Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Dežurna

Mafija koja je vodila Dom ratnih vojnih invalida Beograda izgubila status pravnog lica i u potpunom je rasulu

 

U dom iza rešetaka

 

Mala grupa ljudi, štiteći se kapom ovog udruženja građana, prisvojila je poslovni prostor u kompleksu zgrade od nekoliko hiljada kvadratnih metara. Sve aktivnosti ove ustanove bile su kriminalne. Pljačke, prevare, lak život onih koji su Domom rukovodili - ono je po čemu će ih članstvo upamtiti

 

M. G.

 

Hladno je. Snega, tek crkavica. Desetine hiljada invalida u Srbiji uzalud se nadalo da će se njihovi predstavnici u invalidskim organizacijama, smeštenim u Beogradu u zgradi na Savskom trgu broj 9 (zgrada ima tri ulaza pod istim brojem), izboriti za njihov bolji status u društvu i socijalno zbrinjavanje.

Naš magazin je prošle godine pratio kriminal u vrhovima invalidskih udruženja. Da bi organizovali kulturno-zabavne i sportske aktivnosti invalida, udruženja invalida, počev od onih koja u članstvu imaju ratne, vojne i mirnodopske invalide, osnovala su Dom ratnih vojnih invalida Beograda.

U kriminalu su se, da podsetimo, isticali upravnica Doma Branka Stojić, predsednik saveta Doma  Slobodan Vukašinović (87 godina) i potpredsednik Saveta Željko Vasiljević, lažni učesnik poslednjih ratova.

Pod zaštitom direktora policije Milorada Veljovića i njegovog pulena u Policijskoj upravi za grad Beograd, načelnika Odeljenja za privredni kriminal Zorana Morića, sve krivične prijave podnete protiv ove trojke, u kojima udruženja invalida navode na koji su način pokradeni od strane ove organizovane grupe, ostale su u fiokama.

Tako je i naš magazin, spregom Željka Vasiljevića, a uz pomoć načelnika Uprave policije Beograda Slobodana Vukolića i sudije Privrednog suda u Beogradu Vesne Vulević, bio na udaru. Iako nisu ni vlasnici ni korisnici nekoliko hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, rukovodstvo Doma ratnih vojnih invalida izdaje poslovni prostor za deset evra po kvadratu, plus PDV, plus troškovi grejanja, zajednički troškovi, plus naknada za građevinsko zemljište. U proseku, zakupci Domu RVI Beograda plaćaju 18 evra po kvadratu poslovnog prostora. To je najveća zakupnina u Srbiji!

Ipak, upornošću naših novinara, i podignutim glasom invalidskih udruženja, stvari su počele da se menjaju...

Agencija za privredne registre ukinula je rešenje o upisu u registar Doma ratnih vojnih invalida Beograda. U tom rešenju su kao zastupnici Doma navedeni Slobodan Vukašinović i Željko Vasiljević! Praktično, Dom RVI Beograda više nije pravno lice.

Predsednik saveta Doma RVI Beograda Željko Vasiljević nagodio se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu sa javnim tužilaštvom da bude osuđen na 18 meseci zatvora, uslovno na četiri godine, jer je otkriveno da je falsifikovao 10 hiljada potpisa i overio ih lažnim sudskim pečatom, a za svoju partiju koja je rešenjem Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, izbrisana iz registra političkih stranaka!

Upravni sud Srbije poništio je odluku o izboru Željka Vasiljevića za sekretara Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova Srbije. Sud je zaključio da je sednica na kojoj je Vasiljević izabran bila nelegalna!

Sa ove funkcije gospodin Vasiljević opelješio je fondove ovog Udruženja, a naročito Fond ''Sveti Dimitrije", na čijem računu ima još dosta novca stečenog rasprodajom invalidske imovine koju je g. Vasiljević prodao uz proviziju.

Status invalida Željko Vasiljević stekao je lažnim potvrdama da je bio učesnik poslednjih ratnih zbivanja, a invalidninu je ostvario, i još je prima, na osnovu lažne potvrde Instituta za psihijatriju "Dr Laza K. Lazarević" iz Beograda, da boluje od šizofrenije!

Hvala Bogu, Vasiljević je živ i zdrav, samo je potvrda lažna, a invalidnina je još u njegovom džepu. Sa potvrdom da je teški duševni bolesnik, gospodin Vasiljević je uspeo da se domogne i poslaničkog mandata u Narodnoj skupštini Srbije!

Više javno tužilaštvo naložilo je policiji da istraži okolnosti pod kojima je gospodin Vasiljević dobio status ratnog vojnog invalida prve kategorije, uz potvrdu da boluje od šizofrenije. Kada se uskoro završi istraga on će, verujemo, morati da vrati opljačkani novac i da, konačno, ode na prevaspitavanje u Zabelu.

Obruč oko kriminalne grupe koja pljačka invalide i njihova udruženja, polako se steže. Naši urednici nastoje da i njihove saučesnike u sudovima i policiji, dokumentovanim dokazima privedu zakonu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane