Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Kako mafiju iz srpskog pravosuđa privesti pravdi i zakonu (293)

ZAŠTITNICI VUČIĆEVOG KARTELA I MAFIJE

Organizovana kriminalna grupa hara Ministarstvom pravde, Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i srpskim zatvorima. U Ministarstvu pravde i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija caruje kriminal i prostitucija. Neki funkcioneri naplaćuju u novcu, drugi u naturi, a neki od njih i u jednom i u drugom. Svi su povezani zajedničkim kriminalnim interesima, i ucenama kontrolišu jedni druge. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, kriminal je legalizovan, smrt i ubistva u zatvorima su svakodnevna pojava. Proklete avlije su u rukama Vučićevog kartela ...

Vladimir Molotok

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac i predsednik Visokog saveta tužilaštva Branko Stamenković, učestvovali su na godišnjoj konferenciji Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, koji je održan od 27-28. maja 2024. godine u Luksemburgu, na poziv Generalnog tužioca Luksemburga, Martine Solovjev.

Na ovogodišnjoj konferenciji, koja je okupila preko 30 evropskih generalnih tužilaca i predstavnika evropskih međunarodnih organizacija, glavna tema razgovora je razmatranje savremenih trendova kriminala i načina zajedničkog suprotstavljanja istom, posebno imajući u vidu zloupotrebe elektronskih komunikacija, fondova Evropske unije, ulogu Evropskog javnog tužilaštva tim povodom u saradnji evropskih zemalja, kao i dalje strateške korake koje generalna javna tužilaštva zajedničkog evropskog prostora trebaju da preduzmu.

Dvoje srpskih tužilaca su se sprdali po povratku sa konferencije, čudu se čudeći odakle njihovim evropskim kolega toliko kuraži da jure tako moćne kriminalce. Njima to nije ni na kraj pameti. A, eto, oboje lepo žive. ''Mi nismo odavle"- cerekao se travestit Zagorka Dolovac, citirajući Neleta Karajlića iz "Zabranjenog pušenja''.

Vrhovni tužilac Zagorka Dolovac je na tom položaju već 14 godina, a skoro toliko dugo je i gospodin Stamenković bio na čelu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal. Iza njih ostaje impresivan rezultat. Dok je ono Dolovac ćutalo kao zaliveno, primajući odlikovanje i nagrade, novac i koristeći sve privilegije, a oglašavalo se samo kada je trebalo udariti po prstima ili kratiti jezik tužiocima koji nisu hteli da se pokriju ušima, gospodin Stamenković je bio revnosan u progonu nezadovoljnih građana, koji su iskaljivali svoje nezadovoljstvo politikom režima i Vučićevog kartela. Hiljade građana Srbije završilo je u zatvoru zbog uvreda iznetih na svojim profilima i društvenim mrežama, loše opisujući Vučića i njegovu mafiju. Ima i onih koji se nisu vratili iz zatvora. Niko ko se bavio kriminalom uz pomoć elektronskih prevara, nije bio pod udarom tužioca Stamenkovića!

Ali, ovaj ljudski ološ, tvrdi da ima podršku iz inostranstva!

''Vrhovno javno tužilaštvo ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju sa Ambasadom SAD Beogradu, kako sa NJ.E. ambasadorom, tako i sa Ministarstvom pravde SAD - OPDAT programom (Međunarodni tužilački program razvoja, pomoći i obuke) i ICITAP programom (Međunarodni program razvoja i pomoći u krivičnim istragama). U okviru ove dugogodišnje saradnje, Vrhovno javno tužilaštvo, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, održalo je više sastanaka sa najvišim predstavnicima Ministarstva pravde SAD, uključujući ministra pravde odnosno vrhovnog tužioca SAD, kao i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženim za vladavinu prava i programe pomoći pravosuđu (INL - Međunarodni program za droge i sprovođenje zakona). U okviru ove saradnje, Vrhovno javno tužilaštvo prepoznato je od strane kolega iz Administracije SAD kao pouzdan partner i primer u regionu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.'' - navodi se na sajtu Vrhovnog državnog tužilaštva.

Evo u čemu se se sastoji ta saradnja

''Osim strateške podrške i saradnje u borbi protiv transnacionalnog kriminala, saradnja sa Ambasadom SAD u Beogradu i predstavnicima Ministarstva pravde SAD, kao i sa predstavnicima INL programa Ministarstva spoljnih poslova i USAID-a u Beogradu odvija se i u vidu sprovođenja projekata od prioritetnog značaja za jačanje kapaciteta javnog tužilaštva, poput stručnog usavršavanja javnih tužilaca za primenu Zakonika o krivičnom postupku, proaktivnih finansijskih istraga, borbu protiv korupcije, pranja novca, poreskih prevara i privrednog kriminala, borbu protiv visokotehnološkog kriminala, trgovine ljudima, narkoticima i oružjem, kao i u oblasti digitalnih dokaza, kriptovaluta, oduzimanja imovine proistekle iz krivičnog dela, finansijske forenzike, prevara u javnim nabavkama, udarnih grupa, itd.

Napokon, saradnja sa Ambasadom SAD odvija se i putem organizovanja studijskih poseta, što predstavlja dragocenu priliku za predstavnike javnog tužilaštva Republike Srbije da se upoznaju sa načinom rada i razmene iskustva sa svojim kolegama u SAD''- navodi se na sajtu državnog tužilaštva.

Cinizmu nema kraja.

Srbija je predinstitucionalno društvo, navodi se na sajtu američke obaveštajne službe CIA.

Vučićev kartel je najopasniji na planeti.

Hiljade agenata DEA, FBI-a, Agencije za sprečavanje pranja novca, EUROPOL-a, Interpola, i kriminalističkih policija evropskih država sprečavalo je Vučićeve kartele u švercu narkotika, oružja, pranju novca, trgovinom decom, belim robljem i migrantima...

Riba smrdi od glave, stara je izreka.

Ako nam je Vrhovno državno tužilaštvo Srbije toliko ogrezlo u korupciji i marginalizovano, odnosno slepo potčinjeno interesima šizofrenog Aleksandra Vučića, o kakvoj se to borbi protiv korupcije govori u ispraznim izveštajima o kojima govori ono Zagorka Dolovac? Da podsetimo ko su saradnici koji izvršavaju naloge koje izdaje ono Dolovac.

Javni tužioci Vrhovnog javnog tužilaštva

- ZORICA STOJŠIĆ

- BRANKO STAMENKOVIĆ

- MILjKO RADISAVLjEVIĆ

- TAMARA MIROVIĆ

- dr JASMINA KIURSKI

- DANIJELA SLIJEPČEVIĆ

- GORDANA JANIĆIJEVIĆ

- dr GORAN ILIĆ

- ĐORĐE OSTOJIĆ

- NATAŠA KRIVOKAPIĆ

- TATJANA LAGUMDŽIJA

- mr JASMINA STANKOVIĆ

Izuzimajući tužioca Gorana Ilića, koji je crna ovca u ovom tužilaštvu, koga i ono Dolovac često proziva zbog njegovih javnih nastupa kojima kritikuje srpsko pravosuđe i stanje u njemu, kao i Nataše Krivokapić, koja se ''kurobecala'' u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, često odbijajući da potpisuje nalog za hapšenje koje je zahtevao Vučićev kartel, ostala gospoda su ''glave bez jezika''. Njihov jezik bi mogao razvezati neki specijalni tužilac, kao što je u Podgorici razvezan jezik desnoj i levoj ruci mafije, doskorašnjem specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i njegovom zameniku Saši Rađenoviću.

Ovu gospodu treba podsetiti na zlodela koja su naneli građanima Srbije, štiteći kriminalce iz Vučićevog kartela, pa i njega lično.

Evropska unija je osnovala Evropsko javno tužilaštvo, u borbi protiv organizovanog kriminala.

Budući da Evropska unija godišnje gubi značajan deo finansijskih sredstava usled krivičnog dela prevare i sličnih krivičnih dela izvršenih na štetu finansijskih interesa Unije u državama članicama, postojala je pretpostavka da je na nadnacionalnom nivou potrebno osnovati organ koji bi bio nadležan za istragu takvog nezakonitog ponašanja i i krivično gonjenje učinilaca. Iz tog razloga, Komisija Evropske unije je u julu 2013. iznela Predlog Uredbe o osnivanju Evropskog javnog tužilaštva, kao organa koji bi bio ovlašćen da istražuje krivična dela koja pogađaju finansijske interese Evropske unije i da krivično goni učinioce tih dela. Posle višegodišnjih pregovora između država članica i institucija Unije i prilagođavanja inicijalnog teksta, oktobra 2017. je usvojena Uredba kojom se osniva Evropsko javno tužilaštvo i utvrđuju njegova nadležnost i pravila rada. Predmet rada je prikaz i kritička analiza pojedinih rešenja iz ove Uredbe, da bi se sagledale mogućnosti za ostvarivanje zadataka Evropskog javnog tužilaštva u zaštiti finansijskih interesa Evropske unije.

Evropsko javno tužilaštvo (EPPO) je na kraju 2022. godine imalo 1.117 aktivnih istraga krivičnih dela, kojima je članicama EU naneta finansijska šteta od oko 14,1 milijarde evra.

Krivična dela su se uglavnom odnosila na prevaru na štetu javnih prihoda, a u prvom redu na prekograničnu utaju poreza na dodatu vrednost (PDV).

U godišnjem izveštaju o radu zajedničkog javnog tužilaštva EU u 2022, navodi se da je ono tokom prošle godine primilo i obradilo 3.318 prijava i da je otvoreno 865 istraga.

Od ukupnog broja aktivnih istraga, 16,5% se odnosilo na prevaru sa PDV, ali je finansijska šteta naneta tim delom iznosila čak 47% od ukupno procenjene štete od 14,1 milijarde evra.

Nadležni sudovi su tokom obavljanja istraga odobrili zamrzavanje 359 miliona evra. Poređenja radi, u 2021. je taj iznos zamrznutih sredstava nio 147,3 miliona evra. Iznos koji je prošle godine zamrznut više je negho sedam puta veći od godišnjeg budžeta sa kojim EPPO funkcioniše.

U tužilaštvu je radilo 114 tužilaca, a ukupno osoblje u sedištu u Luksemburgu iznosilo je 217 ljudi.

Tih 114 tužilaca delegirano je i radi na decentralizovanom nivou u 22 zemlje EU koje su prihvatile nadležnost EPPO. U svim tim zemljama imaju iste prioritete i rukovode se istim tužilačkim načelima politikom koje je definisao kolegijum EPPO.

Njihovo glavno polje rada su kompleksne prekogranične istrage i to uglavnom sofisticiranih slučajeva privrednog i finansijskog kriminala. Reč je najčešće i o delima iza kojih stoje organizovane kriminalne bande.

Od primljenih ukupno 3.318 izveštaja i prijava, čak je 58% došlo od privatnih stranaka, a ne državnih organa, što je, kako se ocenjuje u izveštaju, dokaz velikih nada koje građani EU polažu u Evropsko tužilaštvo.

Evropski glavni tužilac, Rumunka Laura Koveši, ocenila je "da je EPPO na dobrom putu, ali da se mora učiniti više" i da Evropsko javno tužilaštvo "još nije dostiglo svoj pun potencijal".

"Godinu i po dana od početka naših aktivnosti, potencijal EPPO se ne može ignorisati. Tokom 2022. smo pokazali da EPPO ima kapacitet kakav do sada nije viđen da identifikuje i pronađe delikatne finansijske tokove i netransparentne pravne aranžmane", rekla je Koveši.

Prema njenim rečima, brzina, efikasnost i procena informacija učinili su da tradicionalni načini prekogranične koordinacije borbe protiv kriminala ne mogu da se mere sa EPPO.

Europol je dostavio dokaze tražeći da ono (Dolovac) pokrene odmah krivične postupke protiv glavnih mafijaša iz Vučićevog kartela. Evropsko javno tužilaštvo je zadokumentovalo Vučićevo uzimanje para iz donacije Evropske unije za kupovinu vakcina, respiratora i opremanje bolnica u vreme pandemije, koje je Vučić stavio u svoj džep. Za te kriminalne aktivnosti su osumnjičeni Ane Brnabić, bivša predsednica Vlade Srbije i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Srbija ima Tužilaštvo za organizovani kriminal, na čijem je čelu, u drugom mandatu, Mladen Nenadić. Njegovi zamenici se dosta dobro drže, onoliko koliko je to moguće, ali im nedostaju policijski dokazi i saradnja sa policijom da pred sud izvedu glavne Vučićeve kriminalce iz kartela.

Ko su zamenici specijalnog tužioca, javnost nije upoznata, a na traženje Magazina Tabloid, nisu nam dostavljena njihova imena.

I ako uspeju da pomognu tužiocima, veliki problem ih čeka u Višem sudu u Beogradu, na čijem je čelu Dragan Milošević, nekadašnji sudija ovog odeljenja, danas je sudija u Apelacionom sudu u Beogradu, a predsednik je Višeg suda u Beogradu.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal

veće

sudija Svetlana Aleksić - predsednik odeljenja i predsednik veća

sudija Siniša Petrović- predsednik veća

sudija Vladan Ivanković- predsednik veća

veće

sudija Slađana Marković- predsednik veća

sudija Vladimir Mesarović - predsednik veća

sudija Nataša Albijanić-predsednik veća

VEĆE

sudija Velimir Lazović - zamenik predsednika odeljenja i predsednik veća

sudija Zoran Ganić-predsednik veća

sudija Dragan Mirković - predsednik veća

veće

sudija Zoran Šešić - predsednik veća

sudija Dušan Milenković - predsednik veća

sudija Ana Trifunović Đuričković - predsednik veća

veće

sudija Mirjana Ilić - predsednik veća

sudija Zorana Trajković - predsednik veća

sudija Bojan Mišić - predsednik veća

veće

sudija Zorica Avramović - predsednik veća

sudija Vladimir Duruz - predsednik veća

sudija Snežana Nikolić Garotić-predsednik veća

Sudija Siniša Petrović i sudija Ivana Bursać postupaće u istražnim predmetima Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i kao sudije za prethodni postupak ovog odeljenja.

Sudija Siniša Petrović, koji postupa u istražnim predmetima i kao sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal nastavlja da postupa kao član veća u predmetima u kojima je i do sada postupao i kao predsednik veća i član veća u predmetima kojima će biti zadužen.

Za predsednika krivičnog vanpretresnog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal određuje se predsednik suda sudija Dragan Milošević, a za zamenike predsednika krivičnog vanpretresnog veća određuju se sudija Svetlana Aleksić, sudija Slađana Marković, sudija Velimir Lazović i sudija Zoran Šešić.

Sudija Mirjana Ilić nastaviće da postupa u svim već zaduženim predmetima krivičnog vanpretresnog veća.

Sudija Ivana Bursać određuje se za nadzor nad radom KDP-a Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Da ironija bude veća, u Višem sudu je organizovano i Odeljenje za suzbijanje korupcije

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije postupaju:

sudija Ljudmila Miljković-predsednik veća

sudija Zoran Bursać - predsednik odeljenja i predsednik veća

sudija Milan Grkinić, sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu-predsednik veća

4.

sudija Svetlana Kovačević - zamenik predsednika odeljenja i predsednik veća

Sudija Miloš Labudović postupaće kao sudija za prethodni postupak ovog odeljenja, a sudija Zoran Bursać postupaće kao dežurni sudija za prethodni postupak.

U slučaju sprečenosti sudije Miloša Labudovića, sudija Zoran Bursać će postupati u predmetima prethodnog postupka ovog odeljenja.

Puno sudija, previše korupcije, a malo procesuiranih, a još manje osuđenih. Razlog je što sudovi sude po optužnicama i optužnim predlozima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a takvih zahteva nema mnogo. Ili se optužuju ''sitne ribe''. Vučićev kartel i karteli su nedodirljivi.

Na pitanje iz Europola kada će početi da podiže optužnice, po dokazima koji su mu dostavljeni, ono Dolovac je odgovorila da ih partneri iz Sjedinjenih Država upozoravaju da nije vreme da se po njima postupa!

Dolovac sve više liči na Milivoja Katnića. I on se smejao kao lud, kada je hapsio ''osumnjičene" za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori. Rekao je - ''Spuž (zatvor) je demokratska institucija u kojoj se mogu lepo osećati, dok se sprovede postupak.''

Čekajući da Zagorku i njenu kamarilu iz pravosuđa, zajedno sa ministarkom pravde Majom Popović i zajedno sa šizofrenim Vučićem privedu u ''demokratsku instituciju u Okružni zatvor u Bačvanskoj'' stotinama hiljada građana proći će život i neće dočekati slobodu.

Možda bi svakodnevni protesti građana pred Ambasadom SAD-a, pomogli da se iz zemlje oteraju oni koji sponzorišu, ako sponzorišu, najcrnju mafiju u (srpskom) pravosuđu.

- 1

Donacija za ćutanje

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac se dana, 17. decembra 2020. godine, sastala sa tadašnjim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Njegovom Ekselencijom, ambasadorom Entonijem Godfrijem, povodom donacije Ministarstva pravde i Ambasade te države Republičkom javnom tužilaštvu u oblasti borbe protiv korupcije. (Godfi je povučen iz Beograda, isteran je pred penziju iz Stejt Departmenta zbog korupcije, primanja ogromne količine novca od srpskog diktatora Vučića. Njegovu krivicu potvrdio je njegov tadašnji zamenik Gabriel Eskobar, koji je do kraja ovog meseca bio pomoćnik u Stejt Departmentu.)

U cilju jačanja tehničkih kapaciteta naših tužilaštva za borbu protiv korupcije ambasador Entoni Godfri je Republičkom javnom tužiocu uručio ključeve 8 novih višenamenskih vozila koja su namenjena odeljenjima za borbu protiv korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu, i koja će odmah biti stavljena u upotrebu. (Ključeve za moral tužilaca nije uručio)

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac se zahvalila na ovoj značajnoj donaciji i podvukla da današnji događaj predstavlja potvrdu dobrih odnosa i odlične saradnje između tužilaštva i Ambasade SAD i javnih tužilaštava u Republici Srbiji koja u kontinuitetu traje već nekoliko decenija.

Zaključeno je da dugogodišnja pomoć i podrška SAD jačanju kapaciteta javnog tužilaštva kako u vidu stručnog usavršavanja, tako i u vidu razmene znanja i iskustava sa američkim tužiocima kao i osnaživanja tehničkih kapaciteta, predstavljaju primer bliske srpsko-američke saradnje, koju treba dalje razvijati, i za šta postoji dobra volja kod kolega u SAD i Srbiji.

Ambasador SAD, Nj.E. Entoni Godfri, pružio je podršku radu javnog tužilaštva Republike Srbije i istakao značaj borbe protiv korupcije i privrednog kriminala za vladavinu prava i privredni razvoj naše zemlje. - piše na sajtu tužilaštva na čijem je čelu ono Dolovac

Da li za sunovart srpskog pravosuđa treba okriviti ambasadore Sjedinjenih Država u Beogradu, koji uzimaju velike količine novca da satru pravdu u Srbiji?

- 2

Tužilac mafije

Viši javni tužilac Nenad Stefanović podneo je 14 disciplinskih prijava protiv tužiteljke Bojane Savović. I u tri poslednje prijave Visokom savetu tužilaštva i Etičkom odboru, koje je podneo u maju, Stefanović optužuje koleginicu za neovlašćeno istupanje u javnosti, kršenje načela nepristrastnosti i ugrožavanje poverenja građana u tužilaštvo.

Tužiteljka Savović smatra da disciplinske prijave nemaju nikakvog osnova, pošto su njeni nastupi u medijima i na tribinama Inicijative ProGlas deo političkog, ali ne stranačkog delovanja.

- Ne postoji nijedan član u Zakonu o javnom tužilaštvu ili Pravilniku o radu tužilaca u kome se navodi da mi je potrebna bilo čija dozvola da govorim u javnosti. Naprotiv, Zakon nam izričito nalaže da moramo da štitimo javni interes i da imamo pravo na političko delovanje po pitanjima zaštite ustavnosti, zakonitosti i ljudskih prava. I Stefanović to zna, ali disciplinskim prijavama nastavlja da vrši pritisak na mene. To je neka vrsta mobinga, pošto sam prinuđena da se izjašnjavam na njegove prijave i u dane dežurstva - kaže tužiteljka Savović.

Ona podseća da Etički odbor nijednom nije kaznio Stefanovića, iako je bilo mnogo razloga za to.

- Ćutanje organa tužilaštva daje krila Stefanoviću da nastavi s ovim što radi. On će nastaviti ovako dok god bude imao podršku sistema, koji ga je i postavio na ovo mesto. Nije prijatno suočavanje sa disciplinskim prijavama, koje predstavljaju neku vrstu blaćenja, posebno kad znam da se u Visokom savetu tužilaštva i Etičkom odboru nalaze ljudi kojima može pasti na pamet da drugačije tumače Etički kodeks i Zakon o javnom tužilaštvu, pa da me kazne po nekoj od Stefanovićevih prijava - rekla je tužiteljka Bojana Savović.

Tužilac Nenad Stefanović je zaštitnik Vučićevog kartela i mafije. Odlično je plaćen. Ako mu Bog da zdravlja, biće dragocen svedok protiv onih koje je štitio i koji su ga plaćali.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane