predsednik Pokreta veterana Srbije

Željko Vasiljević

Svoju poslovično lošu glumu, Vučić je ovog puta nadogradio i suzama koje je izazvao verovatno biber sprejom ali je sve to pojačalo utisak besmislenih reči iza kojih sledi suprotno ponašenja i donošenje suprotnih odluka. Što on više žali i hvali veterane a naročito poginule i ranjene to će briga države Srbije o njima biti sve manja. Što više bude govorio o herojskoj žrtvi junaka sa Košara sve bliže smo izdaji i predaji tih istih Košara Albancima. Za dan duže svoje vladavine Aleksandar Vučić će predati celo KiM a ako zatreba i celu Republiku Srpsku pa što ne i celu Srbiju. Braćo ratnici a i ostali građani zar ćemo mu to dozvoliti i zauzeti mesto u istoriji kao najgora generacija srpskog roda?

Dok pišem ovaj tekst javljaju mi se brojni prijatelji i saradnici koji su predsednici organizacija na nivoima opština i gradova i koji me obaveštavaju o ogromnom nezadovoljstvu svih korisnika prava iz oblasti boračko - invalidske zaštite isplatom razlike za krađu koju su nam učinili Vučićevi saradnici. Isplaćena je razlika za umanjenu isplatu u 2018. godini samo u iznosu od oko 50% mesečnog primanja i to ne za sva prava koja su nam krali tokom cele prošle godine.

Da podsetimo naše čitaoce da nam je bez ikakvog zakonskog osnova samovoljom Aleksandra Vučića a u realizaciji sada slobodno možemo reći najgoreg ministra koji se bavi "zaštitom" veterana, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca u istoriji Srbije Zorana Đorđevića, za 2018. godinu ukradeno 207,9% mesečnih primanja! Još početkom 2018. godine gostujući u emisiji na televiziji Pink sam rekao da će ta razlika biti oko 200%, može se lako proveriti i da će krađa koju nam je isplanirala i sprovela ova vlast biti istorijskih razmera. Na žalost svih nas bio sam u pravu.

Na dan protesta 28.06.2018. godine u razgovoru sa ministrom Zoranom Đorđevićem sam izneo sumnje u iskrenost njihovih namera i obećanje da će svu razliku svih primanja isplatiti u martu 2019. godine. Takođe sam na njegovu tvrdnju da će se za svakog korisnika i za svako pravo izdati posebno rešenje o isplati razlike tvrdio da niti oni to mogu čak i da hoće da to urade jer je kadrovska situacija u ministarstvu takva da ni redovne poslove ne mogu a verovatno i ne znaju da rade. Opet na žalost svih nas i za to sam bio u pravu.

Dugogodišnje iskustvo i poznavanje ove oblasti ali i poznavanje načina vladanja Vučićevog režima mi daje za pravo da uradim analizu stanja za 2019. godinu. Odmah da kažem da će ono biti mnogo gore nego za prošlu godinu. Evo nekoliko činjenica.

Za januar 2019. godine razlika u isplati u odnosu na zakon koji još uvek važi sem u delu usklađivanja je 27,5% i za januarsku isplatu nije izvršeno povećanje u proizvoljno određenom iznosu od 4,1%. Za februar je taj procenat obračun ali podaci o povećanju ličnog dohotka za januar 2019. godine od 4,1% ne mogu značajnije da utiču na kretanje primanja tokom 2019. godine. Bez značajnijih povećanja prosečnog ličnog dohotka ni za jedan mesec tokom 2019. godine dug koji će nastati primenom zakona od 28.06.2018. godine, mada se ni on ne primenjuje u celosti već se obračun vrši metodom obračuna na osnovu finansijskih mogućnosti, iznosiće između 320%-330% mesečnih primanja sa napomenom da ta razlika može biti samo veća od prognozirane.

Na osnovu nominalnih primanja po mesecima to će na kraju godine iznositi oko 3 milijarde dinara. Verovatno je to danak koji moramo da platimo Vučićevoj politici suficita budžeta kojom se jedino hvali kao uspešnim delom svoje ekonomske politike ali neki od nas taj eksperiment poznat u narodu kao "ne lipši magarče do zelene trave" neće preživeti. Postavlja se pitanje da li je bolje da ne preživi njegova pogubna politika ili neki od nas koji smo ovoj Srbiji dali najviše što smo imali i mislim da je odgovor vrlo jednostavan mnogo je bolje da ode Aleksandar Vučić sa saradnicima poput Ane Brnabić i Zorana Đorđevića nego da i jedan naš saborac izvrši samoubistvo zbog bede i ponižavanja koje mu priređuje ovaj režim.

Ono što hrabri je raspoloženje najvećeg dela populacije da se za svoja prava ali i za sopstveni opstanak borimo protestujući na ulicama. Do pre neki dan značajan broj naših članova je verovao u izgovorene laži Aleksandra Vučića koji koliko juče reče da nije predsednik onih građana koji su nezadovoljni njegovom politikom, ali im je danas jasno da on nije predsednik ni onima koji su mu verovali a koji traže novac koji im pripada. On je predsednik samo onima koji su spremni da se odreknu kore hleba i doručka za svoju decu samo da bi njemu i njegovom bratu Andreju bilo bolje. Takvih koj su još spremni na odricanja je u Srbiji sve manje a sve korisnike prava iz oblasti boračkoinvalidske zaštite je probudio iz hipnoze podatak o iznosu sredstava koja im je Aleksandar Vučić svojom suludom politikom oteo.

Pripreme za protest su počele i teku mnogo bolje od očekivanog. Iako sam pomislio da su i veterani digli ruke od borbe za svoj opstanak sada sam siguran da će iz žara zatrpanog naslagama pepela bukniti velika vatra na kojoj će se neki a tu mislim na nas ogrejati ali će neki a tu mislim na njih vladajuće opeći prste. Ako ne vide veličinu vatre i njenu vrelinu može im se desiti da im ne izgore samo prsti već da ih plamen sagori cele. S obzirom da je njihova vladavina ravna paklu vatra koju će razbuktati naše nezadovoljstvo će biti kao srednjovekovne vatre na kojima su spaljivane veštice.

Pozivamo sve predstavnike veteranskih organizacija koji su nezadovoljni ovakvim odnosom vlasti prema članovima njihovih organizacija i koji su spremni da se uključe u obračun sa vlastima koje uništavaju sve srpske heroje, da 06.04.2019. godine sa početkom u 10 časova dođu u Beograd na dogovor oko organizacije protesta kojim ćemo iskazati svoje nezadovoljstvo odnosom diktatorskog režima prema nama. Oni koji prihvataju krađu i koji više vole ovaj diktatorski režim od sebe i interesa svojih saboraca nisu dobrodošli i molimo ih da izbegavaju susret sa iskrenim rodoljubima jer je nezadovoljstvo prema režimu i njegovim slugama ogromno a želeli bi da izbegnemo sve sukobe.

A 1. O knjizi "Posle Jasenovca Lora"

Predsednik pokreta veterana Srbije Željko Vasiljević, napisao je jnjigu koja bi trebala biti spomenik srpskim stradanjima, pre svega u 20. veku, zbog zabluda i pogrešnih nacionalnih ideja srpske elite a zbog kojih su stradali najbolji, najhrabriji i oni koji su najviše voleli Srbiju. Zablude zvane Jugoslavija i komunistička floskula bratstvo i jedinstvo u koje su na žalost iskreno verovali samo Srbi, doprinele su da nas danas ima manje nekoliko miliona i da nam se opet ne dozvoljava da zaokružimo svoj životni prostor. Zbog ovih zabluda su stradali i naši savremenici naši prijatelji i rođaci ako smo imali porodične sreće a ako nismo onda smo ostali bez sinova, supružnika braće i očeva.

Knjiga je zbirka potresnih ispovesti onih koji su po logorima pre svega u Hrvatskoj doživeli pakao i stradanje u fizičkoj a još više psihičkoj torturi. Metode mučenja od strane pripadnika hrvatskog naroda, većina njih se identifikovala sa ustaškom ideologijom i verovala u ustaške ideje, pokazuju sve zablude koje smo imali skoro jedan vek živeći u zajedničkoj zemlji.

Ova knjiga je napisana još 2007. godine i punih 12 godina je prošlo u uzaludnim pokušajima da se neko zainteresuje za njeno objavljivanje. Pet puta je knjiga bila predmet projekata za finansiranje kod ministarstva koje se bavi "zaštitom" veterana, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i nikada sredstva za njeno štampanje nisu odobrena. Verovatno onima koji odlučuju o finansiranju projekata je izgledala kao preterano srpska, šovinistička i verovatno su više mislili o tome šta će im reći hrvati i njihovi zapadni zaštitnici. Danas kada Srbijom vladaju ljudi koji nemaju baš mnogo veze sa njom i još manje sa željom da Srbija ide krupnim koracima napred i to u pravom smeru bilo je iluzorno očekivati bilo kakvu pomoć za objavljivanje ovakvog dela u kojem se Hrvatska i hrvatski građani osuđuju za najteža dela protiv čovečnosti i u kojem se pokazuje stepen mržnje prema svemu što makar i podseća na Srbiju i srpsko.

Posle Jasenovca, Lora je dokaz se ne može ponašati viteški u vremenima kada životinjski nagoni preovlađuju, da se ne može ponašati viteški prema onima koji su spremni da svakojakim prevarama, ponašanjem bez ikakvih pravila i moralnih normi ostvare svaki svoj cilj. Ako se u takvim vremenima i prema takvim neljudima ponašaš viteški osuđen si na bezgranična stradanja, gubitak života i svakojake patnje ali i na opštu osudu svih onih koji su na strani zla.

Želja autora je bila da ova knjiga bude otrežnjujuća za buduće naše generacije, da znaju s kim žive na istim prostorima, da odbace zablude koje su njihovi preci imali, zbog kojih su stradali, da na osnovu ispravnih stavova kreiraju politiku odnosa prema susedima i svetu i da im uvek zvezda vodilja budu interesi njihovih porodica, naroda i države Srbije.

(Cena knjige je 600,00 dinara i možete je poručiti putem telefona broj: 011 6643886.)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane