Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Aleksandar žrtvovao i brata ne zbog logičnih i podrazumevajućih bratskih emocija, već isključivo zbog ljubavi prema samom sebi

Crni Andrej na crnoj listi

Američko Ministarstvo finansija pripremilo je proširenu listu državljana Srbije, koji će se naći na udaru sankcija. Na crnoj listi naći će se i Andrej Vučić. Zvanično objavljivanje te informacije označiće početak otvorenog sukoba američke administracije protiv vrha kriminalizovane i korumpirane vlasti u Srbiji, ali i ulazak Aleksandra Vučića u završnu fazu diktature. Braća Vučić će svim sredstvima braniti vlast. Medijsku pripremu su već počeli crtanjem meta na čelu lidera opozicionih stranaka i nezavisnih novinara, kao i povećavanjem tenzija u društvu. Vučići su stvorili uslove za izbijanje građanskog rata u kome će, do poslednje kapi tuđe krvi, pokušavati da odbrane otetu imovinu i svoje lude glave.

Predrag Popović

Kad su bili mali, Aleksandar i Andrej su se igrali lopova i žandara. Jedan je krao, drugi čuvao stražu. To su radili i kasnije, kad su porasli i preuzeli vlast u Srbiji. Kradu i danas, samo više ne mogu da zaštite jedan drugog. Ne daju američke službe, koje se bore protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Američko Ministarstvo finansija najavilo je proširenje "crne liste" osoba koje su osumnjičene za kriminal i korupciju. U skladu sa izvršnom naredbom, koju je prošlog juna potpisao predsednik Džo Bajden, američka vlada će političarima i svim ostalim pojedincima i kompanijama koje se nađu na spisku uvesti sankcije. Osim zabrane ulaska u SAD, biće im zaplenjena imovina i zamrznuti računi u američkim bankama. Početkom decembra prošle godine na "crnu listu" su stavljeni braća Zvonko i Žarko Veselinović, Milan Radojičić i još desetak njihovih saradnika i dvadesetak preduzeća u njihovom vlasništvu. Kasnije je objavljeno da se na listi nalazi i Milorad Dodik, član Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan, nedavno je potvrdio da su "nove sankcije na stolu" i da će biti "usmerene protiv pojedinaca iz vlasti i ljudi i kompanija koji su s njima povezani". Očekuje se da proširenje liste bude zvanično objavljeno kad novi američki ambasador Kristofer Hil stigne u Beograd. Dolazak Hila je bio predviđen za prvu nedelju ove godine, ali odložen je iz proceduralnih razloga.

Amerikanci će odabrati vreme kad će da otkriju ko se sve nalazi na spisku. Po ustaljenoj proceduri, svi pojedinci i firme dobiće zvanično obaveštenje o tome kad su i zašto stavljeni za "crnu listu" i rok za odgovor, ali to neće odložiti primenu sankcija. Američko Ministarstvo financija, odnosno Kancelarija za borbu protiv međunarodnog finansijskog kriminala, vodiće odvojene slučajeve protiv svakog lica, političke stranke, organizacije ili kompanije.

Na "crnoj listi" će se naći ministri Siniša Mali i Novica Tončev, biznismeni Nenad Kovač i Željko Mitrović, kao i Goran Veselinović i Slaviša Kokeza. Na udaru sankcija će se naći i Nikola Petrović, najmoćniji kum u Srbiji. Dobro obavešteni izvori iz diplomatskog kora pominju i ime Predraga Rankovića Peconija, koji je osumnjičen za sporne poslove vezane za Ukrajinu. U vrhu "crne liste" naći će se Andrej Vučić.

Aleksandar Vučić zna da će se njegov mlađi brat naći na spisku. Takođe, zna da to znači da se i on nalazi na američkom spisku za odstrel. U nedostatku boljih rešenja, Vučiću ostaje samo da se brani pred domaćom javnosti. To je već počeo. Preko medija pod svojom kontrolom stvara utisak da Amerikanci vrše pritisak na njega iz političkih, a ne kriminalnih razloga. Tobože, napadaju njega i njegovu porodicu jer on odbija da prizna nezavisnost albanske države Kosovo, a on, eto, svesno žrtvuje sebe i svog brata.

U odbrambenoj strategiji Vučiću je važno da, bar u ovoj fazi, izbegne direktnu konfrontaciju s Amerikancima, pa kao neprijatelje predstavlja opozicione političare i nepodobne novinare.

Način na koji će se Vučić braniti prikazan je u filmu "Meta - porodica", koji je nedavno emitovan na Pinku i Hepiju. U dvadeset minuta dokumentarnog pamfleta udrobljene su sve floskule o "napadima na Vučića i njegovu porodicu" i to sa ciljem da se "zaustavi napredak Srbije", kako bi se "na vlast vratili oni koji su opljačkali državu, pa žele da nastave s pljačkom".

- Pablo Eskobar, poznat po surovosti i spremnosti da zbog najmanje sumnje bilo koga skrati za glavu. Mula Abudalh, najveći krvnih u teškoj konkurenciji među teroristima talibanske orijentacije, koji nije štedeo ni decu u kolevkama. Ramuš Haradinaj, po mnogima najveći zločinac posle Drugog svetskog rata u Evropi, koji je navukao crninu na stotine srpskih majki. Veljko Belivuk, šef ozloglašenog kriminalnog klana, koji je žrve mleo u ćevape. Svi ovi zločinci male su mace u odnosu na Andreja, Danila, Anđelka, pomalo i Milicu, i svakako Vukana Vučića. Tako makar kažu nezavisni novinari, nezavisni od morala, etike i obraza, a veoma zavisni od stranih donacija, i lideri opozicije, ne opozicije vlasti, već opozicije Srbiji. Da li se napadima na porodicu ruši sam Aleksandar Vučić, da bi se na kraju srušila Srbija - navodi se u početku filma čije autorstvo je pripisano Tomislavu Lovrekoviću.

U kreativnom nadahnuću, autor nije pomenuo nijedno ime "zlikovaca" koji satanizuju sve Vučiće da bi oborili glavnog - Aleksandra, a s njim i celu Srbiju.

Umesto imena Dragana Đilasa, Marinike Tepić, Vuka Jeremić i ostalih lidera opozicionih stranaka, pa i imena Slobodana Georgijeva, Branka Čečena i Stevana Dojčinovića, prateći naraciju objavljene su njihove fotografije i naslovi iz medija. Naravno, optužbe iz filma ilustrovane su i naslovima iz Magazina Tabloid.

- Nije prijatno kad vidite ovakvu poternicu, u kojoj vas optužuju da napadate nečiju porodicu, nečiju decu. Politički stavovi i medijski izveštaji predstavljeni su kao borba na život i smrt jedne porodice, a to nije tačno - tvrdi Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo.

Čečen greši. Vučić politiku i medije shvata i koristi kao repromaterijal i alat u svom kriminalnom poslu. Za razliku od normalnih ljudi, on zaista u tu borbu ulaže živote. Uništavajući tuđe, brani svoj život. Uostalom, isti Tomislav Lovreković je to dobro zaključio pre nekoliko godina, u poruci naprednjacima, koju je objavio na YouTube.

- Gospodo, nemojte zaboraviti jednu stvar. Na vlast ste dolazili kao srpska, pre svega, pa tek onda napredna, pa tek onda stranka. Svojim potezima dokazali ste da niste ni srpska, to pogotovo niste, pa niste ni napredna, a još ste manje stranka. Vi ste kult vođe jednog pomahnitalog, bolesnog, poremećenog čoveka. Jednog kvislinga, jednog izdajnika, jednog gospodina koji je dozvolio da klečimo i da smo srećni što klečimo. Tako ste došli na vlast, razmišljajte kako takvi odlaze... Negde kucajte "kraj Musolinija" na YouTube-u, pogledajte samo kako je završio. Nećete ni vi mnogo bolje od toga - rekao je Lovreković, da bi, posle medijske i policijske obrade, postao megafon, koji prenosi poruke iz pomračenog uma bolesnog Aleksandra Vučića.

Osim toka poremećene svesti, Lovreković je u filmu "Meta - porodica" preneo i najvažniju poruku, koja je upućena domaćoj javnosti, ali i američkim diplomatama: Aleksandar Vučić će svim sredstvima braniti brata Andreja. Ne zbog logičnih i podrazumevajućih bratskih emocija, već isključivo zbog ljubavi prema samom sebiNe zbog logičnih i podrazumevajućih bratskih emocija, već isključivo zbog ljubavi prema samom sebi.

Kad ne bi bio ugrožen njegov opstanak na vlasti, Aleksandar bi se bez po muke odrekao Andreja. "Andrej mi je brat, volim ga najviše na svetu, ali niko neće biti zaštićen ako je radio nešto nečasno i nezakonito", rekao bi Aleksandar Vučić, dvaput oblizao napućene usne, patetično uzdahnuo i otišao u "Savanovu", da ga Suzana Vasiljević slika dok srče supu, pa da to kači na Instagram.

Aleksandar Vučić je kriminalizovao sve članove svoje porodice, naročito Andreja. To je radio još dok su bili u Srpskoj radikalnoj stranci. Po uzoru na likove iz omiljenog filma, mafijaške sage "Kum", Aleksandar Vučić je podelio uloge svojim najbližim. Za sebe je izabrao ulogu Majkla Korleonea. Andreju je zapalo da bude kao Soni, a nesrećni Danilo se zlopati kao Fredo.

Po tom scenariju, kao da mu je biografiju pisao Mario Puzo, Aleksandar Vučić je oduvek komandovao svima oko sebe, a Soni Andrej je morao da obavlja prljave poslove, posebno one u kojima je postojala određena doza opasnosti. Aleksandar je siktao na konferencijama za novinare, a Andrej se tukao na ulici s aktivistima suprotstavljenih stranaka, zbog čega je nekoliko puta hapšen.

Kako zaista izgleda njihov odnos, i na šta je stariji brat spreman, videlo se 12. septembra 2008. godine, kad je održana sednica Centralne otadžbinske uprave na kojoj je iz radikalskog članstva izbačen Tomislav Nikolić. Zbog usijane atmosfere, pune teških optužbi i istih takvih pretnji, Aleksandar Vučić je preuzeo jake bezbednosne mere. U tri kafića, nedaleko zemunskog Magistrata, nalazile su se grupe od po pet-šest žestokih momaka s beogradskog asfalta, koje je okupio i organizovao Petar Panić.

Jednu od grupa je predvodio Andrej Vučić. Naoružani, oni su čekali signal da, ako zatreba, uđu u Magistrat i spreče fizičke napade na Nikolića i Vučića. Na sreću, do sukoba nije došlo. Nikolić je sestrama i braći radikalima ispričao šta je imao, oni su glasali za njegovo izbacivanje iz stranke i gotovo. Andrej Vučić i Petar Panić nisu morali da intervenišu. A i da jesu, u Magistratu ne bi branili Aleksandra Vučića. Junak nad junacima nije imao hrabrosti da se pojavi. Ostavio je Nikolića da se sam nosi s agresivnim šešeljevcima. Ostavio je i mlađeg brata, nek se on bije, pa kako mu bude...

I sad bi Aleksandar ostavio Andreja na cedilu, neka ga Amerikanci progone, samo kad ne bi dirali njega. Međutim, od toga nema ništa. Aleksandar Vučić može da ponudi samo političke usluge Amerikancima, a to nema veze sa "crnom listom". Andrej i ostali istaknuti članovi naprednjačkog kartela biće izloženi sankcijama zbog kriminala, ne zbog politike. To ne mogu da sakriju ni Vučićevi mediji i saradnici, koje je uključio u odbranu.

- Dokoni Andrej svaki dan sedne u kola i reketira od Horgoša do Bujanovca. U njegovom vlasništvu je sve, od prodavnica hot-dogova na periferiji Beograda do najekskluzivnijih lokala u centru - navodi se u Lovrekovićevom filmu.

Na isti način, parafrazirajući osnovne teze Aleksandra Vučića, Andreja brane funkcioneri Srpske napredne stranke, narodni poslanici iz tog zločinačkog udruženja, kao i lideri satelitskih političkih organizacija. To radi i premijerka Ana Brnabić.

- Sigurna sam da se Andrej prepao, da zaista ne zna šta će od sebe. Možda mu Amerikanci zaplene svu onu nepostojeću zemlju u Vojvodini. Ili "Vin Vin", koji je, je li, njegov, ili, možda, ipak nije njegov. Ili "Franš", koji je njegov, ili, možda ipak nije njegov. Možda će sve to zapleniti svi ti isti, koji sad kažu daće mu blokirati sve račune ili šta već. Ne znam, zaista, šta čovek od svega toga ima - rekla je nedavno Brnabić povodom najave da će se Andrej Vučić naći pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

Oba Vučića, a možda čak i Brnabićka, znaju da ovakvom banalizacijom optužbi neće postići ništa. Od američkih službi, na osnovu čijih izveštaja se pravi spisak osumnjičenih za kriminal i korupciju, nije moguće sakriti prljave poslove. Pritom, takvi izveštaji nisu podneti juče. Sporne aktivnosti Andreja Vučića prate se otkad je SNS na vlasti.

Prilikom prve posete Americi, u maju 2015. godine, kad je bio na funkciji predsednika Vlade, Aleksandra Vučića je dočekalo pismo šestoro kongresmena, koji su od tadašnjeg predsednika Baraka Obame i njegovog zamenika Džozefa Bajdena zahtevali da odbiju zvanični sastanak s njim. To se i dogodilo.

susretu s Obamom nije bilo ni govora. Bajdenu je tada umro sin Bo, pa ni sastanak s njim nije bio moguć. Umesto s vodećim ljudima američke administracije, Vučić je u nuzprostorijama Bele kuće saslušan od strane agenata FBI.

Na fotografijama s tog sastanka, koje je objavio i naš Magazin, videlo se da Vučića saslušavaju ljudi u kaubojskim čizmama, dok sede u nekom hodniku, s plastičnim čašama na stolovima. Umesto na političke teme, Vučić je odgovarao na pitanja o švercu oružja, narkotika, nafte i duvana, koji se nesmetano odvija u saradnji kriminalnih klanova i vlasti iz Beograda i Prištine. Osim Zvonka Veselinovića, na tapetu je bio i Andrej Vučić, za koga se tvrdilo da je organizator akcije u kojoj je srpski Zavod za izradu novčanica i kovanog novca štampao akcizne markice vredne 1,6 milijardi evra, koje su prodate kosovskom kriminalcu Ćazimu Osmaniju. Uz posredstvo Milorada Veljovića, tadašnjeg direktora policije, Osmani je, po nalogu mlađeg brata Vučića, dobio srpski pasoš na ime Dragan Petrović.

Kongresmenka Edi Bernis-Džonson dve godine kasnije uputila je pismo tadašnjem američkom potpredsedniku Majku Pensu u kome ga je upozorila da se u Srbiji krše "zakoni i vrednosti za koje se zalažu SAD". Između ostalog, optužila je Andreja Vučića da stvara monopol u građevinskoj industriji, telekomunikacijama, IT sektoru i trgovini energentima. Uz mlađeg Vučića, Bernis-Džonson je prozvala Zvonka Veselinovića, Slavišu Kokezu, Gorana Veselinovića, Nenada Kovača i Nikolu Petrovića.

U to vreme i američki mediji su se bavili aferaama Andreja Vučića. Visokotiražni dnevni list Hafington objavio je 28. marta 2017,. istraživački tekst u kome autor Robert Krimer navodi da je Andrej Vučić multimilijarder, koji je "uključen u nekoliko desetina kontroverzi". Pored skandala, kao što je napad na pripadnike Žandarmerije, istaknuto je i da je Andrej Vučić uključen u "različite poslove, uključujući i one koji imaju veze sa kriminalnim grupama".

Proces, koji je pokrenut tim optužbama, početkom novembra prošle godine ušao je u finale. Grupa kongresmena je zatražila od predsednika Džozefa Bajdena da iskoristi izvšnu naredbu 14033 i uvede sankcije "onima koji destabilizuju Zapadni Balkan", kako bi se stvorili uslovi za "dosezanje transparentnije i odgovornije vlade u Srbiji, koja bi poštovala demokratiju, ljudska prava, slobodu medija i vladavinu prava".

U pismu, koje je potpisalo šestoro članova obaveštajnog i spoljnopolitičkog odbora Kongresa, prvi put je imenom i prezimenom pomenut Aleksandar Vučić, kao krivac za "produbljivanje korupcije i povećanje pritiska na medije". U istom kontekstu, pod pretnjama sankcijama, istaknuti su Andrej Vučić, Nikola Petrović i Željko Mitrović.

Ma koliko se Aleksandar Vučić trudio, ne može da sakrije istinu o tome da Amerikanci njega, njegovog brata i najbliže saradnike ne gone zbog političkih stavova, već zbog kriminala. Oba brata, njihova mama, tata Anđelko, nestašni Fahri, pa možda čak i Ana Brnabić, svi znaju da afera "Jovanjica", istraga i hapšenje Predraga Koluvije, zvaničnog vlasnika najveće evropske plantaže marihuane, nije plod rada srpske policije. U taj mafijaški projekat uključeni su ljudi iz vrha države, obaveštajnih službi i pravosuđa. Istragu su sprovele američke službe, koje su prinudile pojedince iz MUP-a Srbije da obave posao na terenu. Upućeni u detalje istrage tvrde da je i u tom prljavom poslu značajnu ulogu imao Andrej Vučić.

- Kad je policija upala na imanje "Jovanjica", Predrag Koluvija je pozvao u pomoć Andreja Vučića. Režim čini sve da zaštiti Andreja Vučića i u tom nastojanju ne bira sredstva. Ovo više nije slučaj kojim se bave samo domaće institucije, nego je privukao pažnju međunarodnih faktora. Imena pravih organizatora najveće proizvodnje marihuane u Evropi nalaze se u Koluvijinim telefonima. Moraće da veštače te telefone, pa i one koje je Koluvija namerno blokirao kada je uhapšen. Očekujem da će progovoriti i Koluvija, koji je sada označen kao organizator kriminalne grupe. Koluvija zna sa kim se dogovarao i ko mu je pružao podršku, kao i ko ga je usmeravao i zašto je na njegovom stolu bilo rešenje da je saradnik vojne obaveštajne službe. Mora se otkriti po kom osnovu su pripadnici javnih službi čuvali "Jovanjicu" i obezbeđivali transport droge. Moramo i da čujemo šefove tajnih službi kako je moguće da oni to nisu primetili. Srbijom danas upravlja kriminalni klan koji je preuzeo državu - tvrdi Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Andrej Vučić je tužio Aleksića zbog izjava, kojima ga je doveo u vezu sa Koluvijom. Sud je dozvolio veštačenje Koluvijinog telefona, ali ne za sve aplikacije koje je koristio za komunikaciju. Na taj način, uz pomoć pravosuđa, braća Vučić su uspeli da privremeno sakriju tragove koji vuku prema Koluviji i "Jovanjici". Međutim, očekuje se da i to bude otkriveno, pošto američke službe, koje su vodile istragu, sigurno neće dopustiti da učesnici u tom poslu prođu nekažnjeno, bez pravnih sankcija.

Pre "Jovanjice", Andrej Vučić je pažnju američkih i evropskih službi za borbu protiv finansijskog kriminala privukao aferom "Asomakum". Andrej Vučić je 16. marta 2010. godine osnovao preduzeće "Asomakum", u kome je, prema podacima Agencije za privredne registre, bio zakonski zastupnik i direktor. Narodna banka Srbije je dopisom od 2. februara 2012. godine obavestila Privredni sud u Beogradu da je račun "Asomakuma" u neprekidnoj blokadi 533 dana i da glavni dug i kamata iznose 22.771.398,60 dinara. Tada je pokrenut prethodni stečajni postupak, ali firmi nije oduzet PIB, pa se u APR-u vodila kao aktivno privredno društvo sve dok mediji nisu objavili da je Andrej Vučić vlasnik preduzeća koje je državni budžet oštetilo za više od 200.000 evra.

Andrej Vučić je tvrdio da je firma "Asomakum" osnovana s njegovom lažnom ličnom kartom. Sredinom oktobra 2014. podneo je tužbu protiv preduzeća, koje se vodi na njegovo ime, a tek dve nedelje kasnije je zatražio brisanje iz Agencije za privredne registre. Uhapšeno je 16 osoba, koje su osumnjičene da su s Andrejevom falsifikovanom ličnom kartom registrovali fantomsku firmu, preko koje su obavljali razne finansijske transakcije.

- Policija je nepobitno utvrdila da je bilo falsifikovanja lične karte Andreja Vučića. Falsifikovan je i njegov potpis, a postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti - rekao je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović.

I ta afera će biti raskrinkana tek posle pada braće Vučić s vlasti. Tada će javnost u Srbiji saznati da li je istina, kao što je objavio Dragan Đilas, da braća Aleksandar i Andrej Vučić imaju račune u pekinškoj Bank of China, na koje je deponovano više od 2,5 milijarde evra. Ne treba sumnjati da američke službe raspolažu preciznim podacima o svim računima u srpskim i stranim bankama, koje imaju braća Vučić.

Borislav Novaković, predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, tvrdi da su Miloš Vučević i Andrej Vučić u kriminalnoj vezi s kompanijom "Galens", koja namerava da gradi "Novi Sad na vodi", po ugledu na "Beograd na vodi".

- Ta kriminalna veza već je ostavila pogubne i nepopravljive posledice na urbani izgled Novog Sada. Ukoliko uređenje dunavske obale kod Ribarskog ostrva, Šodroša i Kameničke ade opredeli kriminalni interes kompanije "Galens", Novi Sad će se trajno i nepovratno odreći svog najvažnijeg resursa, a kriminalci će zaraditi više od 1,5 milijarde evra - rekao je Novaković.

Signali, koji ukazuju da se omča steže, stižu sa svih strana. U Budvi je obustavljena izgradnja hotela, koji je trebalo da bude zajednički projekat Andreja Vučića i Balše Đukanovića, sina crnogorskog predsednika Mila Đukanovića. Za razliku od kolege iz Srbije, crnogorski vladar ne tera inat Amerikancima, već pokazuje dobru volju za saradnjom kako bi izbegao da se i njegovo ime nađe na "crnoj listi". Zato prekida veze sa svim kandidatima za američke sankcije.

Aleksandar Vučić bi postupio kao Đukanović, kad bi mogao. Međutim, i da se odrekne brata Andreja, ne bi uspeo da izbegne odgovornost za sve što su zajedno radili. U bezizlaznoj situaciji, braća Vučić moraju da se svim sredstvima bore za opstanak na vlasti. Dok su na vlasti, biće i na slobodi. Dok su oni na vlasti, svi građani Srbije biće njihovi taoci.

Slobodu neće doneti američke sankcije protiv svih Vučića i njihovih saradnika iz vrha kartela, za to moraju da se izbore sami građani Srbije. Ipak, kad se bar jedan Vučić nađe na "crnoj listi" to će biti znak za bežaniju pametnijih članova kartela.

Urušavanje piramide kriminalizovane vlasti, sve s naprednjačkim faraonom na vrhu, više ništa neće moći da zaustavi. Taj posao je počeo, treba ga dovršiti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane