Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Braničevo

Požarevačka vlast, korumpirana, bahata i nestručna, a Goran Miletić zavodi red u požarevačkoj BIA

Slušaj i izvršavaj

Požarevac se često pominje kao svojevrsna kapija Istočne Srbije. Neodgovorna politika vladajuće strukture je za vrlo kratko vreme napravila da se ta nekada čvrsta kapija gotovo u potpunosti raspadne.

Mersiha Hadžić

Vlast koju reprezentuju požarevački naprednjaci i gradonačelnik Saša Pavlović je korumpirana, bahata i nestručna, a gradonačelnikov tim (nekadašnji portiri, kotlari i pijani nesvršeni studenti), koji osim što nameštaju ortacima i drugovima projekte i poslove, pa tako prave i astronomske kafanske račune, i sve to na teret gradskog budžeta.

Pravi pokazatelj naprednjačke vlasti je upravo realizacija budžeta svih ovih godina koja je za 2020. bila 66%, a za 2021. realizacija je bila 68%, u drugim opštinama i gradovima u okolini, realizacija budžeta prelazi preko 80 i 90 odsto. Razlozi loše realizacije budžeta su: nestručnost, loše planiranje projekata, nerešeni imovinski odnosi i prisutna korupcija u dodeli poslova. Može, gradonačelnik da se hvali, ali brojke govore sve - nestručnost i neznanje je na prvom mestu.

Njegovo držanje i ponašanje na prethodnim skupštinskim zasedanjima je zaprepastilo mnoge odbornike, naročito kada su bila letnja zasedanja, kako kažu, u nekim trenucima kao da je jedan od glavnih glumaca u poznatom filmu „ Let iznad kukavičijeg gnezda", neartikulisano ponašanje, nagli pokreti, besni govori koji su puni primitivizma. Jedino dobija krila kada su pored njega atraktivne koleginice. „Lepo se gradonačelnik uz žestoko piće zabavlja, pravi privatne žurke sa gradskim parama i zapošljava atraktivne novinarke, a infrastruktura grada zastoje, u trećoj zoni sugrađani nemaju kanalizaciju, grade se preskupi sportski tereni i zatvoreni bazeni.

Umesto da se širi i modernizuje infrastruktura grada u svim oblastima, i da se uslovi za život građana poboljšaju. Za ovu korumpiranu vlast u Požarevcu su bitniji zatvoreni bazen da se nameštaju poslovi za „pouzdane izvođače". Gradska vlast je dala skoro milion evra za atletski stadion - to je previše novca, kako kaže, požarevačka javnost i istražni organi trebaju da ispitaju sve okolnosti oko finansijskih transakcija, jer se sumnja da su iznosi napumpani. Vreme je da se Saša Pavlović malo odmori i da se povuče zbog mentalnog zdravlja, jer se vidi da je pregoreo i da nije dorastao da vodi grad Požarevac, već treba da se na vreme vrati svom starom poslu, a to je da ga upamte đaci kao dobrog profesora u srednjoj školi.

Gde je danas Požarevac, pod vlašću SNS-a?.

Na prvi pogled Požarevac je lep grad, srednje veličine, smešten u ravnici između tri reka: Mlave, Velike Morave i Dunava, a ni na jednoj od njih. Prvi utisak je, kažu, važan u svakom pogledu. Ne mora da bude i tačan, ali da je važan, važan je.

Već drugi pogled na Požarevac otkriva, neuredne ulice i trotoare koji se ne peru, previše prašine i svakovrsnog smeća na svakom koraku. Lepota i prljavština retko idu zajedno, a i poslednjih godina Požarevac najviše zagađuju prevaranti, nemoralni, nestručni i nesposobni kadrovi Srpske napredne stranke.

Na treći pogled ne može, a da se ne uoči mnoštvo novih stambeno-poslovnih zgrada bez bilo kakve arhitektonske i građevinske vrednosti, stešnjenih na 4 - 5 ari, bez ijednog drveta ispred, bez klupa, igrališta za decu, bez mesta za parking bicikla, a kamo li automobila. Očigledna je želja i namera investitora tih bezvrednih objekata da se na njima masno zaradi, da se uzme neka brza lova i da se ide dalje. Uđeš, izađeš i gotov si... P

osle toga i stanari i njihovi posetioci, naravno i svi ostali Požarevljani, neka se sami snalaze kako znaju i umeju. Da žive normalno, pa ni približno normalno, neće moći. Svi oni koji od Beograda, Smedereva, ali i od Niša i Kragujevca stižu u Požarevac, najpre moraju da prođu kroz nekadašnju veliku i čuvenu industrijsku zonu u kojoj je svakodnevno radilo više hiljada, pa i desetina hiljada radnika. Tu su i sada brojne zgrade, hale, silosi, magacini, asfaltirane saobraćajnice, ali je sve to ispražnjeno, polumrtvo. Jedino su parkinzi novoizgrađenih marketa uvek solidno popunjeni.

Iza ove stare, zamrle industrijske zone postoji i nova o kojoj se više od 20 godina piše i govori po lokalnim medijima, a u kojoj još uvek nema ni jednog jedinog iole ozbiljnog investitora. Da li iko normalan može da zamisli, imaju potpunu lokalnu vlast od 2016. godine, gradonačelnika, načelnike i drugih kojekakvih narodnih predstavnika sa pozamašnim platama koji za šest i više godina nisu uspeli da stvar pomere sa mesta?

Šta je onda uzrok današnjeg zaostajanja? Šta je u pitanju?

Da vidimo: može biti da je to u prvom redu partijsko zapošljavanje. Šta drugo!? Da bi bio gradonačelnik, odbornik, predsednik skupštine, član gradskog veća, direktor bilo kog javnog preduzeća - ne moraš baš ništa pod Bogom da znaš. Dovoljno je da si poslušan.

Čak je i poželjno da ne samo ništa ne znaš, nego i da ne pokušavaš ništa da znaš, a posebno ništa da učiniš na svom dobro plaćenom poslu. Nije tvoja stvar da misliš, ni da činiš. Dovoljno je da slušaš i izvršavaš samo šta ti se kaže, a najbolje je da ni tada ništa ne radiš, jer ako radiš možeš i da pogrešiš. Kad ne radiš, nema ni greške. Pogledajte samo kolike su im reprezentacije! Da bi napravio tolike račune, moraš da si i danju i noću u kafani.

Za vreme Ljubičevskih konjičkih igara dato je 200 hiljada evra za koncerte, a gradonačelnik je pravio svoje privatne žurke na račun gradskog budžeta. Glavni gosti su bili njegova supruga, razni pasulji, drugovi, drugarice i prijatelji. Lepo je to da praviš privatne žurke ograđen sa obezbeđenjem i na račun države, bolje bi bilo da to radi kod svoje kuće u Klenovniku, ali da plaća iz svog džepa.

Na proslavi gradske uprave 30. septembra, koja je bila u naprednjačkom restoranu „Vila Jelena", atmosfera je bila kao na seoskoj svadbi, gradonačelnik Saša Pavlović i njegov saradnik Bojan Dinić, bili su u elementu kao maturanti posle završene srednje škole, a silni Lazar Stanojević, načelnik gradske uprave bio je kao pijani stari svat na svadbi, grlio i ljubio koga je stigao, takođe, silni Lazar, u poslednje vreme se prema radnicima uprave koji rade 20 godina i više, ponaša zaprepašćujuće neprimereno i bahato, čak se neki razmišljaju navodno ako nastavi tako da će mu podneti prijavu.

Gradonačelnikova miljenica i siva eminencija gradske uprave, Ivana Perišić, načelnik za komunalne, saobraćajne i energetske poslove, inače, ona je poznata kao glavni kreator skandalozne odluke u Požarevcu da se zabrani više od jednog ljubimca u stanu. Kolege je zovu madam gradonačelnica. Većina radnika ove ustanove sa žaljenjem govore da nikad gora kadrovska politika nije bila kao danas.

Najveća korupcija je u gradskoj upravi, ako će neko da gradi petospratnicu na četiri ara placa, neka gradi - pod uslovom da mora da potplati koga treba i koliko treba. Javne nabavke se nameštaju za pojedince koji finansiraju naprednu stranku i za uzvrat kupuju skupe poklone. Nije samo tako u gradskoj upravi. Isto je i u drugim institucijama. Svi su prezaposleni i prezauzeti - rešavanjem svojih ličnih problema. O građanima neka brine neko drugi, a najbolje je niko da ne brine - šta ima da se brineš o njima? Narod ko narod. Požarevački funkcioneri, prednjače u bahatosti, jer gradonačelnik, predsednik skupštine i direktori javnih preduzeća na ovoj prisutnoj energetskoj krizi i besparici, koriste službene automobile 24 sata, a najviše u privatne svrhe.

Umesto da je gradonačelnik, Saša Pavlović obilazio za ove dve godine građane Požarevca i da ih pita šta im je potrebno i šta im nedostaje, a on je obilazio zaječarske solitere i pitao na dan izbora građane za koga će da glasaju.

Zlobni Goran Miletić, zavodi red u požarevačkoj BIA!

Rodi me majko srećnog, nesposobnog, pokvarenog da budem kao Goran Miletić načelnik BIA. Od kako postoji požarevačka BIA, nikad gora situacija nije bila otkako je pre tri godine na čelo požarevačke BIA, postavljen napredni Goran Miletić.

Urušeni su međuljudski odnosi, u sukobu je sa većinom kolega u centru Požarevac, atmosfera je došla do usijanja, a sa druge strane ga kritikuju njegovi šefovi da je veoma jalov u svom poslu. Bitno je da je on lojalan SNS i gradonačelniku Saši Pavloviću, jer od njega ima neku korist, a pored njega karavani prolaze.

Njegovi prijatelji i drugovi su u javnosti poznati kao prevaranti, korumpirani funkcioneri, a sastajao se i sa kontroverznim biznismenima koji imaju kriminogenu prošlost i drmaju u Braničevskom okrugu, pa je tako načelnik Miletić zreo za jednu ozbiljnu obradu od strane unutrašnje kontrole. Prema svojim mlađim kolegama ponaša se neprimereno, jer je pun kompleksa i zlobe.

Nije sve u politici i lojalnosti, valjda treba načelnik ili rukovodilac BIA da poseduje i druge osobine kao što je moral, stručnost i postignuti rezultati.

Ovakvim primerom je BIA pala na najniže grane otkako postoji, jer je dozvolila da im rukovode centrima neki Miletići od kojih možete da dobijete samo - loše rezultate, sukob u kolektivu i raj za kriminalce, narko dilere i korupciju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane