Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Narod srednjeg Banata, ćuti i nestvarno trpi pljačke i ponižavanja vlasnika vlasti

CVETA CVEĆE - U SNS KRIMINAL PREDUZEĆE

Život je i u srednjem Banatu najteža bolest, koju, direktno u pacijenta - narod, prenosi SNS, vlasnik vlasti. Ovoliko ofiranog izvršno - sudsko - zakonodavnog kriminala, al' „legalnog i legitimnog", nema ni u najgorim mafijaškim USA filmovima. Sve „pršti" od besprizorne otimačine i pljačke narodne kase, svedene na „servis" visokih, srednjih i malih lokalnih funkcionera.

Zoltan Horvat

Gde god, šta god, i čega god se „do'vatiš", visoki lokalni funkcioner - nazadnjak, „overen" pokrajinskim stranačkim poverenikom za srednji Banat, Vladimirom Galićem, stoji na „braniku" kriminala koji se vidi i sa galaksija, udaljenih milijardama svetlosnih godina. Mitar Vučurević - Mićura, ničim izazvani predsednik opštine Žitište, „legendarni" junak Magazina Tabloid, i u novom mandatu, ima „ljubavnice". Prva je, opštinska kasa, koja se, „muze" li „muze"...

„Originalnosti" ideja o pljački opštinske kase, nema kraja. Početkom prošle kalendarske godine, Mitar Vučurević je svojim potpisom, overenim pečatom opštine, uputio dopis Banat Transu, jedinom ovlašćenom srednjobanatskom prevozniku, gde je najavio, bez ikakvog obrazloženja, nebulozni jednostrani raskid ugovora o autobuskom prevozu đaka i studenata iz svih naselja opštine u Zrenjanin.

Nakon 45 dana od najave raskida ugovora, februara 2020.godine, Vučurević je već u „akciji" sa dva proverena pajtosa iz opštinske uprave. Putuju u Nemačku o opštinskom trošku, i, ne zna se čijim živim kešom, kupuju 4 polovna autobusa.

U rekordnom roku su ocarinjeni i doveženi u Banatski Dvor, rodno mesto predsednika opštine. Da stvar bude rešena po hitnom postupku, u selu nadomak Žitišta registrovano je privatno preduzeće, Eko Trend Plus, gde su odmah angažovana i četvorica vozača, zaposlena u opštinskoj upravi.

Neko se ipak dosetio, pa u opštinskoj kući javno prozvao predsednika opštine pitanjem, zašto nema pisanog traga o deviznim dnevnicama opštinara za put u Nemačku. Munjevito je reagovalo opštinsko veće i vanrednom odlukom, retroaktivno, odobrilo isplatu deviznih dnevnica trojici „svetskih putnika".

Dalje je, kako to dolikuje „legendarnom" Mićuri, ko zna koji po redu privatni biznis opštinskim parama, krenuo putem, „Ko to tamo peva". Sedište Eko Trend Plusa nalazi se u jednoj maloj neuglednoj kućici u Banatskom Dvoru, gde je kao ovlašćeno lice označen, neki Rapajić iz sela, odakle kreću autobusi za razvoz opštinskih đaka i studenata u zrenjaninske škole i fakultete.

Naravno, kako to u srednjem Banatu rade „legalni i legitimni" funkcioneri koji se dave u kriminalu, ni jedan jedini autobus nije imao, niti do dana današnjeg ima, zvaničnu dozvolu za prevoz putnika izvan teritorije opštine, niti registrovanu autobusku liniju, a na kraju ni zakonom propisanu licencu za obavljanje delatnosti.

Prevoz đaka i studenata je školskim danima izgledao otprilike ovako: ujutru sva četiri autobusa pokupe putnike iz desetak naseljenih mesta, pa pravac, Zrenjanin.

Iz centra Banata tokom prepodneva i „praznog hoda", autobusi se vraćaju prazni u Banatski Dvor, da bi, oko podneva ponovili prevoz đaka i studenata iz popodnevne smene u Zrenjanin. Tamo su preuzimali đake iz prve smene, i dovozili ih kućama. Autobusi su istog dana, u kasno popodne, ponovo prazni, putovali do Zrenjanina da pokupe đake i vrate ih kućama. Red punih autobusa, uz dva prazna hoda dnevno, to mora neko, „debelo" da plati.

Ko će, ako ne, opštinska kasa - radodajka! Skupštinskom odlukom, uz prekrštavanje i levom i desnom, sredstva za naplatu rada i radnika privatnog preduzeća Eko Trend Plus, prebačena su na teret jedinog opštinskog komunalnog preduzeća (u rasulu), JKSP Ekos. Grubo kršenje zakona je u ovom slučaju, blaga reč, al' Mićurina poslovna „genijalnost" naprosto juriša u propast opštine.

Prisilnim „ubeđivanjem" i pretnjama, roditelji učenika - putnika, primoravani su da potpisuju priznanice da su navodno dobili novac iz opštinske kase za kupovinu mesečnih karti?!? Naravno da taj novac nisu podizali, jer se novac svakog meseca preusmeravao u „sigurne ruke" organizatoru ove drske prevare!

Nekim komunalcima, retkima, bilo je sumnjivo ovakvo privatno vozikanje đaka, pa su u nekoliko navrata kontrolisali vozače, Imali su šta da vide, neki su svoje zapisnike o nelegalnoj raboti prosledili nadležnima, al', nije bilo reakcije.

Jednom prilikom, došlo je i do filmske potere komunalaca za autobusom, koja je okončana telefonskim pozivom nadležnog, da se okanu „ćorava posla". Međutim, zakon je u ovom slučaju ipak nekako „proradio", jer su, nakon prijave Ministarstvu za saobaćaj, nadležni reagovali, i, jedino što su mogli, uz pravo žalbe, zabranili Eko Trendu Plus prevoz đaka i studenata!

Vreme do donošenja nove, konačne odluke Ministrastva po žalbi, privatni autobusi su „trošili" prevozom đaka i studenata, uz dalje nesmetano pelješenje opštinske kase.

Najzad, Ministarstvo je, krajem prošle godine, donelo rešenje kojim se zabranjuje rad Eko Trend Plusu! Šteta merena desetinama miliona opštinskih para je napravljena, čeka se sudski epilog, gde bi, u najblažoj varijati, neko morao fasovati, zatvor. „Legendarni" junak Tabloida, koprca se u nebranom grožđu u čemu mu svesrdno i direktno pomaže supruga Snežana, SNS načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, sa sedištem u Zrenjaninu.

To je onaj isti Vučurević, slavnog prezimena, koji je, pisali smo o tome, ojadio i prevario rođenog strica, pokojnog Mirka Vučurevića, uspešnog biznismena, humaniste i dobrotvora i opštine Žitište, rodom iz Banatskog Dvora.

Pokojni gospodin Mirko, bukvalno je izmislio sestrića Mitra, ubacivši ga u orbitu, „posadivši" ga u fotelju sportskog direktora FK Budućnost iz Banatskog Dvora. Iz prve fotelje, Mićura je mega uspešnu firmu u vlasništvu svog strica, „preveslao" u sopstvene privatne vode. Bukvalno ih je, manipulacijama sa „ćerkama" firme preoteo, bez znanja strica, koji je u njega imao neograničeno poverenje!?!

Ima li kraja nabrajanju „junačkih" pljački svega živog čega se dohvati, novopečeni dipl. Ecc (frišku diplomu dao na uvid javnosti pred prošlogodišnje lokalne izbore)? Eno, u Žitištu je razrovano pola centra opštine, uvodi se kanalizacija za priključke domaćinstava, stotine miliona para već „legle" iz državne i pokrajinske kase, al', radovi stoje li stoje.

Još uvek nije urađena osnovna stvar, prečistač, što baš i ne jedi retko bahate i osione funkcionere u opštinskoj kući. Naprotiv, vele, biće, kad bude. Ni (ne)zvanični koalicioni partner, SPS, nema ništa protiv. Žitištanin Zoran Kasalović, državni sekretar za ono, sada je to isto u novom Ružićevom Ministarstvu! Blago majci koja ih spoji (večite lokalne funkcionere), a međusobno se, dokazano nebrojeno puta, očima ne mogu videti!!!

Sve zvoni od olajavanja predsednika opštine Žitište na svakom ćošku i u svakoj kafani, al' se poverenik Galić ne oglašava. Ni šturog komentara, nemam saznanja o ovim dešavanjima...Dokazani velemajstor svih režima, koji već tri decenije direktno piju krv narodu na slamčicu!!!

I na kraju balade o metamorfozi alavo polunepismenih u bestijalne SNS foteljaše, vest da bivše golje i jadovi, „postrojavaju" bele mantile u zrenjaninskoj bolnici. Aleksandar Farkaš i Nenad Karapandža - Džeger, ovdašnji funkcioneri SNS-a sa biografijama praznih papira, gotovo svakodnevno drže „predavanja" zrenjaninskim lekarima o dužnostima, prvenstveno prema stranci na vlasti koja im omogućava lepe državno - privatne profite.

Prosto je neverovatno da zrenjaninski lekar može da padne tako nisko (čitaj: sa članskom knjižicom stranke na vlasti, „kupljena roba""), pa dozvoli sebi luksuz, da mu jedan džiber prodavac štofova naređuje, gde, šta i koliko sme, da „dobaci"!

Što povodom blentave ćutnje ovdašnjeg življa reče zrenjaninski pesnik avangarde Dragoljub Đurđev: zna se, ko narodu stavlja drogu u heroin!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane