Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

U trećem mandatu: Ona spava, spava, spava...

Zagorka, žena koje nema

Ćutanje je zlato, kažu. Istinitost ove izreke potvrđuje i izvesna Zagorka Dolovac, rodom iz Surduka kod Novoga Sada. Posranici Narodne skupštine Srbije će pomenutu pojavu izglasati 21. jula za javnog tužioca Srbije, u trećem mandatu. A ona ne pušta glasa od sebe. Ona spava, spava, spava, tako 12 godina, a čeka je još šestogodišnji mandat, koji će biti skraćen stavljanjem lisica na njene prljave ruke.

Milica Grabež

Kada su posranici Narodne skupštine Srbije 21. jula 2015. glasali za njen drugi mandat, glasali su i oni iz opozicije. Malo su je krtikovali, (oni su je doveli na to mestu u prvom mandatu), ali su onda Zoran Živković, Gordana Čomić i ostali iz DS dali svoj glas da ona nastavi da ćuti kao zalivena. Ništa ne čuje, ne vidi... Protiv njenog izbora bio je samo Marijan Rističević, paor iz Srema.

Tragedija srpskog pravosuđa, nažalost, počela je dolaskom Demokratske stranke na vlast, a Borisa Tadića na mesto predsednika Srbije. Ubrzana propast nastavila je kada su šizofreni Vučić i njegovi naprednjaci nastavili da promovišu Tadićeve sudije i tužioce i guraju svoje jurišnike.

Tadašnja ministarka pravde Snežana Malović, uz pomoć tadašnje predsednice Vrhovnog suda Srbije Nate Mesarović, rođake Borisa Tadića, sprovela je ''reformu srpskog pravosuđa', koja nije zabeležena u istoriji Srbije. Pod parolom ''reizbora sudija'', banda Borisa Tadića je oterala iz suda sve sudije koji nisu bili članovi žute partije.

Snežana Malović je postavljena za ministra pravde, bez ikakvog pravnog znanja i iskustva. Ona je sa svojim ljubavnikom Miljkom Radisavljevićem, tadašnjim tužiocem za organizovani kriminal, prikrila sav dotadašnji kriminal koji je izvršila mafija iz Demokratske stranke, sa svojim koalicionim partnerima.

Nata Mesarović je postavljena za predsednika Vrhovnog suda Srbije, a bila je deset godina sudija za prekršaje. Dokazala se potvrđivanjem presude novinarima Dnevnog Telegrafa, koji su osuđeni na zatvorske kazne, zajedno sa urednikom Slavkom Ćuruvijom, zbog navodne uvrede tadašnjeg ministra Milovana Bojića. Kao predsednica Visokog saveta sudstva, progurala je svog sina Vladimira za sudiju posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu. Ovaj bolesni kreten je učestvovao u donošenju presude optuženima za ubistvo Slavka Čuruvije, koju je ukinuo Apelacioni sud u Beogradu, jer samo takva budala, kao što je Mesarović, moga je da je sroči.

Gospođica Zagorka Dolovac rođena je 1966. godine u Novom Sadu. Nekoliko godina provela je na radu u tužilaštvu, prvo kao zamenik opštinskog, a potom kao zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu.

Gospođica Dolovac je neudata. Više godina se, zbog psihičkih problema i frustracija, leči kod psihijatra. U nameri da pomogne svojoj neservisiranoj kumi, Bojan Pajtić traži od Borisa Tadića da Zagorku premesti u Beograd, da vrši dužnost Okružnog javnog tužioca u Beogradu!

Gospođica Zagorka ima strah od muškaraca. Psihijatri su pokušali da je izleče od te neprijatne fobije, ali sve je bilo uzalud. Osamljeno srce ni u Beogradu ne nalazi srodnu dušu. Zamenik javnog tužioca Srbije Đorđe Ostojić često dolazi iz Novog Sada u Beograd, da malo "uteši" gospođicu Dolovac.

U Palati pravde zamenici tužioca i sudije organizovali su čak i kladionicu sa pitanjem - da li je gospođica Dolovac još uvek nevina. I sudije i tužioci se u svom poslu susreću sa frustriranim osobama, poput Štefice Cvek u kultnom filmu Rajka Grlića "U raljama života".

Nakon što je u Narodnoj skupštini Srbije položila zakletvu, gospođica Zagorka Dolovac je potvrdila svoju odlučnost da se ne pojavljuje u javnosti, ističući da je javni tužilac profesionalac koji mora da radi.

Boravak u Beogradu, očigledno, nije postigao terapeutske svrhe i gospodin Pajtić je odlučio da pojača "dozu". Predsednik Srbije naložio je da se ova neugledna gospođica postavi za javnog tužioca Srbije! Valjda će pomoći!

Upućeni tvrde da je Bojan Pajtić, postavljajući gospođicu Dolovac za prvog tužioca Srbije, želeo da osigura interese Vojvodine, koja je, poslednjom "statutarnom" reorganizacijom, praktično dobila samostalno sudstvo. Sve pravosnažne presude, i u parnici i krivici, sada se donose u Apelacionom sudu u Novom Sadu! Protiv pravosnažnih presuda moguće je podizanje zahteva za zaštitu zakonitosti, ali tu je sada, na čelu tužilaštva - njegova kuma!

Tužilac Zagorka Dolovac nadgledala je slučaj Miladina Kovačevića iz Vrbasa, ali je odbacila kritike da ga je vodila netransparentno.

"Informacije o slučaju Kovačević, koje su uzburkale našu javnost, nisu imale nikakve veze s tužilaštvom, već sa specifičnom pozicijom naše zemlje u ovom slučaju", objasnila je gospođica Dolovac.

Hoće li se ova nesrećna devojka i u svom radu pridržavati načela "specifične pozicije", nije teško zaključiti. Pogotovu ako to zatraži njen kum. Ili njeni psihijatri.

I posle 12 godina na mestu javnog tužioca Srbije, Zagorka se oglasi samo kad joj se naredi.

Njen drugi mandat joj traje do decembra ove godine, ali se Vučićevom kartelu žurilo, da što pre, zasigurno, postavi na to najvažnije mesto u srpskom pravosuđu, osobu koja dostojanstveno može da oćuti svako ubistvo, nasilje, pljačku, terorizam, tovare narkotika...

Kada počnu da je zivkaju, Zagorka kaže - recite da sam na sastanku kod predsednika. "Pa nema je kod predsednika, on je i traži!"

Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država i policije Velike Britanije i Nemačke, krenule su u obračun sa balkanskom mafijom.

U tekstu Predraga Popovića ''Lov na Vučića je u toku"" opisana je akcija Obaveštajne zajednice Amerike, koja je otkrila da je preko Balkana, prošlo narkotika čija je vrednost preko 180 milijardi evra, a u Srbiji je od toga prljavog novca ostalo oko 40 milijardi. Britanija i Nemačka spremaju ad hok sud za suđenje balkanskim krimosima i kartelima, na čijem su čelu Vučić i njegove kolege sa Balkana, na mestima premijera, ministara i predsednika država.

Razlog osnivanja ovog suda je nemogućnost balkanskih država da osposobe pravosudni sistem da može da procesuira najviše državne funkcionere, kao vođe kartela.

Zato je žurba oko izbora gospođice Dolovac i razumljiva. Ona treba da spreči pokretanje krivičnih postupaka, jer kao vrhovni tužilac može da donosi obavezujuća uputstva kojima povlači optužnice, preinačava ih i oslobađa kartele.

Ali, uskoro bi i ova žena mogla da se probudi. U jednom kaubojskom filmu Džek Nikolson se prikrada Marlonu Brandu koji spava, reže mu grkljan. "Probudio si se zato što sam te zaklao'' - kaže Nikolson.

Tako bi i iznenađenoj Zagi Dolovac, kada se trgne iz dubokog sna, policajac mogao da kaže: probuile su vas lisice na rukama, koje sigurno žuljaju. Ostatak sna povešće u Požarevcu.

Tužno je, ali treba napomenuti, da je Francuska odlikovala Zagu Dolovac najvišim odlikovanjem, za dopirnos i posvećenost pravdi.

Da, Emanuel Makron je Vučićev prijatelj, oni sve prodaju, pa i odlikovanja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane