Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Alati za srpski jezik

Korupcija

 

U Alibunaru se pitaju dokle će ''demokrata'' da unovčava poslanički imunitet

 

Konjokrad iz našeg sokaka

 

Pravo ime i prezime Nedeljka Konjokrada je Nedeljko Ignjatov. Morao je da promeni identitet zbog "časnih" poslova koje je razgranao u prisustvu vlasti.

 

Goran Predojević

 

Pokrajinski poslanik Demokratske stranke iz Alibunara Nedeljko Konjokrad našao je originalan način da se obogati i učvrsti svoj partijski položaj. On je zahvaljujući članstvu u DS-u raširio biznis uz neviđenu korupciju i podmićivanje, navodi se u obimnom dosijeu o lopovluku poslanika koji je ovih dana prosleđen i šefu stranke Borisu Tadiću.

U ''dosijeu'' se navodi da je Konjokrad prvo došao na položaj poverenika opštinskog odbora Demokratske stranke u Alibunaru, da bi potom mimo statuta vodio opštinski odbor, odbijajući da zakaže izbornu skupštinu. Za majske izbore predložio je sam sebe i dospeo na položaj pokrajinskog poslanika u Skupštini Vojvodine.

Zanimljivo da je Demokratska stranka osporavala Konjokradu pokrajinski mandat više od tri meseca upravo zbog saznanja da nije poštovao nikakvu stranačku proceduru, ali i zbog naknadnog saznanja da je falsifikovao zapisnik o sopstvenom izboru za lokalnog lidera DS -a. Isplivalo je i to da je Konjokrad od vlasnika preduzeća Zobex iz Beograda uzeo "donaciju" za dovođenje Bojana Pajtića na otvaranje pogona u Banatskom Karlovcu, a potom je "donaciju" podelio sa tadašnjim portirom SO Alibunar, Danijelom Kišmartonom, koji je u međuvremenu dogurao do predsednika alibunarske opštine?

Konjokrad je odmah po dolasku u Novi Sad ojačao veze i pronašao način za još lakšu zaradu. Recept je jednostavan. Konjokrad je, koristeći partijske veze, počeo iz Pokrajinskog Fonda za razvoj da lobira i obezbeđuje pare za obnovu i rekonstrukciju osnovnih škola, domova zdravlja, dečijih vrtića, kredita za nabavku traktora, kombajna... I dok na jednoj strani kod neupućenih stiče političke poene, na drugoj strani svi korisnici, odnosno izvođači radova na pomenutim objektima bili su u obavezi da Konjokradu isplate deset posto. Novac je najčešće lično preuzimao, kao u slučaju rekonstrukcije oluka i krova na OŠ "Miloš Crnjanski" u Ilandži. Često je novac preuzimao i Danijel Kišmarton, bivši portir SO Alibunar, koga je Konjokrad u decembru, iz zahvalnosti, progurao na mesto gradonačelnika.

Poslanik Konjokrad se za kratko vreme, uz pomoć takvih ljudi,  obogatio. Informacija o toj vrsti biznisa je početkom septembra došla i do nekih uticajnih lidera stranke, ali ni to nije uplašilo ovog preduzimljivog čoveka. Pravi novu trgovinu, tako što dobijenim novcem bukvalno kupuje lokalne funkcionere i odbornike DSS-a koji su na sednici SO Alibunar, u decembru, srušili sopstvenu koaliciju sa SRS i G.G. i napravili novu koaliciju sa Konjokradom. Opoziciona Demokratska stranka je srušila lokalnu koalicionu vlast na čelu sa G.G. "Milan Ćuruvija" i tako je Kišmarton preko noći od portira dogurao do gradonačelnika ove južnobanatske komune?!

Gradonačelnik doduše ne sme ni da uđe u svoj kabinet, jer u njemu sedi i završava svoje trgovačke poslove Konjokrad, ali šta mari, portiru je bitna formalna funkciju gradonačelnika.

Znajući da će euforija zbog preuzimanja lokalne vlasti kratko trajati, Konjokrad je po tvrdnjama upućenih, deo novca ubacio direktno u džep nekih šefova pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koji su zauzvrat zaustavili napade i optužbe na Konjokrada. Za sad.

Konjokrad tvrdi da mu niko ništa ne može jer ima apsolutnu zaštitu pokrajinskog rukovodstva iz Vojvodine. Njihov štićenik je do sad posredovao u nabavci više od 37 traktora, isto toliko kombajna, uzeo tal od rekonstrukcije četiri škole, jednog doma zdravlja, rekonstrukcije vodovodne mreže u Banatskom Karlovcu, izgradnji kapela...

Nenaviknut da deli fifti- fifti, Konjokrad je zatražio podršku u centrali DS -a, kao i kod izvesnih "novopečenih prijatelja" u ministarstvu za lokalnu samoupravu. Nedavno su na Tadićev sto stigle dve impresivne biografije.

Predsednik opštine Danijel Kišmarton je mladi lav DS-a iz Vladimirovca. Bio je policajac do 1997. godine. Iz MUP-a je izbačen zbog prekršaja, nasilničkog ponašanja, reketiranja i učestvovanja u trgovini kradenim automobilima. Pravosnažno je osuđen na uslovnu kaznu, na dve godine zatvora u Opštinskom sudu u Alibunaru. Zaposlio se u opštinskoj upravi Alibunar u maju 2002. na poslovima vozača, potom je premešten za portira.

Pravo ime i prezime Nedeljka Konjokrada je Nedeljko Ignjatov. Promenio je identitet da bi zamaglio prethodnu prošlost: Pobegao je sa područja SO Kovin zbog finansijskih malverzacija, proteran je iz Banatskog Novog Sela zbog pucnjave sa sada pokojnim Markom Kalkanom, u Južnom Banatu je poznat kao "trgovac" sumnjivim automobilima, čime se i danas bavi, a nedavno je u policijskoj akciji u Seleušu zaplenjena droga kod osobe koja je zaposlena u  preduzeću koje se formalno vodi na ime Nedeljkovog tasta. Nedeljko nema dana radnog staža, ali je stekao ogromnu imovinu. Samo u voznom parku ima mnoštvo luksuznih limuzina među koje je i "BMV" džip. U Alibunaru ga najviše poznaju kao "gospodin deset posto".

Konjokrad je nakon preuzimanja lokalne vlasti, preuzeo i upravljanje svim poslovima opštine za investicije, kadrovska postavljenja, zapošljavanje. Sam sebe je imenovao za savetnika predsednika opštine, a kako bi nadomestio rupe u radnom stažu imenovan je i u Upravnom odboru Petrohemije. Javno priča da mu niko ništa ne može, jer ga pokrivaju  u centrali Demokratske stranke u Novom Sadu.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane