Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

 

Kosjerić: Slučaj Veterinarske stanice Glober

 

Koje se grlo javilo Mićoviću

 

Direktor Uprave za veterinu pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije dr Zoran Mićović naš je novi Ljubiša Trgovčević, jer mu se "javlja" šta će u budućnosti da se desi. Ili bar on tako misli budući da se dešava uvek suprotno od "javljenog"

 

Igor Milanović

 

Dana 8. marta 2010. direktor Uprave za veterinu pri Ministarstvu poljoprivrede dr Zoran Mićović doneo je i potpisao rešenje broj 323-06-4567/2/2009-05 kojim se raskida dalja saradnja sa veterinarskom stanicom Glober DOO iz Kosjerića, čime je ovoj stanici faktički izrečena smrtna kazna. U obrazloženju rešenja naš novi Trgovčević doslovno navodi: "Dana 10. marta 2010. izvršen je inspekcijski pregled Veterinarske stanice Glober. Pregled kontrole su bili navodi i pritužbe..." Posle ovog prošlo-budućeg vremena Mićović zaključuje: "Polazeći od utvrđenih odlučnih činjenica... Ministarstvo je odlučilo da raskine ugovor o saradnji..."

U zapisniku sa pomenutog pregleda, međutim, nema onoga što se Mićoviću "javilo". Osim ponavljanja da postoje pritužbe na rad pomenute stanice, za koje dr vet. Dragomir Spasojević, vlasnik Globera, tvrdi da su podnete mahom od nakupaca i švercera, nigde se ne konstatuje da li su one opravdane ili ne. Šta je pravi razlog za onemogućavanje daljeg rada Globera DOO?

Možda motiv vredi potražiti u dopisu koji je 9. februara 2010. dr Spasojević uputio Ministarstvu poljoprivrede, a u kome ukazuje na masovno kršenje propisa od strane izvesnih rukovodilaca veterinarske službe u Kosjeriću. Evo šta dr Spasojević smatra da je otkrio i o čemu je obavestio Upravu za veterinu pri pomenutom ministarstvu:

"Podatke i dokumentaciju o kojoj je reč dobio sam uvidom u Centralnu bazu, a odnose se na nepravilnosti u prometu životinja u klanici Divčibarac DOO iz Kosjerića i nepravilnosti u prometu životinja lokalnih vlasnika životinja. U Centralnoj bazi se nalaze podaci da je klanica Divčibarac DOO iz Kosjerića u toku svog rada zaklala preko 1.000 grla goveda nad kojima nisu sprovedene obavezne mere iz Programa mera zdravstvene zaštite životinja, odnosno teladima nije urađena tuberkulinizacija, da bi se ustanovilo da li boluju od tuberkuloze, a starijim grlima pored tuberkulinizacije nije izvršeno ni laboratorijsko ispitivanje krvi da bi se ustanovilo da li boluju od bruceloze odnosno leukoze. Da stvar bude još komlikovanija, u Centralnoj bazi se nalaze nepravilnosti u tom smislu da je nekim grlima posle potvrđenog klanja upisano da je nad tim životinjama sproveden Program mera i to nekoliko meseci posle klanja, dok je kod drugih životinja upisano da su posle potvrđenog klanja prodate, a pod tim se misli da su prodate kao žive životinje."

O ovim nepravilnostima dr Spasojević je pismeno, osim Uprave za veterinu, obavestio i predsednika opštine Kosjerić Dragana Vujadinovića, lokalnog veterinarskog inspektora Vesnu Jovanović, šefa odseka veterinarske inspekcije Zlatiborskog okruga Veru Đuković, pomoćnika direktora Uprave za veterinu Gorana Miloševa i načelnika veterinarske inspekcije Uprave za veterinu Sanju Čelebićanin. Niko od njih mu nikada nije odgovorio.

Kao nagradu, Spasojević je dobio katanac na vrata svoje veterinarske stanice. Protiv spornog rešenja već je uložena žalba, ali postoji mogućnost da se Mićoviću opet "javi" kakav će konačni ishod da bude. Jurovidost je čudo.

Istog dana kada je prekinuo saradnju sa Globerom, Mićović je doneo rešenje kojim se odobrava veterinarskoj stanici Gligorijević-vet DOO, takođe iz Kosjerića, da preuzme delatnosti koje su do tada spadale u okrug delovanja Globera. Dana 22. marta 2010. Spasojević upućuje dopis direktoru Uprave za veterinu Zoranu Mićoviću, pomoćniku direktora Uprave za veterinu Goranu Miloševu, načelniku veterinarske inspekcije Uprave za veterinu Sanji Čelebićanin i šefu odseka veterinarske inspekcije za zdravstvenu zaštitu životinja Zoranu Marinkoviću, u kojem ih obaveštava o slučaju trgovine jednim teletom koje nije imalo propratne papire.

Propust u obeležavanju i evidenciji u Centralnoj bazi, kao i prijem teleta bez izvršenog Programa mera omogućila je Veterinarska stanica Gligorijević-vet, koja je i vlasnik stočnog dogona na kojem je primljeno ovo grlo, tvrdi Spasojević.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane