Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Pr)osudite sami

Učimo od drugih

Milovan Brkić

Čovek se uči dok je živ, a narodi sve dok postoje.

Zamenik ministra odbrane Alžira, načelnik štaba narodne armije Ahmed Gaid Salah pozvao je pre tri nedelje da se iskoristi član102 Ustava, koji predviđa da u slučaju duge i teške bolesti predsednika Abdelaziza Buteflike bude imenovan predsednik Parlamenta za privremenog vršioca dužnosti šefa države. Vojska je sprečila diktatora da ide u novi mandat.

„Treba doneti odluku za izlazak iz krize, koja bi garantovala zadovoljavanje svih legitimnih zahteva alžirskog naroda, poštovanje Ustava i naslednost državnog suvereniteta. Odluka treba da bude doneta konsenzusom svih strana u skladu sa tačkom 102 Ustava", naveo je Gaid Salah.

Alžir se vratio demokratskom ustrojstvu.

Predsednik Sudana Omar Bašir, koji je pre šet godina doživeo moždani udar, podneo je ostavku na svoju dužnost, a trenutno su u toku konsultacije o formiranju prelaznog saveta, glasila je vest koja je obradovala građane, a vratila nadu i mnogim drugim porobljenim narodima.

"Skaj njuz Arabija" je javila da je šef države u kućnom pritvoru. Takođe se navodi da su pritvoreni aktuelni i bivši visoki zvaničnici iz okruženja predsednika. Među njima su načelnik predsedničke garde i bivši ministar odbrane Abdel Rahim Muhamed Husein, kao i lider vladajuće partije Nacionalni kongres Ahmad Harun. Prema njihovim informacijama, uhapšeno je više od 100 ljudi.

General, vođa puča, dan kasnije je podneo ostavku, rekavši da se ne oseća sposobnim da vodi zemlju, koju je Bašir ostavio u haosu, i prepustio je vlast političkim strankama.

Srpski diktator Aleksandar Vučić je smrtno bolestan. Teško hoda, teško govori, svakim danom je sve luđi i luđi. Očekuje ga amputacija noge, čim se vrati iz oproštajne posete Kini. I njegov brat Andrej, koji je važna karika u ovom zločinačkom režimu je pri kraju života, boluje od raka pankreasa, koji je metastazirao.

Srpska armija nema osećaj odgovornosti za stanje u državi. Vučić je oružane snage razbio, ponizio, što se svidelo njegovim mentorima u Briselu, Berlinu i Prištini.

Diktator na izdisaju pokušava da naslednike ostavi u uverenju da im niko ništa ne može. A njega unose u helikopter i čim zagusti briše u Banja Luku.Njegovi saborci, kao što je ministar odbrane Aleksandar Vulin i najbliži saradnici, pokazuju da su se uneredili od straha. Velika većina Vučićevog okruženja su homoseksualci i lezbejke. Oni razmišljaju dupetom i strastima. Mnogima od njih i kokain je popio mozak.

Aleksandra Vučića, nakon operacije, treba staviti u kućni pritvor. Na novim vlastima je istorijska odgovornost da u najkraćem mogućem roku uhapse nekokoliko hiljada pripadnika Vučićeve kamarile, koja na svojim računima drži novac, u vlasništvu je mnogih kompanija i preduzeća koja su u Srbiji kupili presipanjem šupljeg u prazno, koji su dobili lažne diplome srednjih škola, fakulteta, doktora nauka...

U duševnim bolnicama za sve njih nema mesta.

Habib Burgiba je bio prvi i doživotni predsednik Tunisa, a njegova vladavina trajala je punih trideset godina. Tvorac je nezavisnosti Tunisa i jedan od glavnih arapskih lidera koji se zalagao za umerenost u Arapskom svetu. Kada su oružane snage u Tunisu shvatile da otac nacije, kako su ga zvali, u svojoj 84. godini donosi loše i nerazumne odluke, privele su ga na lekarski pregled, a konzilijum je saopštio da je nesposoban da obavlja predsedničku dužnost. Stavljen je u kućni pritvor u kojem je ostao narednih 13. godina. Sa njim su pritvoreni i njegovi najbliži saradnici. Lekari su se prema njemu humano ponašali. On je pokušavao da izvrši udar, lekari su ''prenosili njegove poruke generalima'', pučevi su ''pažjivo'' pripremani, pa ih je neko''izdao''. Otac nacije je umro u trenutku kada su mu lekari i stražari saopštili da sutradan ''preuzima vlast''.

Srpski diktator neće biti te sreće da dugo provede u kućnom pritvoru. Zlo koje ostaje iza njega unazadiće generacije. Asanacija terena, vojnički rečeno, mora da bude dubinska i sveobuhvatna. Da se gamad i smrad koju iza sebe ostavlja diktator uništi, da se u odlučivanje o sudbini nacije uključe svi slojevi društva, da se u neku vojnu kasarnu smeste bolesni Vučićevi ministri i saradnici, da medicinski tehničari i lekari brinu o njima, da im se isprazne svi računi i oduzme sva imovina.

Učimo se kako to rade porobljeni narodi u Africi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane