Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Južno-tužno

Koliko su braća Vučić naplatili za prodaju Medveđe

Medveđa usluga Srbima

Medveđa, jedna od tri opštine na jugu Srbije koje su u fokusu medijskih izveštaja o pregovorima sa albanskim separatistima sa KiM, nalazi se pred novim lokalnim izborima koji su sve samo to nisu. Oni su u ovoj opštini zakazani su za 8. septembar i priprema se naizgled sprovodi po zakonu. Međutim, Vođa ima svoje planove i svoj zakon - onaj koji leži u topuzu.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Za sada su potvrđene tri liste za lokalne izbore u Medveđi, a od strane Opštinske izborne komisije. Izborna lista koalicije okupljene oko SNS-a, pod imenom Aleksandra Vučića, prva je potvrđena a poslednja je lista Partije demokratkog delovanja (PDD) koju predvodi Fljorim Sahiti, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine opštine Medveđe.

Srbi ove opštine, po saznanjima Magazina Tabloid, na korak su od izlaganja strahovitim pritisku sa ciljem da odustanu od sopstvenog političkog izbora i da tu odluku prepuste centralnim vlastima jer one znaju šta je za njih najbolje. Ono "za njih" nažalost ne odnosi se na tamošnje žitelje već na centralnu vlast i njenu neformalnu "krunu" - Aleksandra Vučića. Što se stanovništva tiče oni mogu da prihvatate volju svog suverena i šizofrenog diktatora ili da se podmetnu pod njegov bič. Drugi izbor osim ovih, nemaju.

Više od mesec dana ranije vladajuća SNS je uveliko otpočela kampanju, i to u svom maniru. U Medveđu je stigla, i to bukvalno, udarna pesnica Vučićevog režima - Zoran Milojević Zelja. Medveđa je krcata džipovima sa registarskim tablicama iz drugih gradova, kojima se prevoze SNS "aktivisti", Zeljini nabildovani momci.

Iako je još od 2013. godine u gotovo svim gradovima Srbije prepoznat kao vođa batinaških grupa, s početka kao savetnik tada "crnokošuljaša" Vulina, a kasnije, kao što znamo, Vučićeva uzdanica, on ni jednom nije procesuiran. Tačnije ni jedan od brojnih sudskih procesa koji su trebali da budu pokrenuti po službenoj dužnosti, od 2013. do danas, nije doživeo svoj epilog. Meštani kažu da će verovatno i ovde biti kao na svim drugim lokalnim izborima širom Srbije - tamo gde se pojavi Zelja svi dobijaju. Vučić izbore a politički neistomišljenici batine.

Zelja je u Medveđu došao sa oko 30 ljudi i svojim najbližim saradnicima među kojima je i Luka, brat Nikole Petrovića, Vođinog kuma. Odseli su u motelu "Palace Simić" sa čijim je vlasnikom, inače gastrabajterom iz Francuske, u srdačnom odnosu.

Uplašeni Srbi tvrde za naš list da "aktivisti" iz cele Srbije posećuju domove i ubeđuju građane da ponovo glasaju za istog predsednika opštine, Nebojšu Arsića, člana SNS-a koji je na tom položaju duže od 4 godine. Njihovo nezadovoljstvo je ogromno:

"Ni jedno radno mesto nije otvoreno, do većina sela teško je doći, pola opštine konstantno nema struje. To "nije bitno", imate opštinu sa budžetom od 600.000 evra koja izdavaja 200.000 evra za izgradnju obilaznice dužine 200 metara. Vidikovac kod spomenika, koji sa strujom i nekakvom rekonstrukcijom kućice vodovoda, košta oko 170.000 evra, rekonstrukcija Doma zdravlje iznosi 400.000 evra i još uvek nije završena a krov i dalje prokišnjava ali "nije strašno". Imamo nekakve potporne zidove od 150.000 evra, fontanu od oko 80.000 evra, fasade od preko 120.000 evra, sportski teren od oko 30m2 plaćen je 40.000 evra... Šta će vam posao, putevi, struja... možete da uživate u lepoti ovih "istorijskih" ulaganja i to je više nego dovoljno da glasamo istog predsednika jer kako i sam kaže "ima kredit u Beogradu", i to je interes države", nabraja ulaganja lokane samouprave sagovornik Magazina Tabloid iz ovog kraja, koji je želeo da ostane anoniman kako ne bi on "otplaćivao beogradski kredit" svog predsednika Opštine.

Uzgred, za vreme svog predsedničkog mandata Arsić većinu sela nije nikada obišao i nema predstavu o tome kako živi tamošnje stanovništvo.

"Treći put aktivisti neće morati da dolaze jer će opština nestati sa ovakvim načinom vladanja. Tri vozača ga opslužuju, dva do tri vozila je neprestano parkirano ispred njegove kuće a ključeve svog auta je odavno bacio - živeo ovaj režim! Kolika je šteta na uništenom novom automobilu od 20.000 evra i ko je odgovoran za toliku štetu? Gde je putni nalog i kako je moguće da pored 3 vozača predsednik vozi sam službeni auto i to vikendom?"- pita se naš sagovornik nabrajujući deo štete za kojuo dgovornim smatraju prvog čoveka opštine.

Arsić je 9. marta uveče upravljao službenim automobilom kada je na starom putu u selu Živkovo, nedaleko od Leskovca, pregazio psa. Tada je izjavio da prekoračenja brzine nije bilo a da je udarac ipak bio jak. On je uspeo da "zadrži kontrolu" nad vozilom koje je skliznulo s puta. Srećom da nije bilo prekoračenja brzine pa je na džipu stradala "samo" plastika i hladnjak se deformisao, ko zna šta bi se tek desilo da brzina nije bila prilagođena uslovima starog seoskog puta... Arsić je nesreću prijavio leskovačkoj policiji koja je izvršila uviđaj i konstatovala da je životinja izazvala incident, a on je izrazio žaljenje za zgaženim psom koji je ostao da leži na drumu.

Iako se to desilo u subotu uveče Arsić je mogao da se oporavi od šoka do ponedeljka ali nije mogao da stigne na vreme na posao, jer...

Na koliko mesta predsednik "radi" da li to neko uopšte zna" pita se sagovornik Magazina Tabloid. Koliko legalnih primanja ima dok narod beži i napušta Medveđu? Ali njemu izgleda da ni to nije dovoljno jer mu je lepše u Grčkoj, Nemačkoj, Italiji... I Beograd mu je lepši pošto od 5 radna dana, svake nedelje 4 provede u Beogradu. Šta tamo radi ako nije obezbedio ni jednu investiciju za 4 godine, niti ima neke u najavi? Nema niti će biti.

Koliko bahatost Vučićevog obor-kneza za Medveđu razara ovaj narod potvrđuju izborne činjenice. Skupština opštine Medveđa je do ovih lokalnih izbora brojala 35 odbornika a ovaj put je broj je za deset odbornika manji zbog odliva stanovništva iz ove opštine! Sa druge strane najavljeno je prikupljanje potpisa za još dve liste, jedna je za koaliciju albanskih stranaka Demokratska partija i Alternativu za budućnost, dok druga, srpska Grupa građana, pod simboličnim nazivom "Za budućnost i opstanak".

Ipak, Arsić ni ovaj put ne obilazi narod i ne pokušava da pridobije glasače bez obzira što nema, kako tvrde žitelji Medveđe, ni 5% podrške među njima. Za njega je i pre četiri godine Zelja "odrađivao" izbore u ovoj opštini kada su albanske stranke dobile više mandata u lokalnoj skupštini nego na bilo kojim izborima, iako je albansko stanovništvo u znatnoj manjini u ovoj opštini.

Upravo albanizacija Medveđe može da bude povod povlasticama i blagodatima kojima Vučićev režim obasipa Arsića. Jedino takav čovek, apsolutno nezainteresovan za narod i sopstvenu državu a željan privilegija i bogatstva, može da bude kanal kroz koji će se na terenu izliti nečista Vučićeva politika, to jest, izdaja i predaja i ovog dela Srbije Albancima.

Ova namera se može vrlo lako dokazati kada se zaviri u statistiku. Prema zvaničnim podacima na teritoriji ove opštine živi 7.000 stanovnika, od čega 527 Albanaca. Birački spisak veli drugačije i on "vidi" 11.000 stanovnika u ovoj opštini od čega preko 7000 hiljada Albanaca za koje "ne vidi" da su sa Kosova i Metohije i iz Albanije, a fiktivno prijavljeni u ovoj opštini u kojoj mahom "žive" na dan glasanja, a svrate po dečiji dodatak, socijalnu pomoć ili da produže svoje pasoše.

Na identičan način izgubljen je i Bujanovac 2002. godine a sada mnogo toga ukazuje da se isto sprema i Medveđi.

Ubrzana albanizacija ove opštine izazvala je ne malu buru u tamošnjoj javnosti kada je septembra prošle godine načelnik opštinske uprave u Medveđi, Svetlana Todorović, potpisala obavezan nalog o pohađanju kursa Albanskog jezika određenim rukovodiocima unutrašnjih organizacionih jedinica, o čemu smo već pisali.

Prvi rezultati postali su vidljivi svega tri meseca kasnije i to baš u vreme kada su albanski separatisti sa KiM podigli carine na srpske proizvode na 100%. Tada su na nekoliko mesta u Medveđi postavljeni natpisi na albanskom jeziku ali ne i na srpskom!

Direktor Turističke organizacije Ljubiša Ristić izjavio je medijima da se radi "o aktivnosti te opštinske organizacije za koju postoji saglasnost lokalne samouprave a novac obezbeđuje opština iz svog budžeta" i da je on „u stalnom kontaktu" sa predsednikom opštine Nebojšom Arsićem.

Nespreman na političko manipulisanje Ristić je na pitanje zašto nisu postavljeni putokazi i na srpkom jeziku već samo na albanskom, rekao „čekali smo reakciju pa da stavimo i na srpskom". Time je nedvosmisleno potvrdio da se radi o ispitivanju terena za dalju albanizaciju opštine što, moguće je, u budućnosti treba da potkrepi "opravdanost" predaje i ovog dela srpske teritorije na čemu Aleksandar Vučić otvoreno insistira.

A zapravo, kako tvrdi reporter "Politike" Miloš Lazić, realan broj Albanaca koji u Medveđi živi ne prelazi 4%. Lazić podseća na rezultate istraživanja, u koja je do sada desetak miliona evra uložila kanadaska kompanija "Dunav minerals". Uz rudnik „Lece", kraj Tulara, gde se već stolećima vadi ruda olova i cinka, otkrivene su vrlo „interesantne" rezerve bakra (800.000 tona) i zlata (78 tona), dok o retkim mineralima neophodnim za razvoj modernih tehnologija nisu rekli ni reč, a ima i njih, svakako, što su ustanovili i stručnjaci iz Geološkog instituta Srbije još pedesetih godina prošlog veka!

Nasilno osvajanje izbora, bezmerna bahatost lokalne vlasti i stvaranje nepodnošljivih uslova za život u Medveđi, zbog čega je iseljavanje stanovništva sve intenzivnije, angažman Zeljinih letećih odreda i ćutanje vlasti i medija o svemu tome, do detalja je preslikano stanje sa Kosova i Metohije koje je Vučić ustanovio po dolasku na vlast. Sve to nas čvrsto uverava da Vučić aktivno radi na pripremi bezbolne i "opravdane" predaje opštine Medveđa albanskim separatistima sa KiM, iako je njeno bogatstvo ogromno a broj Albanaca bezmalo zanemarljiv.

Srbija je izgleda postala Sahara. Ima dovoljno peska za svakoga da zabije glavu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane