Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Nove ponude ratnim veteranima iz usta predsednice Vlade

Obećaju sve, radiće kao i pre

Jedan događaj zaista može mnogo promena da izazove, naročito u povećanju samopouzdanja i utvrđivanja puta razvoja odnosa države prema veteranima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca. Taj događaj koji je srpskim herojima vratio malo samopouzdanja ali i vere u svoju državu za koji su potpuno opravdano zaključili da ih je izdala, je protest koji su organizovala dva udruženja ali i naknadne posledice tog događaja. Razgovori koji su vođeni 18.04. i 06.05. između predstavnika udruženja i predstavnika Vlade RS na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, pokazuju da je država Srbija neopravdano kažnjavala svoje najvernije i najhrabrije sinove poslednjih tridesetak godina, tvrdi Željko Vasiljević, predsednik Pokreta veterana. Oprema teksta je redakcijska

Željko Vasiljević

O utisku sa pregovora od 18. aprila smo pisali u predhodnom tekstu, a ovoga puta ćemo se više osvrnuti na razgovore od 6. maja. Veterane i ratne vojne invalide su kao i ranije predstavljali Mile Milošević i Željko Vasiljević, a Vladu premijerka Ana Brnabić, ministri Zoran Đorđević i Zlatibor Lončar, pomoćnik ministra Zoran Milošević, načelnik Ljubiša Veličković i šef kabineta premijerke Miloš Popović.

Prva tema koju smo pokrenuli je omogućavanje lečenja veteranima i RVI kojima je pomoć neophodna direktno na Vojno medicinskoj akademiji, bez administrativnih procedura i začkoljica. Ministar Zlatibor Lončar je našu ideju zdušno podržao i obavezao se da će sa ministrom Aleksandrom Vulinom i drugim potrebnim saradnicima pripremiti pravila i procedure koji će na kraju dogovora biti pretočeni u Uredbu Vlade RS.

Ovom uredbom će biti regulisani svi detalji kako bi ovi ljudi napokon dobili zasluženu a rekli bi i neophodnu medicinsku brigu i zaštitu. Na ovaj način će biti ispravljena nepravda prema onima koji su za Srbiju dali delove tela i zdravlje a koji su se u postupcima lečenja čak i od posledica učešću u ratu susretali sa nerazumevanjem pojedinih medicinskih radnika i procedurama koji su im ugrožavali i ono malo preostalog zdravlja. Ostaje nam nada da će se ovi dogovori vrlo brzo okončati i biti pretočeni u dugo očekivanu Uredbu.

Pre prelaska na drugu tačku osvrnuli smo se na dogovor sa predhodnog sastanka oko stanova iz fonda vojnih lica i pripadnika službi bezbednosti koje gradi država Srbija i koji će pod mnogo povoljnijim ekonomskim uslovima biti dostupni i pripadnicima naše populacije. Sa naše strane su dati neki predlozi i postigli smo dogovor da uslove konkurisanja i broj opredeljenih stanova dogovorimo na sledećim sastancima, ali naš opšti zaključak je da ova inicijativa ide u pravom smeru.

Druga tema razgovora se odnosila na zakon i način predstavljanja istog na javnoj raspravi koja počinje 13.05. i koja će se voditi u 13 gradova. Odmah smo razrešili dilemu oko toga da li su primedbe na tekst nacrta zakona predložene i prihvaćene od strane radne grupe sastavni deo nacrta predloga ili nisu. Stav ministra Đorđevića je bio da one treba da budu prihvaćene tek posle javne rasprave a naš je bio da ono što je već dogovoreno mora da bude sastavni deo predloga nacrta. Premijerka je zauzela stav kao i mi i rezultat je da će svi do sada dogovoreni i prihvaćeni predlozi biti sastavni deo predloga nacrta. Otklanjanje ove dileme je vrlo značajno u smislu smanjenja velikog broja primedbi i skraćenja vremena za diskusije na zakazanim javnim raspravama.

Ukazujući na ozbiljno smanjenje primanja kao posledicu primene novog načina obračuna prosečne zarade i pokazujući podatke iz kojih se vidi da je za decembar 2017. godine razlika u primanjima 10,3% i da je to preveliko smanjenje naših primanja, prihvaćen je naš predlog da se izvrši korekcija osnovice. U narednim danima ćemo predložiti visinu povećanja osnovice na osnovu proračuna i očekujemo ispunjenje obećanja od strane premijerke.

Kao veliko umanjenje naših prava i ozbiljno zadiranje u meru koja je štitila naš standard naveli smo promenu načina usklađivanja primanja. Do sada su se primanja usklađivala svakog meseca sa rastom ili padom prosečnog dohatka iz predhodnog meseca a od 1.1. 2019. na osnovu prosečne neto plate iz predhodne godine. Na naše insistiranje, a uz veliko razumevanje premijerke i njenoj podršci našim zahtevima, ministar Zoran Đorđević je prihvatio naš predlog da se vrati stari način obračuna to jest mesečno usklađivanje od 01.01.2021. godine zbog neophodnosti uvođenja novog obračunskog sistema i vremena neophodnog za uhodavanje zaposlenih za primenu novog sistema obračuna i isplate primanja.

Bez obzira na ovo odlaganje a mišljenja smo da bi uz ozbiljno zalaganje rok primene mogao biti i datum početka primene novog zakona ali smo i ovim gestom pokazali da razumemo probleme sa kojima se susreće naša država i naše ministarstvo. Moramo biti svesni štete i to dosta velike za funkcionisanje sistema boračko-invalidske zaštite koju su načinili predhodni rukovodioci sektora Dragan i Milan Popović, a uz nerazumnu podrušku ministra Aleksandra Vulina.

Velikim uspehom smatramo prihvatanje našeg predloga za uvođenje prava na "izuzetno novčano primanje", pravo koje i danas postoji u zakonu, ali se faktički ne koristi godinama. Na ovom primeru se najbolje videlo razumevanje našeg problema i želja za rešavanjem istog od strane premijerke.

Shvatajući hitnost donošenja jedne ili više mera koje će na najbrži način omogućiti pomoć države najugroženijim pripadnicima naše populacije i prihvatajući naš predlog premijerka je pokazala da joj je stalo do popravljanja položaja naše populacije ali i odavanje priznanja ljudima koji su se žrtvovali za državu. Zadatak da izdefiniše deo zakona kojim je predviđena primena ovog prava od premijerke je dobio načelnik u ministarstvu Ljubiša Veličković i kao osvedočeni poznavalac prava iz ove oblasti, on je to uradio u rekordnom roku i na način koji je za nas potpuno prihvatljiv.

Sve u svemu moramo priznati da su ovi sastanci sa premijerkom i njenim saradnicima pokazali da je nebriga države prema nama bila zasnovana na potpuno pogrešnim predpostavkama i potpuno pogrešnim informacijama i najveći uspeh naših protesta su ti što nam je omogućeno da u direktnom razgovoru sa Anom Brnabić možemo da joj argumentovano iznesemo probleme sa kojima se susrećemo a koji su posledica nesposobnosti, nestručnosti i lošeg odnosa pre svega administracije koja se bavila našim životima.

Da loše ili dobre vesti nikada ne idu same potvrđuje i vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić definitivno odustao od svojih predloga za rešenje KiM, koje istina nikada jasno i decidirano nismo čuli ali za koje smo iz predsednikovih izjava mogli da zaključimo kako glase. On je čvrsto ponovio stav da "nikada neće priznati nezavisnost KiM" i svi smo radosni zbog te ipak značajne promene. Takođe je najavio za iduću nedelju iznošenje spiska mera kojima će država Srbija odgovoriti na niz jednostranih odluka koje su protiv Srbije, njenih građana i njene privrede uvele privremene institucije srpske južne pokrajine.

Ono što je posebno značajno i što očekujemo je da te mere ne budu simbolične već da imaju težinu i posledice na separatističko rukovodstvo u Prištini. Kod uvođenja antisrpskih mera oni nisu imali razloga da razmišljaju jer su znali da posledica po njih neće biti i da će izostati bilo kakve protiv mere. Iz kojih razloga se naša država tako nonšalantno ponašala možemo samo da naslućujemo a nekako nam se javlja da je pritisak EU i zemalja koje su priznale nezavisnost KiM na naše rukovodstvo da se tako ponaša bio odlučujući u donošenju takvih odluka. Međutim našu dobru volju i ispruženu ruku saradnje naši protivnici su protumačili kao slabost i poziv za još agresivnije ponašanje i stalno izmišljanje novih represivnih mera.

Njihovo ponašanje možemo okarakterisati kao ponašanje lokalnog kriminalca koji je utereao strah u kosti svima i kojem niko ne sme da se suprostavi i prvi put kada mu neko jako i jasno iskaže protivljenje i dokaz da ga se ne boji ceo njegov koncept nasilja zasnovan na strahu i osećaju nekažnjivosti će se urušiti. Tako će biti i sa separatistima i njihovim pomagačima.

Postavljamo pitanje našim vlastima na čelu sa Aleksandrom Vučićem, zašto takv odgovor nismo uputili našim očiglednim neprijateljima odmah kada smo shvatitli da ni jednu preuzetu obavezu neće ispuniti a mi smo naše sve ispunjavali bez obzira na cenu koju smo kao država i narod platili?

Da li predsedniče osećate malo griže savesti za promašenu politiku a sada i sami vidite da ste grešili i to mnogo, da li ste spremni da tu svoju očiglednu grešku priznate i da se nama koji smo godinam unazad ukazivali na te vaše greške uputite izvinjenje?

Srbija a i mi od vašeg izvinjenja nećemo imati nikakve koristi ali će to izvinjenje biti nada u promenu osnova vaše politike u pravcu koji mi srpski rodoljubi zagovaramo desetak godina. Sve nas skupo koštaju političke zablude zasnovane na istorijski neodrživim predpostavkama prijateljstva sa Nemačkom, Velikom Britanijom, uopšte zapadnom civilizacijom, učlanjenjem u EU po cenu nestanka države i naroda.

Niko pre vas a ni vi nikada niste imali hrabrosti da direktno pitate svoj narod šta misli o takvoj politici jer ste u dubini duše osećali a i ispitivanja javnog mnjenja su vam na to ukazivali da je taj put pogrešan i da nas vodi i ambis. Ipak ste se držali tog pogrešnog puta iz nekog razloga, valjda niste toliko glupi pa da niste videli posledice pogrešne politike, valjda niste toliki izdajnici pa ste želeli propast Srbije već nam se čini da ste bili ucenjeni od zapadnih sponzora dolaska na vlast i očuvanja na vlasti da morate da vodite u suštini pogubnu nacionalnu politiku.

Vaša poseta Kini pre neku nedelju i razgovori pre svega sa Vladimirom Putinom i Si Đi Pingom su izgleda bili ključni za promenu vašeg dugogodišnjeg pogrešnog političkog puta. Da li su vas njihovi čvrsti stavovi, da se pitanje KiM mora rešavati isključivo u okviru rezolucije 1244., vratili na ispravni put ostaće samo naša pretpostavka i razlog za još veću ljubav prema velikim silama a iskrenim srpskim prijateljima Rusiji i Kini?

Iskreno se nadamo da će ovo biti stalni put srpske države i da po ko zna koji put nećete podleći pritisku zapadnih neprijatelja i Srbiju ponovo vratiti na politički put sopstvene propasti. Istrajte jednom i pokažite da je vaša izjava neka vas smene ako su nezadovoljni novim putem iskrena jer ćete pokazati da Srbija i njen opstanak zaslužuju žrtvu svakog pojedinca pa bio on i predsednik države.

Ako smo mi mogli da žrtvujemo živote, delove tela, zdravlje i budućnost za spas Srbije možete vi valjda da se odreknete funkcije i na taj način omogućite spas srpskom narodu i državi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane