Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Na licu mesta

Niš: narod nije svestan šta i koga sve plaća kad plaća struju  

 

Gađajte nas milionima, naaaaaarode naš

 

Dok narod na jugu Srbije gladuje, funkcioneri DS-a u PD Jugoistok Elektrodistribucije Niš kupuju skupocene poklone i pića. U pitanju su milionske cifre

 

A. Rašić

 

Zbog nezadovoljstva zaposlenih, lošeg rukovođenja i poremećenih međuljudskih odnosa, u Elektrodistribuciji Jugoistok formiran je novi sindikat, tačnije deo granskog sindikata energetike Nezavisnost. Međutim, članovi ovog sindikata izloženi su neviđenoj hajci i pritisku postojećeg sindikata i rukovodstva iz sledećih razloga:

1. Sin predsednika starog sindikata, Dragana Krstića, postavljen je za direktora ED Niš, što je u suprotnosti s interesima radnika budući da Krstić kao predsednik starog sindikata zastupa interese samo direktora i DS-a, a ne i zaposlenih. Krstićev najbliži saradnik Boban Stojković, iako predsednik sindikata ogranka Niš, takođe je član DS-a. Plata Dragana Krstića je veća od 100.000 dinara, direktora Zdravkovića 190.000, a njegovih partijskih saradnika koje je postavio za direktore 120.000 dinara. Svi direktori (Dragan Đorić, Aleksandar Krstić, Mališa Božić, direktor ogranka Leskovac i Prokuplje) članovi su DS-a, a zbog finansiranja stranke podeljene su im ogromne plate.

2. Predsednik starog sindikata Dragan Krstić bio je glavni zagovornik linearnog povećanja plata, od čijeg bi povećanja najveću korist imali direktori. Članovi DS-a u Jugoistoku imaju šest do sedam puta veće plate od proseka u Nišavskom okrugu.

3. Dragoljub Zdravković je kupio 30 laptop računara, bez postupka javne nabavke. Kompjuteri nisu knjiženi i podeljeni su partijskim kolegama. Osim što je to krivično delo krađe, dokaz je i da odobreno poskupljenje struje služi samo za finansiranje stranaka.

4. U toku 2005. i 2006. godine Dragoljub Zdravković obavljao je dužnost tehničkog direktora Elektrodistribucije Niš, koja posluje u sastavu PD Jugoistok. U ovom periodu Zdravković je bio osnivač i vlasnik preduzeća Cikomgal iz Niša, registrovanom za trgovinu elektromaterijalom. Zloupotrebljavajući službeni položaj, Zdravković je iskoristio svoju funkciju i u ime Cikomgala sklopio ugovore sa preduzećem Elektromehanika iz Niša za isporuku niskonaponskih prekidača za potrebe Elektrodistribucije Niš kao i sa preduzećem Elektromontaža Niš za nabavku svetiljki za novu upravnu zgradu PD Jugoistok u Nišu i time sebi protivpravno pribavio materijalnu korist od sedam miliona dinara. Nadzorni organ za izvođenje elektromontažnih radova u novoj upravnoj zgradi bio je Mališa Božić, koga je Zdravković za usluge oko nabavke opreme nagradio mestom direktora direkcije za upravljanje. Za ovo delo podneta je krivična prijava MUP-u Niš.

5. Od septembra 2009. godine, uplaćuju se iznosi za donacije i sponzorstva manifestacijama koje nemaju nikakve veze s poslovanjem Jugoistoka, ali su direktno u vezi s marketinškim nastupom gradskih funkcionera Niša. Finansiranje ovih donacija u direktnoj je suprotnosti s naredbom Upravnog odbora JP EPS iz 2009. godine o zabrani sponzorstva i donacija, kao meri borbe protiv efekata finansijske krize u Srbiji.

6. Samo na ime nabavke skupih mobilnih telefona, firmi SBM iz Niša plaćeno je više od 1.000.000 dinara, a dobar deo skupocenih aparata je odmah otuđen u vidu poklona pa zatim fiktivno preknjižen na teret troškova "obične" reprezentacije.

7. Da bi fiktivno doveo PD Jugoistok u stanje nelikvidnosti, pored smanjenja obima naplate dugovanja od potrošača električne energije, Zdravković otpočinje poslovnu saradnju sa niškom filijalom Agrobanke, čiji je direktor ni manje ni više nego otac gradonačelnika grada Niša! Na račun ove banke, bez pravnog osnova i s očiglednom namerom da banci i sebi (ili svojim saradnicima) pribavi protivpravnu imovinsku korist, Zdravković prenosi u oktobru 2009. godine više od 600.000 evra. Za skoro mesec dana, koliko su ova sredstva bila "zamrznuta", PD Jugoistok je plaćao kamatu svojim dobavljačima, čime je oštećen za više desetina hiljada evra.

U odnosu na prošlo rukovodstvo povećane su naknade sindikatu za nabavku sportske opreme i tzv. stručna usavršavanja. Samo jedan izlet radnika ED Niš na Ohrid koštao je građane Srbije 1.000.000 dinara. Nabavka sportske opreme obavlja se bez ikakvog tendera, samo po ličnoj volji Dragana Krstića, predsednika sindikata. U znak zahvalnosti za usluge koje Zdravkoviću završava Krstić, njegovog sina je postavio za direktora najvećeg dela Jugoistoka, Elektrodistribucije Niš.

Zbog naloga DS-a da se PTT-u, kojim rukovodi Goran Ćirić, obezbede novčana sredstva na račun građana Srbije, Zdravković sklapa ugovor sa PTT-om o uručivanju računa putem pošte. Ovim ugovorom višestruko je uvećana naknada za podelu računa, koju su ranije obavljali inkasanti. Sindikat radnika EPS-a u više navrata je protestovao zbog ovog štetnog ugovora, ali je u dogovoru sa predsednikom sindikata Krstićem stvar zataškana.

Boško Ristić, nezvanični ali suštinski direktor ED Jugoistok, takođe je u sukobu interesa. Naime, on je zastupnik hrvatske firme Borovo, koja je u sudskom sporu tražila povraćaj vlasništva nad lokalima kako bi lakše ušli u njihov posed. Distribucija, dok nije bila pod kontrolom DS-a, nije prihvatala ove, zakonski neutemeljene zahteve, sve dok Boško Ristić nije preuzeo vlast nad ED Jugoistok.

Radnici ED Jugoistok - koji nisu članovi DS-a ili se ne slažu sa svakodnevnom pljačkom i zloupotrebama rukovodstva - konstantno su zlostavljani na radnom mestu. Članovi novoformiranog sindikata Nezavisnost postali su predmet stalnih pretnji i svima je, mimo zakona, promenjeno radno mesto.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane