Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Stranački poverenici u predizbornoj misiji totalnih kontrola SNS opština po Vojvodini

FUNKCIONERU FOTELJA SLATKA - NARODU - PATKA

Naređenje - izvršenje - belaj - nema nam spasa...! Najkraći opis stranačke SNS torture, gde je ubogi građanin, sveden na nivo, "punjenih paprika". Nakon desetogodišnje kulminacije "pedantnog" satiranja prava na zemlju, vodu i vazduh, "pune" se groblja, više nego ikad.

Kada se sve otme kontroli izvršnih lokalnih foteljaša, uvode se stranački kontrolori - poverenici otimanja od građana po svim opštinama Srbije. Po Vojvodini, iz NS centrale stranke "pažljivo" su "razbacani", isključivo "provereni usisivači" gradskih i opštinskih kasa. U Pančevu se "razmahao" neki Malović, u Zrenjaninu stranački prevrtač od advokata, Vladimir Galić, u ubogoj opštini od Sečnja, "odžačar" je Đaković iz Odžaka, u Sremskoj Mitrovici poverenik je, lično, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović...

Zoltan Horvat

Odgovornost je reč koja ne postoji u SNS hijerarhiji. Epidemija bahatosti je, k'o budali šamar, "žarište" kovid pljački svih i svega. Pre samo par meseci, okončana je, i svečano otvorena biciklistička staza do Zrenjanina od graničnog prelaza sa Rumunijom (kod Srpske Crnje). Poslednji kilometri asfaltirane staze od dva metra širine, finansirani su direktno iz EU fondova.

U poslednje radove, uloženo je, navodno, 1.320.000 evra, i rezultati rada su, više nego vidljivi. Poveće "parče" deonice kod šlajza nadomak Kleka, jednostavno je potonulo, uzani asfalt se urušio, biciklistički saobraćaj zaustavljen usred zime, kad mu ionako, vreme nije. Puče bruka od asfalta, novog novcijatog, nerazrađenog, ko je kriv? 'Ebi ga, desilo se... Ima li odgovornih među naredbodavcima i izvođačima radova, za novu javnu sramotu? Nema, teraj dalje, ko još u predizbornom kapilarnom otimanju glasova od naroda, ima vremena da razmišlja o tako beznačajnim stvarima, poput odgovornosti prema građanima.

"...Pitaj druga Pajkovića..." (citat Pantića iz filma Tesna koža)... Do zrenjaninskog SNS poverenika Vladimira Galića se jednostavno ne može doći. Zabranjeno je postavljati bilo kakva pitanja (ne)odgovornima za kovid Zlatno doba, idealnog za "ugrađivanje" pojedinaca iz stranačke "familije", jednih te istih. Da se onako strovali desetak metara biciklističkog asfalta, alo, ima li u zrenjaninskom SNS-u ljudi da objasni i ovu neobjašnjivu lakrdiju... Nema! Pogotovo nije pristojno ometati stranačke glavešine u restoranima, gde je nepristojno prilaziti im tokom svakodnevnih gozbi, i gde se nemilosrdno tamane alkohol i mesina od hrane. Konferencija za medije ili nema, ili uopšte nema, izuzmemo li dojave RTS dopisništvu ili RTV Santosu, šta se, i koliko sme izveštavati o dešavanjima u centru Banata.

Zastanemo li u Kleku nadomak Zrenjanina, golim okom se vide i hektari na kojim je razasut šljunak (na stotine kubika) zarastao korovom. Za ovaj i ovakav korov, ruglo Kleka, Čedomir Janjić, bivši gradonačelnik, i Dragan Ćapin - Ćapko, njegov bivši pomoćnik, kunu se da je u pitanju golf teren, i da oči prosečnog građanina ne vide kao vidoviti foteljaši.

More biti da su zaboravili svoje redovne porcije od promocija svečanih obećanja, da će Klek, već pre 2020. godine, imati golf teren?!? Od modernog terena osta pobacan šljunak zarastao korovom, milionske štete su ogromne, ko je odgovoran za bacanje para iz gradske kase u korov...? Naravno, niko, Ćapko nikako. Kao "beli medved", zaštićen od odgovornosti.

Samo par stotina metara dalje, vidi se detaljno "skockan" zamak od velelepne građevine, za koju meštani tvrde da u njoj živi porodica Ćapin. Tog istog Ćapka, u međuvremenu postao i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije, takođe za restoranskim stolom u društvu proverenih stranačkih pajtosa, krajnje je neumesno pitati, da li su se nakon promocije nove firme Vatrogas Srbija, neki tako "vešto ugradili" u paprenu cenu vatrogasnih odela, naručenih iz vranjanske firme Yumco?

Zabranjena su i potpitanja, kako u cilju zaštite od požara u školama zrenjaninske opštine, za svaku od 30 škola obračunava trošak od 570 hiljada dinara, umesto realnih 220 hiljada? Da ne presedne krkanluk, pobrinuli se konobari restorana, "ispedalirani" svi koji ometaju visoke redovne goste na važnom stranačkom okupljanju. Zrenjaninski Pajković, poverenik Galić, ni o ovome, pojma nema. Niti se oglašava.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, i gle užasa od samokontrole, poverenik SNS-a za rodnu Sremsku Mitrovicu, oglašava se povodom potvrđene vesti da se lokalni funkcioneri međusobno tuku, a, usput, tuku i sugrađane. Kaže, istina kratko, da su lokalne tabadžije njegovi neposredni saradnici, i da moraju na kraći odmor, na rezervnu stranačku klupu?!? Svedoci su potvrdili da su se potukli Miroslav Jokić, načelnik gradske uprave Sremske Mitrovice (proverena "desna ruka" ministra Nedimovića) i Vasilije Ševo, načelnik za sport i (ne)kulturu.

Svedoci tuče navode da je Jokić izvukao deblji kraj, da bi, nezadovoljan ishodom (dobijenim batinama), u izlivu besa, napao sugrađanina Gorana Vukajlovića, mučki ga udarivši u leđa. I tu je, svedoci ne lažu, Jokić "izvukao", nove batine.

Dobro upućeni tvrde, Nedimović to zna najbolje, da je direktan sukob u SNS-u Sremska Mitrovica, rezultat ličnih razmirica sukobljenih u osvajanju lokalnog trona "ugrađivača" u gradsku kasu, sa ciljem da se dodvore ministru - povereniku. Sagu o munjevitom osvajanju fotelja, Ševo je, ne tako davno, otpočeo švercom parfema, istakao se u akciji uz oblinu pomoć supruge - doktorice. Dotična doktorica je u međuvremenu postala i direktorica Doma zdravlja, pa je, kako to već u SNS-u ide, njen suprug, bez dana radnog staža, postavljen za direktora gradske sportske hale PSC Pinki. Nakon toga, naravno, uznapredovao je do funkcije načelnika za sport i kulturu grada.

Ovaj drugi sukob, sa sugrađaninom Vukajlovićem, rezultat je preudaje njegove bivše supruge za Jokića. Novopočena gospođa Jokić, usput je ostvarila munjevitu karijeru u Zdravstvenom centru Sremske Mitrovice, i, kud ćeš lepše za periodična međusobna lemanja bivšeg i sadašnjeg muža?

Miroslav Jokić, dovodilac novopečene supruge u lokalnu SNS oazu Zlatnog doba o čijem je funkcionerskom "junaštvu" Magazin Tabloid već pisao, sa 35 navršenih godina, nigde nije radio, niti je bilo šta stvorio. Odjednom, uplovljavanjem u političke vode, "zalomile" se funkcije, postao pajtos od poverenja ministra, pa, odjednom, kupio hektare najskupljeg zemljišta u Sremskoj Mitrovici. Trenutno je vlasnik najsavremenije plantaže borovnice, koju održavaju radnici iz javnih preduzeća. Najzad, u rangu pajtosa ministra, može da se podiči i hepiend ženidbom, gde je izabranica takođe pokazala munjevite reflekse za stranačku karijeru u struci. Idila, začinjena periodičnim šaketanjem.

Na kraju, reagovao je SNS poverenik za rodni kraj, Sremsku Mitrovicu, ministar Nedimović, rekavši da će pulen Jokić, razrešen funkcije načelnika gradske uprave, morati na rezervnu stranačku klupu. Sa ili bez polaganja računa za skandalozno ponašanje funkcionera? Ministar nije čuo pitanje, žurio je, čekao ga je predsednik stranke u Beogradu, za stranački (iz)let u Priboj, tamo - vamo, drž - ne daj... Iz šupljeg u prazno, pa, jopet...

Vrhunska zajebancija stranačkih foteljaša sa narodom traje li traje, predizborna temperatura se diže, a samo pre 7 godina, januara 2015. godine, čelnici Zrenjanina ponavljali su: centar Banata dobija zdravu pijaću vodu i obilaznicu. U glavnim ulogama pred mikrofonima, i tada stari znanci, junaci našeg doba, Čedomir Janjić, gradonačelnik i Dragan Ćapin - Ćapko: Dragi građani, obećavamo Vam komoditet, imaćete sve što ste sanjali, a što zloglasna prethodna žuta vlast, u kojoj smo se sticajem okolnosti, i mi baškarili, nije ostvarila...

Danas, 7 godina kasnije, isti dvojac, iz drugih SNS fotelja, takođe predizborno ponavlja: vode za piće i obilaznica, kol'ko nećeš... Bez trunke savesti, odgovornosti, al', kilaže, osobne, telesne na desetine kila veće... Istinske gromade Zrenjanina, koje prepoznaju konobari stranačkih restorana, vežbaju isključivo potpise na račune koji se gomilaju.

Kako odoleti ovalima i buteljkama na račun sugrađana... pitao se tri minuta i SNS poverenik Galić, pa, uz poklič, juriš na protivničku stranu, krenuo u doterivanje (do pucanja) sopstvene linije... Jarko žuti dresovi zamenjeni crveno-crnim, isti...drugo pakovanje...

Na kraju, jedna lepa vest za građane Zrenjanina, ljubitelje domaćih životinja. Na pitanje, čija je vizija ovog i ovakvog Zrenjanina, rugobe od grada, odgovor znaju skoro svi: Vizija je onog kome ide i provizija.

Da i građani od svega, dobiju, patku.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane