Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Ne)dela

Uloga žmirkave gradonačelnice u otimanju hotela

Volela ga jedna Maja

Direktor preduzeća HTDP "TVRĐAVA-VARADIN" koje je sa sedištem na PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI uspešno poslovalo PREKO 40 GODINA , dok politika Maje Gojković i njenih saradnika, nije umešala prste, opisuje hronologiju nasilja nad zaposlenima i otimanje eksluzivnog hotela:

***

Dana 3.12.2005. godine na osnovu pravosnažne presude Osnovnog suda u Novom Sadu- dogodilo se izbacivanje radnika i oduzimanje pokretne i nepokretne imovine koju su radnici društvenog preduzeća sticali preko 40 godina.

Dakle gradu N. Sada smo smetali od 1996 godine, pa je grad raskinuo ugovor sa preduzećem i podneo tužbu za iselenje.

Ugovor koji smo imali sa gradom Novog sada je UGOVOR SA NEOGRANIČENIM PRAVA KORIŠĆENJA - DOŽIVOTNO.

Nakon presude 2005 godine grad Novi Sad predaje sudskim izvršiocima i daje nalog policiji da nas izbace iz prostorija hotela i restorana 13.12.2005 godine, bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu i bez ODLUKE VLADE REPUBLIKE SRBIJE.

Bez obzira na odluku Osnovnog suda, grad Novi Sad je morao imati odluku države- saglasnost. Za te radnje Vlada Republike Srbije, nije bila upoznata.

Kada smo izbačeni napolje, na ulicu, ostao je hotel, restoran , diskoteka, magacini i bar, sve sa pokretnim stvarima. Tada su sudski izvršioci na čelu sa gradskim pravobraniocem Olgom Zdjelar, izvršili popis nameštaja i svari, bez komisije radnika, mada smo mi zahtevali da neko bude od nas prisutan.

Tada je Maja Gojković bila gradomačelnik N. Sada i sve je bilo smišljeno sa njene strane, a to je, isterati radnike na ulicu, preuzeti hotel, kompletno namešten pun stvari i predati ga pokojnom RATKU BUTUROVIĆU. Mi smo tada tražili da nam grad Novi Sad nađe-preda neku halu u gradu da možemo da iselimo stvari i nameštaj ,ali smo od rukovodstva grada Novog Sada i gradskog pravobranilaštva dobili odgovor, da nebrinemo, da ćemo svi dobiti posao i novčanu pomoć dok se situacija ne reši"!

Dakle oduzeta je pokretna i nepokretna imovina na površini od 5.405,86 kvadratnih metara. Glavna u popisu stvari je bila desna ruka Maje Gojković, gradski pravobranilac Olga Zdjelar .

Ukupna vrednost pokretnih stvari je bila po zadnjem popisu u iznosu od 600.000 evra od 31.12. 2004 koja je na osnovu popisa predata Agenciji za privatizaciju. Nepoketna imovina NIJE procenjena, jer preduzeće, još uvek u to vreme nije bilo u stečaju.

Sve se dogodilo pre pokretanja stečaja, Dakle objekti se nisu smeli oduzeti i zbog toga i nije došlo procene kapitala.

Naše stvari koje su bili u hotelu su predali firmi REVNOST IZ NOVOG SADA NA ČUVANJE I NJIHOVI LJUDI SU 6 MESECI ČUVALI I OBEZBEĐIVALI OBJEKTE I STVARI.

Na mesečnom nivou čuvanje stvari je bilo 424.000 dinara x 6 MESECI U IZNOSU OD PREKO 2..500.000 dinara, te je suma čuvanja stvari i inventara stavljena na teret preduzeća, koje od dana oduzimanje hotela i restorana nije poslovalo, jer su ti objekti bili jedini u preduzeću.

Kada smo se obratili gradskom pravobranilaštvu da nam predaju nameštaj, Gradski pravobranilac Olga Zdjelar je odgovorila "isplatite nam dug od 2.400.000 dinara i možete preuzeti pokretnu imovinu. Od popisa stvari su popisali nekoliko soba od ukupno 50 soba i malo nameštaja i odmah procenili na 1.600.000 dinara. Do procene kapitala u Preduzeću nije ni došlo jer se sve dogodilo pre pokretanja stečaja. Nad preduzećem je Agencija za privatizaciju pokrenula stečaj u 2009. godini, a preduzeće je ugašeno 2014. godine.

A 28.08.2006 godine na raspisanom tenderu u Novom Sadu, je bio jedini pokojni Ratko Buturović koji je preuzeo objekte od grada Novog Sada pod ugovorom o zakupu na 30 godina, uz neku minimalnu cenu , a dugovanja gradu na osnovu ugovora o zakupu nije plaćao sve od 2006. godine pa nadalje, pa je grad utužio njegove naslednike za isplatu dugovanje zakupnine od 2006. godine. pa do danas, gde se pred Privrednim sudom u Novom Sadu vodi spor između njih, a nas 50 radnika koji smo suvlasnici imovine u državnoj svojini na ulici.

Od države do danas nismo dobili ni jedan dinar. Nisu nam isplaćene presude, otpremnine,nismo dobili socijalni program,.Mnogi su radnici još uvek radnosposobni a bez posla i na ulici. Za ovo smo se niz puta obraćali Vučiću , njegovim ministrima, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću , ali bez odgovora i bilo kog rešenja.

Godine 2014. smo imali proteste pred gradskom kućom i 16.06. 2014 razgovarali sa gradonačelnikom Milošom Vučevićem i tražili smo da nam grad isplati milion evra na ime štete za minimalnu štetu, kako bismo radnicima isplatili otpremnine i presude.

On se složio da smo u pravu, ali da obavestimo Vučića i Nikolića i ukoliko bi država bila saglasna, grad Novi Sad bi rešio problem sa nama.

Mismo se Vučiću obraćali niz puta , na stranku na Vladu Republike , ministarstvima , ali bez odgovora. Jedini odgovor smo dobili od Generalnog sekretarijata Vlade i Direkcije za imovinu da Vlada nije o tome upoznata , niti je doneta bilo kakva odluka. Do danas su radnici nezaposleni, bez otpremnine, isplaćenih presuda, i zarada, bez socijanog programa i povezanog radnog staža.

S poštovanjem,

Vladimir Ilčešin

1

Žena koju su smestili u novu bolnicu u Batajnici umirla okružena smećem, a pre smrti poslala je slike iz ovog logora smrti

Kako su je umrli?

(TV N1 nije objavila ovaj prilog koji je snimila pacijentkinja bolnice u Batajnici, koja je umrla u sobi punoj smeća. Glavni u ovoj televiziji je Jugoslav Ćosić)

BATAJNICA-Blok intenzivne nege PIN 9, gde moraju biti uslovi na najstrožijem nivou higijene, jer tu leže teški pacijenti u veoma osetljivom stanju. Slika govori više od hiljadu reči. Da li će neko odgovarati za ovo?

Ove prljave, prašnjave kutiješine sa nabacanim đubretom i otpadnim materijalom su danima tamo stajale, a sve to je slikala moja pokojna mama dok je tamo ležala bolesna i živa. Horor.

Žalila se da joj stalno gube analize krvi i rentgen snimke, da joj niko ne govori o stanju njene bolesti, da svim pacijentima daju istu bocu terapije, bez odgovora šta je unutra, da niko ne prilazi satima da pita treba li šta.

Čovek je pored nje u mukama umirao držeći se za srce, nikog nije bilo satima, a tek uveče su mu neki klinci dali neku injekciju u srce da bi umro tog trenutka.

Potresno nam je to ispričala ne sluteći da i nju čeka smrt par dana kasnije. Tražili smo odgovore, da nam daju sve njene analize i snimke i čime su je lečili, šta su lečili, ali dobili smo odgovor da im je zabranjeno da to daju.

Pronašli smo slike u njenom telefonu, koje objavljujem jer to smatram moralnom obavezom. Gde dalje potražiti pomoć? Imamo pravo da znamo od čega je umrla i kako je lečena?

Platili smo privatni transport od Infektivne Klinike do Batajnice, jer se Hitna pomoć čeka predugo. Platili smo i pre toga bezbroj pregleda na privatnoj klinici. Budi veliku sumnju šta se u toj bolnici dešavalo. Budi sumnju i da li je imala kovid i od čega je lečena.

Trebala je da izađe kući jer je ozdravila, pričala sa nama telefonim, potpuno svesna, sama odlazila do toaleta i brinula o higijeni. Nije bila na kiseoniku, očekivao se otpust kući, što su nam u informacijama telefonom i najavili, jer je oporavljena. Nismo to dočekali.

Preuzeli smo je ali u kovčegu. Umrla je dok smo satima okretali telefon, jer nismo znali šta je sa njom. Isto kao što smo i telo preuzeli posle mnogo dana i mnogo čekanja.

Da mogu da vratim vreme nikad je tamo ne bih pustila. Zašto se u toj bolnici dešavaju ovakve stvari, a i mnogim drugim, jer čitamo svaki dan o sličnim sudbinama.

Mi kao pošteni građani zahtevamo objašnjenje. Takođe, nije bio red da na kraju nedostaje puno njenih ličnih stvari koje je unela u bolnicu, kao i novac koji je imala sa sobom. Da li je to normalna pojava? Na kraju veoma škrta otpusna lista, bez ijednog laboratorijskog nalaza, a znali smo da je ušla sa nalazima koje je trebalo ispratiti. Da li su to sanirali?

Red je bio da i to napišu ili su otpusne liste običan šablon. Ne mogu biti jer se moraju navesti sve bolesti i tok lečenja, kao i svi rezultati tokom hospitalizacije. Ovako napisana ispada da je lečena samo od kovida i da ništa drugo nije i ne treba lečiti.

Odgovor nismo dobili znači nigde, kao ni jednu lepu reč, niti reč utehe. Neka majka počiva u miru, a nama preostaje da se izborimo za istinu. Tuga je ušla u mnoge porodice ovih dana, kojima su se slične stvari dešavale sa članovima porodice.Tražićemo odgovore od nadležnih i nećemo stati.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane