Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Ima li kraja sunovratu u Kostolcu

Her Serdžo i njegova ''čvrsta ruka''

Naprednjaci u Kostolcu najavljuju pobunu i masovno napuštanje partije, ako Serdžo Krstanoski ponovo bude izabran za predsednika Gradske opštine Kostolac.

M. Hadzić

Serdžo Krstanoski je započeo svoj razvojni put kao istaknuti kadar Demokratske stranke i na osnovu toga je postavljen za direktora Osnovne škole u Kostolcu, gde je bitisao sve do promena i dolaska Srpske napredne stranke.

Svaka promena podrazumeva i promenu kadrova, međutim, to se sa Serdžom nije dogodilo, zato što je pomenuti brže - bolje promenio stranački dres i kupio sebi novi mandat.

Nakon sukoba unutar SNS - a dolazi na mesto predsednika Gradske opštine Kostolac, uz veliko nezadovoljstvo članova i simpatizera stranke, koje je i u ovom trenutku nezadovoljno njegovim vođenjem grada Kostolca.

Za dve godine, koliko je Krstanoski na čelu opštine, nije se mrdnulo sa mrtve tačke. Investicije kasne, infrastrukturni radovi takođe kasne i lošeg su kvaliteta. Jednostavno nije bio sposoban da održi stanje kakvo je zatekao i da odgovori svim izazovima i problemima koje je imala Gradska opština.

I sa pravom je javnost u Kostolcu nezadovoljna. U njegovom mandatu kao najveći uspeh pripisuje se krečenje zgrade Gradske opštine, a infrastrukturnih problema ima sve više.

Poznato je svima da otkako je postao poverenik Mesnog odbora Srpske napredne stranke u Kostolcu započeo je obračun sa starim članovima stranke jer je imao za cilj da u stranku „ ugura" porodične prijatelje i svoje partijske drugove iz Demokratske stranke, što je izazvalo žestok otpor.

Mnogi od funkcionera SNS iz tog perioda , koje je on optuživao za sabotiranje rada Gradske opštine Kostolac, su sami podneli ostavke kako bi zadržali svoj ugled i čast.

Serdžova neviđena nesposobnost u vođenju grada Kostolca i loša saradnja sa Gradskom upravom Požarevac, izdvojenim preduzećima i EPS - om, proizvela je mnoge probleme, kao što je, problem kostolačke deponije smeća koja je gorela nekoliko meseci, a da on kao čelni čovek gradske opštine nije ništa konkretno preduzeo da taj problem reši.

Most koji je deo glavnog prilaznog puta, zatvoren je dve i po godine. Nikakvih ideja nije bilo niti je postojala bilo kakva inicijativa od njegove strane da se taj nadvožnjak reši. To je pokazatelj da za njega vreme ništa ne znači. Neasfaltirana ulica Nikole Graonića je takođe veliko ruglo u centru grada. Radovi su započeti još prošle godine u novembru i ulica je trebala da bude završena do kraja 2019. godine. Međutim, zbog nečije nesposobnosti ulica još uvek nije završena.

Krstanoski je u javnosti okarakterisan kao tvrdoglav, netolerantan za tuđe mišljenje, prevrtljiv i lažljiv. I kod njega je u stvari sve laž i šibicarenje. Smenjuje i kadrira u gradskoj opštini i u ostalim ustanovama (od kafe kuvarice do direktora).

Vršio je stalno pritisak na rukovodstvo Osnovne škole i tako je ometao njihov normalan rad. Zbog svega toga, često su ga ribali koordinatori SNS Zoran Milojević i Luka Petrović, jer je pre svega bio tvrdoglav, želeo je sve sam da radi , bez konsultacija nadređenih, pa makar i udarao glavom o zid, a sve na štetu grada. Hteo je da bude samostalan i slobodan strelac , ali nažalost nije imao dovoljno kompetentnosti da sve drži u svojim rukama.

Svoje najbliže saradnike je olako prodavao samo da bi sačuvao svoje političke pozicije. Za njega dogovor i data reč ništa ne znači, i ne bira sredstva kako bi došao do cilja.

Njegova supruga Katarina Radivojević Krstanoski vedri i oblači u Kostolcu, vodi glavnu reč u kući. Inače, pokušavala je preko svog muža da kadrira u gradskoj opštini, odnosno da „ugura" svoje prijatelje za odbornike i gradske većnike.

Krstanoski ima iz prethodnog braka dvoje dece kojima plaća bednu i mizernu alimentaciju ispod svakog dostojanstva, a bivša supruga je nezaposlena. Čovek koji ne brine o svojima, kako će onda brinuti o tuđim životima ili o jednoj varoši?

Afera rasipanje novca za „koncert Lončarevića" obeležila je Serdžov mandat. Po metodi starih Rimljana „ dajte ljudima hleba i igara". Bahatost gradske opštine Kostolac potvrđuje činjenica, da i pored skromnog budžeta potrošili su milion dinara na koncert koji nije imao nikakav efekat.

Naime, povodom jubileja, deset godina postojanja, opština Kostolac je svojim sugrađanima organizovala poklon koncert Dženana Lončarevića 29.januara u Hali sportova, za koji je spiskano milion dinara.

Koncert Lončarevića je nabavljen putem pregovaračkog postupka, bez objavljivanja poziva za podnošenje ponude. Ugovor za organizaciju ovog koncerta dodeljen je preduzeću „VD sistem" iz Požarevca, a ugovorena cena je 830.000 dinara bez PDV, odnosno „konačnih 996.000 dinara jer izabrani ponuđač nije u sistemu PDV".

Kako se navodi u obaveštenju o zaključenom ugovoru o javnoj nabavci, naručilac usluge je Centar za kulturu Kostolac, a ugovor je zaključen 17. decembra prošle godine. Meštani ove male opštine bili su nezadovoljni i ogorčeni jer, kako tvrde, nemaju pristojan Dom zdravlja, ni ostale ustanove, a baca se novac na zabavu i razonodu.

Ovo je najbolji primer "štednje" i odnosa koji gradska opština pokazuje prema građanima.

Tender za uređenje plaže „Topoljar" koja je krajem maja na sva zvona objavljena. Radovi su obuhvatali ugradnju nove ograde, popravku krovne konstrukcije, zamenu vodovodnih cevi, ugradnju sanitarija kao i uređenje staza.

Međutim, kako vreme prolazi od te javne nabavke nema ni traga ni glasa, jer je to još jedna Serdžova ujdurma kako bi se bacila prašina u oči javnosti da bi se bolje sakrili suštinski problemi koji tište sve Kostolčane.

Kostolčani, nek vam je Bog u pomoći ako Serdžo Krstanoski ponovo bude izabran za predsednika Gradske opštine - rekao je jedan meštanin Kostolca.

Crni dim i prašina u Kostolcu, a u EPS - u korupcija u javnim nabavkama.

Prema izveštaju koji je objavila mreža CEE Benkvoč, Termoelektrana Kostolac B emituje više sumpor - dioksida nego što je dozvoljeno u regionu. Takođe, nekontrolisano bez upotrebe filtera, termocentrala zagađuje Kostolac i okolinu. U TEKO Kostolcu mehanizacija je na nivou polovnog juga.

Stručni kadrovi manjkaju, odnosno nema dovoljno stručnih kadrova u sistemu proizvodnje, pa je tako,između ostalog, u Kolubari na polju B zbog nestručnog rukovanja mašinama, uništena je mašina koja je kupljena od kredita EBRD i KFW. Javne nabavke su nacrtane po meri Vodoprivrede i LDS( Dragan Krstić).

U poslednjih šest meseci tri javne nabavke dobile su iste firme Vodoprivreda Požarevac i LDS u vlasništvu Dragana Krstića i to deponija gipsa u Drmnu, vrednost radova 60 miliona, pepelište Ćirikovac rade se nove kasete, vrednost javne nabavke 300 miliona, takođe pepelište Ćirikovac ugradnja folija vrednost radova 250 miliona.

Proces korupcije je poznat, javna nabavka se planira i crta na osnovu referenci Vodoprivrede, LDS i PD Autotransport i drugih u zavisnosti od konzorcijuma. Glavni kolovođa u svim tim radnjama je Dragan Krstić. Inaće, LDS firma postoji dve godine poseduju polovne mašine i kamione, a za određene potrebe iznajmljuje građevinske mašine od drugih privrednih subjekata.

Postoje indicije da su se na pepelištu Ćirikovac pojavile firme iz Lazarevca koje nisu bile u papirima javne nabavke ni kao izvođači ni kao podizvođači.

Dragan Krstić je u svom kafiću na dan izbora formirao izborni štab da bi kontrolisali spiskove sa sigurnim glasovima i pozivali građane da glasaju za SNS. U štabu su bili njegovi saradnici Nenad Marković, Suzana Bulajić, Igor Gazdić, penzionisani pripadnik BIA Zlatko Aranđelović i njegov sin.

Igor Gazdić, đak ponavljač i direktor PD RIO je čovek koji se često služi lažnim obećanjima da bi lakše manipulisao sa svojim radnicima. Mnogo toga je obećavao, od stalnog zaposlenja do poboljšanja uslova rada. Postoje radnici koji rade u preduzeću više od pet godina, a još uvek nemaju stalni radni odnos. Ali zato je primio još jednog pravnika sa platom preko 100 hiljada dinara. Na 100 radnika u preduzeću ima dva zaposlena pravnika.

Marija Radenković koja nije dolazila na posao tri meseca jer je bila angažovana kao administrativni radnik u Srpskoj naprednoj stranci zbog izborne kampanje, uredno je dobijala platu od PD RIO, i to sa stimulansom.

U preduzeću je nepoznanica šta je Gazdić po zanimanju i mnogi radnici sumnjaju u njegovu završenu privatnu diplomu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane