Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Pismo dobroželateljnih vernika i onepravdovanih diplomiranih teologa iz Beograda

Časni oci bez časti

***

Poštovani Gospodine i brate Milovane ...

Mi, autori ovog pisma smo vernici i odani članovi Srpske Pravoslavne Crkve. Zabrinuti zbog katastrofalnog stanja u Patrijaršiji i eparhiji beogradskoj, kao starosedeoci Beograda, po zanimanju : pravnici, lekari, profesori, službenici, radnici i roditelji sa grupom otpisanih i onepravdovanih diplomiranih Bogoslova i Teologa iz Beograda, koji dugo čekaju rukopoloženje, MOLIMO VAS, ako ste u mogućnosti, DA u CELINI objavite ovo naše pismo.( Saznali smo da Vam je Patrijarh Irinej pripretio tužbom ako budete pisali protiv SPC.)

Vi ne pišete i mi ne govorimo protiv SPC, već protiv najamnika u Crkvi, koji je urušavaju i verni narod sablažnjavaju . Ćutanje nam nije dozvoljeno. Zbog istinitih i jakih argumenata koje ćemo izneti, verujemo da će te se i Vi složiti sa istim , i da se nećete nikoga plašiti do Jedinoga BOGA, koji nije u sili VEĆ JE U PRAVDI I ISTINI. Ne bojte se jednog nalickanog opasnog srebroljupca i kontraverznog biznismena, koji se nepravilno krsti. ( može se videti na TV kad služi ).

Zabrinuti smo, ne toliko zbog guste magle i zagaćenosti vazduha, već zbog nesreća što nas snađoše: samoubistava, ubistava, nepravde, siromaštva, pljačke, kriminala, droge, nemorala, opakih bolesti, velike smrtnosti i slabog nataliteta i pustih sela i odlaska mladihiz zemlje, zbog čega nam preti biološki-nestanak, Pitamo se : Gde je hrišćanska skromnost kod Arhijereja i sveštenstva ? Nedavno videsmo na jednom sajtu, na pitanje zašto Arhijereji SPC voze skupe automobile, Patrijarh Irinej odgovori : "Da bi se razlikovali od ostalih".

Svaka mu čast „baš lepo".

On svoje ljubimce- penzionisane sveštenike, pored penzije, drži i dalje na parohijama, koji mu mesečno plaćaju u devizama, a ne rukopolaže čestite iz Beograda koji imaju po troje, neki i po četvoro dece, a rukopolaže samo one koji plate u dolarima i evrima.

Eto zbog čega mnogi bogoslovi odoše u Nemačku, kao vozači ili da rade druge poslove, da bi svoju decu odgajili, kad ne mogu na pošten način da se rukopolože i služe Crkvi i Bogu i svome rodu. Onda nije čudo što se mali broj javlja u Bogoslovske škole, pa je ove godine u beogradsku Bogosloviju upisano - nikad manji broj do sada - SAMO 11 ( jedanaest učenika).

Normalno je, zašto bi nečija deca se mučila 5 godina u postu - jedući najviše pasulj i u skromnoj asketskoj hrani u internatu Srednje Bogoslovske škole, u stalnoj molitvi i uložen veliki trud - kad je lakše završiti srednju : poljoprivrednu, mašinsku, veterinarsku ili neku drugu, jer i takve primaju na Bogoslovski fakultet, i oni čak imaju prednost za rukopoloženje!

Eto, zbog takve negativne selekcije i hiperprodukcije, je došlo do viška kandidata i dovelo do nezadovoljstva, pogotovo što Patrijarh drži penzionere u službi Crkve i pojedine na velikim parohijama. Pa to nije pošteno! Po takvoj logici treba ZATVORITI BOGOSLOVIJE ? Nama su potrebni DUHOVNICI a ne „kursadžije" - bez završene srednje Bogoslovske škole. Da li se to NAMERNO RADI ?

Sa fakultetom bez Bogoslovije bi mogli biti veroučitelji i najviše đakoni, a nikako i parohijski sveštenici. Zapitajmo se, zašto mnogi danas odlaze kod vračara, gatara, astrologa i belih magova, zašto je dosta samoubistava?

Verovatno što imamo „super duhovne pastire", koji se više bore za svoje džepove a manje o dušama parohijana.

STARI PATRIJARH NEKA IDE U PENZIJU A BEOGRAD DASE PODELI NA VIŠE EPARHIJA!

Nemoguće je da stari Patrijarh (90) ima uvid u pravo stanje, jer On nema vremena samo da podeli ordenje i odlikovanja „zaslužnim ".

Ne vodeći poštenu kadrovsku politiku, On se „ne meša u svoj posao". Okružen je pohlepnim i nemoralnim saradnicima i Arhijerejskim namesnicima - koji se obogatiše sprovodeći simoniju ( to je prodaja činova i parohija) i nepotizam ( zapošljavanje i davanje svojim rođacima i kumovima dobra radna mesta).

Ni Patrijarh nije imun na sticanje dinara i deviza. Po tome je poznat i nama iz Niša, gde je bio Episkop niški pune tri decenije, i doveo je tu eparhiju do rasula. To čini i u Beogradu.

Narodna mudrost kaže : „Čuvajte se onoga koji se Boga ne boji a ljudi se ne stidi" Zar je novac najvažniji, gde će im duše ? Ko mu da evre, dobija i ordenje i parohije. Žalosno je to!

Da je napred pomenuto istinito evo argumenata koji se lako mogu proveriti :

1.Prota ČASLAV MARINKOVIĆ, - hram Sv. Đorđa - Banovo brdo, penzioner je već punih osam godina.Starešina je hrama i još aktivan na parohiji. Poseduje stan na Banovom brdu, nedavno je kupio sinu stan u BENVILU na N. Beogradu, a ima i kuću u Inđiji. On to ne krije, već sa hvali nama u parohiji i kako je on nezamenljiv, jer jedini u našem hramu ima fakultet, (za fakultet je istina) pa Patrijarh za njega nema adekvatnu zamenu. Bravo za Patrijarha i oca Časlava na „poštenju " i što ne ustupaju mesto mlađima! Zar samo njihova deca da žive, a drugi da gladuju?

2. I prota SLAVKO BOŽIĆ,- hram Sv.Đorđa -Banovo brdo, penzionr je pune dve godine a još aktivan (bio je Starešina našeg hrama punih 30 godina). Poznat je kao kontraverzni biznismen,ima više nekretnina, - jedan je od bogatijih na Čukarici.

Prota VITOMIR KOSTIĆ, je paroh u hramu Sv. Đorđa na Banovom brdu. Došao je iz Kanade, sa dolarima. Dobio super parohiju i dobro avanzovao.Blagodareći svom kumu arh. namesniku Branku Mitroviću, a uz pomoć đakona Stevana Rapajića iz Patrijaršije, brzo je odlikovan na Liturgiji u hramu Sv. Prokopija na groblju Orlovača, u vreme bolesnog patrijarha Pavla. Zanimljivo je zašto na groblju odlikovan a ne u hramu Sv. Đorđa, gde je paroh?

Đakon MILANKO KOSTIĆ , sin prote VITOMIRA KOSTIĆA, je pre neki dan rukopoložen i ako je klirik kanadske Eparhije. Ali pošto mu je kum namesnik Mitrović, njega je Patrijarh Irinej rukopoložio - kakva slučajnost - baš u hramu u Žarkovu? Kum nije dugme, ima se može se.

Prota VIDAN TOMANIĆ, hram Sv. Aleksanda Nevskog, ima uslove za penziju, ipak je još na parohiji.

Prota PETAR LUKIĆ, Starešina Saborne crkve, penzioner -„DUHOVNIK za primer ". AUU?

7. RADOMIR PERČEVIĆ, penzioner, - đakon u Sabornoj crkvi i u Patrijaršiji glavni blagajnik?

RADIČ RADIČEVIĆ, odavno je u penziji, a još je Starešina hrama Sv. Simeona Mirotočivog-N. Beograd. On je najgori sveštenik u istoriji Beograda. Zloupotrebljavao je Patrijarha Pavla.

Prota TRAJAN KOJIĆ, - hram Sv. Marka, penzioner je punih osam godina, starešina je hrama i danas je aktivan u parohiji. Zašto ?

Prota TODE JEFTENIĆ, hram Sv. Nikole na Novom groblju, penzioner već dve godine. Starešina je hrama i još aktivan na zavidnoj parohiji i plus dežurni na Novom groblju. Ove dužnosti obavlja 26 godina. Sve vreme je sa samo još jednim parohom. Imaju parohije plus kađenje - svakodnevna dežurstva - na najvećem gradskom groblju u Beogradu.

Do njegovog dolaska na Novom groblju su svakodnevno po rasporedu dežurali svi beogradski sveštenici - a sada još uvek sami njih dvojica. Zamislite tolike svakodnevne obaveze u parohiji, plus ( sahrane i pomeni kojih ima svakog dana , pa su oni tu sigurni da zamene sveštenike iz grada koji ne mogu da dođu ili ako zakasne zbog gužve u saobraćaju, ali su zato uvek tu dežurni otac Tode i otac Lazar parosi pri hramu na N. Groblju ).

Onda eto odgovora što je prota Tode veoma bogat sa više nekretnina. Uspeo je Tode da svoga sina Jovana i bez Bogoslovije rukopoloži i postavi za paroha u Mirijevu - veliko novo naselje pri hramu Sv. Pantelejmona. Uspeo je i svoga zeta da rukopoloži i postavi kod sebe u hramu za đakona - a verovatno da ga uskoro i zameni na parohiji !?

Obezbedio je otac Tode i sebi veliku porodičnu grobnicu na N. Groblju. Eto tako se to uspešno radi, tu su rođaci, kumovi, zemljaci , to jest ( bosanski lobi) .

Poznato je da od svih beogradskih sveštenika je 70 % koji su došli izvan Srbije. Najmanje je iz Srbije i iz Beograda, a ima i naše dobre dece koji ne mogu da dobiju parohiju u Beogradu jer ne želimo da za evre i dolare kupujemo crkvene činove. To je simonija i veliki je greh. Eto tako se radi u SPC u Beogradskoj Arhiepiskopiji kod Patrijarha Irineja i njegovih saradnika.

Prota MILOJKO MILIJANČEVIĆ, -Vaznesenjska crkva , penzioner je već dve godine a još je na parohiji. Zašto? Upućeni kažu uz pomoć đakona Stevana Rapajića iz Patrijaršije!-

Prota RAJKO NEDIĆ, hram Sv. Dimitrija - N.Beograd . Rajko je ispunio uslove za penziju. Inače on je 25 godina Starešina hrama i još je na parohiji. Rođeni mu brat Rade je crkvenjak u Sabornoj crkvi, a njegov sin je đakon u hramu kod svoga strica Rajka. Poznato nam je da je sveštenik Nebojša Milićević sin Rajkove sestre paroh u Žarkovu a roditelji mu prodavci sveća u istom hramu. Ovde je na delu nepotizam. Sve uz pomoć prote Branka Mitrovića ( „markantnog sveštenika sa izuzetno velikom bradom "), inače Starešine istog hrama i Arhijerjskog namesnika beogradskog, a od šuraka mu sin Aleksandar Jovanović, je takođe paroh u istom hramu u Žarkovu. Svi su ovde došli iz Bosne - Republike srpske. Mašala, lepo se slažu !

Zašto se u Beogradu drže mnogi sveštenici na izuzetno velikim parohijama ?

13. U ŽARKOVU pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg, veliko naselje zauzima, gde može da se postavi još najmanje tri sveštenika ( Izjava dvojice sveštenika iz tog hrama). To je istina. Vidimo kakve automobile voze i svi imaju po nekoliko nekretnina.-

Evo mesta za nove poslenike na njivi Gospodnjoj!

NA Banovom brdu - hram Sv. Đorđa. Nedopustivo su velike parohije. Sa sigurnošću mogu osnovati još dve parohije i da sa takvih parohija svi normalno žive uz malo truda dobrih pastira pridobiju se i novi parohijani.

U SREMČICI, hram Sv. Trojice - može još jedan sveštenik.

NA BULBUDERU - ZVEZDARA, CRKVA Lazarica, može još dva sveštenika. Evo razloga : Od početka 1936. godine kad je crkva sagrađena, bile su dve parohije - pa kako je moguće da posle 83 godine opet isto samo dve parohije, i ako je izgrađeno mnogo velikih solitera sa velikim brojem novih stanova i desetine hiljada novih stanovnika. Ima dosta imućnih novih preduzetnika u tom kraju pa je lako Starešini hrama proti Stikić Dragosalavu da sagradi i sebi velelepnu kuću u Višnjici - Palilula, kao i lokale kod Đeram pijace. To svedoče njegovi parohijani i majstori koji su gradili parohijski dom kao i njemu takođe kuću i lokale.

Zar je moguće, Beograd se uvećao sa novim naseljima, a samo oko Crkve Lazarice ništa se nije izgradilo? Ovo prikrivaju Arhijerejski namesnik BRANKO TOPALOVIĆ i đakon iz Patrijaršije Stevan Rapajić. Poznato nam je da je Patrijarh Irinej upoznat sa pomenutim i još drugim marifertlucima prote Stikića, koji se dosta osilio, pa nije omiljen kod parohijana.

Na Novom groblju, pri hramu Sv. Nikole. Na Centralnom groblju - hram Sv. Jovana Krstitelja. U Vinči, uvek bilo dva paroha, a sada je sam Namesnik Dragan Stanišić. U Rušnju, Kaluđerici, u Mirijevu pri hramu Sv. proroka Ilije i pri hramu Sv. Pantelejmona kao i pri svakom hramu, gde god su dva sveštenika može se postaviti i treći paroh i da bude svima dovoljno. To bi bila prava hrišćanska ljubav na delu, da se Gospod raduje.

19. Arhijerejski namesnici : protojereji Branko Mitrović, Božo Bakajlić, Vladimir Vukašinović. Dragan Stanišić i Branko Topalović, na čelu sa zloglasnim protom Radičem Radičević - najbogatijim sveštenikom u Beogradu ( sa nekretninama), su doprineli urušavanju ugleda beogradske Patrijaršije i svešteničkog zvanja u Arhiepiskopiji, što se negativno odrazilo i na ostale Eparhije SPC.

20. Crkva nije više siromašna. Pogledajte kod hrama Sv. Dimitrija - na N. Beogradu Blok 32, novi stambeno poslovni kompleks na 36.000 kvadrata 9 lokala i 127 stanova na 7 spratova, sa podzemnom garažom u dva nivoa - investitor Arhiepiskopija beogradska SPC a Patrijarh traži prilog od predsednika Rusije Putina kad je bio u hramu Sv. Save.Kakva bruka !

Kao ozbiljni ljudi, pravoslavni hrišćani - odani našoj Svetosavskoj crkvi, molimo Arhijerejski sinod da pomogne starom patrijarhu da se ne bruka.!

Ovo iznosimo dobronamerno, sa ciljem da se stane na put bezakonju. Ovo je samo dotaknut vrh ledenog brega kriminala, da ne pominjemo krađu od milion evra u Patrijaršiji, pa krađa u crkvi Lazarici na Zvezdari i u hramu Svetog Save- ovo je poznato široj javnosti.

Nedavno Patrijarh Irinej reče : „ Sablazan je najveći greh". To je tačno. Gospod traži veru i dobra dela- a ne prazne reči fariseja i licemera.

Još u Starom Zavetu je rečeno : „Biće proklet svaki onaj koji delo božije vrši sa nemarnošću"!

Ne smemo ćutati, kako reče Njegoš : „ Jer tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija" !

Želimo Vam svako dobro od GOSPODA na Svetog Jovana Krstitelja 2020.

Dobroželatelji vernici i onepravdovani

diplomirani teolozi iz Beograda

podeli ovaj članak:

Natrag