Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Do koske

Kome je Srbija majka a kome maćeha, ili ko zavlači ruku u praznu kesu

 

Jedna fraza našeg razvoja

 

Mora da je ova jedina preostala od svih srpskih zemalja prebogata i dobrodušna, kao neka nostalgična tetka iz Amerike, pa deli pare šakom i kapom, ali odabranoj rodbini. Jer, da je imalo drukčije, ne bi budžet Srbije bio na usluzi samo onome ko je dobar sa tetkom. Zaista, znaju li poreski obveznici gde i na koga država troši ono što im je uzela?

 

N. Vlahović

 

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić najavio je da će Vlada Srbije afričkim studentima u 2010. dodeliti čak 1.000 stipendija za školovanje na srpskim univerzitetima! Ovu vest je gromoglasno objavila Afrička novinska agencija (APA).

Nadležno ministarstvo je preko nekih nižih kadrova već umirivalo javnost da je njima poznato odobrenje za nekih stotinak stipendija afričkim prijateljima, ali da je reč o projektu koji je pokrenuo predsednik Boris Tadić!

Jedan drugi izvor govori da će Srbija, u znak zahvalnosti, većini afričkih zemalja koje nisu priznale Kosovo za državu, omogućiti da svake godine veliki broj njihovih studenata dobije stipendije i nastavi po potrebi svoj život u Srbiji i nakon studija. Koliko će to koštati ovu državu manje je važno od toga kako će sve to razumeti oni mladi građani Srbije koji nikako ne mogu doći do stipendije. Ko će njima objasniti da naši afrički prijatelji imaju prioritet?

Čak i da sve nije tako strašno i da nije reč o velikom državnom novcu, nemoralno je i degutantno. Previše je radničke i činovničke sirotinje u Srbiji, previše je gladnih i nezaposlenih. Takvoj zemlji ne treba još i afrička sirotinja.

Nedavno objavljeni izveštaj Državne revizorske institucije pokazao je da novac iz budžeta nemilice troši nekoliko ministarstava. Među najgorima je Ministarstvo kulture.

Preko ovog ministarstva država je samo prošle, 2009. godine za izdržavanje porodice Karađorđević izdvojila 320.000 evra. Dve trećine tog novca je potrošeno za reprezentaciju i plaćanje posluge, a samo za baštensku opremu potrošeno je 5.500 evra, za održavanje voznog parka 5.000 evra, za kupovanje i održavanje kompjuterske opreme 4.500 evra, za kancelarijski materijal 3.600 evra, a za poštanske usluge 1.500 evra!

Pod stavkom "zaštita kulturne baštine", građaninu Aleksandru Karađorđeviću je dodeljeno 600 evra za kupovinu novina!

Treba se setiti da je ova porodica koštala Srbiju 2005. godine 1,25 miliona evra, a 2006. godine čak 1,4 miliona evra. Građanin Aleksandar Karađorđević nikad nije dostavio izveštaj o načinu trošenja budžetskog novca, mada bi to bio jedan impresivan dokument u kome bi se našli razni bizarni podaci. Recimo, 2007. godine, samo za zalivanje 40 hektara trave oko dvora u kome živi, potrošeno je 53.000 evra!

Račun za telefon je iznosio 37.000 evra, što znači 3.000 evra mesečno, a za struju je plaćeno ni manje ni više nego 27.000 evra ili 2.200 evra mesečno. Korišćenje interneta je koštalo čak 7.500 evra (preko 600 evra mesečno!). Potreba građanina Karađorđevića za redovnim pres klipingom koštala je poreske obveznike 4.500 evra!

Čega treba da se stidi Vlada Srbije u ovom slučaju? Naime, građanin Karađorđević, ako već živi u svojoj kući a nije državni službenik Srbije nego oficir Velike Britanije, morao bi od svojih poslovnih poduhvata da plaća svoja zadovoljstva. Da je Srbija monarhija a ne republika, onda bi ovaj budžet imao smisla, ali za sada nije tako. Ako neko ovog nesuđenog prestolonaslednika o trošku građana drži na čekanju, bilo bi fer da mu neko kaže da će se načekati.

 

 

 

 

SAOPŠTENJE

 

 

Upravni odbor preduzeća koje izdaje magazin Tabloid razmatrao je prošle nedelje izveštaj o uređivačkoj politici lista, kao i izveštaje odeljenja za poslove kontraobaveštajne zaštite redakcije i podataka koji pristižu našim novinarima i saradnicima.

Upravni odbor je konstatovao da je saradnja sa bezbednosnim strukturama iz okruženja izbalansirana i konstruktivna. Upravni odbor je bezrezervno podržao uređivačku politiku glavnog urednika, kao i izveštaj o odnosu prema radu urednika, novinara i saradnika. Prihvaćen je predlog uredničkog kolegijuma da se uspostavi jača saradnja sa pojedinim granskim sindikatima, posebno sa sindikatima policije, i njihove aktivnosti će, ubuduće, biti više zastupljene na stranicama našeg magazina.

Upravni odbor je preporučio da se nastavi sa argumentovanim pisanjem o kriminalnim aktivnostima visokih državnih funkcionera i posebno sugerisao glavnom uredniku da se nastavi sa raskrinkavanjem novosadskih kriminalnih grupa koju predvode braća Mirko i Slobodan Dubroja, Vojislav Gajić, Petar Matijević i Miodrag Kostić. Upravni odbor je obavešten da će aktivnosti u tom smislu biti nastavljene i u sledećim brojevima, pogotovo s obzirom na činjenicu da je Mirko Dubroja, preko posrednika, pokušao sa pet hiljada evra da podmiti glavnog urednika Tabloida Milovana Brkića, koji je ponudu odbio i o tome blagovremeno obavestio Upravni odbor.

Upravni odbor je predložio a redakcija je prihvatila da, zbog efikasnijeg i neometanog rada urednika i novinara, informacije onima koji su prozvani u tekstovima i koji se u tom svojstvu javljaju redakciji daje portparol lista Milan Malenović, koga mogu pozvati na telefon (+381) 11 7610-208.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane