Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kako je brižan član Kriznog štaba Srbije dr Gojković

Sestra mu je poručila

Ovih dana grad potresa novi korupcionaški skandal pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića. Sekretar za zravstvo je kupio opremu za novac od RFZO u vrednosti od 20 miliona evra! Oprema nije bila ni hitna ni potrebna, a nabavljena je preko firme Gojkovićeve rođene sestre koja u Šapcu ima malu firmicu za opravku kućnih aparata.

M. Hadžić

Dok on to kupuje, po bolnicama i apotekama nema rukavica ni za lek. Medicinske sestre se teraju da rade bez rukavica i sa pacijentima koji boluju od opasnih prenosivih bolesti kao što je na primer žutica.

Zoran Gojković, koji je kao sudski veštak pre nekoliko godina lažirao nalaz lekara specijaliste, već dugo treba da sedi u zatvoru kao i mnogi kriminalci koji bez škole i znanja posluju na važnim državnim funkcijama, a od države su napravili isključivo jasle za sebe.

Osim kockanja u milionske iznose dr Zoran Gojković je poznat i po džeparenju plivača i košarkašica na SPENS-u zbog čega je bio uhvaćen na delu i pretučen od strane obezbeđenja.

Preduzeće PTM iz Šapca, od koga je RFZO kupio nepotrebnu medicinsku opremu u vrednosti od oko 200 miliona dinara "podvlačeći" je pod hitnu javnu nabavku tokom epidemije, u vlasništvu je Zorice Šakan, rođene sestre pokrajinskog sekretara za zdravstvo i koordinatora Kriznog štaba Zorana Gojkovića.

Prema podacima sa Agencije za privredne registre, Zorica Šakan, rođena Gojković, ima 100 odsto udela u vlasništvu pomenute firme u kojoj je njen suprug Milorad Šakan direktor. Osim njih dvoje, firma nema nijednog člana upravnog niti nadzornog odbora.

Tokom vanrednog stanja RFZO je "zbog epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih virusom SARS - CoV - 2" u julu mesecu sproveo hitnu javnu nabavku u vrednosti od milijardu i po dinara, namenjenih za opremu i lečenje pacijenata obolelih od kovida. RFZO je u pregovaračkom postupku ponudu za nabavku sanitetskog i medicinskog materijala pozvala osam firmi koje se bave medicinskom opremom, među kojima se našao i PTM iz Šapca, u vlaništvu Gojkovićeve sestre.

Ovo preduzeće registrovano je 2002. godine, a kao pretežna delatnost na APR se navodi "popravka ostalih ličnih predmeta i predmeta za domaćinstvo".

Takođe, PTM se vodi kao obveznik revizije, koja je obavezna za sva preduzeća čiji prihodi prelaze 4,4 miliona evra. Samo u julskoj nabavci, PTM je ukupno prihodovao više od pola milijarde dinara.

Od toga, za 168 miliona dinara RFZO je od Gojkovićeve sestre kupio i opremu čija nabavka ni po čemu nije bila hitna, niti se koristi u protokolu lečenja zaraženih koronavirusom.

Tako je usred pandemije od Zorice Šakan kupljen stub za laparaskopiju od 87 miliona dinara, boce za dreniranje, hirurške staplere, ali i najsavremenije endoskopske video kapsule koje se, opremljene kamerom i LED svetlom, koriste za snimanje tankog i debelog creva.

Ista firma je bila zadužena i za nabavku dezificijenasa, sistema za grejanje krvi i mantila za jednokratnu upotrebu u visini od 168 miliona dinara. U nabavci se za PTM našlo i oko 38 miliona dinara za hirurške komprese, kao i nesterilne pokrivače za operacione stolove za koje je izdvojeno skoro 50 miliona.

Još polovinom avgusta poslala su pitanja RFZO da obrazlože kupovinu ove opreme, ali do danas na njih nije odgovoreno.

Takođe, isto pitanje smo postavili i pokrajinskom sekretaru Zoranu Gojkoviću, od čije sestre je kupljena sva ova oprema, ali ni od te strane nije stigao odgovor.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane