Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Advokat Tatomir Leković podneo krivičnu prijavu protiv čelnika Policijske uprave u Kragujevcu

POLICIJA BIJE - TUŽILAŠTVO ĆUTI

Policijaci u civilu motkama tuki građane. Studenta Miloša Joksimovića vezali kaišem i vodili kroz grad. U policijskoj stanici građani prebijani metodom koju su primenjivali Gestapo i Hitlerovi SA (Šturm abtajlung) i SS (Šuc štafel) odredi.

Piše: Ranko Milosavljević

Nepoznati ljudi istrčavaju iz haustora i iza zgrada sa motkama, tuku demonstrante koje je prethodno policija potisnula ispred Policijske uprave u Kragujevcu, mlate bez milosti i slučajne prolaznike, a potom hvataju Miloša Joksimovića, dvadesettrogodišnjeg studenta mašinstva, koji se slučajno zadesio na mestu gde se premlaćuje narod, skidaju mu kaiš sa pantalona, kojim ga potom, kao psa, vezuju, vode kroz grad, zastaju na mestima koja nisu pokrivena kamerama, i tuku do besvesti- udaraju u cevanice, testise, mlate po leđima...

To je scena sa demonstracija koje su se održale 8. jula ove godine u Kragujevcu, kada se nekoliko stotino građana pobunilo protiv mera koje sprovodi državi vrh pod izgovorom zaštite od virusa korone. Demonstranti su tada bacili navijačku baklju u ovdašnju policijsku stanicu, a manji požar je brzo ugašen priručnim aparatima. Policija je, potom, bacila suzavac, i potisnula demonstrante sa trga ispred Policijske uprave i Gradske skupštine.

-Tada iz pobočnih uličica i ulaza istrčavaju nepoznati civili, sa motkama, i mlate narod- kaže za Magazin Tabloid Tatomir Leković, ugledni advokat iz Kragujevca, koji je nedavno podneo krivičnu prijavu protiv Jasmine Rajković, načelnice i Radivoja Dašića, zamenika načelnika Policijske uprave u Kragujevcu, kao i nepoznatih lica, koja su sprovela u delo neviđenu policijsku brutalnost nad građanima koji su učestvivali u protestu, ali i nad licima koja su se slučajno zatekla na ulici.

Njima se stavlja na teret da su zloupotrebili službeni položaj, ali i krivično delo zlostavljanja i mučenja.

Advokat Leković je pored krivične prijave, tada odlazećem ministru unutrašnjih poslova, Nebojši Stefanoviću, podneo je i pritužbu na rad starešina Policijsske uprave u Kragujevcu. Republički tužilac je prihvatio predlog advokata Lekovića da se nadležnost za postupanje po krivičnoj prijavi prenese nekom od tužilaštava izvan nadležnosti Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu, te je prijava ustupljena Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu.

U krivičnoj prijavi se navodi da su načelnica Jasmina Rajković i njen zamenik Radivoje Dašić na dan demonstracija ostavili policijsku upravu sa samo šest policijaca u zgradi i četiri službenika na terenu. Inače, policijska uprava u Kragujevcu ima oko 900 zaposlenih službenika.

Nakon privođenja Miloš Joksimović je ubačen u grupu gde je bio veći broj lica, u kojoj su bili pomešani demonstranti i oni koji to nisu, koji su slučajno privedeni. Naređeno im je da se okrenu prema zidu i kleknu, a potom su tučeni raznim predmetima i gaženi čizmama. Joksimovića su dodatno šutirali cokulama u testise i istovremeno upućivali najpogrdnije uvrede- navodi se u krivičnoj prijavi. Joksimoviću su u policijskoj stanici nanete teške telesne povrede, oduzeta su mu lična karta i zdravstvena legitimacija, novčanik sa novcem, srebrn lanac, kaiš kojim je bio vezan i vođen kao pas kroz grad. Izdata mu je potvtrda o oduzetim stvarima, za sve predmete, osim za kaiš kojim je bio vezan. Određen mu je pritvor, a posle nekoliko dana, odlukom sudije za prethodni postupak, a po žalbi branioca, pušten je. Policija mu nije vratila oduzete stvari.

-I moj klijent i ja smo uputili pritužbu na postupanje policije, tražili da vrate oduzete stvari, da bi nam činovnik iz Policijske uprave odgovorio da je policija postupala zakonito, a da ako nismo zadovoljni možemo da se obratimo tužilaštvu. Policija nije vratila lična dokumenta očigledno u nameri da Joksimovića spreče da zatraži lekarsku pomoć, jer kod lekara ne bi mogao da se identifikuje. Na svu sreću, Joksimović je imao indeks, a u Studentskoj poliklinici otvoren zdravstveni karton, tako da ga je lekar iz studentske poliklinike odmah uputio na specijalističke preglede, gde je utvrđeno da su mu nanete teške telesne povrede - kaže advokat Leković.

U krivičnoj prijavi se navodi da je policija nastavila sa torturom nad Milošem Joksimovićem, tako što ga je više puta pozivala u stanicu „radi davanja obaveštenja", kako bi ga zastrašila i kako bi odustao od podnošenja krivične prijave proriv policijskih batinaša.

-U mojoj karijeri, koja traje više od četiri decenije, tokom koje sam bio i istražni sudija, ovakvu bestijalnost policije nisam video, ali ni niti ovoliki obim prećutkivanja i nepreduzimanja zakonskih mera protiv batinaša. Policija je batinala građane, kršila zakon, sve pod oznakom države Srbije. I sa platom koju im obezbeđuju ti isti građani koje tuku. Čelnici policijske uprave nisu obezbedili zakonito postupanje policije. Imamo dokaze da su ih u nezakonitom postupanju podstrekivali. Oni koji su vršili nasilje nad Joksimovićem, prijavljuju Joksimovića i stavaljaju mu na teret nasilničko ponašanje. Čak i da je Joksimović prekršio zakon, policiju niko ne može da opravda što se ponaša zločinački, muči građane, iživaljava se nad njima, a u svojim redovima toleriše lica sa očigledno manijakalnim sklonostima - ističe Leković.

Antrfile 1

„Konobarica" ide u Beograd?

Dok ovaj tekst ide u štampu, izvori iz MUP su Magazinu Tablod potvrdili, da Jasmina Rajković odlazi sa mesta načelnika. U toku je lobiranje ko će biti prvi čovek policije u centru Šumadije. Sa mesta zamenika načelnika odlazi i Radivoje Dašić, inače, veoma „prilagodljiv", pošto je visoku poziciju u kragujevačkoj policiji zauzimao još u vreme prethodnog načelnika Ivana Đorovića. Doduše i zahvaljujući tastu, vlasniku benzinske pumpe.

Smena Jasmine Rajković, koja je u Kragujevcu poznata po nadimku „konobarica" (pre zapošljavanja u policiji, završila je Srednju ugostiteljsku školu u Aranđelovcu) objavšnjava se njenim odlaskom na „višu funkciju" u MUP Srbije.

Antrfile 2

Batinaši sa motkama-policajci

Batinaši sa motkama, u civilnim odelim, kažu izvori iz MUP-a Srbije su, u stvari- policajci. Njima je navodno Radivoje Dašić naredio da se obuku u civilnu odeću i motkama mlate građane.

U tom planu, kazuju, zdušno ga je podržala Jasmina Rajković. Građani su prepoznali nekoliko batinaša, tako da se za ovaklav „model" upotrebe policije u razbijanju demonstracija, zainteresovale i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava.

podeli ovaj članak:

Natrag