Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Svilajnac: Demokratska revolucija Pere kafedžije

 

Jaganjci utihnuli, volovi odahnuli

 

Vesela pripovest o političkim zgodama i nezgodama svilajnačkih javnih radnika, njihovih porodica, prijatelja, koalicionih saveznika, ideoloških protivnika i druga priključenija u najboljoj nušićevskoj tradiciji, samo su deo obimnog reporterskog posla koje je u Pomoravlju obavio Tabloidov saradnik 

 

 

Radosav Lazić

 

 

Gospodin Pera Milanović u narodu svilajnačkom poznatiji je još i kao Pera kafedžija. Sudeći po publicitetu, danas predstavlja perjanicu lokalne demokratije. Trenutno je Pera potpredsednik opštine, ali i predsednik regionalnog odbora za Pomoravlje. Po publicitetu i rezultatima to je mali korak za Peru ali veliki za DS Pomoravlja.

Glasine govore da se Pera sa Marom Resavkinjom dogovorio o podeli zemljišta oko njenog spomenika.

Sa zemljištem Pera postupa savesno, kao da je njegova. Samim tim je normalno da upotrebu zemljišta ne plaća, kao što je normalno da ga niko ništa i ne pita.

 Mara u narodnoj nošnji, sa visoko podignutom buktinjom u desnoj i lovorovim vencem u levoj ruci, simbol je pobede i napretka. Sa druge strane prošireni Perini lokali, Mocart poslastičarnica i Ajriš pab pivnica.

Perin rođeni brat Nenad Milanović, bivši je podoficir (u narodu poznatiji kao Neša tapetar), član je stranke G17 plus.

Perina snaha (Nešina supruga) Borjanka Milanović, direktor je poreske filijale opštine Svilajnac.

 Perina mama Dobrila Milanović najverovatnije je vanstranačka ličnost, jer poseduje većinski paket akcija RTV Centar Svilajnac, čime je postala lokalni medijski magnat. Datum registracije pomenute televizije: 9. septembar 2008.

 Narodni poslanik Antić, član SNP-a, postavio je poslaničko pitanje u vezi sa maminom televizijom. Odgovorio mu je narodni poslanik DS-a Miroslav D. Marinković (koji je istovremeno i član svilajnačkog odbora SPS-a, broj članske karte: 0226572!), braneći maminu televiziju.

Demokratska vlast Svilajnca izbacila je TV Resava iz prostorija nekadašnjeg komiteta i tamo smestila televiziju Perine mame. Prostor se rekonstruiše o trošku opštine. Dok ukida stipendije najboljim studentima, opština troši milione za opremanje mamine televizije.

Pera je vlasnik diplome srednje škole. Dva puta je bio osuđivan uslovno na manje od dve godine. Jednom je osuđen na osnovu SFRJ zakona. Da, ali SFRJ odavno ne postoji.    Predsednica komisije za izbacivanje TV Resava, Dragana Radević, prva je direktorka mamine televizije. Ona je funkcionerka DS-a, i član Opštinskog veća.

Pera poresku stabilnost države nikada nije dovodio u pitanje. Da je Pera sumnjao u državu, nikada joj ne bi izdao poslovni prostor koji je od nje, uz saglasnost ministra Dinkića, i unajmio za potrebe svoje nevladine organizacije. U protivnom, Pera bi državu izbacio na ulicu! Zato država Srbija oprezno postupa sa Perom.

Narodni poslanik DS-a (plus SPS) Miroslav Marinković je poznat javnosti po zataškanoj aferi dodeljivanja poslova vrednih i do 15 miliona dinara veterinarskim stanicama koje nisu bile registrovane. Iako postoji osnovana sumnja da je kao direktor Uprave za veterinu zloupotrebio službeni položaj, gospodina Milanovića štiti poslanički imunitet. Glasine idu u smeru da njega Pera slabo zarezuje ili da ga uopšte ne zarezuje, jer mu je omogućio da bude Narodni poslanik i ne ode u zatvor.

Ako je to Pera stvarno uradio, onda to u Srbiji ima humanu stranu. Veterinarske stanice su se kasnije ipak registrovale. Ako završe posao za koji su dobile novac (a hoće), onda sve može da se tumači kao efikasnost i vidovitost (proroštvo). Marinković je član dve koalicione partije na vlasti, tako da su svi ishodi mogući. 

 Mantrali su Pera i Miroslav i na svilajnačkoj skupštini...

"Imam tremu", rekao je Pera posle pobede, "jer se nisam nadao da ćemo osvojiti ovoliki broj glasova". Otkud Peri trema?

Perine pristalice su kaparisale vola koji je trebao da se zavrti posle Perine pobede. Bidža je pobedio a vlasnik vola nije hteo da vrati kaparu. Bidža je mogao da doplati vola i da se narod Svilajnca veseli dušom, srcem i stomakom. Bidža nije želeo tu vrstu kompromisa. Narod Svilajnca mu to nikada nije zaboravio. Neki mesec kasnije, na lokalnim izborima narod Svilajnca nije pristao da bude zaveden kaparom. Pera kafedžija zasluženo postaje potpredsednik opštine Svilajnac. Jaganjci su utihnuli, volovi odahnuli.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane