Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Američke službe čiste Zapadni Balkan od organizovanog kriminala

Lov na dvoglavu mafijašku hobotnicu

Kancelarija za razvoj tužilaštva američkog Ministarstva pravde, koja se nalazi u srpskoj ambasadi u Podgorici, rukovodi hapšenjem pripadnika bivše crnogorske vlasti, policije i pravosuđa. Iako vlada Milojka Spajića ne preduzima ništa u borbi protiv organizovanog kriminala, nije mogla da spreči hapšenje Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, pa ni izručenje Duška Kneževića, ključnog svedoka protiv Mila Đukanovića. Dok Đukanović, u strahu za sebe i članove svoje porodice, preti krvnom osvetom i pregovara sa Rusima, njegov politički i kriminalni dvojnik Aleksandar Vučić pokušava da prikrije tragove zlodela svog naprednjačkog kartela.

Predrag Popović

Obračun sa balkanskim kartelom počeo je u Crnoj Gori. Po sistemu spojenih posuda, na udaru se ne nalaze samo crnogorski, nego i srpski kriminalci i njihovi zaštitnici iz pravosuđa i politike.

Mafijaška hobotnica ima dve glave, a njeni kraci se protežu kroz ceo sistem izvršne vlasti, tužilaštava, sudova, policije, medija i podzemlja. Kao što su povezani zajedničkim zločinima, crnogorski i srpski klanovi sada imaju i zajedničkog protivnika - američke bezbednosne službe i Europol. Združenim snagama, američke i evropske službe počele su da čiste Zapadni Balkan od organizovanog kriminala.

Čistka je krenula u Crnoj Gori, hapšenjem Milivoja Katnića, bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Zorana Lazovića, visokog funkcionera Agencije za nacionalnu bezbednost. Crnogorski premijer Milojko Spajić i ministar policije Danilo Šaranović su za ova hapšenja saznali iz medija. Akcijom je, u strogoj tajnosti, rukovodio Predrag Šuković, načelnik Specijalnog policijskog odeljenja. Hapšenje Katnića i Lazovića izvršeno je na zahtev "zapadnih partnerskih službi", čiji predstavnici su uključeni u odeljenje američkog Ministarstva pravde, koje upravlja obračunom sa balkanskom mafijom.

Američko Ministarstvo pravde je instaliralo svoje posebno odeljenje u srpsku ambasadu u Podgorici. Amerikanci su još pre četiri godine pripremili sve uslove za borbu crnogorskih institucija sa narko kartelom. Po njihovom zahtevu i uz njihovu logističku i finansijsku pomoć formirana je Agencija za finansijsku forenziku, a Vrhovnom državnom tužilaštvu su ustupljene informacije o pojedincima i grupama kriminalaca. Američki zvanični su uzalud vršili pritisak na pojedince iz crnogorske izvršne vlasti da konačno preduzmu konkretne poteze protiv osumnjičenih pripadnika kartela.

Iako su se, od avgusta 2020. godine, kad je pala Demokratska partija socijalista, a potom i Milo Đukanović, na vlasti smenile tri koalicione garniture, nije bilo ozbiljnijeg pomaka u borbi protiv balkanske mafije. Ni aktuelna Vlada, na čijem čelu se nalazi Spajić, lider trenutno najperspektivnije političke organizacije Pokret "Evropa sad", nije se odmakla dalje od parola o neophodnosti borbe protiv kriminala i korupcije.

Na funkciju glavnog specijalnog tužioca je postavljen Vladimir Novović, koji je odmah dobio podršku crnogorske javnosti i američkih i evropskih kolega. Međutim, rezultati njegovog rada su ostali značajno ispod očekivanog nivoa.

Osim nekoliko predmeta, koji su inicirani Sky prepiskama, koje su dobijene od Europola, Specijalno tužilaštvo nijednu samostalnu istragu nije okončalo ni optužnicom, a kamoli pravosnažnom presudom. Novović i njegov kolega Milorad Marković, vrhovni državni tužilac, od februara do aprila ove godine odlagali su početak akcije protiv Katnića i Lazovića. Marković je potpisao taj nalog tek 13. aprila, kad je Šuković zapretio ostavkom. Svesni da Šuković ima podršku Amerikanaca, Novović i Marković su popustili pod pritiskom i pristali da s reči pređu na dela.

Katnić je sam sebe kandidovao za hapšenje. Pre tri godine, kad je iz Europola dobio prvi paket komunikacija, koje su kriminalci vodili preko Sky aplikacije, Katnić je zvanično zatražio iz Liona dodatni materijal i analizu dekriptovanih sadržaja. Europolove stručne službe su postupile po zahtevu. Katnić je dobijene informacije iskoristio da upozori crnogorske policijace koji su raskrinkani kao saradnici mafije. Pošto dve godine ništa nije preduzeo, zapadnim bezbednosnim službama postali su jasni razlozi njegove sabotaže.

Zajedno s Katnićem, na listi za odstrel našao se Zoran Lazović, bivši visoki funkcioner ANB, koji je operativno povezivao političku vrhušku, policiju i mafiju. Prepiske sa Sky aplikacije otkrile su da je Lazović bio rado viđen gost na proslavi rođenja unuka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kao i na rođendanu Radoja Zvicera, vođe Kavačkog klana. Njegova parapolicijska jedinica je obezbeđivala Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prilikom njihovih akcija u Crnoj Gori, a on lično je učestvovao u zlostavljanju Ibrahima Čikića.

-Nije strašno biti uhapšen i procesuiran. Krivično, u demokratskim uslovima, odgovaraš za šta si kriv. Pa priznaj i imaćeš olakšavajuće okolnosti. Pa Spuž je demokratski, za svakoga. Svakome se smeši! - javno, na konferencijama za medije, rugao se Katnić dok je hapsio protivnike Mila Đukanovića i Kavačkog klana.

Kad se Spuž nasmešio i njemu, Katnić se unervozio. Odbio je da prizna veze sa Zvicerovim klanom i počeo je štrajk glađu. Grupa "građanskih aktivista" organizovala je proteste pred tužilaštvom sa zahtevom za ukidanje pritvora Katniću, a on je iz zatvora poslao "otvoreno pismo" svom sinu Radanu.

Katnić je u pismu optužio predstavnike nove vlasti da su "fašistička klika" koja je skovala zaveru kako bi ga utamničili i godinama držali "kao psa iza rešetaka". Pošto "život bez časti i dostojanstva ne vredi", Katnić je sinu poručio da bi se ubio "kao japanski samuraj", ali ne može "zbog događaja u našoj porodici iz prošlosti", u kojoj su zabeleženi slučajevi samoubistva.

Hapšenja policajaca, tužilaca, funkcionera DPS-a, među kojima je i nekoliko bivših gradonačelnika i predsednika opština, počela su još pre dve i po godine. Iza rešetaka su završili bivši direktor crnogorske policije Veselin Veljović, pa bivši direktor ANB Dejan Peruničić, Katnićev zamenik Saša Čađenović, bivša predsednika Vrhovnog suda Vesna Medenica, pa i policajac Petar Lazović, sin ozloglašenog Zorana Lazovića. Dok su se njegovi saradnici navikavali na mir u istražnom zatvoru u Spužu, Milo Đukanović se odmarao na bazenima u Dubaiju, išao na koncerte i uživao u simuliranoj političkoj penziji. Međutim, kad je uhapšen Katnić, Đukanović je shvatio da se bliži ono što bivši premijer Dritan Abazović naziva "veliko superfinale".

U superfinalu obračuna s mafijom, Đukanović bi trebalo da se pridruži svojoj dvorskoj sviti u Spužu. Đukanovićev strah od te realnosti je opravdan iz tri ključna razloga. Prvo, u svakom trenutku neki od njegovih bivših ortaka, koji se već nalaze ili će se naći u pritvoru, može da zatraži status svedoka saradnika. Na to ukazuju i analitičari, koji ističu da "nije Katnić sam, po svojoj pameti, sedeo u Bajrakovici i odlučio da štiti Zvicerov klan", nego je radio po nečijem nalogu. Da bi dokazao da nije sklon suicidu, Katnić bi mogao da prizna ko mu je naredio da štiti kriminalce, pa i da montira suđenje u aferi "Državni udar".

U još težoj situaciji se nalazi Zoran Lazović, kome društvo u zatvoru pravi njegov sin Petar. S obzirom na dokaze sa Sky aplikacije, Zoran ne može da izbegne dugogodišnju robiju, ali može da pomogne Petru da dobije blažu kaznu. Uostalom, Petar Lazović je, doduše nehotice, već značajno pomogao u istrazi.

- Mladi Lazović je svojim nedostatkom inteligencije mnogo pomogao našim državnim organima. Razotkrio je identitete svih policajaca koji su sarađivali s mafijom. Sve ih je razotkrio i dokumentovao fotografijama i video snimcima koje je delio preko Sky aplikacije. Dao je sve informacije o svom ocu, o Tigru, Šariću i parama za DPS - kaže Dritan Abazović.

Pod pritiskom dokaza, nije isključeno da Zoran ili Petar Lazović popuste i pristanu da svedoče protiv "glave crnogorske mafijaške hobotnice".

Statusu svedoka saradnika mnogo je bliži Duško Knežević, osnivač poslovne imperije "Atlas Grupe". Knežević je dvadesetak godina blisko sarađivao sa Đukanovićem, sve do 2019, kad je došlo do njihovog sukoba oko podele plena. Da ne bi bio uhapšen, Knežević se sklonio u London, odakle je pretio dokazima iz "plave torbe" i povratkom u Crnu Goru. Kao britanski državljanin, mogao je da doživotno izbegava suočenje sa crnogorskom optužnicom. Međutim, Knežević je nedavno izručen Crnoj Gori. Avionom crnogorske vlade, stigli su u Podgoricu on, njegova "plava torba" i želja za suočenjem sa Đukanovićem.

Knežević ima sve reference za dobijanje statusa svedoka saradnika: poseduje dokaze i saznanja, želi da ih iznese i, što ne treba zanemariti, nije umešan u teška krivična dela. Knežević je, veruje se, učestvovao u raznim poslovnim malverzacijama, ali nije se bavio švercom duvana i droge, niti je osumnjičen za ubistva.

Svedoci saradnici, svejedno da li su iznuđeni ili dobrovoljni, predstavljaju veliki problem za Đukanovića. Ipak, najviše brige mu zadaje činjenica da lov na njega predvode američke službe. Nezainteresovani za stare zasluge, iz vremena kad je pomagao u svrgavanju Slobodana Miloševića, zbog čega je nagrađen tolerantnim odnosom prema njegovim švercerskim kombinacijama, Amerikanci nikoga neće poštedeti u ratu protiv balkanskog kartela, pa ni Đukanovića. To i on zna, zato uzvraća žestokom kritikom.

- Stejt department sebičnom apsolutizacijom svojih interesa ignoriše krupne političke štete koje time čini u regionu i one su toliko uzele maha da ih je sada teško bezbolno popraviti - rekao je nedavno Đukanović, koji je za mešetarenje po Zapadnom Balkanu optužio Džordža i Aleksandra Soroša, pa i njihove "podržavaoce" Aleksandra Vučića, Edija Ramu i Dritana Abazovića.

Uz optužbe na račun Sjedinjenih Američkih Država, Đukanović je svojim sunarodnicima otvoreno zapretio krvnom osvetom.

- Živimo u jednoj jako zatrovanoj atmosferi. U atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Da li treba da se prisetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starim crnogorskim porodicama traje duže od 200 godina? Ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Jer, revanšizam je samo političko ime za osvetništvo. Dakle, to znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osveta, jer onaj ko radi ono što sada radi, taj ne shvata da je zapravo već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta i greši jako ako u onim lisicama, kojima likuje na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra - kaže bivši crnogorski predsednik i budući optuženik.

Političari i analitičari na različite načine su protumačili Đukanovićevu pretnju krvnom osvetom. Njegovi politički protivnici tvrde da bivši "gospodar Brda i Primorja", nervozan i uplašen, više ne može da se kontroliše, pa preti u prazno. Prema njihovoj proceni, Đukanović nema snage za ozbiljniji otpor. Zbog toga je izvesnije da su pretnje upućene njegovim saradnicima da ne propevaju pred tužiocima. Takođe, kao uzrok ovolike nervoze pominje se Đukanovićev strah od hapšenja članova njegove porodice. Na to ukazuje i Abazović: "Ruka pravde možda ne ide samo prema Milu Đukanoviću. Ima ljudi koji su interesantni, a zbog kojih je on nervozniji nego zbog sebe samog." Osim Abazovića, i drugi političari spekulišu s mogućim hapšenjem Đukanovićevog sina Blaže, supruge Lidije i, naročito, brata Aca.

- Ove akcije protiv organizovanog kriminala nisu rezultat unutrašnje političke kohezije. Milo Đukanović je 2020. godine napravio dogovor sa nosiocima nove vlasti Zdravka Krivokapića da on i njegovi ključni ljudi budu zaštićeni od krivičnog progona. Međutim, kad je Ministarstvo pravde SAD-a saznalo za taj dogovor, otvorilo je tzv. Kancelariju za razvoj tužilaštva, koje ima zadatak da štiti interese svoje države u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu. Đukanović sada može da izabere jednu od dve preostale opcije: da se ovde bori za opstanak na slobodi ili da pobegne iz Crne Gore. Đukanović je više učio od kralja Nikole, nego od revolucionarnih partizanskih ideologa, pa je moguće da će odabrati opciju kralja Nikole, da pobegne i nastavi da krcka milijarde koje su otete od građana. On može da pobegne samo u zemlje koje nemaju ugovor o izručenju sa SAD - kaže Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene.

U crnogorskim medijima nedavno je objavljena vest o tajnom sastanku Milana Roćena i ruskih diplomata u Azerbejdžanu. Iako je Đukanović davno okrenuo Crnu Goru protiv Rusije i uveo je u NATO, a njegovi naslednici na vlasti uveli sankcije Rusiji, neće biti iznenađenje ako baš tamo potraži spas.

- Rusija je trenutno najbezbednije mesto za Đukanovića. Njegov prvi čovek za međunarodne odnose, Roćen, nedavno je imao dug razgovor, pet-šest sati, u ruskoj ambasadi u Azerbejdžanu, tako da je moguće da se Đukanović vratio vezama sa Moskvom, iz ličnih interesa i motiva, kako bi zaštitio svoju i slobodu svoje porodice. Đukanović ima duge i bliske odnose sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji takođe nemaju ugovor o izručenju sa SAD - kaže Medojević.

Svi problemi s kojima se trenutno suočavaju Đukanović i njegovi najbliži saradnici precizno skiciraju ono što će snaći Aleksandra Vučića i njegov naprednjački kartel. Kao u ogledalu, svaki detalj se preklapa. Kao što Đukanović brine za brata Acu i sina Balšu, tako i Vučić strepi zbog kriminalizovanog brata Andreja i sina Danila. Kao što su dokazi sa Sky aplikacije u zatvor odveli Đukanovićevog operativca Lazovića, tako je utamničen i Veljko Belivuk, pripadnik istog klana, pa i član Srpske napredne stranke. Iza njih su ostali isti krvavi tragovi.

Belivuk i Lazović su, po nalogu istog šefa, Zvicera, organizovali i izvršavali monstruozna ubistva, i to na isti način u Crnoj Gori kao i u Srbiji. Prepiske sa Sky otkrivaju da je Lazović pomagao Zviceru da locira protivnike iz Škaljarskog klana, a u tim komunikacijama, koje je Europol prosledio crnogorskom tužilaštvu, nalaze se poruke, audio i video snimci kojima se Belivuk hvalio "odlično odrađenim poslom". Kao što je slikao žrtve iz Ritopeka, uz poruke "Gledaj mama, koljemo ti sina", tako je, uz smeh, obaveštavao Zvicera o tome kako su u usta ubijenog protivnika stavili crevo i punili ga vodom dok mrtvo telo nije puklo. Opisano je i ubistvo Mila Radulovića, istaknutog pripadnika barskog klana, koji je bio blizak Škaljarcima, koga su, nakon mučenja, spalili na lomači od guma i ćumura na Lovćenu.

Crnogorski analitičari tvrde da bi Specijalno tužilaštvo, kad bi postojala politička volja, bez problema mogli da konačno otkriju nalogodavce i izvršioce ubistava Duška Jovanovića, osnivača i glavnog urednika dnevnog lista Dan, kao i policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, pa i Đukanovićevog saradnika Gorana Žugića.

- U noći ubistva mog brata, nedaleko od mesta zločina, nekih 50 do 100 metara, bio je sakriven džip Grand Cherokee, neposredno iza jedne prikolice, koja je tu mesecima stajala, onako baš pogodna za prikrivanje zločinaca. U tom autu bili su Zoran Lazović, Duško Golubović i Saša Boreta, koji su sa upaljenim džipom čekali da izvršioci ubiju moga brata, kako bi ih bezbedno sklonili i odveli, najverovatnije za Bar - rekla je nedavno Slavica Šćekić, sestra ubijenog inspektora, koji se mafijaškom kartelu zamerio odbijanjem da učestvuje u njihovim zločinima.

Tako bi, kad bi u Srbiji postojala politička volja, lako i brzo mogli da se reše slučajevi ubistava Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i mnogih drugih žrtava. Uostalom, sam Belivuk je, na saslušanju u beogradskom Specijalnom tužilaštvu, ponudio informacije o ubistvu Ivanovića i Cvijana, kao i rušenju zgrada u Savamali. Tužioci nisu hteli da čuju kakvim saznanjima o tim zločinima raspolaže Belivuk, da se ne zamere vladaru, koji bi bio osumnjičen.

Zbog zaštite kriminalaca, direktnim postupcima ili nečinjenjem, uhapšeni su Katnić i Čađenović. Uskoro ista sudbina može da snađe Zagorku Dolovac, Nenada Stefanovića, Mladena Nenadića i ostale tužioce, koji su odbili da otkriju ko je svemoćni Oskar, koji se pominje u optužnici protiv Darka Šarića. Srpski tužioci tobože nisu uspeli da otvore telefon Predraga Koluvije i utvrde da li je kontaktirao sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem. Odgovornost će morati da snose i tužioci koji su obesmislili optužnicu protiv Dijane Hrkalović, kojoj se sudi samo za tzv. trgovinu uticajem, a ne za saučesništvo s Belivukom i Miljkovićem, pa i ubicom Darkom Elezom.

Smene vlasti u Crnoj Gori nisu donele očekivane promene. Iako su se građani naivno nadali da će se iščupati iz kandži mafije, taj proces je sabotiran u svim strukturama. Vlada Zdravka Krivokapića, opterećena vlastitim haosom, nije imala snage da se upusti u borbu protiv organizovanog kriminala. Dritan Abazović je gorljivo pretio "kokainskom diktatoru" Milu Đukanoviću i njegovom "bezbednosnom i pravosudnom podzemlju", a istovremeno je drugi premijerski mandat dobio zahvaljujući manjinskoj podršci DPS-a. I vlada Milojka Spajića nije spremna za ozbiljne akcije protiv organizovanog kriminala, pa ni za reforme u pravosuđu. To dokazuju i konkrentna kadrovska rešenja.

U obezbeđenju Spajića nalaze se ljudi od poverenja Duška Markovića, bivšeg premijera i bliskog Đukanovićevog saradnika, koga analitičari nazivaju "crnom kutijom bivšeg režima". Marković i Veljović su se pripremali za pad s vlasti, između ostalog, i tako što su u bezbednosne strukture instalirali "spavače". Dok je DPS bio na vlasti, oni su povremeno degradirali i šikanirali po desetak podređenih policajaca, koje su u medijima predstavljali kao politički i profesionalno nepodobne.

- Marković nije naivan. Deo svojih ljudi je odmaknuo iz svog sistema i stavio ih u prazan hod. To je radio i Veljović. Kad bi deset policajaca stavio u stanje mirovanja, šestorica su bili zaista protivnici režima, a četvorica su njegovi "zamrznuti saradnici". Sada je počelo buđenje tih "spavača" - kaže prof. dr Vojislav Laković, jedini crnogorski univerzitetski profesor bezbednosnih nauka.

I za Radovana Jovanovića, glavnog savetnika specijalnog tužioca Novovića, tvrdi se da je "spavač". Jovanović nije napustio ANB, zadržao je operativna ovlašćenja, pristup informacijama, službeno oružje i značku, a sada značajno utiče na rad Specijalnog tužilaštva, u kome vrši selekciju slučajeva i odlučuje protiv koga će biti preduzete određene mere.

Na značajnim sudijskim funkcijama nalaze se Boris Savić i Suzana Mugoša, za koje kritičari tvrde da "nisu za disciplinske, nego za krivične sankcije, jer su uništavali dokaze i pomagali narko kartelu da izbegne pravdu". Mugoša je bila lojalna saradnica uhapšene Vesne Medenice, da bi nedavno konkurisala za mesto vrhovnog državnog tužioca. Mugoša i njen sin se pominju u Sky prepiskama pripadnika Kavačkog klana, a ona je imala bitnu ulogu u nezakonitim postupcima u slučaju "Državni udar".

Crnogorski političari i nezavisni analitičari smatraju da je neophodno sprovođenje lustracije u pravosudnim organima, kako bi se oslobodili kompromitovanih pojedinaca. No, to neće biti lak posao. Neće, zbog alata, kojim još uvek raspolažu pripadnici Đukanovićevog režima. Informacije o spornim vezama, kriminalnim i koruptivnim kombinacijama predstavljaju jedan od alata. Drugi, još značajniji je, naravno, novac.

Na računima trojice uhapšenih pripadnika bivše vlasti pronađeno je po više od 50 miliona evra. Zoran Lazović je ponudio 10 miliona evra jemstva da bi se branio sa slobode. Niko od njih ne može da objasni poreklo imovine, kako su s platom od oko dve hiljade evra stekli toliku imovinu. Umesto da obezbedi pravne mehanizme za rešavanje takvih slučajeva, Spajićeva vlada je nedavno pustila u proceduru predlog zakona o poreklu imovine. U tom predlogu određeno je da se proverava imovina stečena posle 2019. godine, zbog čega ga je javnost odmah nazvala "zakon o zaštiti mafije".

Na nesreću crnogorskih mafijaša, Agencija za finansijsku forenziku i Kancelarija američkog Ministarstva pravde sprovode istrage u Dubaiju, Džedi, Londonu, Cirihu, Panami i drugim mestima na koja ih vode tragovi novca pripadnika crnogorskog narko kartela. Isti posao moraće da se obavi i prilikom utvrđivanja porekla imovine članova Vučićevog naprednjačkog kartela. Nema sumnje da se u istim bankama nalaze računi na koje su Vučić i njegovi ortaci iz zajedničkog zločinačkog poduhvata deponovali pare, koje su zgrnuli pljačkom javnih resursa i privatne imovine.

Američke i evropske službe počele su konačni obračun s balkanskom mafijom. U Crnoj Gori se već čeka "superfinale", tj. hapšenje Mila Đukanovića. U Bosni i Hercegovini su američki agenti i lično, s oružjem, nedavno učestvovali u hapšenju pripadnika klana "Tito i Dino". Da bi mafijaška hobotnica bila poražena neophodno je odseći njene krakove iz vinskog podruma u Jajincima. Taj proces je u toku. Ono što se danas dešava u Crnoj Gori, sutra će stići u Srbiju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane