Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

KOMBANKA

Zašto je prodata Komercijalna banka? Da li ima ijedna valjan razlog za njenu prodaju?

Branko Dragaš

Veleizdajnički režim nastavlja da rasprodaje nacionalnu imovinu na isti način kako su to radili žuti kriminalci pre njih. Ništa se, dakle, nije promenilo. Kurta i Murta rade na isti način. Da li bi lažna opozicija, kada bi se ponovo dokopala vlasti, prodala Aerodrom , Komercijalnu banku, RTB Bor i PKB? Da li bi prodala Kosovo i Metohiju? Naravno, oni su to pokušavali kada su bili vlast, ali smo uspeli nekako da ih sprečimo.

Radikalne šoviniste, koji su se transformisali u naprednjačke anutošoviniste, veleizdajnike i uzurpatore, niko više ne može da spreči da rasprodaju sve što su naumili.Tačnije, može da ih spreči samo nezadovoljni narod svojim masovnim protestima na ulicama.

Nažalost, narod u Srbiji još uvek nema snage da se pobuni. Nema snage jer je prevaren, izvaran i opljačkan. Nikome više ne verujemo. Naročito ne verujemo onima koji su bili na vlasti, koji danas predstavljaju lažnu opozciju, koji se kunu da će bojkotovati izbore, ali onda, njihovi lokalni feudalci u Šapcu i Paraćinu, braneći osvojeno, radi ličnih interesa, odluče da izađu na lokalne izbore i tako ostave prostor uzdrmanom Uzurpatoru da likuje kako bojkot nije uspeo.

Sa takvom lažljivom, poltronskom i nedoslednom opozicijom nemamo šta da se nadamo. Otuda smatram da je došlo vreme da i Kurtu i Murtu pošaljemo na smetište istorije. Ova godina je godina raspleta.

Počelo je u Crnoj Gori jer je bahati mafijaš Milo Britva, prema nalogu iz Vatikana, napao na srpske svetinje. Narod je izašao na ulice da odbrani svoju pravoslavnu veru. U Srbiji će se isto dogoditi, ali će povod za masovni izlazak naroda na ulice i masovnu pobunu da budu agresivni migranti, koji su dovedeni od strane Uzurpatora da nam osvoje zemlju.

Velizdajnik je to priznao u jednom nastupu kada je rekao da će saldo stanovništva u Srbiji ostati isti, jer broj Srba koji se isele iz Srbije i broj migranata koji uđu u Srbiju biti isti.

Takvu otvorenu veleizdaju nismo imali u našoj istoriji. Srbi nemaju više izbora. Moraće da se bore za svoju slobodu, biološki opstanak, teritoriju i za živote svoje porodice.

Otuda očekujem u ovoj godini konačan rasplet. Kuva na sve strane. Vrli. Bahatost i ludost režima su sve veći. Krađe su sve veće, jer znaju da su još malo na vlasti i zato otimaju i rasprodaju nacionalnu imovinu.

Komercijalna banka je najveća državna banka koju su prodali NLB iz Slovenije. Iza ovih slova NLB krije se Nova Ljubljanska Banka iz Ljubljane. Kako je nastala NLB banka? Nastala je od stare Ljubljanske banke, koja je opljačkala građane Srbije kroz staru deviznu štednju.

Slovenci nisu isplatili građane Srbije i moje procene govore da je devizna štednja sa kamatom danas prešla dug od milijardu evra.

Pokvareni slovenački bankari čekaju da sve štediše umru, da Srbi izgube strpljenje i odustanu od potraživaja, da se sve zaboravi i da nastave tamo gde su stali.Zavlačili su štediše BiH godinama i postoje drastični primeri kako su ih varali, primoravajući ih da otpočnu traženje svoje štednje preko slovenačkih sudova, koji su onda velemajstorski odugovlačili i obesmišljavali sudski proces.

Kako je pljačka devizne štednje smišljena od strane političkog rukovodstva Slovenije, koje je stalo iza svoje državne banke? Na najednostavnijiji način. Otvorena je NLB i preuzela je svu aktivu i imovinu, dok su sve obaveze, računajući i deviznu štednju, ostavili na staroj Ljubljanskoj banci, koju su gurnuli u bankrot.

Tako je nastala NLB, koja je krenula u osvajanje starog jugoslovenskog tržišta. Ista poslovna strategija , da se uzme štednja ostatku bivših bratskih država, ponovo je uspela.

Kada danas pogledate bilansnu strukturu NLB group, onda možemo da vidimo da je ukupna aktiva 12,74 milijardi evra i da je kapital čitave bankarske grupacije 1,6 milijardi evra.Najviše u kapitalu NLB group učestvuje Slovenija sa 66%, slede Makedonija sa 11%, BiH sa 10%, Kosovo sa 5%, Crna Gora sa 4% i Srbija sa 4%.

Pregledao sam bilanse NLB Srbija i utvrdio da im je ukupan kapital u 2018.godini bio 68,784 miliona evra, ali da su im depoziti, rezervisanja i dobit -420,223 miliona evra, što čini ukupnu pasivu od 489,018 miliona evra. Dobit iskazana u dosadašnjem radu je 13,556 miliona evra.

Znači, NLB Srbija radi dobro u Srbiji, jer niko više ne pominje dugovanja Ljubljanske banke. Zar Slovenci ovo nisu dobro smislili? Nova Ljubljanska banka je osnovana 27. jula 1994 godine i preuzela je imovinu i poslove od Ljubljanske banke dd.

Kada sam, posle petooktobarskog prevrata, predložio DOS-ovoj vlasti da ne gase Beobanku, Jugobanku, Vojvođansku i Investbanku, nego da se, prema onome kako su uradili Slovenci, naprave Nova BB, Nova Jubanka. Nova Vov banka i Nova INB, da se svi dugovi ostave na stare banke, da se preuzme imovina i poslovi, ekonomske neznalice iz novog režima su se tome smejale i morali su da zatvore sve naše četri banke, kako bi ostavio prostor za dolazak stranih banaka i kako bi se finansijska suverenost predala u ruke stranaca.

Kada smo već na ovoj temi, želim da ponovim da je moj predlog novoj vlasti bio da 75% bankarskog tržišta ostane u rukama domaćih banaka, bilo da su državne ili privatne, dok bi 25% bankarskog tržita ponudili strancima, ali uz precizna ograničenja i uslove. Koje?

Predložio sam da se zabrani strancima da osnuju banku kćerku iz pozajmljenog kapitala od 15 miliona evra, pa da onda krenu da skupljaju deviznu štednju građana Srbije i depozite privrede, da tako skupe milijardu evra depozita države, privrede i građana Srbije, da vrate 15 miliona evra pozajmljenih para od matične banke u inostranstvu i da rade sa našim parama, ostvaruju velike zarade, ne plaćaju poreze i tako izvlače veliku dobit iz Srbije.

Moj predlog je bio da se stranim bankama postavi uslov, koliko kapitala unesu u Srbiju, toliko mogu da prikupe depozite u Srbiji. Na taj način bi Srbija dobila da banke moraju da unose kapital u Srbiju i da finansiraju privredu i građane.

Ni ovaj moj stručan predlog nije prošao. Sve državne banke, veliki bankarski sistemi, koji su mogli da se oporave i ozdrave, predložio sam 24 mere za oporavak velikih banaka , nijedne novine to u Srbiji nisu smele da objave, pa su objavile Nezavisne novine iz Banja Luke. Tako je uništen naš bankarski sistem.

Prodajom Komercijalne banke udaren je pečat na našu kolonijalni status. Komercijalnu banku nije trebalo prodavati. Ona je mogla da ostane 25% u vlasništvu države, koja bi imala zlatnu akciju, dok bi 75% kapitala bilo ponuđeno građanima Srbije i rasejanja i našim domaćim kompanijama.

Interesantno je da 25% kapitala NBL group ima država Slovenija, dok preostali kapital manjinskih akcionara, udruženih u odbrani svojih interesa, zastupa jedna banka iz Njujorka. Ako je privatizacija Komercijalne banke dobra stvar, kako to ističe Vučić i ministar finansija Mali, podržavaju ih svi neoliberalni trabanti, zašto država Slovenija ima 25% kapitala u NLB groupi?

Najgluplje je kada ta ista banda prostaka i neznalica kaže kako država ne zna da upravlja bankom.Pa, kako onda upravljaju državom, koja je daleko složeniji sistem za upravljanje, kada ne znaju da upravljaju bankom?

Znači, Slovenci duguju Srbiji, na ime duga deviznim štedišama, iznos od, recimo, mora tačno da se izračuna i utvrdi, jedne milijarde evra, država Srbija ništa ne radi da naplati taj dug za svoje građane, ali dozvoljava ponovo Slovencima da kupe Komercijalnu banku ZA OKO 500 miliona evra.

Nameće se jedno logično pitanje, ako Slovenci imaju 500 miliona evra da kupe KB, zašto prvo nisu vratili polovinu duga građanima Srbije? Zašto ih država Srbije nije primorala? Zašto država Srbije ovu uplatu od 500 miliona evra ne zadrži na ime isplate stare devizne štednje svojim prevarenim građanima i odbije da proda KB?

Ovako ispada da se KB kupuje iz novca koga građani Srbije potražuju od Ljubljanske banke. Zar je Vučić toliko naivan i glup? Postoji još jedan veliki problem sa NLB.

Naime, Magazin Tabloid, srpska štampa i portali su preneli da je od januara meseca 2020 godine došlo u Ljubljanu 20 agenata FBI zbog afere pranja iranskih para u NLB, teške preko jedne milijarde evra, koja se dešavala u periodu 2009 do 2011. godine, gde su umešani Boris Tadić i njegova grupa poslovnih ljudi, predvođenih omiljenim biznismenom tadašnjeg režima Miroslavom Bogićevićem.

Slovenački mediji su pisali da je bilo 40 do 50 transakcija dnevno sa iranskim parama na više od 30.000 računa širom sveta, da su pare išle na lažna imena Patak Dača, Miki Maus, kakva kreativnost debilnih slovenačkih bankara, te da je srpski predsednik Boris Tadić i njegovi poslovni partneri bili umešani u ovakve prljave transkacije.

Zašto je KB prodata ovakvoj banci? Našao sam u slovenačkoj štampi da je NLB prozivana u javnosti za neetičko poslovanje, jer su doneli odluku da će nagraditi sa 50.000 evra službenika banke koji bude otkrio i sprečio neku veliku aferu u banci.

Ništa ovo nije smetalo Vučiću da proda KB koja ima 11% učešća na srpskom bankarskom tržištu.Republika Srbija je prodala svoje učešće u vlasništvu kapitala banke -83,23% za, dok pišem ovaj tekst stigla je nova informacija, samo 387,02 miliona evra.

Zaprepašćen sam lažima režima. Komercijalna banka je prodata za samo 387,02 miliona evra?!? Strašno! Pre toga, država je od juna do decembra 2019.godine otkupila 41,47% akcija EBRD i IFC za 260,8 miliona evra. Osnovna matematička proporcija nam kaže 41,47 : 260.800.000 = 83,23 : x, što znači da je x = 523.423.776 evra. Država je morala da proda 83,23% akcija za - 523.423.776 evra. Država je tvrdila da je prodala ZA OKO 500 miliona evra.

Tako je pisalo u štampi i na portalima. Sada je zvanična vest stigla da je prodata za 387,02 miliona evra. Gde je razlika od 136.421.776 evra? KO je uzeo 136.421.776 evra i naneo ogromno štetu državi.

Prema izjavi ministra Malog, država će prihodovati 2% godišnje od kamate koju će NLB morati da plati Republici Srbiji za period 01.januara 2020 do datuma završetka transakcije. Znači NLB nema novca da isplati ni tako nisku prodajnu cenu KB. I? Daje se mogućnost kupcu da izvrši uplate do datuma završetka transakcije.

Šta ovo znači? Koji je datum završetka transakcije? Ne znamo. Nigde ministar finansija ne navodi.

Kakva je to kupovina u kojoj postaješ vlasnik 83,23 % akcija banke i preuzimaš upravljanje bankom a nisi isplatio povlašćenu cenu otkupa većinskog paketa akcija.

Nikada u svojoj dugogodišnjij bankarskoj praksi nisam naišao na ovakvu prodaju. Ima još budalaština. Ugovorom je predviđeno, kako se hvali plagijator ministar, da se uplati državi Srbiji 50% ostvarenog profita u 2019.godini kroz dividendu i to je iznos od 31 milion evra.

Komercijalna banka je napravila rekordan profit prošle godine od 74 miliona evra. Zar 50% tog profita nije 37 miliona evra? Otkud onda cifra od 31 miliona evra? Gde je nestalo 6 miliona evra?

Ministar finansija likuje na ovakvu perverznu transakciju. Fenomenalan poslovni potez ministra finansija, koji je potpisao ovaj štetni ugovor, uz odobrenje Vlade RS.

Pored toga profita, RS će i dobiti deo profita iz prošlih godina u iznosu od 26 milion evra. Videli smo u bilansima da je nerspoređena dobit iz bilansa 77 miliona evra. Zašto se kupcu ostavlja profit od 56 miliona evra? NLB nije ostvarila taj profit i to ne pripada njima.

Komercijalna banka ima ukupne depozite, privrede i građana, u iznosu od 2,839 milijardi evra i kapital banke, zajedno sa dobitkom od 77,01 milion evra i rezervama od 157,261 milion evra, dostigao je 574, 981 milion evra. To znači, da su ukupna finansijska sredstva sa kojima banka radi narasla na 3,414 milijarde evra.

Banka ima kapital u knjigama 574,981 milion evra i 83,23% akcija, koje je kupila NLB, iznosi - 478,557 miliona evra.

Kako su ministar plagijator i njegov mentor Uzurpator došli do cifre 387,02 miliona evra? To će morati da objašnjavaju pred istražnim organima i pred sudom naroda.

Komercijalna banka ima 200 filijala po Srbiji i 2744 radnika? Koliko iznosi brend KB? O tome ove naše neznalice i štetočine ne razmišljaju.

Kamata na depozite se kreće u rasponu 1,5% -4%, neka je sredina 2,75%, dok se kamate na date kredite kreću od 6,5% do 10,5%, neka je ponderisana kamata -8,5%. Razlika na kamatnim stopama je 5,75%. Neka 1,75% odlazi na sve troškove banke, onda banka može da ostvari godišnji profit, zbog visokih kamata na tržištu Srbije, nekoliko puta veće nego u Sloveniji, u iznosu od 4% na ukupno angažovana sredstva, što godišnje iznosi 136 miliona evra.

Ispaltivost ove investicije je za 3 godine. Ako je datum završetka transakcije, nisam čitao ugovor, pa ne znam, recimo, tri godine, onda bi kupac isplatio svoju kupoprodajnu obavezu iz poslovanja banke. Sve ovo mora da se proveri.

Zahtev tužilaštvu i policiji da odmah preispitaju ovu prodaju naše najveće državne banke. Banka u kojoj su ušli FBI agenti, zbog pranja iranskog novca, kupila je po niskoj ceni Komercijalnu banku, zahvaljujući odlukama Vlade Republike Srbije.

Nakon smene vlasti, svi akteri ove nove prevare moraju da budu sudski gonjeni. Osveta naroda će biti pravedna i surova.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane