Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Korupcija pod zaštitom ministarstva zdravlja Srbije

Tender na dar i bračni par


Jedinica za upravljanje projektima Svetske banke Ministarstva zdravlja Srbije, koja u svojim rukama ima ogroman novac, najkorumpiranija je grupa u zemlji. Osim novca od Svetske banke, ova grupa ljudi upravlja i mnogim tenderima za javne nabavke. Kako se u tome najbolje snašao bračni par Milojković, dr Aleksandar i njegova supruga Merima, detaljno je istražila Tabloidova novinarka.

A. Lešo


Konsultant u Ministarstvu zdravlja Srbije, dr Aleksandru Milojković, prvi je čovek korupcionaške grupe o kojoj javnost u Srbiji ništa do sada nije znala. Milojković je imao i još uvek ima kompletan uvid u tenderske dokumentacije i tehničke specifikacije. Osim enormno velike plate, sklon nameštanju tendera i prodaji informacija ponuđačima, dr Milojković i njegova supruga Merima obogatili su se u relativno kratkom roku, shodno kratkoći tenderskih rokova.
Uprkos činjenici da radi to što radi već pet godina na volšeban način dobija i novi ugovor sa Evropskom investicionom bankom, gde je je već imao prve kontakte i uzeo provizije.
Italijanska firma Studio Altieri i Steam, koja će projektovati rekonstrukciju četiri klinička centra, dobila je tender od EIB u novembru 2008. godine. Gospodin Milojković je istoj firmi 2005. godine dodelio tender od Svetske banke i za projekat rekonstruisanja zdravstvene službe i rekonstrukciju bolničkih kapaciteta u Kraljevu, Valjevu,Vranju i Zrenjaninu.
Da bi firmama g. Milojković otkrio da li dobijate tender, njegove provizije se kreću od 3.000 do 10.000, ali i 80.000 evra!
Da je sve tako, može se lako proveriti kroz imovinsko stanje i račune njega i njegove supruge Merime Milojković.
Gospodin Aleksandar Milojković je na mestu konsultanta za pet godina zaradio: tri stana u Beogradu (stan u ulici Velisava Vulovića 47b/2, stan u Vranjskoj ulici i još jedan stan ispod Belog dvora na Dedinju).
Kupio je auto, završio je fakultet ženi (fingirajući tender), obezbedio je veliki novac u banci, dobijao je poklone i putovanja.
Prvi stan kupio je od čoveka kome će kasnije doturati informacije o tenderima za građevinske radove. Njega mu preporučuje dr Gavrilović sa Banjice, koji, gle čuda, ima firmu Ortopedica, koja dobija mnoge poslove i tendere za ortopedska pomagala.
Gospodin Milojković bez konkursa svoju suprugu, inače bez kvalifikacija, zapošljava u svojoj radnoj jedinici i namešta joj veliku platu (svastiku smešta u ministarstvo poljoprivrede), dobija službene povlastice (auto Hjundai "Getz", plaćene mobilne telefone, kompjutere, reprezentaciju...).
Potom dr Milojković namešta tender Link Grupi koji daje Svetska banka, a oni, zauzvrat, stipendiraju školovanje njegove žene i rade na sređivanju ispita takođe na Beogradskom koledžu računskih nauka, koji je u sklopu Link Grupe!
Kao konsultant na projektu Razvoja zdravstva Srbije dobija kredit IDA 3768 YF. Između ostalog, samo za tendere za nadogradnju softvera za timove opšte medicine STOM novembra 2006.godine, Aleksandar Milojković dobija lepu proviziju.
Sarađuje i sa firmom Medinic koja 11. aprila 2006. godine dobija tender za 100 infuzionih pumpi, a nije bila u startu najpovoljnija.
Gospodin Milojković najbolju saradnju ima sa velikim firmama, koje su velikodušne u davanju mita, kao što su: Dreger u vlasništvu izvesnog Petra Gvoića, MD Imaging, Dragoslava Vujasinovića, Superlab, Dacija...
Takođe, stavljajući suprugu Merimu na projekat Konrola tuberkuloze kroz sprovođenje direktne terapije.
Nameštaju tender za šest vozila koja kupuju od firme Integra Motors Dacija, gde se u tenderskoj komisiji pojavljuje Merima, a šef prodaje Dacije je Dejan Dodić, prijatelj Aleksandra i školski drug iz Požarevca! Jedno od vozila koristi kasnije Merima Milojković.
Tabloidu je ustupljena dokumentacija o tome kako Dreger dobija sve najunosnije tendere, te kako Milojković posluje sa Siemens-om, kako MD Imaging ima najbolji uvid u tendersku dokumentaciju.
Drugi veliki i luksuzni stan Milojković kupuje na Zvezdari u Vranjskoj ulici. Može mu se. Jer, samo da bi pogledao koja je ponuda najpovoljnija, dobija i do 80.000 evra. Treća njegova nekretnina je opet na lokaciji Lisičji potok.
Koliko računa ima bračni par Milojković, koliko nekretnina, od koga je dobio novac, treba da proveri policija i tužilaštvo.
Da li o ovome znaju u ministarstvu zdravlja?Verovatno zna njegov prijatelj, bivši pomoćnik ministra zdravlja dr Ivan Jovanović, koji ga je i doveo na to mesto!
Da li zna ministar zdravlja? Ako znaju, zašto dotični nije u zatvoru, i zašto mu nije oduzeta imovina? Umesto toga, on dobija još jedan ugovor, ogromnu duplu platu, one sada dosežu do 3.000 i više hiljada evra, i nove mogućnosti za korupciju.
Zašto takav čovek dobija drugi ugovor, kada ima hiljade kvalifikovanijih od njega koji čekaju posao? Prijava o ovom slučaju poslata je i policiji i tužilaštvu i Savetu za korupciju, ali i ponuđačima koji su izgubili tendere.
Grupa zaposlenih obavestila je i Svetsku banku i njene predstavnike u našoj zemlji. Tenderi su Aleksandru Milojkoviću, konsultantu na projektu Svetske banke Razvoj zdravstva Srbije E / kredit 3768 YF doneli bogatstvo.
Od 2005. godine on radi na konsultantskim ugovorima za finansiranje i reviziju četiri bolnička centara (Vranje, Kraljevo,Valjevo i Zrenjanin), gde je sebi obezbedio prilično bogatstvo.
Prve provizije dobija za proveru tendera za rekonstrukciju GAK-a u ulici Narodnog Fronta i Instituta za majku i dete u Beogradu.
Koliko je ponuđač platio da dobije posao uređenja deponija u Vranju i Zrenjaninu (1.12.2006.godine)?
Na tenderu za Energetsku efikasnost u Srbiji, koordinator projekta Svetlana Đurić treba da zna kolika je provizija Milojkovića za pružene usluge ponuđačima, koji su pobedili na konkursu rekonstrukcije bolnica u Užicu, Prijepolju, Priboju i Kraljevu.
Rekonstrukciju bolnice u Zrenjaninu dobija GIK Banat kao najpovoljniji (provereno od strane Milojkovića).Taj kredit obuhvata i 350.000 evra za informacioni sistem za bolnicu, 45.000 evra za opremu za patologiju i 300.000 evra za reviziju dela medicinske opreme. Koliki je iznos mita, kada se provizije kreću od jedan posto do deset posto. Da li će ovo biti afera velikih razmera kada ponuđači saznaju da su u periodu od četiri godine bili zakinuti, ako nisu dali novac dr Milojkoviću?
Pitanje je i zašto Siemens jedini dobija velike tendere (14. 09. 2005. dve magnetne rezonance), a 17. 10. 2006 godine. jednu magnetnu rezonancu i dve angio sale i generator. Isto tako i 14. 10. 2008.g. dobijaju 90.900.000 dinara za sale za katetarizaciju srca!
Ovo su samo neki od velikih tendera koje dobija firma Obrada Spremića, a tender vodi Milojković.
Ogroman novac se uzima i na kreditu koji je dodeljen za obnovu Instituta Torlak (uključeni su firme Radnik i Hemofarm Inženjering), kao i za nabavku medicinske opreme za pomenutu ustanovu u aprilu 2006. g. i 31.10.2006.g. (na računima bračnog para Milojković može se videti od koga od koga se dobija provizija).
Kolika je provizija i od Aleksandra Bićevca, i firme BS Inženjering za nabavku nemedicinske opreme (kuhinjske) za 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji? Takođe, kako je moguće da je firma Vikor, koja je samo zastupnik medicinskih brendova, najjeftinija?
Saradnja Dragoslava Vujasinovića, vlasnika MD Imaging, sa Milojkovićem za proveru tenderske ponude je bogata: dr Milojković dobija od 20.000 do 60.000 evra, a Vujasinović prodaje (14. 9. 2005) aparat za osteodenzimetriju, a 17. 10. 2006.g. četiri skenera poslednje generacije, i jedan skener 64. reda detektora.
Na računima Aleksandra Milojkovića ili njegove supruge Merime (ako nisu dobili na ruke) nalaze se i uplate Smelt-Intaga koji je pobeđivao za rekonstrukciju bolnice u Subotici (4. 7.2006. g.), ali i u Zaječaru.
Dok je radila, Merima se bavila i organizacijama seminara u vezi sa projektima tuberkuloze, i od izvučenih organizatora uzimala povlastice.
U kakvoj je vezi gospođa Merima sa firmom Informatika i Slobodanom Srećkovićem koji je pobedio na konkursu za nabavku računara i štampača za projekat tuberkuloze, svakako će uskoro proceniti policija.
Konačno, Aleksandar Milojković je veliki profit ostvario simulirajući tendere. Firma Trivax 27. 2. 2006.godine pobeđuje za prodaju dva aparata za litotripsiju, 8 neurohiruskih mikroskopa, 3 biomikroskopa sa apl.tonometrom i 6 biomikroskopa sa apl.tonometrom.
Vrhunac je slučaj firme Medilens, koja dobija veliki tender (i debelo plaća za to) za 9 fakoemulzifikatora, 6 ulteazvučnih AB skena, fakovitrekta sa endolaserom, 9 diodni retinalni laser 532 sa biomikroskopom i 9 kornealnih topografa. Dakle, Iiuzetno velika zarada i za Medilens, ali i za Milojkovića.
Takođe je posao nad poslovima obavljen njegovom uspešnom saradnjom sa firmom Dreger tehnika i njenim vlasnikom Petrom Gvoićem. Na obostrano zadovoljstvo.
Opremanje 20 zdravstvenih ustanova opremom za anesteziju donosi stanove i veliki novac obojici. Dreger dobija skoro sve tendere, koji su jako skupi, i ozbiljno i lagodno praveći krivična dela bogate se i Gvoić i Milojković.
Ko bi rekao da postoje anonimni ljudi, koji su stekli ogromno bogatstvo, a da nikom ne pada u oči njihov kriminal i pljačka.
Gde je budžetska inspekcija i drugi državni organi da ovim anonimnim prevarantima stanu na rep?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane