Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Negativna energija

Negativna energija

Kako teèe saradnja lokalnih despota i republièke vlade

 

Daleko od nevinosti, a blizu zaštite

 

Iako joj je nekadašnja Resavska banka pod kljuèem, Miroslava Avramoviæ i dalje nesmetano vara lakoverne i živi na visokoj nozi. Njen sluèaj je pokazatelj koliko sadašnja vlast èuva one koji za nju pljaèkaju.  

 

Milan Malenoviæ

 

Slobodanka i Branimir Petronijeviæ iz Svilajnca pripadnici su samo jedne od više generacija ove porodice koje  žive i rade u Švedskoj. Marljivi i štedljivi oni su stvorili malo poslovno carstvo u koje je spadalo nekoliko restorana u ovoj skandinavskoj zemlji.

   Niko više sa sigurnošæu ne može da kaže kako su se upoznali sa Miroslavom Avramoviæ, zloglasnom Mirom Resavkom iz Despotovca, ali je ovo poznanstvo bilo fatalno po finansijsko stanje porodice Petronijeviæ.

   Mira Resavka je široj javnosti poznata kao vlasnica i direktorka opskurne Resavske banke koja je po visini proneverenih uloga nadmašila èak i Dafiment banku i èuvenog Gazda Jezdu. Za razliku od Dafine i Jezde, Mira Resavka ne samo da nikada nije odgovarala za pljaèkanje naroda, ona je èak šta više licencirana sa najvišeg mesta da i dalje vara graðane.

   Porodica Petronijeviæ je sa Mirom Resavkom postigla dogovor da za njihov raèun kupi jedno od preduzeæa u Šumadiji koje je upravo ulazilo u postotak privatizacije. Petronijeviæi su se vratili u Švedsku, a Mira je ubrzo od njih tražila da joj prebace 50.000 evra kako bi na njihovo ime otvorila deviznu knjižicu kod jedne domaæe poslovne banke što je, navodno, jedan od uslova za uèešæe na privatizacionoj licitaciji.

   Štedni raèun je zaista i otvoren, ali su pomenute pare završile na nekom od Mirinih raèuna. Na tenderu za kupovinu preduzeæa, koje su Petronijeviæi želeli, ona nije èak ni uèestvovala. Da li se nagodila sa konaènim kupcem da mu ne kvari posao ili je veæ tada proæerdala milione koje su joj Petronijeviæi stavili na raspolaganje, trebalo bi da utvrdi istraga. Ali, protiv Mire Resavke svaka istraga je zabranjena.

   Mira Resavka na svoje ime ima devizni raèun broj 124069041 kod Komercijalne banke AD Beograd. U za nju zlatnoj 2004, kada je poèela muža dobrostojeæih Petronijeviæa, na ovaj raèun su iznenada poèele da pristižu neobièno visoke uplate u visini od 50.000 do èak 100.000 evra po transakciji. Kako je Mira Resavka dolazila do ovih para kada joj je banka veæ bila u steèaju, nikoga nije interesovalo.

   Deo para Petronijeviæa, ali i drugih lakomislenih graðana ove zemlje, završio je i u bankama na Kipru, što je potvrdila i sama Mira Resavka u jednom sudskom postupku, ali i u Siriji.

   Po ugovoru o cesiji koji je juna 2007. potpisala Mira Resavka i pokušala da poturi Petronijeviæima, njoj izvesna Almunzer/Alhanaa Group iz Damaska, Sirija, koju zastupa Emad M. Salora duguje 780.000 evra, što odgovara potraživanju Petronijeviæa prema Miri Resavki. Pitanje je da li ovo preduzeæe uopšte postoji u Siriji, jer na pomenutom ugovoru o cesiji nema njihovog peèata uz navodni potpis navodnog direktora.

   Pošto su Petronijeviæi odbili da potpišu ponuðeni ugovor o cesiji i krenuli u sudsko potraživanje svog novca, Mira Resavka je iz rukava poèela da vadi sve blesavija objašnjenja šta se desilo sa parama. Kao što æemo da vidimo, ni jedno od tih objašnjenja nije toliko blesavo da još blesaviji tužioci i sudije u ista ne poveruju

   Mira Resavka je vlasnica preko 1.000 kvadrata poslovno-stambenog prostora u Despotovcu, ali se ta zgrada, kao i mnogo što šta drugo, vodi na Resavsku banku u steèaju. A pare Petronijeviæi nisu dali Resavskoj banci, veæ Miri. A onda je Mira pare uplatila u banku koja je u steèaju. Bar tako ona tvrdi.

   Iako u svojoj pismenoj izjavi iz marta 2007. Mira tvrdi da je od Petronijeviæa dobila 788.912 evra na ime kupovine stanova, ona kasnije ovu izjavu menja pa poèinje da tvrdi da je novac štedni ulog. I to namenjen banci koja je od oktobra 2001. u steèaju!?

   Sudski veštak Boža Slavkoviæ, meðutim, februara 2010. obaveštava sud da ovakva uplata ni tehnièki nije moguæa kada banka ode u steèaj.

   Po obe Mirine izjave, uplate od Petronijeviæa su išle preko firme Soko DOO iz Despotovca, samo što je jednom namena bila kupovina nekretnina, a drugi put štednja. Soko DOO uopšte nema nikakvo ovlašæenje da se bavi posredovanjem u finansijskim poslovima, ali ni to ne uzbuðuje ni tužioce, a ni sudije u Despotovcu.

   Sam Soko DOO je nekada bio u vlasništvu Mire Resavke (90 odsto) i   njenog muža Svetislava Avramoviæa, bivšeg naèelnika opštinske uprave Despotovca. Kada je posumnjala da bi Petronijeviæi mogli svoje potraživanje da naplate kroz prodaju imovine ovog preduzeæa, Mira je svoj osnivaèki udeo na ravne èasti podelila æerkama.

   Multimilionerski hohštapler iz Šumadije tako ispada maltene socijalni sluèaj, bez ikakve imovine u sopstvenom posedu. Ako i nema imovinu, Mira bar ima prijatelje rasporeðene po najznaèajnijim mestima. Despotovac je mali, tamo svako svakog zna i mnogi Mirini prijatelji iz detinjstva danas su sudije ili tužioci. Jedan od njih je èak sam zatražio svoje izuzeæe iz jednog od mnogobrojnih kriviènih postupaka koji se vode protiv ove prevarantske bankarke, uz obrazloženje da je poznaje dugi niz godina.

   Retko pošten i iskren èovek. Ostali se prave da je ne poznaju, pa je tako moguæe da se prijave protiv nje ne procesuiraju, ali zato njene prijave protiv ojaðenih mušterija imaju prednost u rešavanju.

   Advokat Zoran Petroviæ iz Jagodine podneo je u ime Mire Resavke Osnovnom sudu u Paraæinu optužni predlog (zaveden pod brojem 1K-1233/10) protiv braènog para Petronijeviæ zbog podnošenja lažne prijave. Još jedan od mnogobrojnih manevara koji imaju za cilj da poverioce iznure i zastraše.

   Februara ove godine zastupnik porodice Petronijeviæ podneo je konaèno Ministarstvu pravde i Visokom savetu sudstva tužbu na postupke lokalnih tužilaštava i tužilaca u svim predmetima u kojima je Mira Resavka optužena ili osumnjièena. Ispostavilo se da tužioci i sudije igraju ping-pong sa ovim predmetima tumaèeæi Mirine postupke èas kao prevaru, èas kao prekoraèenje ovlašæenja u privredi, zbog èega se stalno menja i nadležnost sudova i tužilaštava. Predmet se šeta od jednog do drugog, a Mira nesmetano i dalje hara.

   Ostaje još otvoreno pitanje ko štiti Miru Resavku: da li neki od lokalnih despota ili ministri i cela republièka vlada. Prosto je neverovatno da ona duguje milione evra prevarenim graðanima Srbije, a da se steèajni postupak razvlaèi veæ celu deceniju, pri èemu niko ozbiljno ni ne pokušava da utvrdi kriviènu odgovornost osobe koja je sve te prevare osmislila i lièno sprovela.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane