Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Kad drugi plaćaju

 

Smanjuj ribu, Slobodane

 

"Intimno krkanje na međunarodni kredit", Tabloid 219 od 11.11.2010.

 

Povodom vašeg teksta Intimno krkanje na međunarodni kredit obaveštavamo vas o nizu zloupotreba na koje niste ukazali. Prema najnovijim informacijama, pomoćnik ministra poljoprivrede Slobodan Teofanov se od 22. do 26. novembra nalazi u službenoj poseti Zagrebu, s tim da mu se dnevnice (122 eura) isplaćuju preko STAR projekta (Projekat reforme poljoprivrede u tranziciji, koji se finansira iz zajma koji je Republika Srbija podigla kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj), iako u okviru Ministarstva poljoprivrede postoji zabrana da se za službena putovanja isplaćuju dnevnice.

Teofanov je hteo da sredstvima iz zajma koji je Republika Srbija podigla kod ove međunarodne banke kupi džip nissan sa kožnim sedištima (u vrednosti oko 36.000 evra!), ali je kancelarija Svetske banke u Beogradu sprečila taj pokušaj, budući da operativnim troškovnikom te institucije nigde nije predviđena kupovina službenih vozila za funkcionere iz Ministarstva, a kamoli kupovina lusuznih vozila sa kožnim sedištima.

U neposrednom kontaktu sa kancelarijom Svetske banke, saznali smo da je Banka u Beogradu započela opsežnu istragu o tome kako se troše sredstva koja je Republika Srbija podigla kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj... I guverner Narodne banke Srbije tražio je da se utvrde nepravilnosti prilikom korišćenja sredstava iz navedenog kredita.

I dalje: dana 22.11.2010. godine, pre odlaska na službeni put u Zagreb, pomoćnik ministra Slobodan Teofanov održao je u prostorijama Sektora za ruralni razvoj MPŠV u Sremskim Karlovcima ketering (naručen iz jednog od restorana iz Novog Sada, kako bi zavarao trag budući da je Tabloid prethodno pisao o restoranima Bermet i Dunav iz Sremskih Karlovaca) koji je ponovo plaćen sredstvima STAR projekta!

I dalje:  kako je u toku konkurs za mesto pomoćnika ministra u Sektoru za ruralni razvoj u MPŠV, želim da vas obavestim da je jedan od uslova da neko konkuriše za mesto pomoćnika ministra i to da ima položen državni stručni ispit. Teofanov ne samo da ga nema, nego ga se niko ne seća ni sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, pa u Ministarstvu poljoprivrede kruže razne priče... Činjenica da ne zna ni reč engleskog ili bilo kojeg drugog stranog jezika naročito ga preporučuje za ovako odgovornu funkciju.

 

                        Potpisnik poznat redakciji

 

 

 

 

Školovanje

Maloprodajni objekat Filološki fakultet

Poštovani,

 

Pišem da izrazim svoje razočaranje u Filološki fakultet u Beogradu i državu koja ovakvo njihovo ponašanje toleriše.

Iako ova ista država promoviše ostanak mladih u Srbiji, čini sve suprotno. Počinjem da se nadam da će me zbog ovog teksta proganjati pa da lepo zatražim azil u nekoj uređenoj zemlji s nekim pristojnim fakultetom. Produženje statusa za master studije po starom programu prošle godine je koštalo 7.800 dinara, a ove godine za generaciju upisanu 2009/10 - 20.000 dinara! Za šta? Šta uopšte podrazumeva master po starom programu? Podrazumeva da nastave nema, postoji jedan predmet i rad od 30 strana da se napiše! I to smo platili oko 50.000, a za produženje toga 20.000! Opet pitam: za šta?

Čak ni iznošenje knjiga iz biblioteka katedri nije nam dozvoljeno, a i čitanje u njima je skoro nemoguće, jer se u njima održava nastava. Pitam se onda našta odlazi naš novac. A sledeći propust u organizaciji ove obrazovne ustanove je što su do te cifre došli tek 13. novembra. Prethodno je stajalo da može da se produži u iznosu od 7.800 dinara i ljudi su predavali indekse i uplaćivali, dakle šalterske službenice su to bez pardona primale i sve je bilo u redu. Kako je do toga smelo da dođe ako rešenje nije doneto!

Uostalom, fakultet je doneo i tu odluku prekasno, uopšte ne vodeći računa o svojim studentima, koji su ovim njihovim odlaganjem i neorganizacijom ostali i bez zdravstvenog osiguranja, prava na porodičnu penziju i povlastica za prevoz, a tek što nisu pomišljali na našu ekonomsku situaciju, s obzirom na to da za master po starom budžeta nije bilo. Dakle, sve iz studentskih džepova, i dodajući na to (ne)uslugu koju nam pružaju, zaključak je jednostavan.

A našta li troše pare od naših školarina? Treba pogledati samo stanje toaleta na Filološkom pa da bude jasno da te pare ne odlaze u prave svrhe. Ajde što su čučavci, poneka šolja, ali vrata su već viša matematika. Da ne pominjem takve bahanalije kao ogledalo, sapun ili toalet papir. A pogledajte zgradu FON-a i njihove toalete... Pritom, obrazac za uverenje o studiranju na Filološkom košta 30 dinara, a na FON-u šest dinara, pa sad računajte...

Rekli biste opet: neki loši studenti se žale. Ja sam završila Filološku gimnaziju sa odličnim uspehom i bila prva na listi svoje grupe sa 98 od 100 poena, i završila fakultet sa prosekom preko 8,5. Naivno sam upisala jezik koji sam volela misleći da će mi na kraju studija neko vrednovati diplomu ovog fakulteta. Međutim, sad ako hoću "u struci" da radim, mogu samo da čekam razne sajmove građevine, energetike, nameštaja, pa da dan pre otvaranja idem od štanda do štanda stranih firmi da prosim: "Imate li neki posao... prevodilac, hostesa, kafe kuvarica... 25 evra, 20, 15?" - ili da se prijavim na biro da mi oduševljeno kažu: "Odlično, baš na Čukarici se otvara novi objekat Tempa, kad prođete obuku, radićete na kasi!"

Svaka čast, Filološki, rasadniče budućih radnika maloprodajnih objekata širokog asortimana, vredite svaki dinar!

S poštovanjem,

Jana Milojević

 

 

Povodom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

 

Molerske trice i kučine

 

 

Poštovana redakcijo Tabloida,

Duže od godinu dana u svakom, pa i najnovijem broju Tabloida argumentovano, hrabro i s najboljim namerama građane Srbije upoznajete sa urušavanjem odbrambenog sistema Srbije i delovanjem organizovanog kriminala u Ministarstvu odbrane Srbije, Vojsci Srbije, sa vođama i organizatorima.

Takve mahinacije i pljačke, kako vi kažete na "zakonskoj osnovi", otkrivaju se, gospodo, u bilo kojoj sferi života i rada Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, odbrambene industrije, gde god se zagrebe.

Ne možete ni zamisliti šta se sve radi ne samo u Upravi za snabdevanje, gde je načelnik pukovnik Željko Savić (o čemu ste puno pisali), već i u Upravi za opštu logistiku, gde je načelnik brigadni general Srđan Novaković (po pitanju ishrane, opremanja odećom i obućom), Upravi za infrastrukturu - načelnik pukovnik Miroljub Nikolić (po pitanju izgradnje stanova, baze Cepotin, održavanja vojnih objekata, otuđivanja vojnih nekretnina), Upravi za odbrambene tehnologije - načelnik, pukovnik Bojan Zrnić (po pitanju održavanja NVO, posebno održavanja sredstava veze, informatičkih sredstava, motornih vozila, vazduhoplova). O svemu tome treba još više da pišete. Baš kao i, još žešće, treba da pišete o tzv. integratoru OIS, o režiranim štrajkovima u Zastava-oružju, o fiktivnim dozvolama za proizvodnju NVO, o uništavanju remontnih zavoda, švercerima naoružanja itd.

Do danas javnost Srbije nije bila upoznata s tim koliko se naša Vojska (ono što je od nje još ostalo) razlikuje od one iz devedesetih godina prošlog i prvih godina ovog veka. Do danas javnost Srbije nije znala otkud se današnja vojna papazjanija našla na srpskom jelovniku i kako se uopšte primila na srpski državno-političko-vojni vrh. Do danas javnost Srbije nije znala da su kumovi tu da zamute plitku vodu kako bi izgledala dublja, da otmu, operu, preprodaju i debelo naplate. Baš ih briga što je srpska borbena oštrica zatupljena. Baš ih briga što se brišu istorijska pamćenja, što se ukida nacionalni kod, što se razvejava patriotska svest i zavodi mladost ove zemlje. Zahvaljujući vama, javnost Srbije sada zasigurno zna ko je uništio odbrambeni sistem Srbije, ko je bez borbe uništio Vojsku Srbije.

Danas mesto i ulogu VS u domaćim i svetskim zbivanjima personifikuje još aktuelni ministar odbrane Dragan Šutanovac sa svojim kumom i pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse llijom Pilipovićem. Vojska Srbije je žestoko posrnula, struka je potpuno izgubljena, ratna tehnika zarđala, manevarski prostor sužen, a za odbrambeni sistem Srbije para je sve manje. Nikada toliko bajki o borbenoj spremnosti vojske i nikada više vojnog cirkusa uvezenog od "američkih prijatelja". Čude li nas onda svi ovi estradni nastupi i diletantizam Dragana Šutanovca u jeftinom samoreklamerstvu i prodavanju vašarskih trica i kučina o uspesima svoje feudalne, stranačke i posesivno lične odbrane?

Dočekasmo da Zapad Vojsku Srbije gleda sa simpatijama, jer ne preti nikome, na nju gledaju sa sažaljenjem jer je skoro i nema, ona je bezazlena jer se bavi perifernim civilnim poslovima, ona je potrebna jer ima "brojni" i dovoljno dokon kadar za moleraj, ona je, takoreći, igračka koalicije na vlasti. Ako je sve tako, šta je ministar radio ovih dana u Americi? Uloženo treba opravdati po svaku cenu.

Iako za sada nema zvanične reakcije nadležnih iz MO i VS, ta činjenica ne bi smela da vas demorališe. Molimo vas budite još istrajniji i uporniji u raskrinkavanju zločinačke grupacije iz državno-vojnog vrha. Oni su u panici (posebno ministar s najbližim okruženjem, vrh VBA). Svakodnevno traju ispitivanja ne u smeru otkrivanja lopova i njihovih nalogodavaca, već u smeru - ko odaje informacije. Vaša pisanja su više nego tačna. Ona su dovoljna svakom tužiocu, sudiji kao dokazni materijal.

Kad-tad u ovoj napaćenoj zemlji naći će se pravi koji će podići optužnicu protiv ministra odbrane i njegovih satelita. Ako ne bude ništa, ostaće zapisano u istoriji kako, zašto i čijom zaslugom je Srbija ostala bez odbrambenog sistema, vojske i odbrambene odnosno vojne industrije.

Od nas još nezavedenih i nepotkupljenih srpskih oficira ubuduće ćete imati mnogo veću pomoć, podršku i pristup potrebnom dokaznom materijalu (dokumentaciji).

 

                              Autor poznat redakciji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag