Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



Uvodnik

(Pr)osudite sami

Gulikože

Milovan Brkić

Kineski predsednik Si Đinping boravio je dva dana u Beogradu.

Si Đinping je iz Pariza došao u Srbiju 7. maja na 25. godišnjicu NATO bombardovanja ambasade njegove zemlje u kojem je poginulo troje kineskih državljana.

Kineski predsednik je zatim otišao u Budimpeštu, da se sretne sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Šta stoji iza kineskih ulaganja na Balkanu i kakvu će cenu Evropa zaista morati da plati, pitali su se strani izveštači, zaboravljajući da pomenu da će Kinezi Srbima i gaće skinuti.

Širom Beograda u znak dobrodošlice kineskom predsedniku vijorile su se crvene zastave gotovo na svakom koraku.

„Želimo toplu dobrodošlicu našim uvaženim kineskim prijateljima".

Drugog dana posete predsednika Si Đinpinga, delegacije dve zemlje potpisale su 28 ugovora o saradnji, a Vučić je pobedonosno uskliknuo da je uspostavljeno čelično prijateljstvo dva naroda. Toliko čvrsto da se iz tog zagrljaja nećemo decenijama moći izvući. Ako se izvučemo.

Odmah nam je šizofreni razbojnik Vučić saopštio da se nastavlja izgradnja brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine". Prvobitno je procenjena na 420 miliona evra. Pre dva meseca, kad su posao preuzele kineske građevinske kompanije i banke, cena tog "Osmeha" je skočila na 2,1 milijardu evra!

Kineski autoput Ya'Xi, dug 240 kilometara, sa 48 tunela, 45 mostova i 26 vijadukta, koštao je 11,2 miliona evra po km. Dakle, ukupno 2,7 milijardi! Srbija će izgradnju brze saobraćajnice kroz Vojvodinu kineskim kompanijama Sahndong F.E. i CCCC platiti 12 miliona evra po kilometru, iako ima samo jedan most preko Tise. Za 130 kilometara auto puta 2,1 milijarde. U čije džepove ide ostatak para! U džepove Vučića i Si Đinpinga!

Deo autoputa od Horgoša do Bikova, dug 28 kilometara, 17 juna 2011. godine bio je otvoren za saobraćaj. Do kraja avgusta te godine, saopšteno je, trebalo je da budu otvorene i ostale deonice od Horgoša do Novog Sada, u ukupnoj dužini od 88 kilometara. Poslednja će biti otvorena deonica kod Srbobrana 30. avgusta za koju putari kažu da je najkomplikovanija. Dakle, to je plaćanje i dobrog dela već izgrađenog auto puta, koji ide kroz ravnicu. Srbija gradi autoput do Zrenjanina, da Kinezi izvoze svoje proizvode za Evropu, a Srbi to plaćaju Kinezima petostruko više!

Tako surove pljačke nema na svetu! A Kinezi umeju da skidaju nesrećnim narodima i gaće. Iz Švajcarske je Jorgovanka Tabaković povukla 42 tone zlata. Veruje se da ih je Vučić najvećim delom predao u ruke Kinezima! Oni su mu već ranije platili 2,2 milijarde evra na njegov račun u njihovim bankama, na ime provizije. U decembru su to zaplenili, jer on ne vraća dugove. Verovao je da će dotle zbrisati i ostaviti nama da to platimo.

Poseta je odmah pala u zaborav, jer se Si tom prilikom poljubio i zagrlio se sa Tomom Nikolićem, a ne sa Vučićem, što mu on nije mogao zaboraviti.

Poseta supruge, danas već bivšeg ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog - Olene Zelenske i šefa diplomatije Dmitra Kulebe Beogradu, prva je poseta visoke ukrajinske delegacije Srbiji od početka ruske Specijalne vojne operacije u februaru 2022. godine. Zelenska je došla 13. maja u uzvratnu posetu prvoj dami Srbije Tamari Vučić, koja je u Kijevu boravila u septembru prošle godine.

Kuleba se na odvojenim sastancima sastao sa Vučićem, premijerom Vučevićem i Anom Brnabić...

Vučić je rekao da želi mnogo uspeha Ukrajini, valjda u ratu sa Rusijom. Tokom posete ukrajinske delegacije Beogradu izjavio je da zbog svojih zasluga Ukrajina mora prva da uđe u EU, a da Srbija tek treba da zasluži tako kao Ukrajina i da čeka svoj red za ulazak u EU nakon Ukrajine! A Ukrajina u EU neće ući nikada!

Ruski mediji su ne štedeći reči, opisali Vučićev odnos prema njihovoj državi, čiji predsednik je srpskog odlikovao najvišim odlikovanjem.

Ipak, to nije smetalo ruskom ambasadoru A.B. Harčenku da se sutradan sretne sa Vučićem, i uz širok osmeh pred kamerama pohvali ga na sva usta! Vučiću su iz džepa virile novčanice namenjene ovom Ukrajincu, koji je ruski ambasador u Beogradu!

Samo u ovoj godini Vučić je ugovorio poslove teške barem trideset milijardi evra, a koji koštaju šest puta manje. Ostatak ide u njegov džep.

Sve to znaju i u Vašingtonu, u Briselu, Pekingu, Moskvi... On i dalje nemilosrdno guli kožu najsiromašnijeg evropskog naroda. Čak ide toliko daleko da parama iz budžeta plaća advokatskoj kancelariji iz Teksasa da lobira za njega i plaća donaciju za izbore na predsedničkim izborima!

A kada se, recimo, izvesni O' Brajan ne bi vratio iz Srbije, sa tovarom blaga dobijenim od Vučića, nama bi, čini se, svanulo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane