Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (196)

Javni izvršitelji i sudije pljačkaju za Vučića

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid

Milan Glamočanin

U izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u pregovorima oko članstva, navodi se da ''nema napretka u reformi pravosuđa koje je stavljeno u službu izvršne vlasti'', da izborni sistem i pravila ''ne doprinose slobodnim i demokratskim izborima na kojima bi građani odlučili kome da poklone poverenje na glasanju''.

Sa ovakvom ličnom vladavinom, bolje reći surovom diktaturom Aleksandra Vučića i njegovog kartela, sigurno je, Evropspka komisija neće primiti Srbiju u punopravno članstvo, a Holandija pruža tvrdo uveravanje da ona nikada neće glasati za prijem Srbije, smatrajući Srbe neslobodnim narodom, kome nije stalo do osnovnih ljudskih prava, jer glasa za Vučićevu strahovladu.

Istražne komisije Evropske Unije rade godinama svoj posao. Opisan je učinak svakog suda, sudije, tužilaštva i nosilaca javno-tužilačkih funkcija. Korupcija sudija, tužilaštava, funkcionera ministarstva pravde prevazilazi maštu.

I ako su izveštaji istražitelja iz EU redovo dostavljani, korumpirani evropski komesari (Žan Klod Junker, Federika Mogerini, Johanes Han...) su, pod pritiskom nemačke kancelarke Angele Merkel držali ih po strani, načelno kritikujući i upućujući vlasti u Srbiji da nastave sa reformama u pravosuđu, u skladu sa normama Evropske unije.

Američke istražne službe, Europol i kriminalističke policije evropskih država godinama se bave zločinačkim i mafijaškim poslovima balkanskih kartela, među kojima kartel Aleksandra Vučića, njegovog brata Andreja i već odvojeni karteli Ane Brnabić, Siniše i Predraga Malog i odmetnute vođe kriminalih grupa, utvrdile su da su Vučićevi karteli opasni ne samo po Srbiju, već i po bezbednost u regionu, kao i za Sjedinjene Države.

Odluka američkih istražnih vlasti da podignu nekoliko optužnica, na kojima se kao organizator kriminalnih aktivnosti pominje srpski diktator Aleksandar Vučić, pred američkim sudovima, zasnovana je na saznanju da je Vučić stavio srpsko pravosuđe pod svoju punu kontrolu.

Na čelu pravosudne hobotnice je republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Javnost skoro ništa ne zna o javnom tužiocu Srbije. Ovaj transvestit je skoro deceniju glavni tužilac u Srbiji, koja rukovodi, ne samo javno tužilačkom organizacijom, već odlučuje o sprovođenju pravde u državi. Naime, sudije ne mogu da postupaju bez naloga državnog tužioca.

I ako ne daje glasa od sebe, transvestit Dolovac je opasna kriminalna osoba.

Srpska javnost je bila zaprepašćena odlukom francuskog predsednika Emanuela Makorna (narkomana, homoseksualca...) da Zagorku odlikuje najvišim francuskim odlikovanjem, koje se dodeljuje građanima druge države.

Republička javna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac odlikovana ordenom nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, najvišeg francuskog nacionalnog odlikovanja u ''znak zahvalnosti za njen izuzetan doprinos razvoju krivično-pravne francusko-srpske saradnje'', saopštila je francuska ambasada. Orden joj je uručen 3. oktobra prošle godine.

Zagorka je potpuno nepoznata srpskoj javnosti. Ne oglašava se, a morla bi, jer je u Srbiji otkriveno toliko afera i teških kriminalnih organizacija, da bi ona morala da bude najistaknutiji borac protiv kriminala.

Ipak, nije tako. Transvestit Dolovac je državljanka Hrvatske, u kojoj ima značajnu imovinu i nekretnine koje stiče.

Oraganizovane grupe, koje deluju na području Vojvodine (Novi Sad, Vrbas, Futog, Sremska Mitrovica...) plaćaju, preko njenih menadžera, velike iznose Zgaorki Dolovac, da preko svoje zamenice ''stišavaju'' i onako uplašene tužioce u tužilaštvima u ovim gradovima, da sakrivaju krivične prijave protiv mafijaša koji pljačkaju, otimaju, siluju, prebijaju, reketiraju na treritroiji Vojbodine.

Iza svake zataškane afere Vučićevog i kartela njegovih naprednjaka, stoji ruka Zagorke Dolovac!

Ovako stečen novac Dolovac iznosi u Hrvatsku, u njene banke, jer nju niko ne kontroliše.

Ova neukusna žena ćuti i uzima.

Kada je vrhovni tužilac član mafije, onda pravde u toj zemlji nema.

Evropska komija ima izveštaje svojih istražitelja o sistemskoj korupciji u Srbiji.

Centar zla se nalazi u Visokom savetu sudstva. Poslednjih godina njim rukovodi član saveta sudija Branislava Goravica, koja obezbeđuje svojim autoritetom da budu za sudije reizabrani oni koji su miljenici izvršne vlasti i koji su spremni da slepo izvršavaju sve što se od njih očekuje.

Pravo je čudo kako je za predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu izabrana sudija Tamara Radović, iz Vrbasa, koja je ostavila duboke kriminalne tragove u Opštinskom sudu u Bačkoj Palanci i Osnovnom sudu u Novom Sadu. (Opširnije o njenom delovanju u sledećim brojevima).

Njenim izborom za predsednika ovog suda rasprodaja pravde je legalizovana.

Novosadsko sudstvo je veoma važno za opasne mafijaške kartele, na čijem je čelu Andrej Vučić, koji je umešan u sve glavne kriminalne poslove, a ostavlja i drugima, koji su verni njegovom bratu Aleksandru.

Zahvaljujući članu Visokog saveta sudstva Branislavi Goravici, u Viši sud u Beogradu izabrane su sudije, koje više liče na kauboje, ili turske kadije.

Nakazna sudija Sanja Knežević Jokić, koja je srećna što nosi masku, da bih sakrila svoj izgled, šepuri se u ''Palati nepravde'', samo joj nedostaju opasač sa dva pištolja. Ona se leči od šizofrenije, ali ta bolest nije dovoljna da bi bila razrešena i penzionisana. Sudije Aleksandra Leković i Ljudmila Miljković nemaju ozbiljne psihijatrijske dijagnoze, ali njihove presude pokazuju da su spemne na sva zla, samo da se pokažu i dokažu. Ima još delilaca pravde koji bi pod hitno morali biti razrešeni i na proveru njihovog rada i zla koje oni ostavljaju.

Istražni organi Evropske Unije, koja je osnovala i policiju Europol, raspolažu dokazima o svakom sudiji koji se bavi rasprodajom pravde, o svakom tužiocu i njegovom zameniku, o radu Visokog saveta sudstva, o delovanju Udruženja javnih tužilaca i sudija, kao produžene ruke izvršne vlasti.

Kada će doći vreme velike naplate, velike čistke, interesuju se građani Srbije.

Neke srpske opozicione stranke su poslale pismo podrške Evropskoj komisiji, zbog izveštaja o napretku Srbije ka članstvu u EU, opisujući ga kao objektivan.

Ali, šta od toga imaju građani?

Vučićeva tiranija je svakom građaninu život učinila nesnosnim.

Starh od sudija i tužilaštava mnogima se uvukao u kosti.

Posebno zabrinjava sprega izvršnih sudija, policije i javnih izvršitelja.

Srbija je zemlja eksperimenta, čuda i zločinaca na vlasti.

Vučićeve desne ruke su javni izvršitelji. Oni se na ove položaje imenuju ako prethodno plate po 100 hiljada evra Aleksandru Vučiću. I ne samo to.

Mafija izvršitelja drži građane Srbije u ropskom položaju, šizofrenom Aleksandru Vučiću i njegovoj partiji da zgrnu stotine miliona evra, pljačkom najsiromašnijih građana Srbije.

U Srbiji je više od milion penzionera u dužničkom ropstvu u koje su ih stavili javni izvršitelji! Više od polovine zaposlenih, koji primaju minimalne zarade su pod šapom izvšitelja, a skoro jedna trećina poljoprivrednih domaćinstava je pod zaplenom imovine, zemlje, stoke, prazne im se ambari, torovi, radi naplate poreza.

Kakva je to Srbija u kojoj je dve trećine građana u doživotnom dužničkom ropstvu?

Pljačku građana je osmislio Aleksandar Vučić!

Na slučaju gospođe Tijane Gavrilović, penzionera iz Beograda, opisaćemo kako izgleda život pod udarom javnih izvršitelja, kao Vučićevih haračlija.

Gospođa Tijana gazi 70-u godinu života. Prima penziju od 16.400 dinara. Bolesna je i mora za lekove da potroši najmanje četiri hiljade dinara.

Vučić je smislio plan da komunalna preduzeća svakog trećeg meseca šalju javnim izvršiteljima nalog za prinudnom naplatom komunalnih usluga (u Beogradu je to Infostan, Elektrodistribucija, Telekom...)

Infostan ima pravnu službu koja sriče Predlog za prinudnom naplatom komunalnih usluga. Na taj predlog udaraju pečat advokata Miloša Vučkovića. I ako nikada ne vidi taj papir, advokatu se unapred plaća za sastav tog akta iznos od 3.600 dinara. Svakog trećeg meseca Infostan podnese po 100.000 predloga za prinudno izvršenje. Četiri puta godišnje, to je 400.000 naloga.

Advokat Infostana tako dobije, unapred, 1.440.000.000 dinara godišnje, samo od ovog komunalnog preduzeća!

Polovinu od ove sume advokat prebacuje na račune Aleksandra Vučića, a jednu četvrtinu plaća strankama iz koje je direktor Infostana. Od 12 miliona evra, koje se unapred plate advokatu za nepostojeći posao, na njegov račun, polovina ide srpskom diktatoru, četvrtina partiji iz koje je direktor Infostana, a četvrtina ostaje advokatu, dakle oko 3 miliona evra!

Četiri puta tužena gospođa Tijana Gavrilović treba da plati 14.400 dinara, skoro cela penzija.

Ali, nije tu kraj. Javni izvršitelj za sastav rešenja o dozvoli izvršenja i nagradu za izvršenje, unapred dobija od komunalnog preduzeća iznos od po 7.684 dinara, ili 30.736 dinara godišnje. Ako se dodaju troškovi za advokata 14.400 dinara, onda gospođa Tijana mora da potroši tri penzije samo na izvršni postupak. Dakle, ona je u dužničkom ropstvu i samo je smrt može spasiti od izvršitelja Alekandre Trešnjev, koja je i predsednica Komore javnih izvršitelja.

Nije ni važno da li će i za koje vreme, izvršitelj naplatiti dug Infostana, važno je da su advokat i izvršitelj unapred dobili novac od Infostana i drugih javnih preduzeća, koji dele sa Vučićem i njegovom partijom.

Koliko penzionera izdržava od svoje penzije nezaposlenu decu, koji su ostali bez posla, ili ga i neće uskoro dobiti?

Isti je slučaj i sa zaposlenima, koji su u dužničkom ropstvu i kojima će izvršitelji u manjim mestima, oteti stan, kućicu, stoku...

Avet Vučićevih haračlija nadvila se poput smrti na Srbijom.

Naravno, javni izvršitelji imaju punu podršku izvršnih sudija.

Većina korisnika komunalnih usluga u Beogradu u ugovoru ima klauzulu da je u slučaju spora nadležan sud. Umesto da prinudnu naplatu sprovodi sud, koji ima manje takse, i sve ide u državni budžet, javni izvršitelji izvršavaju podnete predloge i pre pravnosnažnosti. Znaju da će ih izvršne sudije potvrditi.

Kosrinici minimalnih zarada i penzija imaju pravo na plaćenje komunalnih usluga u manjem iznosu.

Javne izvršitelje to ne zanima. Naplaćuju ceo isnos.

Da li je Srbija socijalna država?

Ne, ona je država u kojoj su građani robovi, koji služe izvršnoj vlasti. Takva pljačka siromašnog dela stanovništva ne postoji nigde na planeti!

Sudije pomažu pljačku

Posle prvih izveštaja Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije zaključila je da sporni predmeti nastaju samo onda kad postoji sinhronizovana sprega institucija.

U interesu nekog centra moći one koje svojim odlukama ili ćutanjem stvaraju zaštitu prljavom novcu i omogućavaju mu plasman i širenje.To potvrđuje i moj slučaj, sve ono što se dešavalo u procesu otimanja moje imovine koji još uvek traje.

Javnosti je dobro poznato da moja investicija, uprkos čvrstom ugovoru koji sam imao sa gradom nije mogla da se pokrene, jer su novosadske vlasti odbile da izvrše svoje obaveze.Iz toga je ATP "Vojvodina" otišla u stečaj koji je obeležen brojnim sporovima i odštetnim zahtevima.

Za nezakonite odluke koje je donosio stečajni upravnik sa svojim pomoćnikom po nalogu Aleksandra Divljaka predstavnika banke, poverioca, zaštitu su obezbedile sudije preko koji su dobijali saglasnost.

Najveći apsurd ipak bio je kada je na predlog stečajnog upravnika, stečajni sudija Vladislav Kurtek prihvatio da Credit Agricole banka postane razlučni poverilac po osnovu nepostojeće hipoteke na novoizgrađene objekte nova autobuska stanica i servisni centar ATP "Vojvodina". Credit Agricole banka je već ranije pokušavala da upiše hipoteku, sama je sebi dala saglasnost, ali je tadašnji sud pravosnažnom presudom takav zahtev odbio, jer ja nikada nisam dao saglasnost za takvo opterećenje investicije.

Zbog ipak izvršenog upisa hipoteke koja je banci omogućila mesto u Nadzornom odboru i praktično upravljanje stečajem, podneo sam krivičnu prijavu protiv Aleksandra Divljaka i drugih.

Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Novom Sadu. Bojim se da će teza o sinhronizovanom radu institucija još jednom biti potvrđena, jer sam ovih dana saznao da je tužiteljka Gordana Rainović zatražila izjašnjenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koje je on kao da je imao spremljeno prosledio istog dana. Slična je sudbina i krivičnih prijava koje sam podnosio zbog rasprodaje imovine, zbog umanjenja stečajne mase, zatim zbog sprečavanja da se sprovede pravosnažna izvršna sudska presuda, kojom je mogao da se okonča stečajni postupak i da se isplate svi poverioci, a oko 500 radnika ATP "Vojvodina" vrati na posao.

Iako je takvim postupanjem kroz stečaj stvoren ogroman broj oštećenih, sistem zaštite je funkcionisao u korist Credit Agricole banke i gradske vlasti, koji su tokom stečaja razgovarali o prodaji imovine ATP "Vojvodina". Tako se imovina firme umanjuje, a stečaj polako ide u pravcu kompletne rasprodaje. Prostor se pravi za prljavi kapital koji je od početka bio zainteresovan za poslovne mogućnosti moje investicije.

Na kraju pitam se za koga radi stečajni upravnik Nikola Pavlović, stečajni sudija Vladislav Kurtek, sudija Slobodanka Komšić, (sestra Jorgovanke Tabaković) Bankar Credit Agricole banke Aleksandar Divljak?

Ko je akcionar Credit Agricole banke u Srbiji? Čiji novac je u njihivoj banci?

Za koga radi novosadska policija, tužilaštva i sudovi...

Trenutno trećina sudija Vrhovnog kasacionog suda razmatra četiri Revizije koje sam podneo.

S poštovanjem,

Ilija Dević, Investitor preduzeća ATP "Vojvodina"

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane