Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Opsednutost srednjobanatskih funkcionera foteljama

VANREDNO STANJE KROZ... GUSTO GRANJE

Kako reče rock'nroll avangarda za sva vremena (Frank Zappa), na globalnom nivou dva najrasprostranjenija elementa u svemiru su, vodonik i glupost. Na ovim prostorima, gde je Bog već rek'o laku noć, recimo u Zrenjaninu, vodonik se u Zrenjaninu ne vidi... To nam saopštava jedan od vrlih foteljaša ovdašnje pozicije, pa dodaje: i glupost smo ekspresno i zauvek izbrisali našim novim, ponosnim diplomama fakulteta, magistrata i doktorata...

Zoltan Horvat

Pa, dodade, glasno i jasno: za 7 godina, pride dvadesetak godinica vedžbanja u vulgarnom višestranačju, raširili smo se, gore od kuge, mi, napredni nazadnjaci, preponosni dopreksinoćni svršenici svih osam razreda osnovne, dve do tri srednje, zalomilo se nekom da pozavrši, makar i za petnaestak godina, i sve četiri srednje...Al', mi ovde svi foteljaši na gromili, moramo isto da mislimo, tu niko ne sme ni da pomisli da samostalno razmišlja, samo nam kažu šta, kako, gde i koliko smemo da ćapamo, kao što je u SNS-u red,...da se legalno i legitimno mazne.

Nakon malo pažljivijeg pogleda na tolika besramna imena i prezimena sa novim, novcijatim diplomama u ovdašnjim crveno-crnim (SNS-SPS-SRS) foteljama, nije ni čud(n)o da je Zrenjanin danas, onoliki svecentar bivše Jugoslavije, teška vojvođanska provincija. Ima na tone planova i obećanja ludom radovanja iz kabineta, počev od gradonačelnikovog, gde se uglavnom, samo krka i pije, eno, poskupeo gradski prevoz i taxi, a plate i penzije mizerija, beskrajno dugo se pravi obilaznica oko grada, Trg Zorana Đinđića će, nakon pet - šest popravljanja popravljenih popravki do u nedogled, biti rekonstruisan na sveti nikad...I to su, danas, kao letnja razbibriga, smernice Svetle budućnosti u koju verujemo.

Sem gradonačelnika Čedomira Janjića, vrlog stranačkog preletača iz Kleka koji navodno čeka bolje nameštenje, odnosno stranačko nameštanje rezultata konkursa za novog direktora Auto Moto Saveza Srbije, mnogi se pitaju, ko bi mogao u fotelju prvog čoveka grada. Darko Daksi Bađok, visoki gradski funkcioner SNS-a, čiji je direktni zaštitar aktuelni ministar privrede Goran Knežević, legendarni Regionalni Isus iz redova vrhunskih stranačkih preletača iz DS-a u SNS, sanja fotelju gradonačelnika.

Jes' da je u društvu pajtosa lupao šamare nekoj devojci u centru grada, pa bio skandalozno sudski sankcionisan novčanom kaznom od samo 7 hiljada dinara, jes' da je ponovio nasilje i vežbao se na drugoj osobi, jes' da se tužilaštvo konkretno zainteresovalo za njegovu gromadnu stranačko podobnu velikost zbog sumnjive, da krimogeno sumnjivija ne može biti, privatizacije restorana Tisa u centru grada...Ali, ima „belih medveda" i u Zrenjaninu, njegova supruga čak ne mora ni da dolazi na radno mesto u Savremenu galeriju, al' zato uredno i redovno prima platu sa bonusima (?!?), a on, nakon skandiranja na navijačkim tribinama i biznisovanja sa petardama, jadan, mora po diplomu doktora nauka kod Dragice Radosav, potpredsednice gradskog odbora SNS-a iz fotelje dekanke Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin"...Daksi je možda najveći kandidat za Čedovog naslednika, da možda neki Andrej iz Beograda, zna se koji, nema neke druge planove sa nekim drugim ljudima...

Neki Farkaš, koordinator nečega mnogo bitnog u gradskom odboru SNS-a, pa još pokrajinski poslanik, do prekjuče vozač krntije od autobusa, juče par komada autobusa, pa se autobusi gomilali u ergeli Farkaš travel, danas postrojava svoje vozače autobusa put sendvič AV tura po Srbiji, a bogme, postrojava redom i ovdašnju funkcionersku SNS elitu...Ni Regionalni Isus ne sme da mu se suprotstavi...

Od škole ima...onako...par stotina metara razdaljine do kuće. Svakog bogovetnog dana prolazi pored svoje bivše osnovne u Mužlji, siroma', jedva je završi, i neku srednju sklep'o, kako, ne pitaj, ali, danas je Farkašu neophodno ono što mora da ima, diplomu, da ga ceo svet vidi i da mu se divi.

Nije dipl lekar, nije ni dipl filozof, a vala ni dipl psiholog i kosmonaut, al' je Andrejev čovek od kojeg se stranačkim kolegama „tresu gaće". Farkaš 'oće u fotelju gradonačelnika više nego 'leba da jede, ali, hercegovački preletački gang na čelu sa Čedom, još uvek vaga, šta mu je činiti. Fotelja prvog čoveka AMS Srbije je premija na lotou, i pitanje je, da li je pripremio teren za uzlet karijere.

Čedo mudro ćuti, i neumorno izvršava svoje goleme obaveze. Tri puta na dan je na neophodnim radnim doručcima, marendama i ručcima, usput nešto svečano, po stoti put obeća obećanje, neku novu igranku sa kalendarom na podobnom RTV Santosu...Čedo zna, da beogradska centrala stranke kojoj trenutno pripada, odlučuje i o njegovoj sudbini, pa operaciju zaletanja u glavni grad, oprezno sprovodi.

Ako su Čedo i Farkaš zbog, najblaže rečeno nezgrapnosti telesnih konstitucija, neomiljeni kod stranačkih žena, Daksi svojom pojavom pleni. Ali, oženjen je, a ume i da odvali šamarčinu nežnijem polu nasred centra, pa je mačo primat u Zrenjaninu danas u vlasništvu Danijela Radića, pokrajinskog poslanika i novog šefa SRS-a u Zrenjaninu. Frizurica, ispeglana košuljica, pantalonice, neoženjen (jako bitno), kud ćeš lepše za političku karijeru. Danijel (ne) zna uvek da li je pozicija ili opozicija, kako kad, kao da je to tajna u Zrenjaninu, međutim, kada treba odlučno da deluje, bljesne njegov zaštitni znak, selfi fotka.

Pa je tako, nasmejan od uva do uva i počastvovan tetkinom gromadom, usledio i foto sešn sa Aleksandrom Vulinom. Selfi osvane na društvenim mrežama, Danijel popularan, lep i pametan, a u prostorijama SRS-a, selfi horor.

Bivši ugledni, radni i vredni gradski čelnici stranke, Miloš Bitević i Dalibor Radosavljević, nisu poželjni u stranci, nije vođenje stranke po vasceli dan selfijanje, dok ti oči ne ispadnu.

Miloš i Dalibor su glavom bez obzira napustili ovdašnju selfi stranku, pa sad Danijel, očistivši lojalnu konkurenciju, može komotno da se slika po celi dan.

Sem jadnog izigravanja nazovi opozicije u Zrenjaninu, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, takođe podrazumevajuće vrhunski stranački preletač (iz SRS u SNS), uvek je tu i spreman da se sprovede dogovor sa selfi Danijelom, da svim funkcionerima stranaka u gradskoj kući, bude lepo, jako, jako lepo i bezbrižno, uz podmirene podobne novčanike pojedinaca. I legendarni KTV Zrenjanin, lansirna Danijelova rampa u selfi politikanstvo, priključila se trendu selfi izveštaja iz Javne (Gradske) Kuće, iz budžeta grada „kanuo" i parcijal od 3 miliona razloga za prekid neprijateljstva i nastavak selfisanja svih i svakog ovdašnjeg foteljaša. Fotograf iz gradonačelnikovog kabineta ima pune ruke posla, foto šop radi, non-stop.

Jubilejske svečanosti su i kod ovdašnjih socijalista i ligaša. Funkcioneri socijalista, već tri decenije bez ideološke i svake druge snage, imaju samo jednu, jedinu želju: u vlasti sa bilo kim, al', u vlasti.

Otuda su danas na vlasti vip NN lica, bilo ko sa ulice može u fotelju. Već po deseti jubilarni put, Željko Malušić, šef zrenjaninskih socijalista, na početku sastanaka sa svojim stranačkim kolegama nudi, kobajagi ostavku, da bi podobni novinari zabeležili njegov nepokolebljiv stav, da ovako više, ne sme i ne može.

Odoše novinari, a Željko i pajtosi, udri brigu na veselje, uz ponavljanje zrenjaninske deobe vlasti: u SPS stranački mandat vlasništva (direktorovanje u javnim preduzećima i ustanovama), ne diraj.

Ni ligaški funkcioneri ne zaostaju za uhodanom praksom svojih foteljaških SPS uzora. Pala direktiva od Čanka, na izbore se mora, još jedan mandat u vlasti na vidiku. Mala stranka, mali ljudi, još manje funkcionera pravilno raspoređenih po lepim kancelarijama...Ne menjati kurs...šlus.

Ako je za utehu, vanredno crveno-crno stanje u kojem se nalazi Zrenjanin, danas je normalna stvar. Lepo je znati ovdašnjem funkcioneru da svakog bogovetnog dana nekom vanredno fali, jer gde god ode, čuje, još sa vrata: samo nam još ti fališ.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane