Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Legalna pljačka

Legalna pljačka

 

 

Geneks: Kako bivši gigant nije u stanju da podmiri radnike

 

Dižu bunu, pare na računu

 

 

Koliko je imovine ostavio samoupravni socijalizam u Srbiji, ne znaju ni oni koji su se prihvatili teškog zadatka da je opljačkaju. Primer beogradskog Geneksa savršeno pristaje uz ovu pretpostavku. Tajkuni su kupili i pošteno platili objekte na Kopaoniku i na Novom Beogradu, ali sad država ne dozvoljava da radnici namire svoja potraživanja. Zašto? Čuće se

 

A. Lešo

 

Agencija za privatizaciju i pripadajući privatizacioni mehanizmi u Srbiji i dalje ispoljavaju sadizam, u duhu ideologije takozvanih finansijskih vlasti čija je personifikacija stranka G17 i njen neprikosnoveni duhovni vođa Mlađan Dinkić. Da je ovo baš ovako i nikako drukčije, govori i epilog privatizacije bivšeg jugoslovenskog privrednog giganta, beogradskog Geneksa...

Pre skoro dve godine dvojica poznatih srpskih tajkuna kupili su nešto od ogromnog vlasništva Geneksa, a plaćanje su izvršili na nekoliko državnih računa. Naravno, Agencija za privatizaciju je najpre namirila svoje troškove. Ali, isplata radnicima (200 evra po godini radnog staža), nije se desila ni do današnjeg dana. Reč je o najdrskijoj manipulaciji radnicima Geneksa, dirigovanoj direktno iz Vlade Srbije, a sve sa namerom da se čin namirivanja radničkih potraživanja produži što je moguće više, a deponovan novac ostane u posedu države što duže.

Kako drugačije razumeti pismo gorčine upućeno predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću i niz neprijatnih pitanja koja su mu potpisnici iz Geneksa postavili? Kako razumeti njihova skoro četiri meseca stalnih protesta ispred Vlade Srbije? To samo krajnje očajni ljudi mogu da urade. Zna li premijer Cvetković ili neko njemu blizak da objasni razloge zbog kojih ova jednostavna operacija plaćanja ne može biti obavljena, uprkos tome što novac leži skoro dve godine na nekom državnom računu?

Iz Zapisnika sa dvadesete redovne sednice Upravnog odbora kompanije International CG, kako se danas zove ova nekada slavna kompanija, vidi se i prisustvo Nebojše Ćirića, pomoćnika ministra, predstavnika Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, te predstavnika Agencije za privatizaciju. Prema svim dostupnim informacijama, Ćirić ima zadatak da "umiruje radnike" i da radi na diskreditaciji prava radnika Geneksa. Sve govori da Ćirić odlično radi taj posao. Para i dalje ima, ali u stvari nema. Na sednicama Upravnog odbora, puna su mu usta razumevanja za sindikalne zahteve. Ali, u praksi nije ni blizu tako.

 

 

 

Kakav moral!

 

Ćirić je demagog, kao i kompletna Vlada Srbije danas. Koliko će igra sa ljudima u ovom slučaju trajati, teško je pretpostaviti. Možda dok ne izbije veći skandal od svakodnevnih protesta. On očigledno nije daleko. O tome govori i pismo upućeno predsedniku Vlade, sročeno ovih dana, uoči isticanja strpljenja:

"...Gospodine Cvetkoviću, već 145 dana, još od 22.06. 2009. godine, nalazimo se u neprekidnom protestu ispred zgrade Vlade Srbije, a pod budnim okom policije. Da bismo  izbegli dalje troškove koje pravimo policiji koja Vas čuva od poniženih i obespravljenih radnika, zahtevamo hitan prijem kao što je i obećano od predstavnika Vlade gospođe Miljanić i gospodina Bjelopetrovića, a po zapisniku sa sastanka održanog u Palati federacije 26.09. 2009. godine.

Obećana sredstva, još od 2008. godine, 200 evra po godini radnog staža, nalaze se na posebnom računu i namenjena su isključivo u te svrhe. Ko koristi naša sredstva? Ko će sprečiti dalje ponižavanje 5.000 porodica radnika Geneksa? Hoćete li 5.000 novih sudskih sporova kako u Srbiji tako i u Strazburu? Čiji smo mi?

Čiji ste Vi premijer i u čijoj vladi? Kome smo poklonili poverenje i gde Vam je politički, poslovni i lični moral?"

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane