Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nasilje

Nasilje

Agresija: Novi upad policije, sudskih izvršilaca i nepoznatih ljudi u redakciju Tabloida

 

Naša odbrana i njihovi poslednji dani

 

U petak, 30. jula, na Ognjenu Mariju, redakcija našeg lista opet je, nenajavljeno, napadnuta od suda, policije i upravnice Doma ratnih vojnih invalida iz Beograda.

 

 

Milan Glamočanin

 

 

Ujutro, pre devet sati, dvojica sudskih izvršitelja iz Privrednog suda u Beogradu, u pratnji policije, više nepoznatih i neidentifikovanih ljudi, upravnice Doma ratnih vojnih invalida Branke Stojić (Munire Hadžić, kako se zvala kao devojka) i Željka Vasiljevića, ušli su u prostor u kojem se nalazi naša redakcija.

Sudski izvršitelj, koji se predstavio kao Mirko Vučinić, bio je ''vođa parade''. Zvaničan, nadmen, zahtevan.

Sa malim zakašnjenjem u redakciju dolazi glavni urednik Milovan Brkić. Ovo je izvršenje koje nije najavljeno. Nadvokat nije mogao da uđe predmetu u trag, jer je uvek bio ''u sudskoj upravi''.

Posle kraćeg telefonskog razgovora Brkić saznaje da je ovo privatna akcija, koju uz novčanu naknadu gospođe Branke Stojić (Munire Hadžić) sprovodi sudski izvršitelj Mirko Vučinić. Predmetom je zadužen drugi izvršilac, izvršni sudija Vesna Vulević koja je iseljenje zakazala za 1. septembar, i na godišnjem je odmoru.

 

Preslišavanje izvršitelja

 

Gospodin Vučinić je, saznaje naš urednik u kratkom telefonskom razgovoru, član Udruženja ratnih vojnih invalida, koje je jedan od osnivača Doma ratnih vojnih invalida. Družina Branke Stojić ponudila mu je dve hiljade evra ''da završi posao''.

I, gospodin Vučinić uzima iz pisarnice predmet, nosi ga kod svoje sudije Jadranke Dobrijević, koja u svojstvu dežurnog sudije donosi Zaključak o izvršenju za dan - 30. jul! Dan kasnije gospođa Stojić i njena klika odlaze na odmor u odmaralište u Sokobanji, koje pripada SUBNOR-u Srbije. Dakle, letovaće besplatno! Tog dana u banket sali Doma ratnih vojnih invalida zakazana je proslava, u čast našeg iseljenja. Na proslavu je, greškom, pozvan i jedan od naših saradnika, koji nas o tome nije obavestio!

Ove podatke Milovan Brkić saopštava sudskom izvršitelju, koji postaje nervozan. Vidljiva je njegova panika, kada Brkić poziva telefonom sudiju Jadranku Dobrijević. Saopštava joj da je obavešten o ovoj privatnoj akciji u koju se i ona nezakonito uključila. Predstavlja joj činjenice prema kojima presudu nije moguće izvršiti: prostor iz kojeg se traži iseljenje u presudi je naveden kao da se nalazi na prvom spratu zgrade, i da je površine 46 kvadrata. Prostor u kome se naša redakcija nalazi je na drugom spratu i površine je oko 200 kvadrata.

Sudski izvršitelj nevoljno prihvata razgovor sa sudijom. Dok on razgovara sa gospođom Dobrijević, pored njega je Branka Stojić, koja urla da se izvršenje mora sprovesti odmah, i iz celog prostora, kako su se, viče ona, već o tome dogovorili.

Sudija, pretpostavljamo, počinje da preslišava sudskog izvršitelja Mirka Vučinića. Ona pred sobom, na kompjuteru, ima sudski spis. I mi čujemo da on potvrđuje da je na drugom spratu zgrade, da ne može da utvrdi iz kojeg prostora treba da nas iseli, jer takve prostorije, kaže on, dok Branka Stojić stoji pored njega i vuče ga za rukav, nema na ovom spratu. Izvršitelj je u stanju zaprepašćenja.

Potom sudski izvršitelj prepušta slušalicu našem uredniku, kojem sudija saopštava da će prekinuti izvršenje dok sudski veštak ne utvrdi da li je presudu moguće izvršiti.

U redakciji je takođe napetost. Željko Vasiljević, lažni učesnik nepostojećeg rata, koji je sa potvrdom da je težak duševni bolesnik, kome je potreban pratilac, dobio invalidsku penziju, urla i poziva se na Ivicu Dačića, tražeći od policije da nas iseli iz ovog prostora. Histeričan je, možda zbog svoje bolesti, i policija ga udaljava s lica mesta.

 

Miiiirko, pazi metak

 

Sudskom izvršitelju Mirku Vućiniću ostaje da sačini Zapisnik o iseljenju i konstatuje donetu odluku sudije. Vidno je uplašen. Da bi sročio zapisnik i u njega uneo desetak rečenica potrebno mu je 40 minuta. Policija i dalje čeka ''razvoj događaja".

Najamniku nije lako. I Branka Stojić viče na njega, čuje se do železničke stanice. Stalno ponavlja "Miiirkooo, isteraj ih odmah, jesmo li se o tome dogovorili." Mirko ćuti i znoji se. Snishodljivo kaže da je to odluka sudije.

Gospođa Stojić preti: ''Miiirkooo, dokle da dajem pare. Kakvo veštačenje, to će da traje još godinu dana, izgubiću spor. Podneću krivičnu prijavu i protiv tebe i sudije". Pretpostavljamo da je reč o krivičnom delu primanja mita, ako oni to i priznaju.

Sudski izvršitelj pokušava da stupi u razgovor sa našim advokatom, koji je u međuvremenu pristigao, i kojeg, kaže, poznaje dok je ovaj bio okružni sudija.

Kada je, napokon, završio zapisnik o iseljenju, u kojem navodi zašto do iseljenja nije moglo da dođe, gospođa Stojić odbija da ga potpiše. Prisutne vređa na sva usta. Preti. Policajci ćutke odlaze za njom i izvršiocem, a Branka našim kolegama u hodniku psuje majku srpsku. I obećava da ćemo je zapamtiti.

Jedna privatna sudsko-policijska akcija pokazala se kontraproduktivnom. Nama je laknulo, jer će sudski veštak lako zaključiti da je reč o sudskoj presudi koju je donela sudija Privrednog suda u Beogradu Lejla Bratić, i koja je, osim što je nezakonita, i neizvršiva. Jer, Lejli se, takođe, tada žurilo.

Sa terena pristižu u naši operativci, koji podnose izveštaj. Osim nesrećnog Mirka Vučinića, sudskog izvršitelja, u ovaj kriminalni akt umešana je i druga zamenica predsednika Privrednog suda u Beograda, sudija Natalija Pejić-Kordić. Suprug gospođe Natalije bio je sudija ovog suda. Jovan Kordić je razrešen dužnosti sudije Trgovinskog suda u Beogradu zbog ''nestručnosti i korupcije''. Gospođa Natalija je više godina zamenik predsednika ovog suda. Preko nje gospođa Branka Stojić, lako, ostvaruje sve svoje interese.

O korupciji sudija Privrednog suda u Beogradu i kriminalu koji sprovodi tročlana grupa iz Doma ratnih vojnih invalida pisaćemo i u sledećim brojevima, nadajući se da ćemo ih, ipak, privesti pravdi.

 

 

 

 

Jedan čovek - jedna garda

 

   U prostorije redakcije našeg lista gospođa Stojić i Željko Vasiljević planirali su da iz inata usele Udruženje "Garda cara Lazara". Ovaj pokret ima samo jednog člana - Hadži Andreja Milića, koji je uhapšen zajedno sa Željkom Vasiljevićem, jer su podneli falsifikovane potpise za svoje nepostojeće partije. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je 15. marta Vasiljevića i Milića da su izvršili krivično delo falsifikovanja službene isprave, ali Prvi opštinski sud u Beogradu još im nije izrekao kazne, mada su obojica pred istražnim sudijom priznali izvršenje krivičnog dela. Da li je i u ovom slučaju posredi korupcija sudija koji sude Miliću i Vasiljeviću?

 

podeli ovaj članak:

Natrag