Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Upotreba slučaja

Nikola Vlahović

 

Mračni 11. april 1999. godine ličio je na dan u kome je Zlo došlo po svoju žrtvu. Mada je u tom času ceo jedan narod bio nagrđivan sa nebesa, strašnim bombardovanjem vojnog saveza devetnaest zemalja, istog dana se desilo i ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, pa je taj tragični događaj dobio jednu posebnu simboliku.
Bio je to ritualni obred odnarođenog režima, rukopis surove decenije u kojoj je palo mnogo znanih i neznanih glava.
Od brutalnog ubistva Slavka Ćuruvije do danas, nisu pronađeni ni inspiratori tog zločina niti dželati koji su obavili svoj posao.
U međuvremenu, stvoren je slučaj od koga je određena interesna grupa demokratskih svjetonazora napravila sebi dobar politički kapital od koga i danas fino živi. Pred svake moguće i nemoguće parlamentarne ili predsedničke izbore.
Ako Ćuruvija ovo odnekud posmatra, trebalo bi da se gorko smeje, jer je među ožalošćenom porodicom koja je svake godine sve veća i sve uticajnija, i mnoštvo onih koje je on lično prezirao.
I ove 2009. godine, kao svojevrsna najava mogućih prevremenih parlamentarnih izbora, poslušno stado medijsko u ime i za račun te ožalošćene porodice diže svoj glas i traži od države da pronađe inspiratore i ubice Slavka Ćuruvije.
Poklič ima svrhu da ojača pozicije onih koji danas beskrupulozno naplaćuju svoje prvoboračke zasluge u borbi protiv bivšeg režima u kome većina tih lažnih prvoboraca nije ni učestvovala.
I tako unedogled. Povodom svake godišnjice ovog tragičnog događaja i povodom svakog političkog prevrata u najavi.
Slučaj ubistva Milana Pantića, ubijenog što je tragao za istinom, u očima ožalošćene porodice predstavlja manji medijski kapital, pa su politički nekrofili pravilno zaključili da ga treba pominjati samo uz slučaj ubistva Slavka Ćuruvije, a nikako samostalno.
Na ovim stranicama je bivši ministar policije imao priliku da vidi i šemu ubistva Milana Pantića, a svakako su mu bili poznati inspiratori i izvršioci tog zločina. Uprkos tome, nikada nije došlo do toga da se u javnosti oglasi ko treba, nego je i ovaj slučaj postao predmet svih predizbornih kampanja u kojima ožalošćena porodica poziva demokratske vlasti da se obračunaju sa nedemokratskim režimom koga već odavno nema.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane