Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

SNS “šaka” foteljaša u večitoj predizbornoj “proizvodnji” materijalne i moralne bede srednjeg Banata

Prevode žedne i preko mosta na suvom

Zrenjanin, urušeni centar srednjeg Banata je, usred „nameštaljke" od brutalne ekonomske krize koja trese ceo svet, grad kolektivne neiskrenosti i licemerja, gde se tačno 10 godina zna, ko sme (iz gradskih fotelja) da laže, krade, i... vara, li vara, sugrađane. Ovdašnji stranački SNS „ustav" propisuje, da pečenjari, k'o francuske sobarice, ne odgovaraju za milijarde ulupanih evra u EPS-u... Tada su, legitimno i legalno „sakriveno" papirima, i na desetine miliončića kriminala u lokalnim sredinama, nevidljiva „sića". Otuda, decenijsko uigrano lokalno „kolo" večitih foteljaša, čiji je jedini smisao života, da pokazuju i dokazuju da život, sem za njih, uhranjene gozbare, nema smisla. Likovanje nad „amorfnom masom" (čitaj: nad sugrađanima), gde prolazi gotovo sve što se prohte izvršiocima „kaznenih radova" iz Javne (Gradske) Kuće, proizveo je, da ironija bude najveća, bestidnog Zrenjaninca, koji se, čak ni ne stidi sopstvene bede.

Zoltan Horvat

Simbole Zrenjanina, grada destrukcije, poput razvaljenih zidova nekadašnjih privrednih giganata, „parčadi" jezera u centru grada, mosta na suvom, zgrade bivšeg komiteta gde lokalna SNS bratija može da se baškari u tridesetak kancelarija... stvorio je faktor čovek u crveno - crnom višestranačju najvulgarnijeg politikanstva. Po zanimanju foteljaš, profesionalni karijerista svih stranaka na vlasti poslednjih decenija, „ubica" je Zrenjanina, gde je dno, najbolja „odskočna daska". Da li je sledeći voz za građanina Zrenjanina, po redu vožnje, već otišao...?

„Legendarna" neodgovornost prema građanima zbog kojih su se samoizabrali, dozvoljava vlasnicima vlasti, da za njih, praktično, ne važe zakoni. Ko uopšte haje, recimo za sprovođenje Zakona o privrednim preduzećima, kada je, prioritet, privatni interes „šake ljudi". Formalno, na osnovu člana 335. Zakona o privrednim društvima, 34. i 35. člana Statuta NIP Zrenjanin, i člana 5 Poslovnika o radu Skupštine novinske kuće lista Zrenjanin, za utorak 15. novembar u 13 časova, sazvana je vanredna skupština akcionara.

Poziv je upućen navodno svima, većinski vlasnici akcija ga uputili sebi samima, sem malim akcionarima. Njih 58 malih akcionara, koji nemaju ni 9 procenata akcija od ukupnog broja, nije dobilo pozive za skupštinu. Vanredna skupština akcionara koja je bila zakazana na adresi redakcije lista, u Ulici Kralja Petra broj 2, bila je održana, ili nije bila održana, zini da ti kažem, mali zainteresovani akcionarčiću. Jeste ili nije održana u prostorijama, koje je redakcija, preko posrednika, po papreno nepoznatoj ceni, zakupila od DDOR-a Novi Sad.

U utorak u 13,10 časova, neki od malih akcionara su na portirnici u prizemlju obavešteni od (ne)obaveštenih portira, da oni pojma nemaju o, tamo nekoj vanrednoj skupštini. Na portirnici je i malom akcionaru, penzionisanom novinaru lista Zrenjanin Zoranu Dediću, sa 40 godina dugim stažom u listu, usput rečeno, da ni pod razno ne može da uđe u redakciju?!? Kao nepoželjan svedok „igranke" koju sprovodi rukovodstvo lista Zrenjanin oko tretmana zaposlenih, oko akcija, oko isplaćenih dividendi samo podobnima, oko bitisanja „parazitske" redakcije u redakciji (Udruženje Banat Info, u potpisu Dalibor Bubnjević, nalazi se u prostorijama redakcije lista, u potpisu direktor i glavni urednik, Dalibor Bubnjević). Dakle, vanredna skupština akcionara (ni)je održana u kancelariji Dalibora Bubnjevića, kojoj (ni)su prisustvovali, naslednici pokojnog vlasnika Dušana Stupara, i još neki, daleko sakriveni od javnosti.

Po rečima pojedinih malih akcionara lista Zrenjanin, iz redova zaposlenih i bivših zaposlenih, većinski vlasnici lista, najveći dužnici NIP Zrenjanin, ignorišu njihovo postojanje, niti smatraju bilo kakvom obavezom da ih upoznaju o najvažnijim događanjima u ovom privrednom društvu.

Po inerciji zanemarivanja obaveza pravnog lica prema akcionarima, većinski vlasnici su zaboravili na redovnu isplatu dividendi, za šta i te kako ima sredstava na računu, iako je od ukupno 58, do sada 17 preminulo. Kako se i kada gazdama prohte, dividende se isplaćuju, ako se sete... Sete se 2021. godine da isplate dividendu iz 2016. godine! I minimalnih petnaestak hiljada dinara godišnje za akcionare sa tek jednom akcijom, nije zanemariljiva cifra za penzionere, o čemu, naravno, većinski vlasnici lista razmišljaju bar tri sekunde godišnje!

Samoizabrani Nadzorni odbor NIP Zrenjanin a.d. je na vanrednoj skupštini akcionara trebao, da sem pokojnog Dušana Stupara, razreši i još jednog člana, i da imenuje dvojicu novih. Pored pokojnog Stupara, članovi Nadzornog odbora bili su Nenad Rončević i Dejan Molnar. Rončević je sa Stuparom i Srđanom Vučurevićem član konzorcijuma fizičkih lica koji poseduje 78 procenata akcija.

Dejan Molnar je i u Nadzorni odbor (plaćena funkcija, Molnar se u ekonomiju novca savršeno razume) ušao kao doktor ekonomskih nauka, honorarni saradnik lista Zrenjanin, član Udruženja Banat Info, kum, drug, pobratim... Dalibora Bubnjevića, direktora i glodura lista. O „legendarnom" mešetarenju u listu Zrenjanin, gde se (ne) zna ko uzima najveći kajmak od velikih prihoda (naplata čitulja obara rekorde) gde se Udruženje Banat Info savršeno „ugrađuje" pod dirigentskom palicom Bubnjevića, Magazin Tabloid je objavljivao više tekstova. Pravosuđe se povodom serije mutnih radnji ne oglašava, Bubnjević je, gle, i sudski veštak, likvidacioni upravnik, milina samospoznaje regionalnog marketinškog velikana. Otuda Zlatno doba razvaljenog Zrenjanina, sija masnim slovima, punim sjajem!

Lokalni junaci Doba Zlog (real sinonim za Zlatno doba), k'o na filmskoj traci, ističu se danonoćno. Marinelu Mendrei, formalnom gradskom ministru za poljoprivredu, nije dovoljno što uživa u blagodetima svog opskurnog bića, gde sem afera i seoskih i gradskih titula u savetu mesne zajednice Ečka, Lovačkom i Vatrogasnom savezu, stigne da pripomogne svojoj najbližoj rodbini. Svoju dragu, da li zvaničnu..., sedela u stolici sekretara MZ, ekspedovao je u gradsku pravu, a u nju postavio, svoju rođenu kćerku. Legendarni mesarski kursista redovno ne ispunjava svoje obaveze, pa je tako izlog lokala na velikoj gradskoj pijaci u njegovom vlasništvu (L5/20) „zatrpan" računima za struju. Struju ne plaća, al' je u lokalu ima, ko bi se usudio da ovakvoj funkcionerskoj gromadi naudi (sem pola rodne Ečke), posebno, što ga je gradonačelnik, u obrazloženju njegovog prijema u gradsko veće, okarakterisao kao osobu stručnog i moralnog kvaliteta i kredibiliteta. Reče čovek, i osta', živ.

Ako je za utehu, za sve koji u zrenjaninskoj opoziciji radno očekuju lokalne izbore najavljene za 2024. godinu, prošle nedelje je osnovan gradski odbor Narodne stranke u Zrenjaninu. Na čelu je dama od časti i poverenja, Nataša Velemir, prvi saradnici, Gojkan Stojinović, Branislav Nećakov i Adam Bugar. Srednji, najjači sloj Zrenjaninaca ovde kolo vodi, Gojkan navodi da maraton borbe za pravdu u pravnoj državi ima trkače u srednjem Banatu.

- Opoziciono delovanje je baš maraton, da radimo i uradimo sve na promeni istorije dogovorenih laži vlasti sa narodom, i eto nade za povratak čistog obraza Zrenjaninu - veli Gojkan.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane