Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kontranapad

Kontranapad

Kakav prvi čovek fudbalske organizacije - takav i fudbal

 

Tole Sneži iza leđa reži

 

   Pošto je Srbija, dokazano, zemlja u kojoj se nemoguće dešava preko noći, od pisanja teksta za dvonedeljni časopis kakav je Tabloid do njegovog izlaska, sve je moguće

 

Miroslav Vislavski

 

Podmuklo pripremana smena selektora srpske fudbalske reprezentacije Radomira Antića, koju je izrežirao večiti fudbalski predsednik Tomislav Karadž, mogla bi da bude novi šlagvort gladnom narodu da se hrani tuđom nevoljom. Razume se, ako je situacija koju preživljava Radomir Antić zaista njegova nevolja...

Jer, Radomir može da izgubi samo u svojoj sujeti, koju poseduje svaki siguran u svoje sposobnosti i vrednosti. I ništa drugo! Ima kredibilnost stručnosti, biografije i autoriteta imena. Ima poštovanje i uvažavanje svojih izabranika, koji su listom pokazali da su za njegov ostanak na kormilu nacionalnog tima. Ima razumevanje i simpatije ozbiljnih i objektivnih novinara i medija. Doživeo je na javnoj sceni ovacije i manifestaciju podrške preko 10.000 gledalaca koji su pratili, po svemu sudeći, poslednji meč selektora Radomira na prijateljskoj utakmici orlova sa Grcima. Na taj način je doživeo satisfakciju, jer su oni bili glas naroda i glas javnosti! Uz sve to, Radomir ima jak ugovor koji mu garantuje do Evropskog prvenstva 2012. godine po 100.000 evra mesečno, bez obzira na to bio na klupi srpske reprezentacije ili ne! Satisfakcija mu je još veća jer se u večeri (najverovatnijeg oproštaja) u više navrata na Partizanovom stadionu čulo gromko skandiranje: Tole odlazi!!!

 

Ma kakvi planovi

 

Bila je to poruka najvećem manipulantu u novijoj istoriji srpskog fudbala, da mu je vreme da ode u (ne)zasluženu penziju. Bila je to poruka čoveku za čijeg mandata je, po njegovoj tvrdnji, seniorska reprezentacija Srbije zabeležila neuspeh na minulom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Uz to, mlada reprezentacija je nakon četiri uzastopna nastupa na Evropskom prvenstvu, kada su je vodili Vladimir Petrović Pižon u Nemačkoj, Dragomir Okuka u Portugalu, Miroslav Đukić u Holandiji i Slobodan Krčmarević u Švedskoj, po svemu sudeći ispala iz kombinacije u završnici predstojećeg Evropskog prvenstva za mlade. Porazom u Slovačkoj, izabranici Ratomira Dujkovića su ostali u domenu teoretskih šansi da se iduće godine nađu u Danskoj među evropskom elitom. Ako se tome doda da ni juniori ni kadeti nisu izborili plasman za završnicu takmičenja na Starom kontinentu, onda je jasno da je Tomislav Karadžić na čelu tima u FSS koji nije imao uspeha na takmičarskom planu srpskih selekcija.

Ali, Tomislav Karadžić ima štap u svojim rukama. A Srbija je zemlja u kojoj se štapom i kanapom planiraju i postižu rezultati. Doduše, Tole nema kanap, jer mu on nije ni potreban. Planovi i programi su odavno prevaziđeni u Srbiji. Postoje samo "autoriteti" iz čijih glava se dnevno "projektuju" potrebe građana Srbije i iz čijih usta Srbi saznaju šta im valja činiti, šta im treba, šta mogu, a šta ne... Zakoni, planovi i programi su nepotrebni u zemlji kakva je naša!

Zato Tole ima i čuva svoje liliputance i lelemude koji svojim ustima izgovaraju njegove misli. Takav primer je Dragan Đorđević, jedan od njegovih potpredsednika sa bazom u Nišu. Gradu koji odavno ne zna šta je prvoligaški fudbal, pa bio i ovakav kakav je u Srbiji, čija je elitna "Jelen Super liga" po vrednosti svrstana na 76 poziciju Fife! Iza Albanije, Malija, Bahreina i sličnih fudbalskih "velesila"... Ali, Dragan Đorđević je u Toletovom timu! Kao što rekoh, on je potpredsednik FSS! Taj Dragan Đorđević je predvodio mladu reprezentaciju Srbije u Slovačkoj, gde je trebalo da pobedimo ne bi li se vratili u borbu za plasman na završnicu Evropskog prvenstva. Kada je on vođa, nije čudo što smo poraženi!

Uzgred, bez obzira na to što je od Vićentija Petrovića, finansijera FK Srem, prozvan da je nameštao rezultate i time doveo u pitanje regularnost takmičenja, nije mu se ništa desilo. Tole je prešao i preko optužbe Gorana Vesića, nekadašnjeg prvotimca kruševačkog Napretka, niškog Radničkog i OFK Beograda, koji je izjavio u Sportu (5. maj 2010): "Gospodin Dragan Đorđević je majstor, ma velemajstor za nameštanje utakmica! On je specijalista za režiju utakmice! Kao čovek koji se stalno slika pored predsednika Tomislava Karadžića, u Nišu i Srbiji se predstavlja kao fudbalski moćnik. Mnogi fudbalski ljudi su potpali pod njegovu slatkorečivu priču i pritiske. Da se ja pitam, proglasio bih ga turističkim vodičem, jer je obišao zemljinu kuglu kao čelnik FSS, a malo zna o istorijatu Niša!"

 

Podli plan

 

Mada nemušt u izražavanju, bez elementarne elokvencije za profil funkcije koju obavlja, iz Slovačke je poručio da je pitanje dana kada će se raskinuti saradnja sa Antićem! Nije propustio da kadruje, istakavši Milovana Rajevca za svog kandidata, Lotara Mateusa, Dušana Bajevića... "Veliki fudbalski znalac" pod zaštitom nedodirljivog Tola, upustio se da kadruje... Kao, Tole će da ga pita ili sluša njegove nebuloze. Odjednom je nabrojao i Antićeve grehove. Posebno je zamerio selektoru što je "...olako komentarisao izjavu predsednika Srbije (Boris Tadić, prim. M.V.) da je za Regionalnu ligu...", ustvrdivši istovremeno da je "...počeo da se bavi politikom Saveza. Previše je uzeo slobode da o svemu daje sudove." I zaista je gospodin Đorđević u pravu! Zar jedan Antić da komentariše mišljenje našeg predsednika Tadića? Pa naš predsednik Tadić je nepogrešiv, on se u sve razume, kako ne bi u fudbal koji kreiraju likovi poput Toleta i Dragana Đorđevića!

U svojim prljavim potezima Tole je podmetnuo i drugog dopredsednika, Dragoljuba Vukadinovića, da uz alavog Đorđevića farba javnost pričom o stavovima Odbora za hitna pitanja, na kome je institucionalizovana odluka da se Radomir Antić likvidira. Gospodin Vukadinović je mnogo uspešniji u vođenju Metalca nego u obmanjivanju javnosti. Ispao je smešan sa naivnim odgovorima na novinarska pitanja o odnosu FSS u slučaju ako FIFA ne ublaži kaznu selektoru Antiću od četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije sa klupe. U stvari, sve je farsa i prevara. Tole Karadžić se zaleteo kada je potpisao ugovor kakav istorija i praksa srpskog sporta ne poznaju, kojim su ozakonjena selektorova primanja od 100.000 evra mesečno! Pošto nije ostvaren plasman u drugi krug takmičenja na minulom Svetskom prvenstvu, koji bi uneo u kasu FSS još osam miliona evra, Tole je našao argument za prekid saradnje sa najplaćenijom osobom u srpskom sportu! Ali, kao što je oduvek manipulisao, tako je to učinio i ovom prilikom. Nije znao kako da koriguje ugovor naniže, već je posegao za svojim metodama. Postoje sumnje da je navukao pojedince u Fifi da kazne Antića za uvredu Urugvajcu Lariondi, koji nam je loše odsudio utakmicu sa Australijom. Zatim je lansirao stav da se u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ne može ući bez selektora (na klupi)! Svi su znali da žalba FSS na visinu kazne izrečene Antiću, neće biti umanjena. Ali pod Toletovom direktivom, žalba je podneta. U isto vreme Izvršni odbor FSS imenovao je Ivana Ćurkovića, Dušana Savića, Slobodana Santrača i Ljupka Petrovića sa zadatkom da kao Komisija u odsustvu Karadžića i generalnog sekretara Lakovića (godišnji odmor!?) koordiniraju aktivnosti u vezi sa ishodom žalbe na suspenziju od četiri utakmice, izrečene Antiću. Velikani su se prihvatili nečastive uloge i bili prava potpora Toletovom podlom planu za smenu Antića!

 

Čekajući Snežu

 

Tako proizilazi da je Karadžić napravio štetan ugovor po FSS, da su izostali takmičarski rezultati svih selekcija, da su nam ligaška takmičenja neregularna, da su protagonisti prljavih radnji i nameštanja rezultata prvi Karadžićevi saradnici, da nasilje na stadionima i dalje postoji, a Tole je i dalje nedodirljiv! Bez njega se ne može zamisliti FSS!

Njemu u prilog dobro obavljenog posla ide nekoliko stvari: gradnja nacionalne kuće fudbala, dovođenje Radomira Antića i dobra međunarodna komunikacija sa institucijama svetskog i evropskog fudbala. Nakon sve izvesnije smene selektora, Tole ostaje bez jedne od dobro urađenih stvari. Pitanje je kako će se ponašati ministarka Snežana Marković-Samardž, koja je još iz aviona na povratku iz Južne Afrike poručila da Radomir Antić treba da ostane selektor, a Tomislav Karadžić da ostane predsednik FSS! U svoje vreme ona nije mogla da odoli Toletovoj ponudi, pa je izdejstvovala i isforsirala odluku o izdvajanju 3.000.000 evra budžetskih para za Kuću fudbala. Pošto je Tole, očigledno mimo njene volje, na dobrom putu da smeni Antića, pitanje je hoće li Sneža da oprosti Toletu? Desi li se suprotno, nije isključeno da dođe do zastoja sa gradnjom Kuće fudbala. U tom slučaju Toletu se otpisuje i druga od tri dobro obavljene stvari za srpski fudbal.

Znam da bi Tole tada rekao da je to zbog "neuspeha u Južnoj Africi", jer je Savez bez drugog kola na Svetskom prvenstvu ostao i bez 8.000.000 evra, na koja nije računao u vreme kvalifikacija i zaključivanja novog ugovora sa Radomirom, u kome se Tole ponašao kao pijani milioner! Ponašao se onako kako je naučio sa društvenom svojinom koja mu je izbacila na ličnom kontu milione, ali i pod dejstvom šampanjca koji je nakon plasmana na Svetsko prvenstvo, posle ubedljive pobede nad Rumunima, uprkos zakonske zabrane, konzumirao sa Snežom i Borisom. Kada se otreznio, a mamurluk neostvarenih bolesnih ambicija prošao, jedini mu je recept za povratak u normalu bio sklanjanje Antića.          

Nakon svega, od pozitivnih stvari, ostaje mu komunikacija sa Fifom i Uefom. Blater i Platini su njegovi saveznici. Dok ne saznaju pravu istinu! Od njega, to će biti teško, jer uprkos zadatoj reči da ide na dva meseca u London da nauči engleski, Tole to nije učinio. Za razliku od Terze, blagovremeno je ispio pobednički šampanjac, platio prekršajnu kaznu i izbegao nešto što Terza nije uspeo. Za razliku od Terze koji nije zameo tragove, Tole to čini iskusno!

 

 

 

 

Pitanje nivoa

 

Karadžić je po svaku cenu hteo da obori Ugovor sa Antićem, iako ga je samo nekoliko meseci ranije potpisao bez javnosti, a njegovi saradnici kažu - i bez ičijeg drugog mišljenja, a kamoli saglasnosti organa Saveza! Da je to tačno, može se zaključiti i iz njegovih izjava kojima je nedvosmisleno dao do znanja da ga ne bi sklanjao da je Antić prihvatio reviziju Ugovora na nivo koji je imao Miroslav Đukić, a koji je iznosio 30.000 evra.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane