Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Koliko još treba Vučićeva mafija da nas pobije i opljačka, da bi se njihovi zaštitnici smilovali na nas

Strašno buđenje

Odgovarajući na pitanje o rešavanju kosovskog problema, američki ambasador Kristofer Hil je 10. oktobra ove godine rekao da, bilo to u ovom ili sledećem veku, ''Srbi kada se probude, videće da su Albanci uzeli Kosovo za sebe" i zato se kako je rekao, nada da će normalizacija biti postignuta u međuvremenu kako bi se nastavilo sa stvarima koje su važne prosečnim ljudima! Gospodin Hil nije rekao ''oteli smo vam Kosovo i dali ga Albancima!''. Nije rekao ni da su dozvolili svojim izabranicima da nas opljačkaju, ubijaju, rasturaju nam državu, a sve pod njihovom zaštitom. Kako je poslaničko pitanje gospodina Vladana Gajića iz Narodne stranke otvorilo pitanje ko zaista stoji, a ko leži, iza Vučića i njegovog kuma i kartela?

Milovan Brkić

I dok zla politika iz Vašingtona već decenijama drži Srbe ''uspavane'', porobljene, opljačkane, ponižene i u stanju samo što ne ispuste dušu, kao pokusne kuniće za najteže eksperimente, bolesne od radijacije od bombardovanja, njima iz leđa stoji i evropska elita, kojoj su iz Vašingtona, kao načetu kurvu, iznajmili Srbiju da je dokrajči, potpuno uništi...

Deset godina Srbijom vlada i tlači nas vašingtonski namesnik, šizofreni Aleksandar Vučić. Njegova zlodela, ubistva građana, nasilje koje sprovodi, podmićivanje svetskih državnika ogromnim svotama novca, trgovina oružjem, ljudima, kao i ogromnim količinama narkotika, prećutkivana su od administracije iz Vašingtona, Pariza, Brisela, Berlina...

Američka obaveštajna zajednica nekoliko godina je pratila tokove novca, oružja i narkotika, kojima su na Balkanu, vašingtonski miljenici zarađivali desetine milijardi dolara i evra. Samo je američka DEA ''uhapsila'' tovare belog praha prema Evropi i Sjedinjenim Državama koje se mere stotinama tona kokaina. Zaplenili su požrtvovani službenici DEA te pošiljke, pokušavajući da bankrotiraju balkanske narkose, koji su bili i na čelu svojih država, poput Aleksandra Vučića.

I kada se očekivalo da će staviti bukagije stotinama balkanskih krimosa, najviše narkosa, odjednom se ućutala obaveštajna zajednica, zaćutali su tužioci i federalne sudije.

Dolaskom Džozefa Bajdena u Belu kuću, sve je ''stavljeno pod tepih''. Ovom senilnom starcu je važan njegov sin Hanter, advokat, da namlati milijarde od balkanske kriminalne elite.

Čak je, u sprdanju sa narodima na Balkanu, pomenuti američki predsednik dva puta potpisao Izvršne naredbe kojima se nalaže Ministarstvu finansija da u saradnji sa Stejt Departmentom, sačine crne liste državljana balkanskih država kojima se zabranjuje ulazak na treritoriju SAD-a, zbog trgovine oružjem, pranja novca, trgovinom narkotika, koji, na taj način, ugrožavaju interese i Sjedinjenih Država.

Ali, na ''crnoj listi'' našli su se u Srbiji samo Zvonko Veselinović i Svetozar Marović!

Dozvoljeno je da se imovina gospodina Veselinovića prebaci na ime Vućićevog kuma Nikole Petrovića, koji je u Delaveru u SAD-u osnovao firmu sa dvoje zaposlenih i sa ulogom od 125 dolara (UGT Renewables), kojom će kupiti srpsku Elektroprivredu, bez dugova koje je ovih dana ''rebalansom budžeta'' pokrio ministar finansija Siniša Mali, Vučićeva desna ruka.

Uoči završnice pred održavanje izbora za kongres, senat i guvernere i lokalne vlasti u SAD-u, odjeknula je prava bomba. Posle dužeg ćutanja, oglasilo se Ministarstvo pravde SAD-a, saopštenjem da je u Majamiju uhapšen Goran Gogić.

Bivši bokser teške kategorije iz Crne Gore, Goran Gogić (43), sledećeg ponedeljka (7. novembra) pojaviće se pred sudijom u Majamiju, a odlučivaće se o određivanju pritvora i prebacivanja u Bruklin, u Njujorku, javili su mediji u SAD.

Po tvrdnjama američkih zvaničnika, Goran Gogić je, od maja 2018. do juna 2019., godine ugovarao nabavku velikih količina kokaina direktno od proizvođača u Kolumbiji. Potom je, po navodima optužnice, organizovao utovar droge dok su prekookeanski brodovi za transport kontejnera robe bili van luke.

Droga je do brodova koji su bili usidreni van luke dovožena brzim čamcima, a onda bi je članovi posade, koje je, navodno, takođe kontrolisao i vrbovao Gogić, prebacivali dizalicama u specijalno pripremljene kontejnere.

Članovi kriminalne organizacije koju je, prema navodima optužnice, organizovao Gogić, bili su i lučki radnici u Americi. Konačno odredište bila je Zapadna Evropa, gde je droga rasturana.

Gogić se vezuje za jednu od najvećih zaplena kokaina u istoriji Amerike, odnosno u istoriji američke carine, a to je zaplena skoro 18 tona kokaina na brodu MSC „Gvajana", u Filadelfiji u junu 2019. godine. Tada su pohapšeni i članovi posade za koje su američke vlasti sumnjale da su umešani u šverc droge, a većina uhapšenih su bili crnogorski pomorci.

hapšenju Gogića oglasili su se gotovo svi američki istražni organi - predstavnici američkog državnog tužilaštva, agenti Službe nacionalne bezbednosti, predstavnici DEA, agenti FBI, komesar njujorške gradske policije i funkcioner policije države Njujork.

Zanimljivo je da se u ime FBI (Federalnog istražnog biroa) oglasio specijalni agent Vejn Džejkobs koji je iz odeljenja za borbu protiv sajber kriminala.

„Njegovo (Gogićevo) hapšenje demonstrira globalnu reakciju FBI i naših partnera da privedemo pravdi narko dilere koji krše zakone SAD", rekao je on.

Mediji su javili da će se gospodin Gogić pojaviti pred porotom federalnog suda u Majamiju 7. novembra, kada će se odlučiti da li će biti prebačen u Njujork, u zatvor tamošnjeg federalnog suda u Bruklinu, a po optužnici koja je protiv njega već podignuta.

I odjednom muk. Ni reči o slučaju najvećeg živog narko bosa, kako ga je predstavio okružni tužilac u Njujorku, tvrdeći da protiv Gogića ima sve dokaze, dovoljne za osudu.

Čiji kažiprst je zaustavio medijsko interesovanje za čoveka, označenog kao najvećeg narkobosa na slobodi?

Zanimljivo je istaći da je Vučićev list Kurir odmah Gogića doveo u vezu sa Radojem Zvicerom, koji je ovih dana optužen da je član ''Vračarskog klana" koji je planirao ubistvo srpskog diktatora.

Vučićev bivši vođa navijačke grupe Veljko Belivuk tvrdi da je sve poslove radio po nalogu šefa Vučića, a da je Zvicer dobar čovek!

Magazin Tabloid je od čoveka iz DEA dobio podatke da je Gogić iz Srbije otišao u Nemačku sa diplomatskim pasošem Aleksandra Vučića, o čemu je Predrag Popović prošle godine opširno o ovom čoveku, pod nadimkom Tito, pisao u tekstu ''Picousti, a opasan mafijaš'' u broju 482 Magazina Tabloid.

Zaista je misteriozno skidanje sa poternica ljudi oko Aleksandra Vučića, koji je bio na istoj optužnici sa pomenutim Gogićem, kao i Vučićevo skidanje sa optužnice pred federalnim sudom u Detroitu!

Promena snaga u Kongresu, sigurno će osokoliti Obaveštajnu zajednicu SAD-a da preko kongresmena utiče da izvršna vlast pusti pravosuđe da radi svoj posao.

Ovih dana u Narodnoj skupštini Srbije postavljeno je, u direktnom prenosu, poslaničko pitanje, o napadima Vučićevog kuma Nikole Petrovića na Magazin Tabloid, podnošenjem tužbi protiv urednika, novinara i izdavača lista i čestim zaplenama imovine izdavača.

Nikola Petrović je, da posetimo, bio direktor JP Elektromreža Srbije, a potom se počeo baviti biznisom, gradnjom mini hidroelektrana, otimajući od seljaka njive oko potoka. On je nerazdvojan poslovni partner Andreja Vučića.

Više američkih kongresmena iz redova Demokratske, a i Republikanske stranke, pisali su pisma američkim predsednicima da se okonča istraga protiv kriminalne grupe Aleksandra Vučića u kojoj se ističe njegov brat Andrej i kum Nikola Petrović.

Europol je tražio, više puta, da se povodom istrage ''Familija" započetoj u Hrvatskoj, saslušaju i Andrej i Nikola, ali to nije dozvoljeno u Srbiji, zvanično se usprotivio specijalni tužilac Mladen Nenadić.

Da podsetimo, na Đurđevdan (6. maja) 2019. godine, javni izvršitej je ušao u prostorije redakcije Magazina Tabloid i zaplenio svu imovinu (kompjutere, stolove, stolicu, čaše, šolje, beleške novinara) zbog presude kojom je drugo preduzeće bilo obavezano da zbog ''povrede časti i ugleda'' Nikole Petrovića isplati mu iznos od 150.000 dinara. Policija je obezbeđivala izvršenje po nalogu državne sekretarke Dijane Hrkalović i tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. Taj događaj snimala je kamera Dragana Filipovića, YouTubera Srpskog kolektiva. Opljačkanu imovinu redakcije Magazina Tabloid, ispražnjena od svih stvari i lica, izvršitelj je procenio na 700 evra!

Kompjuteri novinara izlistavani su u policiji, uz gromoglasan smeh Nikole petrovića, pomenute Hrkalovićke. Čitani su neobvjavljeni tekstovi, lične poruke. za ovakve gadosti plaća se glavom.

Sutradan su ambasadori Kvinte posetili Vučića, iznenađeni tim nesvakidašnjim prizorom, da tako opasan kriminalac kao što je Nikola, pleni stolove i stolice privrednog društva, koje mu ništa ne duguje. Vučić je prao ruke, kao da nema informacije.

Pet dana kasnije ministar policije je pozvan u Vašington, sa delegacijom MUP-a. Primljen je na najvišem mestu od direktora (DEA, FBI-a, Agencije za sprečavanje pranja novca, savetnika za nacionalnu bezbednost predsednika SAD-a...) Upoznat je sa kriminalom koji vrši Vučićev kartel, među kojima je i kum Nikola.

Izborom Džoezefa Bajdena za predsednika SAD-a, Vučić je postao ''van domašaja'' Obaveštajne zajednice. Izgleda da joj je neko vezao ruke!

Ali, čini se, Evropsko tužilaštvo za borbu protiv kriminala u Evropskoj uniji, formiralo je preko Europola jake istražne timove, u koje su uključene i kriminalističke policije država - članica Unije.

Na čelu Tužilaštva je gospođa Laura Koveši, proslavljena rumunska tužiteljka.

Američkim potpredsedsnicima kongresmeni su pisali pismo, tražeći da se organizovana kriminalna grupa srpskog predsednika Vučića procesuira.

U toj grupi su pomenuti njegov brat Andrej, kum Nikola Petrović, Slaviša Kokeza... koji su osumnjičeni za najteže kriminalne prestupe. Objavljujemo kopiju jednog od tih pisama.

I Edi Bernis-Džonson, članica američkog Kongresa, u julu 2017, uputila je pismo Majku Pensu, potpredsedniku SAD.

- Zabrinuta sam zbog izveštaja da mala grupa, koju vode predsednikov brat Andrej Vučić i četvorica njegovih bliskih prijatelja, Nikola Petrović, Zvonko Veselinović, Slaviša Kokeza i Nenad Kovač, nastavljaju da konsoliduju sve projekte infrastrukture i javnih radova. Njihov odnos sa Aleksandrom Mihailovičem Babakovom, specijalnim izaslanikom koji je imenovan od strane ruskog predsednika Vladimira Putina, takođe zaslužuje nadzor. Znajući vašu posvećenost slobodnoj tržišnoj ekonomiji i negovanju prilika u zemlji i inostranstvu za američku industriju, nadam se da ćete obezbediti izjavu predsednika Vučića o aktivnostima ove grupe - zatražila je kongresmenka od potpredsednika Amerike. Pored toga, ona je ukazala na problematične odnose Srbije i Irana. U tom kontekstu, istaknuta su saznanja da je srpski ministar Rasim Ljajić razgovarao s iranskom delegacijom koju je predvodio šef diplomatije Mohamed Džavad Zarif. Posle tog sastanka u Beogradu je otvoren iranski biznis centar za Balkan, preko koga Iran namerava da se aktivnije angažuje u širenju političkog i poslovnog uticaja u regionu.

Majk Pens je preko Stejt Departmenta zatražio od ambasadora Kajla Skota da razgovara s Vučićem o svim spornim temama. Vučić je odugovlačio s odgovorima, tobože da prikupi i proveri informacije. Vrdao je koliko je mogao, da bi naposletku dao odgovore koji nisu zadovoljili majstore iz Vašingtona i Lenglija.

Uveren da je svemoćan i večan, dozvolio je da mu karakter nadjača inteligenciju. Kad je shvatio da mu rok ističe, potop je već počeo.

Prva izlazna opcija potonula je nedugo posle potpisivanja Briselskog sporazuma. Uzalud se demonstrativno valjao po podu kancelarije Ketrin Ešton, mogao je i da dubi na glavi, morao je da ispuni preuzete obaveze. Svestan opasne igre u koju je ušao, odlučio je da krene putem Gorana Svilanovića. Dok je bio šef DOS-ove diplomatije, Svilanović je ispunjavao sve zahteve predstavnika Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, da bi, na kraju, bio nagrađen funkcijama u OEBS-u i Paktu za stabilnost jugoistočne Evrope.

Vučiću se svidela ideja da i on, kad obavi sve prljave poslove u Srbiji, dobije nameštenje u nekoj evropskoj instituciji, daleko od očiju građana koje je opljačkao i ponizio.

Što je babi milo, to se Vučiću snilo. Na javi, njegovi gospodari iz Brisela i Vašingtona su insistirali da tera do kraja. Čim bi pokušao da vrda, zatezali su povodac. Prijatelji iz Brisela stalno su dopunjavali spisak zahteva, a američki kongresmeni su ga javno optuživali da, zajedno s bratom i kumovima, utiče na pravosuđe, guši slobodu medija, gazi ljudska prava i na nezakonit način upravlja monopolima u nekoliko najunosnijih grana privrede. Šargarepu su mu ostavili pred nosom, dozvoljavajući mu da zgrće pare, ali sve češće su upotrebljavali štap. Američke bezbednosne službe prekinule su tokove novca od Ujedinjenih Arapskih Emirata, što je dramatično usporilo izgradnju „Beograda na vodi". Na osnovu rezultata te istrage Srbija je zvanično stavljena na crnu listu zemalja osumnjičenih za pranje para i podrške međunarodnom terorizmu.

Diskretno, ali dovoljno jasno, Vučiću je stavljeno do znanja da su otkriveni svi njegovi računi u stranim bankama, od Londona do Hong Konga. Mnogo direktnije, čak i kroz uticajne američke medije, kao što je Njujork Tajms, obavešten je da njihove službe raspolažu informacijama o spornim poslovima Andreja Vučića. Pored toga, Amerikanci ne zaboravljaju ni grehove iz Vučićevog radikalskog perioda. Odbor američkog Kongresa za spoljnopolitičke poslove je usvojio rezoluciju kojom od vlasti u Srbiji traži da „što pre sprovede istragu i krivično goni aktuelne i bivše zvaničnike za koje se veruje da su direktno ili indirektno odgovorni za smrt braće Bitići, američkih državljana koji su 1999. učestvovali u sukobima na Kosovu".

Koliko će nas još administracija iz Vašingtona i tajni centri ''duboke države'' držati ''uspavane''. Koliko još Vučić može da pobije svojih ''neprijatelja'', koliko da se igra sa našim životima, pod pretnjom američkog ambasadora, koji se danas zove Kristofer Hil.

Nije zabeleženo u poslednjih 100 godina da se neko u Evropi igrao optužujući svoje saborce da žele da ga ubiju. Počev od Veljka Belivuka, do Nebojše Stefanovića. Za deset godina Vučić je ''obznanio'' najmanje 15 pokušaja atentata na sebe i svoju porodicu, od čega je 9 puta u akciji njegove Velike propagande laži kao organizatora i glasnogovornika atentata označavao potpisnika ovih redova.

Ima li kraja njegovim zlodelima i teroru?

Nakon postavljanja poslaničkog pitanja u Narodnoj skupštini Srbije, dobili smo informaciju da je i u Izveštaju Evropske komisije, njenih istražitelja, opisano stanje medija u Srbiji kao nepodnošljivo nasilno, a pomenut je slučaj napada na Magazin Tabloid, preko Vučićevog kuma Nikole Petrovića. Uskoro će nam taj izveštaj biti dostavljen, a nadamo se da će nekoliko poslanika Evropskog parlamenta postaviti pitanje i zahtev da se formira anketna komisija i utvrde sva zlodela Vučićevog kartela.

U toku je strašno buđenje građana Srbije. Od tog buđenja se plaši i ambasador Hil.

1

Poslaničko pitanje

Vladimir Gajić, Druga sednica Narodne skupštine, 08.11.2022.

U ime Narodne stranke, po ovlašćenju šefa poslaničkog kluba gospodina Aleksića, postavljam danas pitanje prvo Vladi Srbije koje se može odnositi i na Ministarstvo pravde i na Ministarstvo telekomunikacija, gde se sada nalazi i javno informisanje, a u vezi novina „Magazin Tabloid".

Izvesni građanin po imenu Nikola Petrović, za koga se tvrdi da je milijarder, za koga se tvrdi da je kum predsednika Republike, koji je bio deo vlasti kao direktor jednog velikog sistema „Elektromreže Srbije" pokrenuo je preko 170 raznih vrsta postupaka pred prekršajnim, osnovnim, višim i privrednim sudovima protiv nezavisnog lista „Magazin Tabloid".

Nikola Petrović, koji je nezadovoljan i uvređen tekstovima koje objavljuje ovaj list, u nameri da ga finansijski uništi, podnosi tužbe za naknadu štete sa ogromnom visinom tužbenih zahteva, na koji način uz asistenciju sudova i drugih organa postupaka stvara obaveze plaćanja sudskih taksi prema „Magazinu Tabloid" u preko 100 sudskih postupaka, a na osnovu naloga suda za plaćanje sudskih taksi koje se izvršavaju u rekordnom roku, dovodeći na ovaj način ovaj štampani nezavisni list u stanje finansijskog bankrotstva.

Naravno, jednom bogatašu kao što je gospodin Nikola Petrović nije nikakav problem da plaća svoje obaveze po sudskim taksama zbog visoko postavljenih tužbenih zahteva za naknadu štete. Obezbeđuje se obaveza plaćanja najvišeg iznosa sudske takse na odgovor na tužbu na prvostepenu presudu na žalbu i na drugostepenu presudu, pa samo po tom osnovu novine se zadužuju u svakom pojedinačnom predmetu sa iznosima koji su blizu tri i po hiljade evra. Ovakva upotreba tzv. strateških tužbi, koje se zovu Slapp tužbe, protiv novinara smatra se da predstavlja najdirektniji vid zastrašivanja i direktnog gušenja slobode štampe.

U Srbiji je poznato da su Centar za ljudska prava Američke advokatske komore i Nezavisno udruženje novinara Srbije javnosti predstavili Izveštaj o upotrebi strateških tužbi protiv novinara, sa tim tzv. „Slap" tužbama, u kontekstu ugrožavanja slobode štampe i ugrožavanja bezbednosti novinara u Srbiji.

Strateškim tužbama za naknadu štete protiv „Magazina Tabloid" u preko 170 istovetnih slučajeva na najdrastičniji način se ugrožava pravo na slobodu štampe i pravo na rad nezavisnih novinara. „Slap" tužbe služe samo jednoj svrsi, a to je da uguše javnu debatu finansijskim iscrpljivanjem novina i novinara, na taj način stvaraju društveni okvir u kojim novinari rade u tzv. neprijateljskom okruženju.

I oni sporovi koje pokreće Nikola Petrović su po pravilu besmisleni i oni ne bi imali ovoliko ubojit efekat na Magazin Tabloid, da sud u Beogradu nije tako efikasan u naplaćivanju svojih potraživanja prema novinama, kao taksenom obvezniku, iz čijeg delovanja je sasvim jasno da tzv. nezavisni sud u vezi sa naplatom taksi od tuženog, a u vezi sa dosuđivanjem velikih iznosa za naknade štete, zapravo sarađuje u podrivanju slobodne štampe u Srbiji. Nikola Petrović, se korišćenjem metoda podnošenja „Slap" tužbi protiv tuženog Magazina Tabloid i zastrašivanjem novinara direktno podriva i ovako veoma slab okvir slobodne štampe u Srbiji.

Postavljam pitanje Vladi Srbije, koja je dužna da obezbedi poštovanje ustavnih i zakonskih prava novinara i slobodne štampe, da preko Ministarstva pravde i Ministarstva informisanja utvrdi činjenice u vezi sa strateškim podnošenje tužbi Nikole Petrovića protiv novina i novinara Magazina Tabloid. Radi uspostavljanja standarda, u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i praksom Evropskog suda za ljudska prava koji smatra da podnošenje „Slap" tužbi služi za kršenje slobodne štampe i ugrožavanje bezbednosti novinara.

Zašto Srbija ćuti dok joj veleizdajnik sprema likvidaciju?

U IME KOG NARODA?

Kako i zašto je odlazeći samodržac, diktator i veleizdajnik A. Vučić jednom kriminalnom piruetom, u dva poteza, „oslobodio” samoproglašeno Kosovo od policijskih službenika srpske nacionalnosti, a sa druge strane izveo članove svoje kriminalne partije sa severa Kosova i Metohije da polože zakletvu lažnoj albanskoj državi

N.V.

„Ja, poslanik Skupštine Kosova, svečano se zaklinjem da ću braniti ustavnost i teritorijalni integritet Republike Kosovo.”

Ovako počinje tekst zakletve (original na albanskom jeziku na fotografiji) koju su položili poslanici Vučićeve Srpske liste u Skupštini nepriznatog, samoproglašenog, ilegalnog, paradržavnog provizorijuma pod imenom Kosovo. U ime kog naroda je ova kriminalizovana družina dala ovu „svečanu obavezu”?

Jedno je sigurno: ovaj banditski, veleizdajnički čin, samo je deo velikoalbanskog mozaika, na mapi projekta takozvanog “Otvorenog Balkana” koji u delo sprovodi Aleksandar Vučić pod kontrolom velikoalbanskog stratega Edija Rame i uz podsku SAD i odlazeće Bajdenove vlade.

Zakletvu na vernost samozvanoj državi Kosovo koju su svečano dali poslanici Vučićeve “Srpske liste”, tek nekoliko dana nakon što su tu lažnu državu na prevaru „oslobodili” policijskih službenika srpske nacionalnosti, direktno je inicirao Aleksandar Vučić.

Vlada Aljbina Kurtija savršeno koordinira sa Vučićem, pa se može, na primer, iz austrijsko-nemačkih obaveštajnih izvora saznati da Kurti svojom “autističnom” politikom pomaže Vučiću da razvlači primenu konačnog priznanja Kosova kao države, kako bi se dobilo vremena za što brže ostvarenje ideja projekta Otvorenog Balkana (“Open Balkan”). Tačnije rečeno, projekta Velike Albanije.

Kurtijev prioritet i jeste Velika Albanija. O tome govori i više stotina međudržavnih sporazuma Kosova i Albanije koje su potpisivale vlade Rame i Kurtija, a koji praktično suspenduju bilo kakvu suverenost Kosova.

Svim albanskim političkim faktorima na Kosovu jasno je da ta paradržavna kreatura nikad neće biti u pravom smislu država te da će, bez obzira na odluke Srbije, uvek biti barem dve velike sile koje neće dozvoliti ulazak takvog Kosova u sastav UN.

Zato je za njih jedino rešenje da uđu u sastav Albanije, koja već godinu dana vrši ulogu privremenog zastupnika nepriznatog Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Igre koje igra Aleksandar Vučić u svakom smeru idu na štetu Srbije. Osim brutalnih pljački države i drugih oblika direktne veleizdaje, ovaj odlazeći diktator upleo se u opasnu zabavu, krojenje novih mapa na Balkanu. Stav Evropske unije potpuno je suprotan velikoalbanskom projektu “Otvoreni Balkan”. EU insistira na modelu takozvanog Berlinskog procesa, koji za svaku priznatu državu podrazumeva zaseban proces pridruživanja toj zajednici.

Zakletva na vernost albanskom Kosovu poslanika Vučićeve “Srpske liste” koju je to njegovo kriminalno stado dalo novembra meseca 2022. godine, izvedena je dogovorom Kurtija i Vučića i predstavlja samo još jedan novi dokaz kako diktator u Beogradu ponižava, mrzi, diskredituje, gazi i teroriše Srbe, ma gde da se nalaze, na Kosovu ili na južnom polu zemljine kugle. Iz te njegove patološke mržnje proizvedene dubokim kompleksima, proizašla je i agresija njegovog režima nad narodom i državom koje je porobio, gore od bilo kakvog stranog okupatora.

...............

U sigurnim je rukama

Hapšenje Gorana Gogića, zvanog Tito, na aerodromu u Majamiju, unelo je nespokoj među građane Balkana. Nakon objavljene vesti na sajtu Ministarstva pravde SAD-a, prekinute su sve informacije o ovom slučaju. Ipak, Gogić je prebačen u istočni Njujork, u federalni sud, koji je otpečatio optužnicu protiv njega. U postupku koji je započet, otkriće se i njegovi saučesnici sa Balkana, a ovolike količne narkotika mogao je da prevozi uz punu podršku narko bosova iz Srbije i Crne Gore. A zna se ko su vođe narko kartela iz vrhova vlasti. Prenosimo vest sa sajta koju smo dobili uoči slanja broja u štampariju

.........

Goran Gogić, bivši bokser teške kategorije, navodno je koristio komercijalne kontejnerske brodove za transport kokaina u vrednosti od preko milijardu dolara iz Kolumbije u Evropu preko Sjedinjenih Država. Zaplena kokaina iz MSC Gayane u luci Filadelfija bila je jedna od najvećih u istoriji SAD.

U federalnom sudu u Bruklinu je otpečaćena optužnica koja Gorana Gogića tereti za jednu tačku za udruživanje radi kršenja Zakona o primeni zakona o drogama u moru i tri tačke za kršenje Zakona o sprovođenju zakona o drogama u moru.

Gogić, državljanin Crne Gore, bivši bokser teške kategorije, uhapšen je prilikom pokušaja da se ukrca na međunarodni let sa Međunarodnog aerodroma u Majamiju.

Breon Peace, tužilac Sjedinjenih Država za istočni okrug Njujorka; Ivan J. Arvelo, specijalni agent, Istrage o državnoj bezbednosti, Njujork (HSI); Frank A. Tarentino, III, specijalni agent, Uprava za borbu protiv droge, Odeljenje Njujorka (DEA); Vaine A. Jacobs, specijalni agent, Federalni istražni biro, Vašington, D.C. Terenska kancelarija (FBI); Keechant L. Sevell, komesar, Policijska uprava grada Njujorka (NYPD); i Steven A. Nigrelli, prvi zamenik nadzornika policije države Njujork (NYSP), objavili su hapšenje i optužbe.

„Hapšenje i podizanje optužnice protiv Gogića, bivšeg boksera koji je navodno odgovoran za šverc zapanjujuće količine kokaina, više od 20 tona, koji je pokušao da preveze kroz američke luke, predstavlja veliku pobedu za sprovođenje zakona", rekao je američki tužilac Peace. „Pažljivo planiranje optuženog i njegovih saučesnika nije uzelo u obzir savezne agente čiji je naporan rad rezultirao ovim telesnim udarom na organizaciju i pojedince odgovorne za distribuciju ogromnih količina kokaina.''

Gospodin Peace se takođe zahvalio kancelariji američkog tužioca za istočni okrug Pensilvanije na pomoći u istrazi.

Gogić je, kako se navodi, veliki trgovac drogom koji je, zajedno sa svojim kriminalnim saradnicima, odgovoran za nadgledanje dalekosežnog transporta narkotika u kontejnerskim brodovima, kao i za veleprodaju kokaina širom Evrope. Današnje hapšenje šalje poruku trgovcima narkoticima širom sveta da nisu slobodni da nekažnjeno otimaju međunarodnu pomorsku trgovinu", izjavio je glavni glavni agent HSI Arvelo. „HSI će, zajedno sa našim partnerima, nastaviti da koristi naše jedinstvene istražne organe da agresivno progone trgovce drogom koji nastoje da iskoriste legitimne industrije.''

„Zaplenjeni kokain u vrednosti od milijardu dolara bio je težak udarac za Gogićevu kriminalnu mrežu, ali ništa teže od njegovog sinoćnog hapšenja", rekao je specijalni agent DEA Tarentino. „Kao što je evidentno u ovom slučaju, kriminalne organizacije će ići u razne krajnosti da bi zaradile na prodaji otrova. Zbog napornog rada lokalnih, državnih i saveznih organa za sprovođenje zakona, 20 tona otrova je presretnuto na putu iz Kolumbije u Evropu. Gogićevo hapšenje naglašava posvećenost organa za sprovođenje zakona da privedu pravdi one koji su odgovorni za nanošenje najveće štete našim zajednicama.

„Gogić je navodno bio u zaveri sa dobavljačima droge, članovima posade i lučkim radnicima kako bi prevezao ogromne količine kokaina kroz SAD u Evropu preko komercijalnih teretnih brodova", rekao je Vejn A. Džejkobs, specijalni agent zadužen za kriminalne službe FBI u Vašingtonu. Ciber Division. „Njegovo hapšenje pokazuje globalni domet FBI-ja i naših partnera i rešenost da se trgovci narkoticima privedu pravdi zbog kršenja američkih zakona i iskorišćavanja pomorske trgovine."

„Kada se gradi slučaj protiv sofisticiranog trgovca drogom kao što je Goran Gogić, koji deluje u ogromnim razmerama, od ključne je važnosti da federalni, državni i lokalni organi za sprovođenje zakona rade u bliskoj koordinaciji, razmenjujući resurse i informacije", rekao je komesar NYPD Sevell. „Ovo hapšenje i masovna zaplena demonstriraju efikasnost njujorške El Dorado operativne grupe HSI, čiji je NYPD dugo bio ponosan partner.

Vršilac dužnosti nadzornika njujorške policije Nigrelli je rekao: „Ovo hapšenje i optužnica dovoljno govore o ogromnoj koordinaciji između partnera za sprovođenje zakona kako bi se sprečilo pojedince kao što je gospodin Gogić da koriste naše vodene puteve za distribuciju ilegalnih droga širom sveta. Neka ovo hapšenje pošalje jasnu poruku da ćemo pronaći i kazniti ljude koji su odgovorni za ovakva dela. Policija države Njujork nastaviće da radi sa našim partnerima na zaustavljanju protoka opasnih droga u našoj zemlji i svetu.

Kako se navodi u optužnici i sudskim dokumentima, Gogić je u periodu od maja 2018. do jula 2019. godine sa drugima bio u zaveri da distribuira ogromne količine kokaina preko komercijalnih teretnih brodova. Gogić je koordinirao sa izvorima kokaina u Kolumbiji, članovima posade koji su prevozili tone kokaina na komercijalnim teretnim brodovima na otvorenom moru i mrežom lučkih radnika koji su prevozili i iskrcavali kokain u Evropi preko Sjedinjenih Država.

Članovi zavere ukrcavali su komercijalne teretne brodove noću u blizini obale i luka, radeći sa članovima posade koji bi podizali tovare kokaina sa glisera koji su se približavali brodovima na više tačaka na njihovoj ruti. Da bi fizički utovarili kokain na brod, koristili su brodske dizalice kao i mreže. Kada bi kokain bio na brodu, članovi posade bi ga sakrili u posebne transportne kontejnere za koje su znali da imaju dovoljno prostora da sakriju velike količine kokaina i za koje su imali duple krivotvorene pečate.

Odabrali su posebne kontejnere koji će se koristiti za prikrivanje kokaina, delimično na osnovu lokacije i orijentacije kontejnera, kao i rute i odredišta na brodu. Ova složena operacija se oslanjala na pristup posadi svakog broda, ruti, manifestu, podacima o pozicioniranju i geolokaciji u realnom vremenu i saznanju o tome koji se legitimni teret nalazi u svakom kontejneru. Zavera je koristila drugačiji skup radnika koji su imali pristup evropskim lukama da tajno pristupe i uklone kokain iz kontejnera za transport po njihovom dolasku.

Američki službenici za sprovođenje zakona zaplenili su tri od ovih pošiljki:

Zaplena od 27. februara 2019. oko 1.437 kilograma kokaina na brodu MSC Carlotta u luci Njujork i Nju Džersi;

Zaplena približno 537 kilograma kokaina 18. marta 2019. na brodu MSC Desiree u luci Filadelfija; i,

Zaplena približno 17.956 kilograma kokaina 19. juna 2019. godine na brodu MSC Gayane u luci Filadelfija. Zaplena kokaina iz MSC Gayane - vredna preko milijardu dolara - bila je jedna od najvećih zaplena kokaina u istoriji Sjedinjenih Država.

Službenici za sprovođenje zakona takođe su zaplenili značajne količine kokaina u vezi sa šemom u lukama u Panami, Peruu i Holandiji, između ostalih zemalja.

Ako bude proglašen krivim, okrivljenom se preti obavezna minimalna kazna od 10 godina zatvora do doživotnog zatvora.

Ovo tužilaštvo je deo istrage Radnih grupa za borbu protiv droge u organizovanom kriminalu (OCDETF). OCDETF identifikuje, ometa i razbija najveće trgovce drogom, perače novca, bande i transnacionalne kriminalne organizacije koje prete Sjedinjenim Državama korišćenjem višeagencijskog pristupa predvođenog tužiocima, vođenom obaveštajnim podacima i koji koristi snagu federalnih, državne i lokalne agencije za sprovođenje zakona protiv kriminalnih mreža.

HSI New York vodi i usmerava sve operativne i administrativne aktivnosti El Dorado Task Force (EDTF). EDTF se sastoji od više od 200 pripadnika organa za sprovođenje zakona koji predstavljaju približno trideset pet (35) federalnih, državnih i lokalnih agencija za sprovođenje zakona i regulatornih agencija. Misija EDTF-a je da poremeti, demontira ili učini neefikasnim organizacije uključene u pranje prihoda stečenih trgovinom narkoticima i drugim finansijskim zločinima.

Vladin slučaj vodi Odeljenje za međunarodne narkotike i pranje novca Kancelarije. Za tužilaštvo su zaduženi pomoćnici američkog tužioca Nomi Berenson i Robert Polak.

Okrivljeni:

GORAN GOGIĆ

Starost: 43

Crna Gora

E.D.N.I. Dokument br. 22-493 (NM)

USAO - Njujork, istočni

Kontakt:

Džon Marzuli

Danielle Blustein Hass

Tužilaštvo Sjedinjenih Država

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane