Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Hoće li zaveru ćutanja, osim bivše ministarke, prekinuti i drugi iz Vučićevog tima?‚

Zorana je (o)svanula

Bivša ministarka Zorana Mihajlović, nakon saznanja da nije ponovo na ovom mestu, održala je konferenciju za štampu na kojoj je objasnila svoje poglede na aktuelne društvene prilike u Srbiji i obznanila da je njeno ministarstvo obaveštavalo istražne organe o kriminalu koji je sprovođen pod kapom ovog ministarstva. Nadležni su sve to oćutali. Ona ne želi da odgovara za kriminal onih koji upravljaju ovom opljačkanom zemljom. Svi ostali su ćutke odlazili, nakon što je šizofreni Vučić zaključio da su mu potrebni samo poslušni. Da li će se omerta koju je uspostavio Veliki Vođa, prekinuti?

M. Brkić

Ruski literata Varlam Šalamov je lep komad života proveo u gulagu. U Pričama sa Kolime i memoarima opisao je život u Sibiru.

Nekoliko godina, nakon dolaska iz Lefortova u logor, upravnik ga je pozvao da mu ''sređuje arhivu''. Na pisaćoj mašini prekucavao je imena logoraša, matični broj i neke oznake.

Upravnik ga je, piše Šalamov, dugo posmatrao. Tihim glasom, dok je pucketala vatra u sobi, pitao ga je da li je priznao krivicu, mada je iz presude to znao. Zato ga je i pozvao.Varlam je odgovorio odrečno, pokretom glave.

Upravnik mu je, potom, dok je za njih dvojicu kuvao čaj, objasnio šta znače oznake, u vidu slova, pored imena logoraša. Shvatio je da je pored njegovog imena slovo koje upravu obaveštava da ne sme živ izaći. Dok je razmišljao šta da radi sa svojim kartonom, upravnik je usput rekao da niko ne proverava ispravnost kartona, dajući mu do znanja da upiše slovo koje može da ga brže izvede iz kazamata, što je on i učinio.

Svi koji su izvedeni pred preki vojni sud u Staljinovoj diktaturi, kleli su se da im je on idol, da bi se pre ubili nego ružnu reč o njemu i Revoluciji izustili.

Šalamov je, piše, upoznao pukovnika, vojnog sudiju, koji je serijski slao optužene pred streljački stroj, i u kazamate. On mu je objasnio kako je i on završio u ledenom Sibiru.

''Jednog dana doveli su pred vojni kolegijum čoveka, pod optužbom da je radio za neku stranu službu. Reda radi, upitao sam ga ko mu je bio veza, znali njegovo ime. Optuženi me je pogledao ispod oka i odbrusio mi je - Šta se praviš lud, tebi sam dostavljao sve podatke''

Bivši pukovnik se osmehnuo, i odredio mu je kaznu od 10 godina zatvora. Oficir NKVD-a je rekao optuženom da je slobodan, a kada je on izašao, vezali su trojicu sudija. ''Dvojicu su streljali istog dana, jer su rekli da su nevini, a ja sam priznao da sam besan na zločine koje se čine nad poštenim građanima''

Zbog priznanja svoje ''zločinačke aktivnosti'' dobio je najmanju kaznu - pet godina zatvora!

Zašto ispisujem ove redove iz zapisa Varlama Šalamova?

Srbijom već deceniju vlada opasni ludak i zločinac Aleksandar Vučić. On optužuje, hapsi, presuđuje, izvršava kaznu, amnestira, ubija...

Kazne izriče on, a obrazlažu sudije, a optužbe tužioci i njegovi policajci...

On prodaje državne, partijske i javne funkcije, on postavlja, on dodeljuje lažne diplome srednje, više škole i fakulteta, potvrđuje lažne doktorate...

Keramičar iz Kruševca Bratislav Gašić je bio gradonačelnik, pa ministar odbrane. Vučić ga je bacio u blato, zbog nepristojne reči novinarki Zlatiji Labović. Gašić se izvinjavao, kleo se da je Vučićeva odluka ispravna, da u njega veruje i da mu je odan.

Picousti je pohvalio potom Gašića. I setio ga se, pa je Bata Santos te 2017. godine imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije.

Zbog poniznosti, amnestirao je Batu Gašića i tadašnjeg ministra zdravlja, odgovorne za smrt pilota helikoptera, koji je, po nevremenu, morao da iz Novog Pazara prebaci u Beograd jednu porodilju sa bolesnim detetom. Po Gašićevom nalogu pilot je umesto na heliodrom VMA, morao da sleti na aerodrom, jer ga je tamo, pred svitom novinara čekao ministar. I sedmoro ljudi je poginulo.

Presudio je Vrhovni sudija! On je oslobodio dvojicu ministara, a proglasio krivim pilota Mehu, rekavši da je tog dana bio pijan!

Od kada je došao na vlast, šizofreni ludak Aleksandar Vučić je neustavno prigrabio svu vlast. Obećavao je gazdama iz Vašingtona brda i doline, prodaju Kosova, rasprodaju države....

Isto je to uradio i sa gospođom Merkel, sa pobratimom Emanuelom Makronom, doveo je i brata Si Đinpinga, pred sultanom Erdoganom je bio ponizan kao Ibrahim paša. Braći iz Emirata je obećao kule i gradove, dao dupe i promenio je veru. Uzmi ago, što ti drago!

Siniša mali je njegov verni sluga. Mali je veliki lopov. Njegov brat Predrag zvani Peda je pobratim njegovog polubrata Andreja. Peda je ženskaroš i nasilnik , liči na Sinišu i na Aleksandra. Vole da muče žene. Siniša je bivšoj ženi Mariji oteo troje dece, preko suda. Peda je pretukao svoju tadašnju devojku Anu Brnabić, tako krvnički, da je morala na operaciju, izvađeni su joj reproduktivni organi, pa se ona prolezbejisala. Ali je ostala uz nesuđenog devera Sinišu, jer je on i nju i njenog brata Igora uveo u kriminal, sa svojim kartelom.

Veljko Belivuk, bivši vođa Vučićevog navijačkog klana, potvrđuje da je po šefovom (Vučićevom) nalogu, rušio Savamalu, zbog Beograda na vodi... Da zna ko je ubio Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i mnoge druge ''nestale'' po nalogu svog bivšeg šefa.

Pre tri nedelje Vučić je, poslednjeg dana roka za formiranje Vlade, saopštio imena novih ministara.

Svi odbačeni su ćutali, pognuli glave. Tako je šef odlučio. Čak se ni alapača Jadranka Joksimović ne oglašava. Ona je odbila mesto koje joj je Veliki Vođa ponudio. Ona zna sve o njemu. Pretila je, al se ućutala.

Možda je tu njegovu ''tehnologiju vladanja'' najbolje opisao Milorad Vučelić, od smrti otrgnuti novinar, glavni urednik Večernjih novosti u raspadanju.

Upitan kako je on, kao 68-smaš, spao da pred sam kraj života služi Vučiću, odgovoroio je: ''Kada su me odveli u bolnicu zbog korone i stavili na respirator da umrem, u sobi se pojavio Vučić, zapretio prstom lekaru i rekao - ovaj čovek ne sme da umre".

Vučić odlučuje koga će ubiti, počev od Dragoslava Kosmajca, do generala Zorana Stankovića.

Siniša Mali je sa bratom i kartelom vlasnik nekretnina vrednih milijarde evra. Otima, pljačka... Tako je Siniša, lažni doktor nauka, svoju ljubavnicu Dubravku Đedović, koja je nekada bila žena francuskog obaveštajca Negrea, postavio za ministarku, umesto Zorane Mihajlović.

Gospođa Dubravka je sedam dana pred polaganje zakletve, postala ministar, obećavajući da će rasturiti Srbiju.

Ova promiskuitetna žena je toliko opčinila nesretnog Sinšu Malog, koga čeka doživotni zatvor, da će, kao potpredsednik Vlade, sve učiniti, da joj ispuni svaku želju. Ima i on Vučića u šakama.

Neočekivano, osim Veljka Belivuka, koji pred sudom otvoreno govori o svom šefu Vučiću, čije zadatke je izvršavao, Veliki Vođa se uplašio i istupa doskorašnje ministarke Zorane Mihajlović.

Ova regularno obrazovana žena podsetila je da je kao ministarka, pružala aktivan otpor pljačkanju i kriminalu u svom ministarstvu. Podnosila je krivične prijave protiv direktora Koridora, protiv Milorada Grčića, doskorašnjeg direktora EPS-a, protiv večitog direktora Puteva Srbije Drobnjaka.

Ona je, da podsetimo, odbila da izda dozvolu projektu Beograda na vodi, tako upozoravajući građane da je on nezakonit. Potpisala je dozvolu, tek kada je zvanično obaveštena da su otklonjeni nedostaci, na koje se pozivala.

Gospođa Mihajlović puno zna. Ima i papire da je na sav kriminal Vučićeve elite na vreme upozoravala.

Ova odlučna žena nije licemerna. Ona je rekla da da smatra da Srbija treba da je prozapadna, da misli da treba da eksploatišemo litijum. Zna ona da većini građana to ne godi, da je neće podržati. Ali... Ona oseća dužnost da kaže ono o čemu zna, a to je o pljačkama milijardi dolara i evra koje su završile u džepovima Vučićevog kartela - brata Andreja, oca Anđelka, Siniše Malog i njihovih kumova.

Ako gospođa Zorana ostane dosledna, opozicione stranke treba da joj omoguće da iznese podatke o svom ministrovanju i ukaže na posledice koje iza njega ostaju, jer je iza pljačke stajala državna mašinerija - sudovi, tužilaštva, policija, mediji...

Vučić je, kao popišan, prokomentarisao istup gospođe Mihajlović - Lepo sam joj rekao da nije lepo da pljuje bunar iz kojeg je pila vodu! On tako poručuje da je i voda njegova. Vazduh ne pominje jer je najzagađeniji na svetu.

Hoće li bivši ministri i državni službenici podići svoj glas. Hoće li se uspraviti i pomoći Srbiji da se spasi?

Moramo im pomoći iz sve snage.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane